Ik wil mensen inspireren

Er is weleens tegen me gezegd: dat moet je in grote letters boven je blog zetten: ‘Inspireert en motiveert’ of  iets in die richting. Beetje te duidelijk. Dat zijn dingen die je eigenlijk tussen de regels door hoort te lezen (of te voelen?), toch? Nu geef ik eerlijk toe: ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen. Er zijn een aantal omstandigheden die me hier over deden nadenken…

Ik-wil-mensen-inspireren

bron

Opnieuw werd ik gedwongen na te denken over de vraag: wat wil ik nu eigenlijk echt? Nu is dat een vraag waarmee je bestookt wordt op de middelbare school, dan ga je verder en ben je blij er vanaf te zijn, maar steeds wanneer er weer iets nieuws in zicht komt moet je er weer over nadenken. Wat wil ik? WAT wil ik? Wat WIL ik? Wat wil IK?

Goede vraag…

Ik zal het maar toegeven: ik vind het de laatste tijd heel erg moeilijk om blogs te schrijven. Ik kom niet in die ‘flow’ die ik nodig heb om ook maar iets te typen. En ja, ik ben mevrouwtje ‘ik moet elke dag bloggen’, en kan dus normaal gesproken ook gedwongen blogs schrijven. Maar nu dus gewoon even niet meer. Het zou kunnen dat het morgen opeens weer komt. Het zou kunnen dat het moeizaam blijft gaan en dat op zoek moet naar andere manieren. Maar ook dat geeft weer stof tot nadenken.

Ik had al verschillende dingen geprobeerd, complete lijsten met leuke onderwerpen heb ik op papier staan. Maar het komt niet uit mijn vingers. Misschien Pinterest? De eerste afbeelding die ik zag was deze die je hierboven ziet. En misschien gaat het wel gewoon over mij. Het antwoord op al mijn vragen kwam vanzelf naar me toe! (haha, oké nu wordt het een beetje te dramatisch)

Maar goed ja, ik wil graag mensen inspireren, ik vind het fijn om mensen te helpen. Ik wil mensen dat kleine beetje extra laten ervaren door bijvoorbeeld…

 • Ze een stukje vrolijker te maken
 • Ze moed te geven om niet op te geven
 • Te inspireren om groots te denken
 • Of dat kleine extra beetje zelfvertrouwen te geven

En dat klinkt misschien stom. ‘Hoi ik ben Lisanne en ik wil mensen inspireren’ of  dat je op een feestje komt en iemand je vraagt wat je doet voor de kost ‘Ik ben inspirator!’ Ik moet er niet aan denken, hahaha. En hoewel tegenwoordig alles mogelijk is wat betreft het verdienen van je boterham geloof ik er ook niet in dat dat een volwaardig beroep kan zijn (in elk geval niet passend bij mij).

Ik vind die hele positieve vibe van elkaar energie en kracht geven misschien wel gewoon leuk. Maak je iemand anders blij, wordt diegene blij, ben jij ook weer blijer door diegene. Iets met de verhoging van een trilling. Of zoiets. Daarom houd ik zo van Smart & Sexy en 365 Dagen succesvol. (Misschien moet ik maar bij hen gaan solliciteren?)

Nu weet je dus precies waarom ik deze blog schrijf. Het meant to be noemen zou vreemd zijn, maar op dit moment dacht ik hieraan en het leek me leuk om het met jullie te delen. Een samenloop van omstandigheden die me naar een blog brachten. Doet Elja ook altijd zo leuk. Wat ik me overigens net bedenk: dat wat ik graag wil, dat doe ik eigenlijk al. Bloggen. Over mind- en lifestyle. En een beetje over mezelf. Ben ik niet al gewoon compleet? Doe ik niet gewoon al wat ik graag wil doen?

DELEN:

25 reacties

 1. Elsa 20 augustus 2013 / 08:08

  Mooi stukje, herkenbare vraag en een fijne conclusie voor jezelf.
  Goed om af en toe je dit soort dingen af te vragen.

  • Nem 20 augustus 2013 / 08:11

   Ik vind dat je met de toon die je zet, je positiviteit en persoonlijkheid al heel inspirerend bent. Je kunt ook niet de hele wereld helpen! En de mensen die dat wel doen (die therapeuten op Twitter over positief denken) die schrijven vaak hele gekke dingen!

 2. Saffira 20 augustus 2013 / 08:37

  Wat een mooie post!
  Iemand vroeg aan mij ook een keer wat ik wilde doen en ik antwoordde met: Ik wil mensen inspireren. Ik dacht dat ik toen heel dom klonk, maar hij nam me heel serieus!
  X Saffira

 3. Martina 20 augustus 2013 / 08:42

  Ik vind de manier waarop je dingen beschrijft en benaderd inspirerend 🙂

 4. Resy 20 augustus 2013 / 09:00

  Goed stukje!
  Eigenlijk is mensen inspireren ook wat ik wil hoor, maar dan op het gebied van sport. Mensen laten zien dat sporten niet een alleen een verplichting is om gezond te zijn maar dat het zoveel meer is dan dat om ze vervolgens te inspireren om te gaan sporten voor het goede gevoel en niet omdat je er alleen maar door afvalt of iets dergelijks zeg maar.

 5. Meili 20 augustus 2013 / 09:52

  Leuk stukje! Het feit dat je elke dag zo positief blogt is al heel erg inspirerend! Je bent goed bezig en ga zo door! Liefs

 6. Rosalein 20 augustus 2013 / 10:25

  Je inspireert mij in ieder geval met het grootste deel van je posts. Ik reageer eigenlijk nooit, maar volg je al even. Sinds kort heb ik chronische pijn. Net 30 en dan heb je pijn voor het leven. Zo had ik niet gedacht dat mijn leven zou lopen. Ik lees je blog omdat ik je zo’n onwijs krachtige vrouw vind! Posts over onder andere lepels, optimisme en doorzettingsvermogen hebben mij in ieder geval enorm geïnspireerd tot het zoeken naar mogelijkheden om met mijn pijn om te gaan. You go girl! Bedankt voor je blog en je inspiratie!

