Inspiratie voor een minimalistisch interieur

Zoals beloofd zou ik ook inspiratie delen die aansluit bij dit artikel. Mocht je je afvragen waarom deze kamers zo leeg en ‘ongezellig’ zijn, lees dan dat artikel eerst eventjes. Een minimalistisch interieur, dat is wat ik wil wanneer we een huisje gevonden hebben. Inspiratie opdoen kan gelukkig nog voordat je ook maar iets hebt gekocht, dus dat doe ik maar al te graag!

minimalistisch interieur

bron

Wat houdt het in, een minimalistisch interieur?

Wat het ongeveer inhoudt vertelde ik al in het vorige artikel. Alleen nu gaan we het ook in de praktijk zien, da’s veel leuker! Wat je vooral ziet in minimalistische interieurs is veel wit, strak design en wat je vooral niet ziet zijn veel tierelantijntjes en overvolle kamers.

minimalist2

bron – bron

Maar dat is toch heel erg ongezellig en saai?

Nee, da’s niet waar. De kunst is om de basis simpel te houden en te experimenteren met stoffen, structuren en (een beetje) accessoires. Op de linker foto zie je een mooi voorbeeld van minimalistisch, maar zeker niet ongezellig. Rechts is compleet anders, helemaal wit en helemaal simpel. Ik kan het me voorstellen als je dit dan wel weer ongezellig zou vinden, hoewel ik het zelf zeker wel kan waarderen.

Dus eigenlijk: als je creatief bent hoeft minimalistisch helemaal niet ongezellig of saai te zijn. Zie het als een uitdaging!

minimalist4

Bron

Op bovenstaande foto is het minder extreem wit door het vloerkleed en de meubels. Maar zeker nog mooi minimalistisch! Dit vind ik een erg mooi interieur.

minimalist5

Bron

En op deze foto zie je erg duidelijk wat het lege met een kamer doet. Dit is misschien wat overdreven (en zonde van de ruimte?), maar als je de ruimte hebt is het helemaal niet zo verkeerd. Mooi clean in elk geval!

2013-06-14

En nog meer inspiratie! Ik word hier blij van… welke foto is jouw favoriet? En is het wat voor jou, een minimalistisch interieur, of ben je nog niet overgehaald?

DELEN:

30 reacties

 1. Martina 14 juni 2013 / 07:13

  Sommige voorbeelden vind ik mooi, andere iets minder 😉

 2. Paulien 14 juni 2013 / 07:14

  Ik vind het heel mooi, zo’n minimalistisch interieur, maar niet voor mijn eigen huis. Ik ga toch voor iets meer accessoires en wat subtiele kleurtjes.

 3. Kimberley 14 juni 2013 / 07:18

  Ik vind het er aan de ene kant erg mooi uit zien, maar aan de andere kant blijft het toch een beetje ‘ongezellig’…

 4. Keytothefuture 14 juni 2013 / 07:32

  Sommige voorbeelden vind ik best heel erg leuk maar andere vind ik heel erg steriel en ongezellig. Ik denk dat ik zelf een combinatie zou willen.

 5. Kimberly 14 juni 2013 / 07:34

  Ik vind het als basis heel erg mooi, ik zou er alleen zelf wel wat kleurrijke details in aanbrengen

 6. Manja 14 juni 2013 / 07:43

  Ik vind die grote lege ruimte wel mooi, maar dat komt ik vooral omdat ik dan al helemaal voor me zie dat ik lekker kan sporten/yoga doen in de woonkamer. Dat is iets wat bij mij nu lastig gaat om hij zo klein is.

 7. Linda 14 juni 2013 / 08:49

  Ik vind het voor m’n eigen huis niet echt mooi… Ik hou juist wel van wat meer kleur en wat meer accessoires. Wel vind ik de kamer met de fellere meubels en het zwart-witte vloerkleed leuk. Sommige kamers komen te steriel op mij over..

 8. Emmy 14 juni 2013 / 10:14

  Nee, nog steeds niks voor mij! Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat anderen het willen.

 9. natanja 14 juni 2013 / 10:24

  ooo kan niet wachten tot ik thuis ben weg met de rommel die ik niet gebruik , ik moet wel verhuisd over 5 maanden naar een veel kleiner appertement !!!

