Inspirerend bordspel: 360 Verhalen!

Samen ouderwets bordspellen spelen is leuk! Maar dit spel is nieuw en nét even anders dan de spellen die je al kent. Er is geen winnaar, geen verliezer, en eigenlijk draait het hele spel alleen maar om het vertellen van verhalen. Ik vind het een heel mooi idee, daarom laat ik dit spel graag aan je zien!

inspirerend-spel-360-verhalen

360-verhalen

360 Verhalen

Maak kennis met het 360 Verhalen bordspel! Op de foto hierboven zie je hoe het bord eruit ziet. Het hele spel draait om het vertellen van verhalen. Zoals je op het bord ziet staan hier verschillende thema’s op. Wanneer het jouw beurt is mag jij een verhaal vertellen over jezelf of over iets wat je hebt meegemaakt – uiteraard passend binnen het thema wat jij hebt gedobbeld en gedraaid! Je mag helemaal zelf weten wat je vertelt, mag heel luchtig zijn, maar mag ook serieus.

dobbelen-verhalen-vertellen

Hoe je het spel speelt

Welke factoren bepalen precies waarover jij moet vertellen? Naast het bord vind je een dobbelsteen met kleuren en eentje met getallen bij het spel. En een tabel met leeftijden!

Wanneer het jouw beurt is draai je aan de wijzer en dobbel je met beide dobbelstenen. De kleur die je gooit bepaalt de kleur waarbij je op het bord kan gaan kijken, de dobbelsteen met getallen bepaalt over welke fase van je leven je iets moet vertellen! Dat is waarom die tabel met leeftijden erbij zit, zo kan je snel zien aan welke leeftijden je moet denken bij het getal dat je gegooid hebt!

Voorbeeld: Hierboven heb ik geel gegooid, zes gegooid en ik ben met mijn wijzer bij zus/broer terecht gekomen. Dat bekent dat ik een verhaal met het thema broer/zus zou moeten vertellen dat zich in de meest recente fase van mijn leven afspeelt. In het nu dus!  Komt-ie: Wist je dat ik twee broers heb? Mijn jongste broertje is 19, woont nog bij mijn ouders en studeert in Management, Economie en Recht in Alkmaar. Mijn oudere broer is nu 23 en woont in Amsterdam, daar studeert hij Interactieve Media (hoewel ik geloof dat zijn studie inmiddels anders heet, ik weet niet hoe, haha!). Dat zijn allebei HBO studies, we hebben alle drie de havo afgemaakt! Toen we nog met zijn alleen bij mijn ouders woonden hadden we regelmatig ruzie en irritaties, maar dat is nu helemaal niet meer zo! Geinig is dat, dat hoor je wel vaker bij broers en zussen.

Natuurlijk kan ik nog veel uitgebreidere verhalen vertellen, maar aangezien jullie mijn broers niet kennen ga ik er vanuit dat dit nieuwe info is, haha. Als ik het spel met familie of vrienden zou spelen, dan zou ik natuurlijk iets anders vertellen. Zo pas je dat een beetje aan en hoef je niet elke keer hetzelfde te vertellen wanneer je het spel speelt en toevallig op hetzelfde onderwerp terecht komt!

leeftijdentabel

Wel zo handig, zo’n tabel, scheelt een boel gereken, haha.

Fijn aan dit bordspel vind ik dat je zelf exact kan kiezen hoe je het speelt. Hoe lang, met hoeveel mensen, wat je wil vertellen, het is heel flexibel! Het is passend in veel verschillende situaties.

360-verhalen-doos

Het spel is te koop voor €29,95. Het is online te bestellen via de website van 360 verhalen, maar ook te verkrijgen op een aantal fysieke verkooppunten.

Extra leuk vind ik dat mensen hun verhalen ook op de website kunnen delen. Daar kun je dus verhalen lezen van andere mensen die het spel gespeeld hebben, persoonlijk vind ik dat erg inspirerend! Bekijk de online verhalen hier.

Het lijkt mij een onwijs mooi spel om te spelen met familie of vrienden. Maar ook gewoon samen met Tim. Je kent elkaar, maar er zijn altijd nog zo veel dingen die je niet weet over elkaar! Met wie zou jij dit spel graag willen spelen?

Deze blogpost bevat een product dat is opgestuurd door een merk of bedrijf, lees mijn disclaimer voor meer info

47 reacties

 1. Marloes | Budgetproof.nl 24 november 2014 / 06:11

  Ik ben echt helemaal niet van de spellen maar dit klinkt echt fantastisch om met je familie of vrienden te spelen. Wat een cool idee 😀

 2. Ilse 24 november 2014 / 06:52

  Het concept vind ik wel leuk, maar ik zou bij veel dingen niet zo direct een verhaal weten te bedenken om te vertellen, denk ik. 🙂

 3. Kelly Caresse 24 november 2014 / 06:58

  Ik ben echt dol op het spelen van bordspellen en kan daar onwijs van genieten, tof hoe bij dit spel zo je fantasie geprikkeld wordt, ik had nog nooit van dit spel gehoord

 4. Frauke 24 november 2014 / 07:31

  He wat cool! Leuk dat je op die manier lekker kan vertellen en kletsen. Alleen zou ik het denk ik wel leuker vinden mocht er een echte winnaar zijn, dan ben ik meer gemotiveerd haha. Competitie ;)! X

 5. Lauriëtte 24 november 2014 / 07:54

  Wat leuk! Eigenlijk gewoon een spel om elkaar beter te leren kennen. Heb nog nooit over dit bordspel gehoord!

