HOW TO: Een wishlist voor de toekomst maken

Woensdag zette ik mijn december wishlist online, allemaal materiële zaken. Vandaag gaat het om hele andere dingen. Wat wil je bereiken? Wat zou je nou echt graag willen? Vriendinnen worden met die ene collega, een bepaalde vaardigheid beter beheersen, of misschien wel vroeger naar bed gaan? En, weet je eigenlijk überhaupt wel wat je allemaal wil?

wishlist voor de toekomst

Wat wil ik?

Dat is voor veel mensen een moeilijke vraag. Misschien ken je wel een aantal grote doelen van jezelf, als je schooldiploma halen of aangenomen worden voor een bepaalde baan. Maar er zijn veel meer dingen naast deze grote doelen.

http://www.youtube.com/watch?v=ACWBUtwxhaE&t=4m28s

In deze video vind je een goede en korte uitleg over de wishlist waarover dit artikel gaat. In minder dan een minuut ben je een hele hoop wijzer hierover.

En hoe kom ik daarachter?

Nu heb ik gehoord van een geweldig trucje om te ontdekken wat je dan precies wilt. Dit is een tip die ik als eerst hoorde van Lianne van Selfhelphipster.com. In deze video vertelt ze erover (vanaf 4:28), maar ik zal ook even uitleggen op welke manier ik denk dat je dit kunt gebruiken.

Invloeden van buitenaf en het waarnemen van je verlangens

Het belangrijkste wat je jezelf moet leren is het waarnemen van een verlangen. De hele dag door heb je verlangens, en veel hiervan zou je op je wishlist kunnen schrijven. Lees je een geweldig geschreven tekst? Misschien wil je dan ook zo goed leren schrijven. Kom je weer eens ergens te laat waardoor je een boze vriendin hebt? Misschien wil je daar dan graag aan werken.

Verder is jaloezie iets wat hierbij heel erg goed kan helpen. Jaloezie vertelt je namelijk dat iemand anders iets heeft, wat jij ook graag zou willen. Misschien ben je wel jaloers op de positieve instelling van iemand anders? De mooie spullen die iemand anders krijgt? Op het hardloopskills van iemand anders? En word dan niet boos en vind het niet oneerlijk dat andere mensen dat hebben, maar merk het alleen op, schrijf het op en ga eraan werken.

Dingen die op jouw wishlist zouden kunnen staan. (Afbeeldingen via weheartit)

Op de wishlist!

En al deze dingen kun je dan op je wishlist schrijven. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is, je wil het graag dus het is de moeite waard om het op te schrijven.

Waarom je dit zou willen willen doen, zo’n wishlist maken? Omdat het leuk is om op een rij te zien wat je graag wilt hebben en dus ook waaraan je kan gaan werken. Daarnaast krijg je meer inzicht in de dingen die je mist en waarnaar je verlangt. Ook denk ik dat het een manier is om de boel gewoon eens op een rij te zetten, dat zou heel prettig kunnen zijn als het weleens een rommeltje in je hoofd is. (Ik denk dat ik het in die laatste regel tegen mezelf heb)

Overigens is het ook een manier om positieve dingen ‘aan te trekken’, volgens de wet van aantrekking, waarover de video van Lianne gaat. Met puur het waarnemen, opmerken en opschrijven van de dingen die je graag zou willen, focus je je (misschien onbewust) op deze positieve dingen. En zo trek je deze dingen die je graag wilt aan, volgens de wet van aantrekking!

En het lijkt me ook heel leuk om na een aantal weken, maanden, jaren terug te kijken naar je oude wishlist. Welke dingen zijn er uitgekomen? En zijn er ook dingen die je dan totaal niet meer belangrijk vindt?

Ik denk dat ik weer een reden heb om een nieuw, mooi notitieboekje te kopen, om mijn wishlist in te schrijven. Waar ik vooral benieuwd naar ben is wat het met mij doet als ik deze dingen ga waarnemen en opschrijven. Dus, Lianne, bedankt voor de tip en de inspiratie voor deze blogpost! Nu ben ik wel benieuwd, hebben jullie zo’n soort wensenlijstje? En is het eigenlijk wel iets voor jou, en waarom (niet)?