 10. Ise 14 juni 2013 / 10:57

  Ik hou wel van witte meubels en muren! Maar wat leuke accessoires ertussen mag ook wel.

 11. Rosalie 14 juni 2013 / 11:05

  Mijn slaapkamer zou ik zo wel willen inrichten, lekker rustig. Zodat je niet nog aan andere dingen gaat denken voordat je gaat slapen. Gewoon lekker hoofd leeg.

 12. Annelie 14 juni 2013 / 11:19

  Ik hou wel van deze stijl al zou ik het zelf wel iets rommeliger maken zodat het er wel uitziet dat er ook in geleefd wordt.

 13. Miss Sentinelli 14 juni 2013 / 11:38

  Ik vind het wel mooi 🙂 alleen zou het zelf niet zo snel in mijn huis hebben 🙂

 14. Sylvia 14 juni 2013 / 12:43

  Het heeft wel iets, maar ik houd toch te veel van prullaria enzo om het zelf zo in te richten 😉

 15. F&F 14 juni 2013 / 16:39

  Die met het streepjeskleed lijkt me juist heel druk.
  Maar anyway: Ik houd wel van wat structuur en rust! 🙂
  x

 16. Lindsey 14 juni 2013 / 17:31

  Ziet er best mooi uit, volgens mij kan het veel rust geven in je eigen huis. Zelf ben ik aan de andere kant ook wel van wat kleurtjes en frutseltjes haha. Maar zodra dit te veel wordt krijg ik al chaos in mijn hoofd dus precies de tussenweg erin vinden:)

 17. Lianne 14 juni 2013 / 18:41

  Ik zou hier zó ongelukkig van worden om in te wonen, haha.
  Heb deze week wel gemerkt dat ik niets met minimalistische dingen heb.. xD

 18. Lenneke 14 juni 2013 / 19:12

  Ik vind dit echt fantastisch. Ik word gek van alle prikkels die ik op een dag krijg, dus zo’n huis lijkt me echt werkelijk de hemel.

 19. Gerrianne 14 juni 2013 / 19:43

  Ik was allang overgehaald, dáh aha! Ik vind het echt geweldig om te zien én opnieuw weer hele mooie interieurs! Het inspireren is je gelukt! 🙂

 20. Josephine 14 juni 2013 / 21:42

  Ik vind het wel wat hebben! Het lijkt mij geweldig om, in plaats van in mijn kamer ook nog mijn kledingkast, mijn bureau, andere kasten en zooi te hebben, een kamer met een bed en het minimale aan spullen en in een andere kamer het werkgedeelte.

 21. Wendy 15 juni 2013 / 12:06

  Ik hou er wel van… wit, sober, sereen. Ik zou zelf alleen voor iets meer accessoires kiezen. Een minimalistisch interieur maar wel gezellig. Misschien betekent minimalisme ook wel dat je je beperkt tot de dingen die je écht mooi vindt of die je leven echt mooier maken…

 22. Ellen 15 juni 2013 / 20:59

  Wat een prachtige inspiratie! Ik vind het heel moeilijk om dingen weg te doen uit mijn jeugd en dergelijke. Ook woon ik nog thuis wat het lastig maakt om alles naar mijn eigen minimalistische smaak te maken. Mijn ouders houden bijvoorbeeld weer van donkere kleuren als basis, terwijl ik vaak wit als basiskleur mooi vind.

 23. Vera 19 juni 2013 / 21:48

  Ik heb dit blogje vorige week gelezen en het is sinds die tijd niet meer uit mijn hoofd geweest.
  Dankjewel Lisanne, voor deze inspiratie! Ik weet eindelijk wat ik straks wil als ik een eigen huisje
  heb en kan eindelijk visualiseren over hoe ik het ga inrichten. Ik heb nu meer research gedaan
  en kan me er helemaal in vinden. Je hebt me echt geïnspireerd (sowieso met de hele thema week over minimaliseren, thanks!)

 24. Hans 20 februari 2015 / 16:35

  Wat een prachtige foto,s !
  Zo sfeervol, mooie interieurs.
  Hier krijg ik inspiratie en energie van! Super minimalistisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.