Inspirerend boek: BodieBoost

Advertorial

Laatst noemde ik het al op Twitter, ik heb echt een ontzettend inspirerend boek ontdekt over gezond leven! BodieBoost is een soort van dieetboek, maar toch eigenlijk ook niet. Het is een levensstijl die eigenlijk iedereen zou kunnen toepassen! Geen gekke dieetregels, niks is verboden en het is helemaal niet moeilijk om te BodieBoosten!

Bodieboost

Zelf ben ik op dit moment 12 kilo lichter dan ik ooit geweest ben. Nu heb ik hierbij niet het boek gebruikt, maar gewoon mijn eigen gevoel en verstand. Achteraf denk ik dat dit boek precies omschrijft hoe ik ben afgevallen. En dit is echt een manier die je vol kunt houden en wat absoluut niet als een dieet voelt! Dus… als je een aantal kilo’s kwijt wil in 2013, dit is je kans!

Zoals ik al zei, BodieBoost is niet het doorsnee dieet. Het draait niet om calorieën tellen, of punten tellen. En al je guilty pleasures passen in het dieet! Ik zal proberen uit te leggen hoe het werkt.

Er wordt gekeken naar verschillende soorten voeding, deze zijn onderverdeeld in 5 groepen:

 • Koolhydraten
 • Fruit
 • Groenten
 • Zuivel
 • Eiwitten

Van alle groepen moet je elke dag 2 porties eten. In het boek staat beschreven wat precies een portie is, maar het gaat vooral om het feit dat je niet onbeperkt moet gaan eten (vreten) en dat de verhoudingen van je eten gezond zijn.

Daarnaast moet je elke week nog verplicht twee jokers gebruiken. En daar is dan die ruimte voor dat lekkere wijntje, de warme chocolademelk met slagroom of een bakje chips. Of ehh… wat je zelf lekker vindt!

Het boek is een geweldige houvast voor als je wil afvallen. Je begint met een aantal weken via een menu in het boek te eten. Maar voordat je begint kun je je eigen eetpatroon al onder de loep nemen. Hoe veel porties koolhydraten krijg je binnen, en hoeveel porties fruit? En klopt dat allemaal een beetje met de verhoudingen van BodieBoost? Op die manier is het heel makkelijk om het toe te passen op je eigen eetpatroon!

Wanneer je het dieet netjes volgt, dan zul je een halve tot een hele kilo per week afvallen en 1 cm buikomvang per week verliezen. Maar naast dat het geweldig werkt om af te vallen, is het ook gewoon een hele goede manier om gezond te leven en bewust bezig te zijn met wat je eet en in welke hoeveelheden. Hoewel ik niet hoef af te vallen, vind ik het boek toch heel erg boeiend!

Als je wil kennis maken met BodieBoost dan kun je altijd een kijkje nemen op de BodieBoost Facebook groep. Daar is het altijd erg druk en daar kun je terecht met al je vragen. Charlotte is zelf ook ontzettend betrokken bij alle BodieBoosters om ze te helpen en te motiveren! Ook zij is heel actief op de Facebook Groep.

Kortom, je dit boek vertelt hoe je kan afslanken in het echte leven. De prijs van het boek BodieBoost is 14,95 Meer info over BodieBoost vind je hier! Kende jij BodieBoost al? En is het iets voor jou?

13 reacties

 1. Emma 31 december 2012 / 13:18

  Ik denk dat ik dit boek ga aanschaffen! Ik let al wel goed op mijn voeding in verband met een vorm van PDS, maar vooral de voedselgroepen vind ik erg interessant

  En ook het idee dat het niet een echt dieet is, klinkt goed 🙂

 2. Marieke 31 december 2012 / 13:56

  Ik ben nu bezig met week 6 van Bodieboost en het bevalt echt geweldig! Ben inmiddels 5,8 kilo en 9 cm kwijt! Als je wilt weten of hoe het bevalt en of het moeilijk is: elke week schrijf ik een update op m’n blog! (Zoek even op ‘bodieboost’) 🙂

 3. Rosalie 31 december 2012 / 15:19

  Ik heb hem al op meerdere blogs voorbij zien komen, Misschien moet ik hem maar gaan kopen 🙂

 4. roos 31 december 2012 / 15:25

  Ik heb hem gekregen voor sinterklaas en ik begin woensdag. Ik doe het om af te vallen maar inderdaad ook om goed te leren eten. Ik eet heel onregelmatig.
  Ik ben echt heel benieuwd!

 5. Simone 31 december 2012 / 18:15

  Oehh klinkt goed hoor! Ga ik in mijn achterhoofd houden!

 6. Lenneke 1 januari 2013 / 11:58

  Ik had er al wat over gelezen en ik ben zeker geïnteresseerd! Misschien toch maar het boek bestellen 🙂

 7. Petra 1 januari 2013 / 21:00

  Klinkt goed, ook mooi moment om er nu over te schrijven 😉 Zelf hoop ik wel af te vallen in 2013 (zéker voor de bruiloft van mijn zwager en schoonzusje), maar ik hoop het op eigen kracht te doen met meer sporten en gezonder/minder eten. De methode die je omschrijft klinkt trouwens ook wel hetzelfde als van stepaday.nl, is het ook een uitgave van die site?

 8. Cindy 10 januari 2013 / 17:55

  Ik heb hem sinds gisteren in huis, het valt me op dat, de recepten die beschreven worden en de dingen die ik moet eten, eigenlijk al eet, alleen dan in andere verhoudingen.. Dus hoera, mijn boodschappenlijstje hoeft niet veel aangepast te worden!!

  Ik ga maandag beginnen, heb er gisteren goed voor gezeten, het is een erg interessante methode en ergens ook gewoon hartstikke logisch!

  Whoehoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.