Inspiratie voor later: Mijn droomkantoor

Jullie weten dat ik zelfstandig ondernemer ben (yay, ik vind het nog steeds zo leuk klinken!), maar echt een groot bedrijf heb ik nog niet. Maar wat niet is kan nog komen en dromen kan altijd. Ik ga even heel eerlijk zijn: Ik droom van de meest geweldige kantoren, in verschillende stadia van mijn bedrijf. Je zou dit artikel kunnen zien als een soort sneak preview van de toekomst van mijn kantoren!

Een thuiskantoor

Laten we beginnen bij stap 1, deze stap is het meest dichtbij. Een mooie lichte, ruime werkruimte. Zoals jullie zien houd ik van licht en strak. Ik ben een warhoofd, dus ik heb overzicht nodig. Maar daarbij kan het ook best gezellig zijn, dat is heel makkelijk te creëren.

Deze kantoorruimte kan zijn in mijn eigen kamer (waar hij nu is) of ergens anders in een ander deel van het huis waar een goed plekje is.

Een eigen plekje

Het lijkt me zo prettig om wakker te worden, me klaar te maken en te vertrekken ‘naar het werk’, in plaats van wakker worden, op mijn telefoon kijken, op mijn laptop kijken en vervolgens meteen aan het werk gaan. En oja, tussendoor nog me klaarmaken. En dan de hele dag constant overal door afgeleid worden. Eigenlijk had ik wel zin in iets van een goedkope flex-werkplek (heel simpel, een bureau+internet in een ruimte waar vaak meer zelfstandig ondernemers zitten), maar deze hebben we helaas niet in Den Helder. Een heel kantoortje huren is meteen weer een stuk duurder, dat kan ik me als beginnende ondernemer niet veroorloven.

Wat ook een optie zou kunnen zijn is een kamer hier in huis hiervoor gebruiken. Helaas behoort dit ook niet tot de mogelijkheden op dit moment.

Maar waar ik van droom, dat is weer een ruim, licht kantoor. Mooi strak en geordend, maar met kleine details toch gezellig.

Het droomkantoor

En in mijn aller-stoutste dromen heb ik een stuk of 10 werknemers die samen met mij in een mooi kantoor werken. Het liefst in Amsterdam of Antwerpen, als ik het voor het kiezen had. Ik vind het persoonlijk fijn om onder de mensen te zijn en om gewoon vaste collega’s te hebben.

Om wat voor bedrijf het dan zal gaan? Daar moet ik nog even over nadenken, er zitten ZO veel ideeën in mijn hoofd wat dat betreft!

Hierbij geldt eigenlijk weer hetzelfde als bij de voorgaande kantoren, jullie zien het weer terug in de afbeeldingen die ik heb uitgekozen.

Zoals ik al zei, stap een is zeker weten het dichtste bij, dat is ook waarop ik me nu richt. Maar dromen over mooier en groter is altijd fijn, vooral als het om dit soort dingen gaat! Heb jij ook een werkplekje thuis, of werk je op een kantoor? Hoe ziet jouw droomkantoor eruit en wat vind je van de afbeeldingen waarnaar ik knipoog?

20 reacties

 1. lifesplash 31 augustus 2012 / 07:53

  Ik werk (normaal) op school, hihi. Maar nu doe ik al mijn schoolwerk thuis, gewoon aan een willekeurig bureau. Misschien dat ik het ergens wel ga ‘oppimpen’ om het toch wat mooier en leuker te maken. 🙂 Je hebt mooie inspiratie uitgezocht, dus ik kan in ieder geval aan de slag! 😀

 2. Sophie 31 augustus 2012 / 09:55

  Zo’n kantoor zou ik ook echt super graag willen! Het liefst in A’Dam, Antwerpen of Parijs en dan een mooi wit kantoor met veel roze accesoires! Lijkt me geweldig!

