Ik wil hardlopen

Hardlopen. Iets wat ik stiekem heel erg graag wil. Onmogelijk met fibromyalgie? Wie zegt dat? Ik denk dat het wel goed voor me is, misschien. Ik kan het toch altijd proberen? Voor wie is een beetje conditie niet goed? (met de nadruk op een beetje)


Foto door vestman op Flickr Oja, ik ga nog maar niet op hakjes, haha.

Vanaf dat ik een mini-lisannetje was stond ik al 2 keer per week op de atletiekbaan. Het was misschien niet altijd aan mijn houding te merken (ik had het ook heel gezellig!), maar ik vond hardlopen heerlijk. Sowieso al het sporten, maakte niet uit wat voor sport het was. Dat was echt mijn ding gewoon, tot mijn 13e. Nu helaas niet meer.

Natuurlijk kan ik niet nu meteen gaan hardlopen. Ik kan op dit moment nauwelijks buiten vertonen, veel te koud. Al lopend in super warme kleding verkramp ik al helemaal. Maar ik wacht gewoon op mooier weer!

Als ik het heel langzaam opbouw,  en dan bedoel ik echt heel erg langzaam, misschien kan het dan wel. Mijn ouders lachen me uit als ik het erover heb. Maar ik wil het. Dus ik ga het gewoon proberen.

Dus wanneer ik mijn HAVO diploma binnen heb wil ik gaan hardlopen. Of het me gaat lukken? Je merkt het als je na mijn examens nog mijn blog bezoekt! Het maakt niet uit hoe, maar het gaat me heus wel lukken hoor (ja, lach maar!). Wat heb jij met sport?

15 reacties

 1. Lisa 30 november 2010 / 10:37

  Hoop dat het zal lukken voor je maar vast wel as long as you believe in yourself en optimisch blijft =) Veel geluk ermee wanneer je ermee begint en kan begrijpen dat je wilt wachten tot het beter weer is want het is echt wel koud nu 😉

 2. petra 30 november 2010 / 13:14

  Houd dat vertrouwen in jezelf vast! Als je dat niet hebt lukt het sowieso niet, dus je bent al op 50%!

 3. Pam 30 november 2010 / 15:23

  Wat leuk! dit is echt heel leuk om te lezen.
  Echt heel tof dat je zo’n wilskracht hebt, daar kan ik nog veel van leren (:
  Alvast heel veel succes, ik hoop dat het lukt!

 4. Kimberley 30 november 2010 / 16:28

  Zoek anders dit op internet op: “Cauch for 5k” En als je dat intikt bij itunes krijg je handige podcasts. Daar vertellen ze wat je moet doen en met een handig muziekje eronder. Het is een soort opbouw programma zeg maar. Ik doe het ook. Ik zit al maanden in de 1ste fase vast, maar dat geeft niks. Ik krijg wel steeds een beter conditie. 🙂

  • Lisanneleeft 30 november 2010 / 17:51

   Thanks! Misschien dat ik dat doe als ik al bezig ben, ik moet namelijk echt heel langzaam gaan opbouwen! Misschien maar even een fysio inschakelen haha

   • Kimberley 1 december 2010 / 18:39

    Het is vooral belangrijk dat je het gewoon inderdaad opbouwt. Op het tempo dat jij aankunt en dat je vooral niet naar andere kijkt. Met zoiets van: “O, maar die zijn al veel verder! Laat ik mezelf helemaal afpeigeren, omdat hun ook al zo ver zijn” idee. Je moet wel goed nadenken voor je wilt beginnen. Als je het vaak wilt gaan hardlopen, heb je echt goede hardloopschoenen nodig. Maar je moet ook wel wat doorzettingsvermogen hebben. Succes in ieder geval. 🙂

 5. Ingrid 30 november 2010 / 18:57

  Ik doe ook aan hardlopen, maar het wilt niet vooruit gaan. Ik vind meestal de moed niet om mijn sportkledij aan te trekken en dan te vertrekken. Zeker in deze koude heb ik er al helemaal geen zin in.
  Maar ik denk dat ik deze week wel nog eens ga lopen.
  Na dit blog-bericht gelezen te hebben krijg ik weer zin !

  Wel moedig van jou dat je terug wilt beginnen hardlopen, ik wens je veel succes !

 6. Saskia 30 november 2010 / 20:09

  Stoer dat je het gewoon gaat doen! Stapje voor stapje opbouwen dan weet ik zeker dat je het kan, vooral met jouw positieve instelling! Heel veel succes ermee.

  Ik ben een vaste lezer van je blog geworden.

 7. Saskia 30 november 2010 / 20:15

  Oh en daar door vind ik dat je een plekje verdiend bij mijn ‘leeswaardige blog’s’ in m’n zijbalk! 🙂

  • Lisanneleeft 30 november 2010 / 20:33

   Wat lief zeg! Dankjewel 😀

 8. Elisa 1 december 2010 / 09:25

  Als je iets echt graag wilt, zal het je zeker wel lukken. Al gaat het misschien heel langzaam voor het lukt, maar als je maar in je zelf geloofd,

  Ik heb je een plaatste bij me links gegeven, op de foto kom je zo bekend voor, en aan gezien je uit de zelfde omgeving vandaan komt, kan het. Maar je schrijft heerlijk, kom hier nog graag lezen 🙂

  Gr Elisa

 9. Loes 1 december 2010 / 16:08

  ik heb je blog een beetje doorgelezen en er zo ontzettend veel dingen waar ik me in herken!
  Ik kan nu bijv. ook niet hardlopen, vanwege mijn ‘ziekte’ (unknown). ‘t Was zelfs zo erg dat ‘t na drie meter rennen al zwart werd voor m’n ogen Ö Ik las ergens dat je het meisje dat altijd flauwvalt werd genoemt… zo stond ik ook bekend op school.
  Ik vind ‘t wel inspirerend om over iemand te lezen die een beetje hetzelfde doormaakt! Dus ik volg je (:

 10. Thom Ummels 1 december 2010 / 17:18

  Hardlopen is echt te gek! Ik hoop van harte dat het je gaat lukken. Wel langzaamaan beginnen hé?! Dat is wel het meest verstandige.
  Ik kan het zelf even helaas niet meer, in ieder geval niet meer zo intensief als dat ik gewend was. Ik heb mezelf echt teveel blessures gegeven door het lopen. 🙁
  Succes in ieder geval jij

  Ps. Kleine spelfout in je onderste zinnen. 😉

 11. Suusie 5 december 2010 / 08:32

  Nou ja je weet, ik houd van rennen, maar niet in deze kou.. dat komt in de lente wel weer! En dan is inderdaad ‘niet nadenken, gewoon doen’ de oplossing. Verstand op nul en lopen maar. Achteraf heb je er nooit spijt van – integendeel.

 12. sjors 20 augustus 2013 / 20:12

  Nu is het echt heerlijk om hard te lopen een graadje of 23 is echt perfect. Lekker zweten en al die gifstoffen uit je lichaam krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.