Inspiratie

Als blogger is het belangrijk dat je inspiratie hebt. Af en toe is het een kunst om elke dag iets te kunnen schrijven. Toch vind ik het belangrijk om elke dag iets te schrijven. Het maakt niet uit waarover, als het maar bij mij past. Maar hoe kom ik aan mijn inspiratie?


Foto door Martin Gommel op Flickr

Op met-k.com las ik een stukje over inspiratie. Ik moest het meteen lezen. De laatste paar dagen ben ik namelijk een beetje uit mijn blog- flow. Ik denk dat het door mijn ziekenhuisbezoek komt, het heeft me een beetje in de war geschopt. Maar ik had dus inspiratie nodig.

Zij stelt zichzelf in het stukje de vraag: Wat inspireert jou? En ook ik vroeg mezelf dit. Wat inspireerde mij? Waardoor kon ik elke dag een (redelijk) leuk stukje schrijven?

Mijn eigen gedachten kon ik teruglezen in haar stukje. Mijn inspiratie komt overal vandaan. Ookal doe ik niet veel, dan kan ik toch nog elke dag schrijven. Je moet gewoon om je heen blijven kijken. Soms is zelfs kijken naar de meest simpele dingen genoeg om een geweldig stuk te kunnen schrijven.

Maar toch zijn deze simpele dingen niet genoeg om een goed stuk te schrijven. Je gedachten spelen een onwijs grote rol. Zonder dat je een verschil kunt maken voor een stuk met je eigen gedachten wordt je goede stuk geen goed stuk.

Gelukkig zijn er genoeg dingen om inspiratie uit te halen. Meer dan genoeg. Het is geen goed teken als je ernaar op zoek moet gaan, geinspireerd worden kun je leren, je kunt de hele dag door geinspireerd worden. Wat denken jullie?

4 reacties

 1. Lis. 14 december 2010 / 11:22

  Alles om je heen zou inspirerend moeten werken.
  Als ik mensen op het station zie lopen, probeer ik bij hun altijd een verhaal te verzinnnen.. Dit houd ik natuurlijk voor mezelf, maar de inspiratie voor mijn ‘fantasie-wereldje’ is wel gevuld.

  Hoe simpeler het is, hoe leuker het is.
  Als ik bijvoorbeeld lees hoe iemand gelukkig kan worden van het weer of van een bloem die aan het bloeien is… Niks is toch leukerder en mooier?
  Uit alles kun je inspiratie halen en dat moet je dan ook zeer zeker doen!

 2. Juliette 14 december 2010 / 13:14

  Haha ik herken het! Ik heb ook niet altijd inspiratie, en soms heb ik van die buien dat ik denk: hier en hier en hier kan ik wat over schrijven! Of hierover! En als ik echt inspiratieloos ben: een photoblog! Ook leuk! X

 3. karin r. 14 december 2010 / 13:20

  weet je wat een grappige oefening is? pen en papier pakken (of gewoon op je pc) en ineens beginnen met schrijven zonder te stoppen. het forceert je gedachten die rondzwerven in je hoofd op papier te zetten. heb deze oefening vaker ingezet bij workshops/curcussen en krijg steevast leuke opmerkingen achteraf.

 4. Danique 14 december 2010 / 18:22

  Je kunt inderdaad door alles geinspireerd worden, je moet er alleen ook voor open staan. Maar af en toe kan het heel lastig zijn om die inspiratie te vinden ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.