 3. Chantal 31 augustus 2012 / 11:31

  Oh, ik droom ook echt al heel lang van mijn eigen kantoortje of werkkamertje en die zie ik dan ook voornamelijk in het wit voor me. Als mijn vriend en ik gaan samenwonen is het ook wel de bedoeling één kamertje als mijn werkplek in te gaan richten 🙂

 4. Mirthe 31 augustus 2012 / 14:20

  Ik kan me voorstellen dat je liever ergens naartoe zou gaan, een soort duidelijke scheiding tussen werk en thuis waardoor je je makkelijker concentreert en zo. Wie weet wat je de komende jaren nog vindt hiervoor!

 5. LounaBeauty 31 augustus 2012 / 14:43

  leuk meiddd 🙂 Ik ben van het strakke, maar die kleurige dingen ertussen vind ik ook weer erg leuk … 🙂 !!

 6. Ilse 31 augustus 2012 / 15:05

  Mooie stijlen zitten ertussen, mijn huiswerk doe ik aan rood bureau met allemaal spullen erop. (wat nodig voordat ik met school begin moet worden opgeruimd)

 7. Mariska 31 augustus 2012 / 16:07

  Er zitten zulke leuke dingen tussen .. echt! 🙂 Ik ben inspiratie aan het op doen voor mijn eigen huisje dus dit vind ik erg leuk om te zien.

 8. Ilse 31 augustus 2012 / 16:32

  Ik hoop volgend jaar een leuk, betaalbaar, appartementje te vinden in Amsterdam met extra slaapkamer. Om een eigen kantoortje te maken. Nou heb ik (nog) geen eigen bedrijf maar een rustige werkplek waar ik niet afgeleid word vind ik alsnog heel fijn. Ik denk dat het ook goed zal zijn voor mijn schoolwerk, aangezien ik op het HBO écht iets moet gaan doen haha.

  • Lisanneleeft 31 augustus 2012 / 20:51

   Een werkplek is natuurlijk niet alleen voor als je een eigen bedrijf hebt. Voor school, thuis werken en ook bloggen heb je ook een plekje nodig waar je kunt zitten, toch? 🙂

   Ik kom dan wel een keertje bij je langs hoor, in Amsterdam! 😀

 9. Ise 31 augustus 2012 / 20:05

  Ik droom mee! Lijkt me heel fijn om een eigen werkplek te hebben en al helemaal als die eruitziet zoals hierboven 😀

 10. Jesdiny 31 augustus 2012 / 22:45

  Heerlijk om zo te dromen toch? Ik vind de plaatjes erg mooi. Lekker licht en strak daar hou ik zelf ook erg fan. Een mooie werkplek werkt ook heel inspirerend vind ik zelf!

 11. Roxanne 31 augustus 2012 / 23:34

  Ik droom voorlopig van een mooi thuiskantoor. Met een mooi groot bureau en een groot whiteboard aan de muur om al mijn ideeën op te kunnen schrijven en uitwerken. Ik hoop in mijn volgende huis een ruimte over te hebben om een heel eigen kantoor te maken. Nu deel ik de studeerkamer nog met mijn vriend.

 12. Jolien 1 september 2012 / 11:33

  Wat een heerlijke sfeerplaatjes, leuk geschreven ook. Ik droom ook van een eigen bedrijf 😉 Als ik niet op kantoor ben werk ik thuis gewoon aan de keukentafel!

 13. Keerthana 2 september 2012 / 22:11

  Ik hoop dat ik mezelf over een paar jaartjes ook zelfstandig ondernemer kan noemen! Bij het zien van deze plaatjes gaat mijn hart dan ook sneller kloppen, sterker nog ik heb op pinterest ook een heel board met kantoor inspiratie foto’s haha.

 14. Ellen 3 september 2012 / 19:52

  Mij lijkt dat ook heel leuk, maar dan voor een studioruimte + kantoor, zoooo mooi om inspiratie op te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.