Inspiratieballonnen

In de vorige schoolkrant schreef onze columnist over inspiratieballonnen. Over het hebben van inspiratie en dat je inspiratie niet kunt krijgen op het moment dat je het wilt. En natuurlijk, eigenwijs als ik ben, ben ik het hier niet mee eens.


Via weheartit.com

Het idee van de inspiratiebalonnen ging om het feit dat je inspiratie niet kunt afdwingen. Inspiratie moet je gewoon zomaar ineens krijgen. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn. Veel mensen zullen het hier mee eens zijn.

Maargoed, weetje waar ik altijd mijn inspiratie krijg? In m’n bed, onder de douche, of op de wc. Dus het verhaaltje van op het juiste moment op de juiste plek zijn gaat al niet op, want zo boeiend is het op de wc zitten niet. Hoewel, ik weet niet hoe dit bij jullie zit, maar mijn toiletbezoekjes zijn niet perse iets waar ik inspiratie van krijg.

Het draait meer om het feit dat we even bij de elektronica vandaan zijn. Even rust in onze hoofdjes, onze hoofdjes die normaal gesproken overuren draaien, omdat we constant de social media aan het checken zijn.

Maar ook als ik niet op de wc zit, onder de douche sta, of in bed lig kan ik aan inspiratie komen. Wanneer je je timeline op Twitter vol laat lopen met inspirerende, vrolijke mensen kom je al een heel eind. En dan nog even wat rondsurfen op zoek naar inspiratie en dan moet je toch wel minstens een briljant plan hebben voor een nieuw stuk.

Waarom zou je wachten op inspiratie als je ernaar op zoek kan? Er zijn meer dan genoeg dingen waar je inspiratie van kunt krijgen. Daar heb je geen gekke juiste-tijd-juiste-plaats ballonnen voor nodig.

4 reacties

 1. Lauradenkt 28 maart 2011 / 12:31

  Ik denk dat je tot op een bepaalde hoogte/moment/grens inspiratie inderdaad kan afdwingen, maar op een gegeven moment houdt het op.

 2. Laura 28 maart 2011 / 18:37

  Hm, ja ik ben het wel met je eens, ook ik vind mijn inspiratie onder de douche of in bed (hoewel ook wel vaak in quotes en afbeeldingen) Er schuilt denk ik ook een stukje creativiteit achter inspiratie.. 😉

 3. zomaar 28 maart 2011 / 19:57

  Die van beleef ik tijdens mijn dagelijkse dagdromen 🙂

 4. Olga 29 maart 2011 / 16:09

  Vlak voor het slapengaan is ook mijn momentje van de dag om inspiratie naar boven te laten komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.