Ik ga op vakantie!

Hier ben ik zo hard aan toe! Eindelijk weer eens op vakantie. Omdat mijn ouders bijna 25 jaar getrouwd zijn gaan we naar Tenerife! Gezellig samen met ons gezin, mama, papa, kleine broertje en grote broer. Zo enorm tof!

Eerder vertelde ik jullie dat ik echt heel erg graag weer eens op vakantie wilde. Vorig jaar in de zomervakantie ben ik alleen met mijn vrienden naar Texel geweest. Normaal gingen we altijd naar Zuid-Frankrijk, maar dit sloegen we vorig jaar over vanwege mijn gezondheid.

We gaan dus op vakantie naar een heerlijk oord. Maar het is ook nog de eerste keer in mijn leven dat ik ga vliegen! Ik vind het echt heel erg tof dat binnenkort de eerste keer wordt. We moeten er alleen wel vroeg uit (we vliegen om 6 uur ‘s ochtends) en het is 5 uur vliegen. Zijn er nog dingetjes die ik moet weten voor het vliegen?

Dat alles maakt het juist extra leuk dat we nu wel op vakantie gaan! In de eerstvolgende vakantie al, voor een weekje. En kijk even naar die foto’s, ziet het er niet geweldig uit? Ik ben zo enorm blij! En ik heb er onwijs veel zin in. We gaan naar Playa de las Americas en we verblijven in een appartementje. Ik heb mijn eigen appartementje met een badkamer (en keuken), dus ik kan daar heerlijk tot rust komen.

Het is op Tenerife nog niet ontzettend heet, maar ik hoop wel op een graadje of 25. Dat zou voor mij perfect zijn. Maar ik ben ook al blij als het wat kouder is hoor, als de zon maar schijnt!

Als het goed is heb ik daar internet, dus ik hoop dat ik dan ook als ik daar ben kan bloggen (of nog leuker, vloggen!). Kan ik jullie fijn op de hoogte houden van mijn spannende belevenissen, haha. Zijn jullie al eens op Tenerife geweest? Zo ja, alle bruikbare info is welkom!

13 reacties

 1. Lieke 28 januari 2011 / 07:53

  Zo vet! Superveelplezier daar 🙂

 2. Lydia 28 januari 2011 / 09:30

  Wat gaaf zeg, lekker het zonnetje tegemoet! Wanneer gaan jullie precies?

  Hou er rekening mee dat je het een beetje fris kunt krijgen in het vliegtuig. Je zit urenlang stil, de temperatuur wordt gereguleerd, zeker je benen kunnen dan wat koud worden. Dus kies een outfit die je makkelijk kunt verwisselen naar iets warmers of iets kouders.
  Gezien de tijd dat jullie vertrekken zul je vast wel wat proberen te slapen in het vliegtuig. Je kunt kijken voor een opblaasbaar nekkussentje om mee te nemen. Het ziet er belachelijk uit, maar slaapt veel comfortabeler. 😉 Een klein kussentje in je handbagage is ook een optie.

  Ik heb ook enkele lange vluchten gemaakt en nam dan een heel pakket tijdschriften of boeken mee. In werkelijkheid werden er enkele films afgespeeld en heb ik die gekeken (afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt denk ik). Met een boek in je tas zit je in ieder geval altijd goed. En wat te eten, want van vliegtuigvoedsel word je niet altijd vrolijk. 😛

  Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat je een comfortabele vlucht hebt. 🙂

 3. Rianne 28 januari 2011 / 10:42

  Ooh Heerlijk! Die zon! Ik wil ook! Zelf ben ik 4 keer met het vliegtuig geweest en ja, je moet redelijk lang zitten. Alleen maar zitten, ook wat Lydia zegt. Je kunt wel heen en weer lopen naar de WC.
  En ik heb nog een tip, ter aanvulling van Lydia: Als het vliegtuig gaat op stijgen, kun je beter wat hebben om op te kauwen. Bij voorkeur een snoepje. Anders gaan je oren zo dicht zitten.

 4. joyca 28 januari 2011 / 10:44

  Leuk zeg en spannend dat eerste keer vliegen!
  Ik ben zelf ook nog nooit echt ver op vakantie geweest of wezen vliegen cool!

