Ingeschreven bij de KvK, een nieuw avontuur!

Gisteren was het zo ver, ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Vlak voor mijn vakantie is er een balletje gaan rollen en nu heb ik mijn eigen bedrijf. Ik had niet gedacht dat het allemaal zo snel zou gaan! Wat voor bedrijf ik nu precies heb en hoe ik daarbij ben gekomen? Dat zal ik even uitleggen…

kvk-avontuur

Waar het allemaal begon…

Vlak voor mijn vakantie ontving ik een mailtje van een bedrijf. Of ik hen als freelancer kon ondersteunen bij een aantal werkzaamheden. Eerst vroeg ik me af of het een grapje was, want ik had helemaal niets op mijn blog staan wat betreft mijn copywriter werkzaamheden (want eigenlijk staat er alleen dat ik een thuisstudie copywriting volg). En al helemaal niet dat ik daarvoor in te huren ben! (dat was ik ook niet eigenlijk, maar nu wel!)

Geen grapje? Dan doen we het toch gewoon!

Maar het bleek dus geen grapje te zijn, super tof! Donderdag gingen we naar Antwerpen, omdat het bedrijf dat mij gemaild heeft daar gevestigd is. Mijn vader en moeder gingen gezellig mee met de auto, zodat het ook voor mij beter te doen was dan wanneer ik met de trein zou gaan.

En toen was het een feit

Dus… gisteren heb ik mij aangemeld bij de Kamer van Koophandel en mijn eerste opdracht had ik de dag daarvoor al binnen. Het werk waarop ik me ga richten heeft vooral met copywriting te maken, maar bij mijn eerste opdracht is het ook wat community management. Dat zijn dingen die ik echt heel erg leuk vind en daarbinnen wil ik me ook graag verder ontwikkelen. Ik ben helemaal blij want het voelt voor mij ook als iets waar ik me in de toekomst graag mee bezig zou willen houden.

Ik ben een beetje flabbergasted

Van twee dingen sta ik behoorlijk versteld. Op 1 staat de invloed die mijn blog op mijn leven heeft (gehad). Ze hebben mij gevonden via mijn blog. Had je dat ooit gedacht dat ik een ‘baan’ aangeboden zou krijgen via mijn blog? Zelfs in mijn stoutste dromen gebeurde dat niet.

Daarnaast van mezelf… Ik dacht eigenlijk van mezelf dat ik best een bangerik was! Maar ik ontving een mailtje, hup terug mailen. En weer, en weer, en weer. Ik ga ‘even’ naar Antwerpen, zonder zenuwen! En aanmelden bij de Kamer van Koophandel, dat doe ik ook gewoon even zo. Om eerlijk te zijn had ik niet van mezelf verwacht dat ik dat allemaal gewoon zo zou doen, hoe stom dat ook klinkt, haha.

En ja, nu is het gewoon zo, ik ben freelancer. Ik ga nog een extra pagina maken met meer informatie voor mensen of bedrijven die mij zouden willen inhuren. En ik ben blij, heel blij! Ik heb er heel veel zin in, maar ik heb ook gemerkt dat het in het begin echt bergen werk is, al die nieuwe dingen! Maar dat het leuk is, dat is het belangrijkste. En ja… natuurlijk blijf ik gewoon bloggen!

DELEN:

48 reacties

 1. Kim 11 augustus 2012 / 07:19

  Wat ontzettend leuk voor je! Gefeliciteerd! 🙂

 2. Lifesplash 11 augustus 2012 / 08:05

  Oh. My. Gooooowd, wat tof! Gefeliciteerd en veel succes. <3

 3. natanja 11 augustus 2012 / 09:02

  hey lisanne

  wat ontzettend leuk voor je ik ben benieuwd hoe
  het je bevalt , ik vind je blog super om te lezen

  groetjes natanja

 4. Jennifer 11 augustus 2012 / 09:10

  Wauw! Gefeliciteerd! Echt tof dat je het nu al zo ver weet te schoppen! Veel mensen moeten er eerst een studie journalistiek tegenaan gooien om überhaupt maar tot het idee te komen om te gaan freelancen. Je hebt erg veel geluk!

 5. Chantal 11 augustus 2012 / 09:14

  Wat supergaaf Lisanne! Heel veel succes én vooral plezier!

 6. Fleur 11 augustus 2012 / 09:15

  Zo gaaf zeg!
  Gefeliciteerd en succes natuurlijk!

  Liefs,
  Fleur

 7. Thea 11 augustus 2012 / 09:21

  Geweldig! Gefeliciteerd en heel veel succes natuurlijk!

 8. Rachelle 11 augustus 2012 / 09:21

  Wauw! Geweldig, gefeliciteerd! 🙂

 9. Hester 11 augustus 2012 / 09:29

  Wat ontzettend gaaf! 😀 Ik hoop dat je er veel plezier van hebt, maar eh.. wat krijg je dan precies voor opdrachten? ^^

 10. Karin 11 augustus 2012 / 09:33

  Hartelijk gefeliciteerd, wat supercool. Natuurlijk heb je het heel erg verdiend. Je schrijft ook heel toegankelijk en gemakkelijk leesbaar. Ik snap dat bedrijf wel ;-).

