Iets met fotografie

Eerder, bij mijn nieuwe voornemens, gaf ik al aan dat ik graag mooie foto’s zou willen kunnen maken. Hoewel ik woorden vaak fijner vind dan beelden, wil dit nog niet zeggen dat ik beelden niet interessant vind. Op een of andere manier word ik op dit moment creatief geprikkeld, dus er gaat iets gebeuren!

Ik denk dat ik maar blogs moet gaan lezen met wat tips voor beginnende fotograafjes die een compact camera gebruiken. Een compact camera wil niet zeggen dat ik geen mooie foto’s kan maken, toch?

Dus, heb je nog tips qua fotografie of blogs daarover voor mij, ik hoor het graag!

11 reacties

 1. Danique 19 juli 2011 / 17:33

  Ook met een compact camera kun je hele toffe foto’s maken. Als je maar een beetje durft te wisselen met de instellingen en gewoon lekker creatief zijn!

 2. Suzanne 19 juli 2011 / 18:42

  Ik zit er de laatste tijd ook steeds meer aan te denken, maar ik zou wel graag een spiegelreflexcamera willen aanschaffen. Zoveel mooie fotografische blogs die inspirerend zijn. Maar ook met een compact camera kan je veel volgens mij hoor 🙂

 3. Nena 19 juli 2011 / 19:11

  Op de site genoemd als mijn website staan veel leuke tutorials voor photoshop (weet niet of je dat hebt?) Staan ook weleens tips op over fotografie 🙂
  Heb hem als website gezet omdat ik niet weet of je een spamfilter hebt die anders msischien mijn comment eruit filtert 🙂
  Het is niet mijn site hoor!
  Liefsxx

   • Evelien 24 juli 2011 / 12:53

    Wat super leuk om te zien dat Nena en Silke beide mijn site aanraden 🙂 Maar inderdaad, je kan bij mij veel vinden over fotografie en beeldbewerking en als je vragen hebt kun je deze altijd stellen!!

 4. Vivian 20 juli 2011 / 09:35

  Ik doe niet heel veel met fotografie, maar ik vind het wel leuk om zo nu en dan – bij gelegenheid – eens een aantal mooie foto’s te schieten. Nu ben ik er niet heel ervaren in of zo, maar ik heb wel geleerd dat je een goede hoek moet kiezen (dus een houding van je camera of plek waar je staat) waarmee je het object van fotografie in al zijn glorie kunt kieken. De zwartwit-instelling kan ook hele mooie plaatjes opleveren, en veel dezelfde foto’s maken in kleur, zwart-wit en met/zonder flits wil ook nog wel eens werken. En het klinkt misschien raar, maar het werkt wel: met gevoel fotograferen. Als je wat je ziet ook echt mooi of interessant of wat dan ook vindt, is dat vaak in de foto te zien en dat levert al een heel mooi resultaat op! Succes!

 5. Emma 20 juli 2011 / 10:33

  wauw al die lakjes! i love it!
  sorry.. ik heb geen tips voor je, want ik kan zelf niet zo goed met een camera omgaan.

 6. Susanne 20 juli 2011 / 14:08

  Ik heb zelfs prachtige foto’s gemaakt met mijn mobiel! Dus alles kan!

 7. sarah 21 juli 2011 / 18:07

  met z’on camera kan je ook heel mooie foto’s maken. soms is het gewoon even uitzoeken waar je het beste je foto’s neemt binnen of buiten. en waar.

  Als je personen trekt buiten dan is het bv beter dat zij naar de zon kijken als jij voor hen staat. zo heb je beter licht en scherpte van je foto. soms zit het allemaal in de details 😉

  Mvg Sarah

 8. Silke V. 23 juli 2011 / 15:41

  http://www.fotografille.nl/
  Deze blog heb ik recent pas gevonden, veel trucs, ook over photoshop.
  Zelf heb ik fotografie gestudeerd (autodidact, ik heb namelijk ook fibromyalgie/CVS) en probeer nu in die richting mijn diploma te halen bij de middenjury.
  Veel succes!

 9. Olga 5 augustus 2011 / 11:54

  Als je maar niet in een te donkere omgeving fotografeert kun je al een heleboel mooie plaatjes schieten, zelfs met een gewone camera of met je mobiel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.