Ik moet regelmaat

Naar woord he, regelmaat. Ik vind van wel, jij waarschijnlijk ook als je een student of scholier bent. Dan hoor je het tof vinden om veel te laat naar bed te gaan en lekker uit te slapen. En om lekker hele dag niks doen. Als ik een week achter elkaar vrij ben, en dus geen regelmaat heb, dan word ik een slap vaatdoekje. Shit.


Via weheartit.com

Heb ik even de pech dat ik niet meer naar school hoef. Ofterwijl, ik kan elke avond naar bed gaan wanneer ik wil en de hele ochtend in mijn bed doorbrengen. Hoewel ik het heerlijk vind om ‘s nachts te leren is het niet heel verstandig.

M’n moeder had net het briljante voorstel om gewoon een schema te gaan maken van wat ik de hele dag moet gaan doen. Gewoon omdat ik anders niet functioneer en helemaal niks kan. En hoewel ik het eigenlijk niet zo’n heel fijn idee vind moet ik er toch maar aan gaan geloven. Mooi meegenomen dan trouwens: ik kan weer elke ochtend gaan sporten!

Dus… in plaats van eigenwijs doen ga ik eens proberen verstandig te zijn. Hopelijk krijg ik daardoor weer wat minder last van pijn en vermoeidheid, want die zijn nu volop aanwezig. En het ging zo goed, dus hopelijk krijg ik dat weer terug! Vandaar ook dat ik zo laat ben vandaag… m’n hoofd werkt niet mee. Zelf heb ik gewoon zo weinig dingen die ik moet doen. En tegelijkertijd kan ik m’n bed zo slecht uit komen. Dan is het zo verleidelijk om te blijven liggen.

Dus, Lisanne gaat plannen! Nog zo’n rotwoord, plannen. Hoe zit het met jullie regelmaat als jullie vrij zijn? Iemand nog tips?

DELEN:

9 reacties

 1. Lotte 9 mei 2011 / 20:22

  Regelmaat.. oh zo belangrijk ja. Vooral dat opstaan is lastig he! Dan lig je zoooo lekker. Mijn oplossing, een vriendje die me wakker belt. Die blijft net zo lang praten tot ik super wakker ben en mijn bed wel uit moet haha. Nog gezellig ook 🙂

 2. Lien 9 mei 2011 / 20:32

  Regelmaat… Ik ben zelf een ontzettend perfectionist en maak elke dag meerdere lijstjes over vanalles en nog wat. Wat ik nog moet doen, wat ik ga eten, enz. Een dag eens helemaal niets doen zonder iets te plannen, komt bij mij niet vaak voor. Eigenlijk best jammer, want eens even heerlijk je hoofd leegmaken kan nog zo deugd doen. 🙂

 3. Lydia 9 mei 2011 / 21:45

  Ik ben ook geen ster in plannen. Meestal plan ik te veel dingen in voor mezelf, terwijl ik zo duf en moe ben dat ik het grootste deel niet uitgevoerd krijg. Echte regelmaat zit er bij mij niet in, maar ik probeer mijn dagen wel zo nuttig mogelijk in te delen.

  Mijn tip: bedenk de avond van tevoren wat je de volgende dag wilt doen, en maak daarmee een to do-lijstje. Ikzelf weet ‘s avonds altijd meer dingen te verzinnen om met een nieuwe dag te doen dan ‘s ochtends wanneer ik opsta. En deel je dagen in naar het ritme van je lichaam, als dat kan. Voor mij heeft ieder tijdstip andere kwaliteiten. ‘s Ochtends voel ik me fit genoeg voor het huishouden, ‘s middags heb ik de motivatie om te leren, en ‘s avonds kan ik ontspannen bloggen. Misschien voel jij ook zo’n soort ritme in je dag; voor mij werkt dit het beste.

  Oh, en nog succes met leren trouwens. 🙂

 4. Lieke 10 mei 2011 / 06:27

  Ik vind regelmaat ook wel fijn, als ik maar wat aanmodder wordt ik ook heel onrustig van.

 5. Emmelien 10 mei 2011 / 07:08

  Als ik vrij heb en niks moet zou ik ‘het liefst’ ook de hele dag in bed liggen. Kan gewoon niet de motivatie vinden om iets te gaan doen. En aan het einde van de dag voel ik me alleen maar beroerd, dus zo’n schema zou voor mij ook wel werken in vakanties.
  Maar oh ik heb inderdaad zo’n hekel aan regelmaat, regeltjes en schema’s. Wil gewoon doen waar ik zin in heb. Toch is het misschien wel een goed idee voor aankomende zomervakantie!

 6. Sanne 10 mei 2011 / 09:29

  Ik kan plannen, maar het helpt voor mij gewoon niet. Ik stel gewoon doelen voor die dag en de rest gaat vanzelf 🙂 Best fijn!
  Als ik me aan een strak schema ga houden met tijden dan merk ik dat ik erg onrustig ben, telkens naar de klok kijk etc. 😉

  Als het voor jou werkt, dan wens ik je er erg veel succes mee! 😀

 7. Jennifer 10 mei 2011 / 09:48

  Klopt! ik merk dat als ik regelmaat heb, vaste tijden opstaan& naar bed gaan dat de pijn een stuk minder is. Alleen de vermoeidheid s’ochtends is killing. Maar als ik me gewoon aan mijn schema houd en op tijd rust momentjes neem komt het wel goed 🙂

 8. Renske 10 mei 2011 / 11:14

  Ik snap wat je bedoelt. Maar inderdaad, je hebt veel meer aan de dag (en aan jezelf) als je regelmaat hebt en (eventueel:P) plant. Succes!

 9. Olga 17 mei 2011 / 17:36

  Ik vind het zelf helemaal niet zo erg als ik een tijdje vrij ben, dan kan ik ten minste lekker op mijn gemak mijn werk doen. En voor mijn studie moet ik vrij veel lezen, dus dat is alleen maar prettig om zonder al te veel tijdsdruk te kunnen of te moeten doen. Het is namelijk een groot verschil wanneer je in een normale collegeweek 3 boeken ‘moet’ lezen, of wanneer je dat in een vakantie doet 🙂 xx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.