Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Positief blijven, dat is niet altijd even simpel. Als er iets goed mis gaat, en dat ben je niet gewend, krijg je vaak last van een flinke dip. Maar toch is er altijd iets positievers, aan iets negatiefs zit altijd iets positiefs.


De zon schijnt altijd, het maakt niet uit hoe veel wolken ervoor zitten. Foto door Denis Collette…!!! op Flickr.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, hier een aantaal voorbeelden.

Je houdt van sporten, en dan boem, je loopt een blessure op. Wat nu? Tsja, niet meer sporten. Voor echte sporters is dit het einde van de wereld. Ze kunnen niet leven zonder sport (denken ze). En juist dan hebben ze tijd en energie over voor andere dingen. Ze ontdekken dat ze meer leuk vinden dan enkel sport.

Je hebt een super druk leventje, maar dan word je ziek. Pfeiffer bijvoorbeeld? Dan moet je prioriteiten stellen. Wat wil je blijven doen, en wat geef je op? Ze gaan stil staan bij de dingen die ze echt leuk vinden, en de dingen die eigenlijk helemaal niet meer zo belangrijk zijn.

Er overlijdt iemand. Hierbij krijg je helaas niet meer terug wat je had. Maar toch ga je meer stil staan bij het feit dat je moet genieten van de momenten die je hebt samen met je geliefden.

En boven al, je leert ervan. Het maakt niet uit wat er fout gaat, je wordt er een wijzer persoon van. Alles wat er gebeurt gaat je helpen bij wat er later gaat gebeuren.

Kijk dus naar wat er wel goed gaat, wees dankbaar voor wat je wel hebt. En voor de nare dingen, kijk wat je er wel voor in de plaats hebt gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.