Ik ben niet ziek, ik ben Lisanne

Oke, de titel klopt niet helemaal. Ik heb de ziekte van Hashimoto, fibromyalgie en epilepsie, dus misschien ben ik toch wel een beetje ziek. Maar dat is niet het belangrijkste aan mij. Ik zelf ben namelijk veel interessanter dan deze 3 dingen bij elkaar.

Een psycholoog heeft ooit tegen me gezegd, jij bent niet ziek, jij bent Lisanne. Natuurlijk was dat op dat moment onzin en het sloeg nergens op, tenminste dat vond ik toen. Die psycholoog was ook niet aardig trouwens. Maar mijn moeder zegt het nu nog wel eens tegen me. Nu slaat het niet meer op mij, maar dat heeft het wel ooit een beetje gedaan.

Wanneer je je echt heel beroerd voelt ga je je ziek voelen, dan ga je je echt ziek voelen. Dan denk je overal bij na, kan ik dit wel? Heb ik nu geen pijn? Ben ik niet te moe? Eigenlijk is je ziekte dan groter dan jij zelf. Veel mensen hebben hier last van.

Ja, dit krijg je als je echt heel ziek bent. Maar er zijn genoeg mensen die echt heel ziek zijn, en die niet zo denken. Die zichzelf belangrijker vinden dan hun ziekte. En zo hoort het wat mij betreft.


Foto door aliasrex op Flickr. Ik zocht eigenlijk een foto van mezelf in Praag, maar die was spoorloos.

Ik wil jullie nu vertellen over een van de mooiste dingen in mijn leven die ik meegemaakt heb. Op dat moment zat ik in een rolstoel, ik voelde me behoorlijk ziek. In de 3e klas ben ik met school een week naar Praag geweest. Er waren geweldige mensen en geweldige leraren mee. Ik heb een geweldige week gehad, die ik nooit meer ga vergeten. Mijn rolstoel speelde gewoon geen rol.

Gelukkig gaat het nu weer stukken beter met me. Vorig jaar was ik dat meisje dat altijd flauw viel. Nu weet bijna niemand op school dat ik dat meisje was. Gelukkig maar, want ik ben niet dat meisje. Ik ben Lisanne.

7 reacties

 1. Elske 2 november 2010 / 17:00

  Wauw supermooi stukje Lisanne! Kippenvel haha! X

 2. Marise 2 november 2010 / 18:35

  Praag was superleuk!:) We moeten nogsteeds terug hè, dat ene beeld met de gouden voet op de brug!

 3. Ilse 2 november 2010 / 20:46

  Ze zeggen toch ik in die reclame (weet niet meer waarvan, maar is op de radio) dat wanneer je hoort dat je kind epilepsie, autisme of wat dan ook heeft, er een plaatje op geplakt wordt. En eigenlijk is dat ook zo. Maar jij bent geen ziekte, jij bent een persoon. En zo moet je ook leven!:)

 4. beitjuh 3 november 2010 / 12:40

  lieverd, je bent niet zomaar Lisanne…..Je bent een geweldig persoon en individu. Je hebt gewoon een gebruiksaanwijzing. So what? Iedereen heeft wel iets. Blij dat mensen in je omgeving dit ook meer realiseren en nog belangrijker…fijn dat het ook tot jou goed doordringt, dat je er mag zijn om wie je zelf gewoon bent.

 5. carlijn 3 november 2010 / 21:52

  haha ik wist eerst niet eens dat jij” dat meisje was dat altijd flauw viel” maar het leuke is dat toen ik het wel wist, jij niet dat meisje was, want jij was gewoon Lisanne, en je viel wel eens flauw. Euhm… jaa dus?! Lisanne is ook die chick waar ik toffe nacht mee beleef met uitgaan 😀 ( denkt terug aan nacht 1 van texel x’D)

  haha keep your head up girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.