 11. Femke 11 augustus 2012 / 09:56

  Wat onzettend gaaf Lisanne! Gefeliciteerd!

 12. Karin 11 augustus 2012 / 10:14

  Wat super, een baan via bloggen, dat is wel echt een droom! Gefeliciteerd en veel succes ermee! Zou je eens wat meer kunnen vertellen over wat copywriting inhoud?

 13. Lianne 11 augustus 2012 / 10:56

  Wat stoer! Gefeliciteerd!

 14. Marike - LIVWOW.nl 11 augustus 2012 / 11:06

  Heel erg tof! 🙂

 15. Lizzy 11 augustus 2012 / 11:16

  Gefeliciteerd Lisanne! Wat je blog wel niet kan waarmaken haha! Geniet ervan, je verdient het helemaal!

 16. Mirthe 11 augustus 2012 / 11:59

  Wat onzettend tof, gefeliciteerd! Je kunt trots op jezelf zijn 🙂

 17. josien 11 augustus 2012 / 12:03

  helemaal super dat je de baan aangeboden hebt gekregen door het schrijven van je blog. de positiviteit straalt er ook vanaf en daar gaan ze voor. goed bekeken van dat bedrijf!

  wel heel leuk dat ze je op deze manier hebben gevonden en voor jou een fantastische kans die je gelukkig met beide handen hebt aangenomen.

  ik wens je héél veel succes en natuurlijk van harte gefeliciteerd met de baan en deze stap in je leven!!!

 18. Esmay 11 augustus 2012 / 12:11

  Wauw, wat geweldig joh! Gefeliciteerd 😀

 19. Ilse 11 augustus 2012 / 12:13

  Erg leuk, je verdiend het! Gefeliciteerd en veel succes.

 20. Anouk 11 augustus 2012 / 12:26

  Super leuk, gefeliciteerd! Onder welke naam sta je ingeschreven?

  • Lisanneleeft 11 augustus 2012 / 12:28

   Dankje! 😀
   Ik sta ingeschreven onder Lisanneleeft 🙂 Nog veel getwijfeld, maar op internet ben ik natuurlijk onder die naam bekend!

 21. Jolien 11 augustus 2012 / 12:26

  Wat super, super, super leuk voor je meid!! Gefeliciteerd!

 22. jenny 11 augustus 2012 / 12:48

  Wat is copywriting precies? Gefelie ook!

 23. Sandra 11 augustus 2012 / 14:47

  Gefeliciteerd! Dat is echt fantastisch!

 24. Ise 11 augustus 2012 / 14:56

  Wauw gaaf, mag je trots op zijn!

 25. Anne 11 augustus 2012 / 17:36

  Wow, wat goed!!!!! (ik ben normaal gesproken niet van de uitroeptekens, moet je nagaan)

  En ik weet twee dingen heel zeker:
  1. Je hebt dit alles te danken aan hoe positief je in het leven staat
  2. Je zal een fantastische freelancer zijn, want je motivatie is groot

  Over dat laatste: Vaak wordt gedacht dat mensen met een beperking minder gemotiveerd zijn. Teleurgesteld misschien, of dat ze hun beperking als excuus gebruiken. Maar dat is absoluut niet waar. Wij zijn juist heel dankbaar voor wat we kunnen en zullen juist heel gemotiveerd aan de slag gaan.

  Nogmaals: respect!!

 26. LounaBeauty 11 augustus 2012 / 20:56

  Gefeliciteerd meid!! 🙂 Stond je dan toch achter mij in de Forever21 ?? 🙂

 27. Pieter van den Berg 11 augustus 2012 / 23:00

  Hoi Lisanne,

  Ik wens je onwijs veel succes met je eigen onderneming en hoop dat het een groot succes mag worden.

  Groetjes
  Pieter

 28. Nathalie 11 augustus 2012 / 23:02

  Nogmaals gefeliciteerd! 🙂

 29. Debbie Peteri 12 augustus 2012 / 12:47

  Onwijs gefeliciteerd, zelfstandig ondernemer! ZZP’er! Freelancer! Zelfstandige Professional! Ja, professional, dat woord vind ik het mooist en het meeste passen! 😀
  Wat een mooie stap in je carrière! Je krijgt een echte carrière! Geweldig! En ga je nog een blogje schrijven over je opdracht, over copywriting? Zou erg leuk zijn! Veel succes & plezier gewenst!

 30. karlijn 12 augustus 2012 / 16:07

  Wauw, wat een te gekke kans! Gefeliciteerd en geniet ervan! 🙂

 31. Petra 12 augustus 2012 / 22:58

  Wat goed! Gefeliciteerd 🙂 Succes met je eerste klus, en hopelijk naar meer leuke klussen daarna! Als je eens tips nodig hebt over het freelancen, mail me dan gerust! Ik werk zelf sinds begin 2011 als freelance tekstschrijver, webredacteur & blogger. Zie ook: http://www.petrawiebenga.nl

 32. Leonella 13 augustus 2012 / 13:11

  Wow, gefeliciteerd! Ik las al op twitter dat je naar de kvk was geweest, echt super dat je via het bloggen een droombaan hebt gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.