 6. Annemijn 24 november 2014 / 08:20

  Wat grappig. Ik ken het helemaal niet maar het klinkt wel leuk 🙂

 7. Miranda 24 november 2014 / 08:32

  Wat een bijzonder ‘spel’. Klinkt niet direct als iets wat ik helemaal geweldig zou vinden, maar ben aan de andere kant ook wel erg nieuwsgierig geworden:) haha!

 8. Meandra 24 november 2014 / 08:40

  Ik kende dit spel ook nog niet. Klinkt in ieder geval erg leuk!

 9. Anita 24 november 2014 / 09:09

  Klinkt als een interessant spel. Het lijkt mij meer een hulpmiddel voor als je elkaar wil leren kennen en niet weet wat je moet vertellen. Het zou nog leuker zijn als de schijven ook nog afzonderlijk konden draaien, dan heb je pas echt een dynamisch spel dat elke keer anders kan zijn.

 10. dina 24 november 2014 / 09:13

  Ik ben echt gek op spelletjes. Dit spel ziet er heel anders uit dan een normaal bordspel, lijkt me leuk!

 11. Jessica 24 november 2014 / 09:29

  Jammer van de prijs, anders was dit het perfecte sinterklaascadeautje! 😛

 12. Marion 24 november 2014 / 09:34

  Wat een bijzonder spel. Lijkt me leuk om met mijn neven en nichten te doen!

 13. Michelle 24 november 2014 / 11:18

  Dit is echt onwijs tof! Inderdaad juist heel leuk om met mensen te spelen die je al heel goed kent, of om meer over het verleden van je ouders te weten te komen. Trust me: je weet minder dan je denkt! Ik zou het spel niet heel snel zelf kopen, daarvoor zou ik het niet vaak genoeg spelen vrees ik. Maar ik zou het zeker eens willen doen!

 14. Britt 24 november 2014 / 12:43

  Bedankt voor dit artikel. Ik vind het altijd leuk om ook spellen te spelen, waarbij je elkaar iets beter of op een andere manier leert kennen.
  Deze komt zeker op mijn verlanglijst.
  Dit spel wil ik graag met mijn familie spelen.

 15. Diana Carlton 24 november 2014 / 12:58

  Super leuk! Ik ben gek op spellen, maar dit spel waarbij je elkaar beter leert kennen klinkt extra leuk. Jammer dat ik niemand in mijn omgeving kan enthousiasmeren om mee een spel te spelen.

 16. Mandy 24 november 2014 / 12:59

  Super leuk! Het is wel echt voor de creatievelingen, ik denk niet dat ik er mijn vriend een plezier doe. Maar er zijn genoeg andere leuke mensen die dit ook geweldig zullen vinden.

 17. Céline 24 november 2014 / 13:04

  Wat een bijzonder spel! Heel inspirerend en wellicht ook bruikbaar voor brainstorm sessies.

 18. Sylvia 24 november 2014 / 13:37

  Sounds good! Al vraag ik me wel een beetje af hoe lang het leuk blijft, op een gegeven moment ben je toch uitverteld. Zeker in een vriendinnengroep waarin iedereen elkaar goed kent 😉

 19. Angelique 24 november 2014 / 14:05

  het klinkt heel leuk vooral een spel denk ik als je elkaar nog niet zo super goed kent. Mijn vriendinnen weten namelijk al ALLES

 20. marieke 24 november 2014 / 14:57

  aah leuk een bordspel! Afgelopen week ook heel veel gedaan haha (bordspellen dus, niet deze ;)). Maar deze lijkt mij ook bijzonder! Enige kleine nadeel vind ik wel dat er genoeg mensen zijn waarmee ik dit niet zou spelen. Maar met echt goede vrienden lijkt dit mij erg leuk, altijd tof om nieuwe verhalen te horen van mensen waar je van houdt!

  • Frances 24 november 2014 / 15:07

   Wat een leuk en inspirerend nieuw spel, nog nooit van gehoord ook 🙂 Deze ga ik onthouden als cadeau.

 21. Ingrid 24 november 2014 / 16:30

  Interessant spel! Maar niet welke je zomaar even uit de kast trekt lijkt mij.

 22. Manon 24 november 2014 / 16:31

  Ik hou van spelletjes, lekker origineel ook 🙂

 23. Eilish 24 november 2014 / 16:49

  Dit lijkt me echt een geweldig spel! Super leuk om wat dichter bij elkaar te komen!

 24. Iris 24 november 2014 / 18:04

  Het klinkt goed voor de feestdagen.

 25. Eline 24 november 2014 / 18:19

  Leuk spel om elkaar beter te leren kennen!