12 reacties

 1. Lifesplash 30 november 2012 / 07:32

  Mooi artikel! Ik heb zelf nog ontzettend veel dromer die ik wil waar maken, dit artikel hebt er goed en prettig bij! Binnenkort maar eens een lijst maken, en hoe je de kracht uit jaloezie kunt halen is denk ik ook heel belangrijk, dat gevoel vind ik altijd wel krachtig, en als je die om kan zetten tot motivatie… Whooop!

 2. Josephine 30 november 2012 / 08:04

  Wat een goed artikel! Ik denk dat ik wel zo’n wishlist in mijn hoofd heb, maar eigenlijk nooit heb opgeschreven. Wie weet ga ik dat binnenkort doen 😀

 3. MySuperSweetLife 30 november 2012 / 08:19

  Wauw klinkt allemaal erg goed, heb het nu even vluchtig doorgelezen omdat ik weinig tijd heb maar ga dit zeker proberen. Ik heb de link opgeslagen en zal hem dit weekend nog eens goed lezen!
  Liefs

 4. Ingeborg 30 november 2012 / 09:04

  Heel mooi geschreven! Ik heb zelf wel een paar dingen voor de toekomst, plaatsen waar ik naar toe wil, dingen die ik wil doen. Die heb ik in een boekje opgeschreven 🙂

 5. Bregje 30 november 2012 / 09:34

  Mooie blog! Iedereen is denk ik stiekem continu bezig met dromen voor de toekomst. Goed om daar even bij stil te staan zo nu en dan 🙂

 6. Vera 30 november 2012 / 10:31

  Leuk artikel! Ik vind het echt tof om te lezen dat mensen steeds meer bezig zijn met wat ze nou eigenlijk écht willen. Gisteren ben ik naar een workshop geweest waarin ik ook iets geleerd heb: heb een doel in je leven. Een doel voor je hele leven. Dit heb ik nog niet (wil eerst afstuderen), maar bijvoorbeeld Joop van de Ende heeft het doel dat iedereen in de wereld een leuke avond heeft in zijn theater. Het is misschien niet haalbaar, maar wel een doel waar hij zich aan vasthoudt, iets waar hij écht in gelooft. Een doel moet je kunnen blijven vertellen zonder dat je er moe van wordt 🙂 vond ik ook wel een wijze les

 7. Yolande 30 november 2012 / 12:49

  Ik heb op de computer een wishlist staan met plekken waar ik ooit heen wil. Maar in mijn hoofd heb ik er ook eentje opgesteld over hoe ik wil worden en daar ben ik elke dag mee bezig. Misschien is het ook wel handig als ik dat ga opschrijven in een notitieblok!

 8. Hester 30 november 2012 / 17:38

  Ik wil graag wat doelen stellen voor 2013, lijkt me gaaf. Maar… ik heb nog geen idee welke! Ga er eens even goed op letten. Die tip van jaloezie vind ik ‘n goede! En heel handig dat je hebt ingesteld dat die video van Lianne pas op 4:28 begint! Viel me gewoon op, haha.

 9. Lenneke 30 november 2012 / 20:27

  Ik ga voor 2013 een wensenlijstje maken en ik heb er nu al zin in!

 10. Yvonne 1 december 2012 / 12:14

  Ja ik heb ook zo’n boekje waarin ik regelmatig nieuwe dingen bijzet en uitgekomen dingen afstreep 🙂 Ik vind het heel prettig, omdat ik op deze manier beter besef wat ik graag wil 🙂

 11. Roxanne 5 december 2012 / 16:44

  Dat klinkt goed! 🙂 Gevoelens als jaloezie en irritatie zeggen meestal meer over onszelf dan over de ander, maar het is wel goed om hier iets uit te halen en iets mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.