Ik probeerde een verzwaringsdeken en dit is wat ik ervan vond

Of ik een verzwaringsdeken wil testen? Yes, please! Over verzwaringsdekens had ik al heel veel gehoord en gelezen, maar ik ben nooit tot het punt gekomen om er eentje aan te schaffen. Nu kreeg ik er eentje opgestuurd van The NAP Lab, superleuk. Die heb ik natuurlijk uitgebreid getest en in deze blogpost deel ik graag mijn ervaringen. En een kortingscode!

Een verzwaringsdeken kopen

Voordat je een verzwaringsdeken wil kopen moet je weten: hoe zwaar is de deken die ik wil? Op de website van The NAP Lab staat een vragenlijstje, die kun je invullen en dan komt eruit welke deken jij nodig hebt. In principe is het als je tussen de 50 en 70 kilo weegt 7 kilo en als je tussen de 70 en 90 kilo weegt 9 kilo. Ik vond dat een beetje eng klinken (ik weeg tussen de 70 en 80 kilo), dus ben voor die van 7 kilo gegaan.

Ook heb ik er een hoes bij besteld, dat is heel handig voor als het warm is (en je niet nog een extra deken hebt, dan blijft hij schoon). Maar ook is het handig omdat je hem helemaal kan open ritsen en de deken er als het ware op leggen. En vervolgens rits je hem weer dicht en zit hij helemaal goed!

Ervaring met verzwaringsdeken

Ik slaap nu denk ik een kleine maand onder de verzwaringsdeken en ben aangenaam verrast! Ik dacht dat ik het óf heel vervelend zou vinden, óf juist heel fijn. Eigenlijk zit het er meer tussenin. Meestal vind ik het heel fijn! Het voelt als een knuffel, het is een heel geborgen gevoel dat het geeft.

Voor mij persoonlijk helpt wel wel tegen restless legs. Niet alles (als het echt heel erg is niet), maar meestal zorgt de deken dat het vervelende gevoel weggaat. Dat is toch mooi meegenomen.

Ook een voordeel: ik ben er niet verslaafd aan geraakt, ik kan gelukkig ook nog zonder extra gewicht op me slapen, haha. Wel fijn voor als je van huis bent, zo’n deken altijd meenemen is niet ideaal.

Of ik fan ben? Jazeker! Ik slaap voortaan lekker onder mijn verzwaringsdeken. Als het warm is alleen onder deze deken, maar nu in herfst onder deze én mijn normale deken. Hij is dus niet heel heet.

Wil jij ook een verzwaringsdeken proberen? Met de code lisanneleeft10 krijg je 10% korting op jouw aankoop op thenaplab.nl. Er zijn ook gebreide verzwaringsdekentjes, die staat nu zeker op mijn verlanglijstje!

Heb jij weleens een verzwaringsdeken geprobeerd? Wat vond je ervan?

DELEN:

9 reacties

 1. ver-dwalen 7 oktober 2021 / 11:52

  Ik vind het zelf niet heel fijn, maar ik weet dat het ook bij veel kinderen als heel prettig wordt ervaren!

 2. Irene 7 oktober 2021 / 22:37

  Nooit een echte geprobeerd maar ik zou het heel fijn vinden denk ik. Ik slaap sowieso graag een onder een zwaar deken. Ik zet het dit jaar weer op mijn verlanglijstje voor Kerst 😀

 3. Darina 8 oktober 2021 / 13:23

  Ik heb een verzwaringsdeken en ik vind het heel fijn slapen, al moest ik er wel even aan wennen. Van de zomer heb ik hem trouwens niet gebruikt.

 4. Charlotte 11 oktober 2021 / 08:50

  Ik slaap denk ik nu zo’n jaar met een verzwaringsdeken en ik vind het heerlijk! Het helpt bij mij ook tegen restless legs en ik slaap een stuk beter. Ik kan niet meer zonder (wat ook niet heel handig is, haha, want nu moet ‘ie iedere keer mee).

 5. Marion 24 oktober 2021 / 01:17

  ik heb em sinds een jaar en ben er superblij mee! hij is 2 bij 2 en weegt 13 kg. heerlijk!! zegt t voort!!

 6. Danielle 29 oktober 2021 / 03:25

  Vraagje, aangezien zo’n ding glazen korrels bevat, maakt dat snachts geen lawaai als je je in bed omdraait?

  Als je chronisch ziek bent en minder kracht hebt dan de gemiddelde mens, is jezelf omdraaien in bed met zo’n deken dat niet erg zwaar?

  • Lisanne 29 oktober 2021 / 14:57

   Goede vragen! Het maakt geen geluid gelukkig 🙂

   Maar als je minder kracht hebt kan het wel zwaar zijn! Ik ben ook nog (een klein beetje) verzwakt, vandaar dat ik voor de minder zware ben gegaan. Achteraf gezien had ik wel een zwaardere aangekund, maar toch. Ik denk dat als je echt weinig kracht hebt dat het wel te zwaar kan zijn. Als ik dat weer zou hebben zou ik hem alleen over mijn benen leggen, zodat ik er toch makkelijk weer uit kan komen.

 7. tina 11 januari 2022 / 19:38

  Hoe synthetisch is de verzwaringsdeken?
  Wat voor materialen zitten erin verwerkt?
  Ik slaap onder een 6 kilo zware Merino wollen deken, bij warm weer een dekbedhoes en de wollen deken. In de winter, dekbed en deken.
  Nee, deze Merino wollen deken is niet extra warm.
  Het kost wel meer maar dan heb je, als je bed is opgemaakt, ook nog een mooie eyecatcher.

 8. Bianca Schrijft 17 augustus 2022 / 17:43

  Toevallig was ik opzoek naar de verzwaringsdeken van The NapLab, maar ze lijken uit de lucht of zo? Ik heb nooit geweten dat het naar lichaamsgewicht is, dan krijg ik een probleem denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.