Ik was wel voor Renee

Gisteravond was de finale van Benelux Next Topmodel. Hoewel het misschien een beetje een uitgekauwd programma is (netals Idols en de Xfactor) heb ik het gevolgd. Iedereen die het volgde had een hekel aan Renee. Ik niet, vanaf het begin heb ik het haar het meeste gegund. Wil je weten waarom?

Iedereen die het volgde vond Renee niet leuk. Maar wat vonden ze zo stom aan haar? Ze was arrogant. En bitchy. Als een ander iets fout deed, deed zij het extra goed. Als een ander niet gemotiveerd was, was zij extra gemotiveerd. Ze wist precies hoe ze alles op de juiste manier moest doen. En dat spreekt mensen niet aan.

Ik zag het anders. In het begin zag ik vooral een mooie meid, die goed haar best deed. Ze presteerde keer op keer, ze heeft nauwelijk iets fout gedaan. Ze heeft zelfs anderen geholpen. Oke, ze kwam dicht bij perfectie, misschien iets te dicht bij voor de meeste meisjes?

Maar wat ik vooral zag was haar inzet, haar passie. Ze weet wat ze in huis heeft en dat gebruikt ze. Ze weet dat ze ver kon komen, en dat gebruikte ze. Een van haar uitspraken was dat als een ander steken zou laten vallen, dat zij ze op zou vullen.

Ze weet wat ze wil en daar gaat ze voor. Ze laat andere mensen haar niet in de weg zitten, waarom zou ze? Ze gaat haar eigen weg. En ze weet dat ze ver kan komen. Ik heb bewondering voor haar, voor haar talent, voor haar uiterlijk, en voor haar inzet. Volgens mij is het helemaal niet onprettig om Renee te zijn.

Zij is zoals alle mensen zouden moeten zijn. Laat je door niets of niemand in de weg zitten. Haal het uiterste uit je leven, denk niet dat je iets niet kan, maar doe het gewoon!

Uiteindelijk is ze tweede geworden, en heeft ze niet gewonnen. Maar waarom hebben ze allemaal zo’n hekel aan haar? Omdat ze passie heeft, omdat niemand haar in de weg kan staan? Omdat we weten dat ze het in zich heeft? Waarom?

18 reacties

 1. FUNX100 16 november 2010 / 10:12

  ja ik vond dit allemaal kloppen, zelf haatte ik renee ook niet! in het echt is ze heel mooi en slim inderdaad, en dat gebruikte ze ook op een goede (volgens de meeste niet maartoch) manier. ik vond toch dat melissa moest winnen want renee vond ik gewoon niet goed lopen en op de foto is ze minder mooi dan in het echt! maar om nou zo negatief over haar te gaan doen vind ik ook ongepast!

 2. Sharr2403 16 november 2010 / 14:18

  Nou, omdat ze bijvoorbeeld bij de kaartenopdracht in Amsterdam iedereen zat te kutten?

  • Lisanneleeft 16 november 2010 / 14:28

   Dat is toch slim als je wilt winnen 😛

 3. Laura 16 november 2010 / 14:57

  Als je wilt winnen, prima. Maar niet over de rug van een ander en op een gemene manier. Nee, daar heb ik dan idd ook niets mee. Ik weet er eerder een blogje aan. Moet je maar even op mijn blog zoeken 🙂

 4. Eva 16 november 2010 / 16:20

  Ik vond dat ze te ver ging. Winnen is prima maar je moet anderen wel in hun waarde laten en respect tonen voor de rest. Niet alles gaat voor je eigen succes en ik had het gevoel dat dat bij haar wel zo was.
  Maar een hekel? Neeh, dat had ik een beetje aan Alix. Die om elk wissewasje begon te huilen en het constant opgaf.. Dan nog liever Renee.

  • Fien 26 april 2011 / 15:04

   Helemaaaal mee eens!

 5. hallo 16 november 2010 / 18:50

  ik vond die kaartenactie echt naai hoor. als je wilt winnen moet je ook eerlijk kunnen winnen en niet door anderen de verkeerde kant op te sturen 😉

  • hallo 16 november 2010 / 18:52

   o en ik was wel voor alix en ook voor melissa, en alix word echt nog wel een model ookal heeft ze niet gewonnen ik bedoel ze is pas 16.
   melissa deed het gewoon geweldig in de finale! en ik gun het Renee gewoon niet om te winnen, want ze zei van te voren al als iemand vroeg; wie gaat er winnen? zei ze: IK natuurlijk. ze moet het anderen ook gewoon gunnen 😉

 6. Lisa 16 november 2010 / 19:46

  Ja helemaal mee eens! Ik was ook voor haar 🙂

 7. Iris 16 november 2010 / 21:21

  Ik vond Renée niet slecht, maar haar gezichtsuidrukking stond me totaal niet aan. Ze keek zeer arrogant en ook op de catwalk. Ze was wel professioneel met bijvoorbeeld fotograaf Nigel, maar ze kwam in mijn aanzien heel nep over. Alix liep in het begin slecht en dit was beter, maar Melissa is een verdiende winnares.

