Houden van jezelf

Laatst kwam ik een liedje tegen op een blog. Een liedje van Harry Jekkers. Ik had geen flauw idee wie deze man was, nu trouwens nog steeds niet. Maar ik weet wel dat hij in het filmpje hieronder een punt maakt. Ik denk dat hij helemaal gelijk heeft in het filmpje. Het begint als een grap en eindigt als een mooie boodschap.

http://www.youtube.com/watch?v=mdUf1OOKPS8

Voor mij een boodschap, maar zeker voor Shanna. Op haar blog kwam ik deze post tegen. Met een enorm mooi persoonlijk verhaal, wat precies aansluit bij dit liedje.

Stiekem was ik al van plan om dit filmpje op mijn blog te zetten, maar toevallig schreef zij gister iets over stoere vrouwen. En in dit stuk noemt ze ook mij. Klik hier om dit stuk te lezen. Ik was natuurlijk enorm vereerd dat ze mij noemde, superlief! Het is trouwens ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de rest van haar blog.

Wat vinden jullie, maakt Harry Jekkers een punt, of vind je het maar onzin?

6 reacties

 1. Elisa 3 december 2010 / 07:47

  Ik ken deze man wel, door me moeder. Hij heeft inderdaad erg goede teksten in zijn voorstellingen.
  En ik ga even bij haar koekeloeren 🙂

 2. ioon 3 december 2010 / 09:05

  Toevallig ontdekte ik gisteren die nummer ook op Shanna’s blog. Super super super mooi vind ik het. Vooral omdat het een taboe is om van jezelf te houden, of iig om dat uit te spreken. Want dan vind je jezelf te goed of ben je een narcist. Maar het is belangrijk om van jezelf tet houden, zodat je het ook aan anderen kan geven. 🙂 Waarheid als een koe.

 3. Lesley 3 december 2010 / 17:56

  Goede tekst zeg! Deze man heeft zeker een punt! Vooral die laatste zin klopt helemaal; Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars, als ie “ik houd van jou” tegen een ander zegt.

 4. Lieske 4 december 2010 / 05:51

  Ik ken Harry Jekkers al heel erg lang, we hebben al zijn shows op dvd en ook een aantal cd’s van hem thuis. Hij heeft meerdere goede/geweldige teksten. Het is echt jammer dat zo weinig mensen hem kennen, hij verdient meer aandacht voor zijn werk. Zijn liedjes hebben altijd zo veel betekenis. Echt erg mooi om naar te luisteren, een paar andere geweldige liedjes van hem zijn: De man in de wolken (http://www.youtube.com/watch?v=5TM0lWjARnY), Later is allang begonnen (http://www.youtube.com/watch?v=7oWSpl9Ca3A&feature=related), De wonderen zijn de wereld uit (http://www.youtube.com/watch?v=4DF7hNN-MIM&feature=related) en Nu ik nog leef (http://www.youtube.com/watch?v=P5y_Kwjdm3A&feature=related)

 5. Alice 4 december 2010 / 09:13

  Ik ken helemaal niets van de Nederlandstalige muziek, laat staan onbekendere liedjes als deze. Maar goed, dat maakt even niet uit voor wat ik wilde zeggen: hij heeft zeker wel gelijk. Die laatste zin doet het hem gewoon!

 6. Eva 4 december 2010 / 13:17

  Wat een held zeg 🙂
  Ik houd helemaal niet van Nederlandse muziek maar wat t wel is is dat als er dan een keer een goed nummer voorbij komt de teksten je ook zo goed kunnen raken en zo ontzettend tot je door kunnen dringen. Geweldig 🙂
  En hij doet dat zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.