 26. Linda 24 november 2014 / 18:20

  Wat een bijzonder spel! Het lijkt me inderdaad tof om dit met mijn man te spelen, of juist met mijn ouders om nog meer over vroeger te weten te komen, daar hou ik wel van 🙂
  Ik hou ook wel van herinneringen ophalen, dus die verhalen zouden ook zeker voorbij komen! Vooral met vriendinnen denk ik!

 27. Jana 24 november 2014 / 20:09

  Wat leuk! Zo hoor je meteen een hoop toffe verhalen 😀 x

 28. Isabel Cristina 24 november 2014 / 21:23

  Wat een leuk spel, ik had er nog nooit over gehoord! Dit spel is zeker leuk bij een eerst kennismaking. Als ik mijn familie in Colombia weer zou zien zou ik het zeker meenemen aangezien we door mijn adoptie elkaar de eerste 19 jaar niet hebben gezien.

 29. Jessica 24 november 2014 / 21:53

  “Toen we nog met zijn alleen bij mijn ouders woonden hadden we regelmatig ruzie en irritaties, maar dat is nu helemaal niet meer zo! Geinig is dat, dat hoor je wel vaker bij broers en zussen.” –> Dat had ik ook met mijn broertje. Vroeger was het vaak haat en nijd en nu is hij mijn beste vriend :D.

  Een ander leuk spel om met vrienden en familie te doen is trouwens Knowing me, Knowing you. Heb je dat al eens gespeeld? Wel met een winnaar en verliezer, maar ook daar leer je elkaar beter kennen en kom je erachter wie jou het beste kent.

 30. Lianne 24 november 2014 / 22:04

  Klinkt heel tof! Een vriendin van mij heeft ook zo’n soort spel maar dan met kaarten (ben ff de naam kwijt) maar is zo leuk en leerzaam om met een groep te doen 🙂

 31. Het Sushi Meisje 25 november 2014 / 12:41

  Wat een creatief idee! Zo is dit spel spelen altijd anders.
  Al denk ik dat ik hier slecht in zou zijn; kan nooit zo goed verhalen bedenken tenzij ik een kindje voor me heb staan. Ben denk ik net te serieus.

 32. Tessa 25 november 2014 / 18:41

  Wat een leuk spel zeg! Echt een leuk idee voor met de familie rond de feestdagen of als kennismaking met een groep wat onbekendere mensen.

 33. Samantha 25 november 2014 / 22:42

  Lijkt me een heerlijk spel!! Lekker praten haha en zo kom je misschien weer dingen van elkaar te weten die je nog niet eerder wist, ik ben benieuwd!

 34. Wilma 26 november 2014 / 11:57

  Wow, wat een superleuke reacties! En logisch dat veel mensen het nog niet kennen, 360 Verhalen is spiksplinternieuw, ik heb het dit jaar gemaakt en het is nog maar net gelanceerd (en loopt als een trein 🙂 ) De komende tijd ga ik regelmatig Storynights organiseren, misschien leuk om ook met de lezers van Lisanne te doen? Info: https://www.360verhalen.nl/storynights/ Thanks Lisanne voor je mooie blogpost!

  • Het Sushi Meisje 26 november 2014 / 13:41

   Mag ik je een tip geven: mail life and.cooking, koffietijd of editienl en misschien vertellen ze iets over je spel! Lijken mij wel programma’s die dit interessant vinden.

   Echt leuk dat je je eigen spel gelanceerd hebt! Ben je er lang mee.bezig geweest?

   • Wilma 26 november 2014 / 16:57

    Dank je wel Sushi Meisje! Ja in zo’n programma zou ik wel terecht willen komen 🙂 En ja, ik ben er lang mee bezig geweest, het idee was zo klaar maar voordat het echt bij de producent van de band rolt… het was een heel avontuur en schijnt ook niet vaak te gebeuren dat iemand dat helemaal zelf doet. Snap ik nu…

    • Het Sushi Meisje 27 november 2014 / 14:54

     Tjaa..tegenwoordig zou je denken dat zoiets toch wat sneller zou moeten gaan; met alle moderne middelen waar wij over beschikken. Ligt er maar net aan of je je aansluit bij een bedrijf denk ik.

     Maar goed dat je hebt doorgezet en het spel nu uit is!

 35. Miriam 30 november 2014 / 12:41

  Hier had ik nog nooit van gehoord, lijkt me een erg leuk spel!

 36. Anne 5 december 2014 / 10:01

  Lijkt me een leuk spel! Ik zou het graag eens spelen met mijn opa’s en oma. Ik wil ze zo goed mogelijk leren kennen zolang ze nog leven. Ik was trouwens in de veronderstelling dat je één broer had, haha. Broers zijn ineens heel tof zodra je volwassen bent. 😉

 37. Priscilla 2 januari 2015 / 22:06

  Wat een leuk spel is dit! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord maar ‘t lijkt me superleuk om te spelen. Helemaal met mensen die je nog niet zo goed kent. Dan leer je ze meteen een stuk beter kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.