 7. Suzanne 20 augustus 2013 / 10:34

  Als je het mij vraagt ben jij mijn nummer 1 inspiratie (maar dat wist je al!). Ook met een blogje minder en een dagje rust blijf je dat nog steeds. Ik merk zelf moe moeilijk zo’n moment kan zijn, want tsja ik loop er zelf ook tegen aan. Vergeet niet te doen waar jij blij van wordt! En zelf met de kleinste dingen en korte blogposts ben jij al een grote inspiratie voor velen!

 8. Milou 20 augustus 2013 / 10:46

  Lisanne, jij inspireert mensen met je blogs. Je zet mensen aan het denken. Een dagje meer of minder bloggen…. ik zou me er niet zo druk om maken. Als jij 1 goed stuk hebt dan is dat al voldoende. Ik denk dat je vooral niet het ‘moet’ gevoel moet krijgen, want hier leiden je stukken onder. Liefs

 9. Linda 20 augustus 2013 / 11:18

  Ik denk dat je heel goed verwoord wat je inderdaad eigenlijk wil. Mensen inspireren is iets wat heel veel mensen willen doen, en volgens mij doe jij dat op een hele goede en leuke manier door middel van je blog!

 10. Anne 20 augustus 2013 / 11:23

  Mooi geschreven hoor, eerlijk en open. Uit je blog straalt ook dat je graag mensen helpt en ze kracht wilt geven. Moeilijk om te bepalen of je dan ook nu al doet wat je wilt. Als het je gelukkig maakt, is het dan niet ‘gewoon’ goed genoeg? Volgens mij past dit goed bij je, vooral mee doorgaan dus. Ik denk dat je het vanzelf merkt als het echt genoeg is geweest en je weer een andere uitdaging zoekt 🙂

 11. Rianca 20 augustus 2013 / 13:19

  Je bent een inspiratie voor vele! Mooi geschreven, en niemand ligt er wakker van als er niet elke dag een post online staat.

 12. Esmée 20 augustus 2013 / 16:26

  Mooi geschreven! Ik vind het altijd fijn om je blog te lezen. x

 13. Sabine 20 augustus 2013 / 17:09

  Heel leuk stukje! Ik kan me hier helemaal in vinden. Ik merk ook dat alle dingen die ik met passie doe, zo mooi en leuk zijn omdat ik er mensen mee kan inspireren. Ik haal er ook enorm veel voldoening uit om dat te mogen voelen!

 14. Isabel 20 augustus 2013 / 17:18

  Je inspireert mij wel hoor! Ik denk zeker dat ik positiever ben geworden sinds ik jouw blog lees 🙂

 15. ellen 20 augustus 2013 / 20:18

  Het is ook lastig om blogs te schrijven waar je 100% tevreden over kunt zijn, en nog eens een boel mensen blij mee kan maken, maar je krijgt het voor elkaar hoor Lisanne! Een stukje persoonlijkheid in de blogs mis ik absoluut niet, je inspireert mij ook 🙂

 16. Peet 20 augustus 2013 / 21:46

  Mooi stukje Lisanne. Soms komt de inspiratie ook gewoon niet aanwaaien en soms geeft dat niet, want dan krijg je juist hele pure blogs, in plaats van vooraf bedachte conclusies, tips en lijstjes.

 17. Anouk 22 augustus 2013 / 16:01

  Wat wil ik graag is een hele belangrijke, zeker bij het maken van keuzes.

 18. Hester 23 augustus 2013 / 18:00

  Mensen inspireren is ook wel wat ik heel tof vind. Je hebt het vaak alleen niet echt door als je mensen echt inspireert, maar ik zal het je (nog) even vertellen: jou lukt dat super goed! Wel vervelend dat het bloggen even wat minder gaat, heb ik ook wel eens hoor, maar dat zal vast geen jaren duren. Moest door dit artikel trouwens denken aan mijn zwager die gisteren op een status ‘Wat inspireert jou?’ van iemand op Facebook had gereageerd door mijn zus (zijn vriendin dus) te taggen. Awh haha.

 19. Anne 24 augustus 2013 / 19:33

  Lieve Lisanne, je inspireert al zoveel mensen en dat kun je op heel veel manieren doen! In je werk, bij je familie, vrienden en vriend. Overal. En dat past gewoon bij je. Bovendien doe je het ook daadwerkelijk, dat kan ik niet iedereen zeggen van zijn dromen.
  Ik denk dat we allemaal iets hebben wat we aan anderen mee willen geven. Jij wil mensen inspireren om vrolijk te zijn, te geieten en alles uit hun leven te halen. Ik wil mensen vertrouwen geven, om precies dezelfde reden: mensen aanmoedigen om hun dromen te leven. Zelf ben ik daar geen goed voorbeeld van. Ik denk de laatste tijd dat ik misschien juist wel daarom met mezelf in de knoop zit. En ik vraag me vaak af hoe ik straks in mijn werk mensen vertrouwen kan geven. Er zijn veel beroepen waar dat veel “makkelijker” in kan. Ik denk dan meteen aan het onderwijs, mijn eerste grootste liefde career wise, maar ik zou dat nu niet kunnen. Hoe wel? Daar hou ik me mee bezig. Blijkbaar is dat ook een vraag die jou bezighoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.