Ik ga sporten!

Eerder vertelde ik jullie al dat ik wilde gaan hardlopen. Nu ga ik niet meteen hardlopen, maar ik ga wel sporten! Zes dagen in de week, elke dag een half uurtje. Gewoon, omdat sporten zo fijn is.


Foto Flickr /  Gregory Bastien

Als je netals ik een jongedame bent die beautyblogs leest, dan volg je vast en zeker beautygloss ook wel. Hierop verscheen een aantal dagen geleden een stuk over P90x. Dit is een verschrikkelijk zwaar sportprogramma die gevolgd wordt door heel veel meiden op het forum van Beautygloss.

Eerst dacht ik: ja dat wil ik ook! Daarna dacht ik dat het misschien wel iets (een beetje veel) te zwaar zou zijn voor mij, met mijn zwakke fibromyalgie lijfje. Een uur extreem zwaar sporten elke dag in een keer lijkt me iets te veel van het goede. Maar nu verscheen er een topic op het forum over P90, wat niet zo extreem is als P90x.

Dan MOET ik natuurlijk wel meedoen! Morgen start er een groep mensen op het forum met het programma, elke dag 30 tot 40 minuten thuis sporten dus. Hopelijk houd ik dat vol en kan ik over een paar maandjes ook gaan hardlopen! Ik houd jullie op de hoogte.

5 reacties

 1. Olga 4 april 2011 / 11:22

  Klinkt goed 🙂 succes met je trainingsprogramma! xx.

 2. Suusie 6 april 2011 / 08:10

  Van nul naar ineens zes keer in de week sporten is wel heftig hoor, lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo goed voor je lichaam..beter langzaam opbouwen, dan houd je ‘t tenminste ook op lange termijn vol. Begin eens met 1x in de week een rondje rennen. Als je dat een maand lang volhoudt kun je opbouwen naar 2x, houd dat twee maanden vol en dan heb je hopelijk sporten onderdeel van je dagelijks leven gemaakt. En dat is prima. 🙂 Heeft je lichaam ook genoeg tijd om te herstellen!

  • Lisanneleeft 6 april 2011 / 10:13

   Een rondje rennen is sowieso al te veel van het goede haha, kom net aan tot een rondje om m’n huis ofzo!

   Maargoed, ik ga het proberen vol te houden, maar misschien dat ik er om de dag van maak…

 3. Linda 6 april 2011 / 14:19

  Ik doe ook mee met p90!!
  En ik denk dat dit soort sporten niet kwaad kan om iedere dag te doen.. Het is niet extreem zwaar.. (toch?) En daarbij zijn het verschillende oefeningen. Waardoor je lichaam wel de rust krijgt die het nodig heeft. Je traint namelijk om de dag een bepaalde groep van je spieren.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.