 8. Charley 16 november 2010 / 21:29

  @hallo: Ik vind het best logisch dat ze dat zegt, als je namelijk al niet in jezelf gelooft, waarom zouden anderen dan in je geloven? En als je niet denkt dat je kans maakt omte winnen moet je ook niet meedoen aan zo’n wedstrijd.

  Ik zelf was voor Renee, maar ik vind dat Melissa ook recht had op de winst. Oja, over die Amsterdam-speurtocht: ik denk dat de meeste het hadden gedaan, ik bedoel, het blijft een wedstrijd…

 9. Leonie 17 november 2010 / 12:44

  Je hebt wel gelijk, maar soms ging ze gewoon een beetje tever en ik denk dat de meeste haar idd niet moeten omdat ze gewoon arrogant overkomt, en die attitude van der daar kon ik ook niet echt tegen

 10. - 18 november 2010 / 13:57

  Waarom zeg je in het echt dan iets anders?
  Begrijp jou niet helemaal.

  In het echt zeg je hele andere dingen en hier doe je of je veeeel verder denkt dan de rest, meid echt pffffffffffffffffffffff

 11. Eva 18 november 2010 / 17:27

  Ik ben het met je eens. het is verdorie een wedstrijd. waarom zou je dan in hemelsnaam andere mensen moeten helpen?? ik gunde het haar wel 🙂

 12. Kim 28 november 2010 / 19:23

  Jeetje, van jou had ik absoluut niet verwacht dat jij een Renée-stemmer zou zijn… Renée heeft overduidelijk een identiteitscrisis. Een meisje die veel mee heeft gehad in het leven, over lijken gaat en ontzettend zoekende is naar zichzelf, waardoor ze enorm ‘fake’ en aandachtszoekend is. Ik had juist van JOU verwacht, dat je een Melissa-stemmer was. Een meisje die het niet altijd makkelijk heeft gehad in het leven, samen met haar moeder in een klein flatje woont, nog nooit buiten Nederland op vakantie was geweest, er vaak alleen heeft voorgestaan. Dat meisje is een vechter en dat straalt ze enorm uit. Ik ben 28 en heb mijzelf afgeleerd om snel te oordelen over mensen, maar een meisje als Renée zou ik in het dagelijks leven met een hele grote boog omheen lopen. Bad karma. Jouw zinnetje ‘Zij is zoals iedereen zou moeten zijn’ vind ik bijna shocking. Over lijken gaan en mensen er bij naaien is nooit, maar dan ook nooit, goed te praten, daar red je het niet mee in je leven. Melissa wint niet voor niets uiteindelijk, want de jury zag dit ook.

  • Lisanneleeft 28 november 2010 / 20:15

   Ik bedoel meer het feit dat zij vecht voor wat ze wil. Het hele verhaal achter Melissa ken ik niet, dat achter Renee trouwens ook niet!

   Maar voor de volle 100% gaan voor iets wat je wil is een goede eigenschap, ookal heeft zij hier haar streekjes voor. Ik vind niet dat het op die manier zou moeten, wat vrij logisch is.

   Maargoed the fact is dat iedereen een hekel heeft aan Renee vanaf het begin en dan niet meer met andere ogen daarnaar kan kijken. Dat is wat ik wilde zeggen met het stuk, niet dat iedereen bitchy moet zijn, haha.

 13. jeskkuh 5 december 2010 / 21:01

  jaa ik vond renee ook goed !! en naast dat ze misschien beetje betweterig over kwam, ,vond ik haar wel leuk !!

  het maakt haar wel zoals ze is en als mensen daar niet tegen kunnen tja hun probleem…

  we kunnen niet allemaal zo zijn om leuk genoeg te zijn voor iedereen

  xx

 14. Annelies 15 mei 2012 / 09:44

  Renee kwam op tv over als een bitch, ze zeggendat het reality is, maar heel veel meiden daar doen bitchy. Maar zo’n progamma is gewoon zo standaart. Er zit een bitch, iemand die perfect is, iemand die heel snel huilt, een grijs meisje en een aanwezige in. Het grijze muisje zal soms ook wel een bitch zijn. Maar dat laten ze niet zien, omdat ze dan geen grijs muisje meer is. De bitch (Renee hierbij dus) zal soms ook wel eens huilen omdat ze bijvoorbeeld iemand mist, maar dat laten ze dus niet zien, want dan kloppen de oordelen over haar niet meer.

  Reality is geen reality meer, dat zie je in alle progamma’s. Als het écht reality was, zou het niet zo’n succes zijn en zou het soms heel saai geweest zijn.

  Bij dit soort progamma’s creeëren de makers stereotypes om het leuker, makkelijker te volgen en vlotter te maken. Dus over deze mensen hoor je niet te oordelen omdat je niet zien hoe ze echt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.