 5. simone 28 januari 2011 / 17:23

  hoi lisanne,
  ik dacht laat ik nu eens een kijkje nemen op je blog!
  echt onwijs mooi allemaal, ik heb nog niet alles gelezen, maar dat ga ik zeker doen! ziet er aantrekkelijk uit.
  ik hoop dat je toets vandaag nog even goed ging, en lekker die vakantie naar tenerife!
  liefs simone

 6. lisanne 28 januari 2011 / 17:54

  Wat ontzettend leuk dat je al zo snel weggaat! Heerlijk ook nog eens naar tenerife! Hetzelfde als wat lydia zegt, je kan het wat koud krijgen. Neem genoeg te doen mee en snoepjes! Zorg ook bij het opstijgen en dalen dat je je camera in de aanslag houdt! Kan mooie foto’s opleveren. Veel plezier en geniet ervan

 7. Harmke 28 januari 2011 / 18:29

  Super tof dat je daar heen gaat! Het verste waar ik ooit ben heen geweest is Elba. Alvast heel veel plezier.

 8. Madelief 28 januari 2011 / 20:49

  Leuk voor je zeg! Ik ben nog nooit op Tenerife geweest, ben er wel een keer overheen gevlogen toen ik naar Afrika ging.
  Een tip voor het vliegen? Als je opstijgt en gaat landen is het aan te raden kauwgom te kauwen. Anders krijg je echt een rotgevoel in je oren (dat krijg je ook wel eens als je in de bergen auto rijdt) en dat kan zo weer over zijn, of heel lang en dat is echt niet fijn!

  Ik heb zelf al vaak gevlogen en aantal best verre reizen (Azië en Afrika) en neem gewoon lekker een stapel tijdschriften mee. (: Zorg dat je je iPod bij hebt (als je die hebt) of mp3-speler ofzo.
  En probeer te slapen want vanwege het tijdverschil (weet niet hoeveel dat is in Tenerife) kan je heel moe zijn!

  xx Veel plezier!

 9. Anna 28 januari 2011 / 22:22

  Oh wat leuk naar Tenerife en dan ook nog Playa de las Americas..
  Ik ben er 2 jaar geleden geweest en het is echt onwijs mooi.
  Lekker genieten en tot rust komen.
  En wat hierboven ook al geschreven is; neem snoep mee om te kauwen als je opstijgt en weer gaat dalen. Anders kun je last van je oren krijgen.
  Verder gewoon comfortabele kleren aan doen, spijkerbroek met een vest ofzo..
  Ik neem zelf altijd een badlaken mee in mijn handbagage voor in mijn nek te leggen om te slapen, echt ideaal.
  Langste vliegreis voor mij was 15 uur en heb nooit ergens last van.
  Ik denk dat je in februari gaat, dat is volgens mij de eerst volgende vakantie.. dan is het al wel mooi weer in Tenerife hoor, was er zelf ook in feb.
  Geniet ervan!

 10. Lisa 28 januari 2011 / 23:08

  Oooh, als ik die foto’s zie wil ik ook direct op vakantie gaan, haha 😉 In elk geval, heb een fijne reis en wens je heel veel plezier toe met je familie! 😀 Proficiat aan je ouders trouwens! 😀

 11. Danique 30 januari 2011 / 19:13

  Klinkt heerlijk! Ik heb maar één tip, neem kauwgum mee. Of iets anders kauwbaars. Voor het geval je oren dicht gaan zitten ;).

 12. Lien 4 februari 2011 / 13:59

  Ik ga deze zomer voor de derde keer naar Tenerife. Het eiland op zich vind ik echt heel mooi, van de vulkaan El Teide tot de prachtige promenade waar je ‘s avonds van een mooie zonsondergang kan genieten in Playa de las Americas. Deze playa is overigens de beste plek om te vertoeven op Tenerife vind ik zelf, je hebt alles lekker dichtbij, winkels, strand, golfterrein, supermarktjes,…

  Een tip voor het vliegen; neem kauwgom mee en kauw zowel bij het opstijgen als landen als een bezetene. Ik heb zelf eens een keertje niet gekauwd tijdens het landen en ik heb nog een week met een verstopt oor rondgelopen. Wat je wel kan doen dan is je oor laten ploffen door je neus dicht te knijpen en dan heel hard te blazen, maar dat is niet altijd zonder risico’s. 🙂

  In ieder geval wens ik je heel veel plezier! 🙂

 13. Vakantie 14 maart 2011 / 16:44

  Welk hotel is dat precies? Ziet er op de foto echt geweldig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.