Inspirerende boeken & tijdschriften

Onlangs kreeg ik via social media de vraag of ik mijn favoriete inspirerende boeken en tijdschriften wilde laten zien. Heel leuk idee voor een blogpost! Dus vandaag laat ik je de beste inspirerende boeken en tijdschriften zien die ik in de kast heb staan.

inspirerende boeken

Inspirerende boeken

Laten we beginnen met mijn vier favoriete inspirerende boeken! Het verbaasde me eigenlijk hoe weinig inspirerende boeken ik in mijn kast heb staan.

365 dagen succesvol (review van het boek)

De titel zegt het al: dit boek gaat over succesvol leven. Het is een soort werkboek, dit boek lezen, maar er niks mee doen kan eigenlijk niet. Het laat je nadenken over wat je graag wil in jouw leven, hoe jouw leven zou zijn als je jezelf als succesvol zou beschouwen. En dit boek helpt je een handje om dit te realiseren. Een onwijs leuk boek waar je enthousiast van word wanneer je het leest en waarvan je zin krijgt om je grootste dromen waar te maken. Dit is echt een van de meest inspirerende boeken die ik ken, lees de review zeker even als je dit boek nog niet kent!

€9,99 op Bol.com

The Secret voor jongeren

The Secret ken je misschien wel, de hype van een tijdje geleden. Het gaat over de wet van aantrekking, wat neerkomt op ‘the energy flows where your attention goes’. Het heeft mij geholpen positiever in het leven te staan, dit boek heeft me het hele concept kinderlijk makkelijk uitgelegd. Ja, ik ben blij dat ik ooit besloten heb om dit boek te kopen!

Nu heb ik een artikel over The Secret voor jongeren terug gezocht, maar eigenlijk kwam het er steeds op neer dat er veel betere boeken bestaan over de uitleg van de wet van aantrekking. Lianne van theselfhelphipster raadt het boek The Law of Attraction aan (lees hier haar review). Lianne is sowieso in mijn ogen expert op dit gebied, dus als je benieuwd bent naar de wet van aantrekking raad ik je aan op haar blog te kijken!

Mocht je hem toch graag willen, €17,95 op Bol.com

Ziekelijk gelukkig (review van het boek)

Oh echt, ik houd van dit boek! Ik had gewild dat ik het eerder had gelezen, zodat het me had kunnen helpen met het accepteren van mijn beperkingen. Maar daardoor raad ik het juist wel aan aan mensen die kort geleden hebben moeten horen dat ze flink hebben moeten inleveren op hun gezondheid (of het na langere tijd nog steeds lastig vinden, het ‘accepteren’ kan tientallen jaren duren).

Dit boek laat je zien dat alles wat je voelt, alles wat je meemaakt, wanneer je chronisch ziek bent (geworden) allemaal normaal is. Het is eigenlijk een rollercoaster van emoties en het is fijn om te lezen dat het normaal is en om te weten hoe je er het beste mee kan omgaan. Kortom: als dit jouw situatie is, dan is het zeker een aanrader wat mij betreft. Lees de review als je meer wilt weten!

€18,95 op Bol.com

Wat is jouw excuus (review over het boek)

Misschien niet het allerbeste boek dat ik ooit heb gelezen, maar dit is wel gewoon een heel leuk boek. Het gaat voornamelijk over de schrijfste, Esther, en wat zij allemaal voor bijzondere dingen heeft meegemaakt. Zij is echt iemand ie van aanpakken weet en echt groot durft te dromen. Het boek bestaat uit allemaal verschillende stukjes, ze heeft bijvoorbeeld meegedaan aan Expeditie Robinson (dat stukje vond ik super om te lezen, hoe gaat het er daar achter de schermen aan toe?). Maar ook heeft ze bij de overgang van de gulden naar de euro een inzamelingsactie gehouden waarmee ze heel erg veel geld hebben opgehaald. Het is een soort boek vol dagboek fragmenten, maar wel heel leuke!

€12,85 op Bol.com

It’s not how good you are, it’s how good you want to be

Dit is een fijn boekje, geen echt leesboek, meer een boek met allerlei inspirerende teksten en afbeeldingen. Ik heb hem destijds heel lang in de kast gehad, maar hij was van mijn broer, dus nu heb ik hem helaas niet meer. Maar het is echt een leuk boekje, voornamelijk gericht op creatieve/marketing mensen. Maar ik vind het dus ook een erg leuk boekje, haha.

€9,99 op Bol.com

inspirerende tijdschriften

Inspirerende tijdschriften

En jullie weten wel dat ik ook graag tijdschriften lees! Dit zijn op het moment mijn favoriete inspirerende tijdschriften.

Happinez

Toen ik dit blad voor het eerst las vond ik het maar een raar blad. Heel veel plaatjes, heel veel advertenties en een beetje te zweverig. Ik weet niet wat er veranderd is, en of dat aan mij ligt of aan het blad, maar ik vind het nu gewoon een fijn blad. Fijn om mee weg te kruipen op de bank, ja, voor mij is dit een inspirerend tijdschrift!

Psychologie & Quest

Deze mogen samen, ik merk namelijk dat de twee toch wel veel overeenkomsten hebben. Happinez is veel meer van het voelen, dat zweverige. De Psychologie en de Quest zijn meer feiten. Soms zijn het inspirerende feiten, en soms… soms ook niet. Maar dat ligt denk ik ook aan waar je interesse ligt!

Flow

Over de Flow dacht ik eigenlijk hetzelfde als over de Happinez. Heel veel plaatjes en eigenlijk weinig inhoud. Wederom is mijn mening veranderd, hahaha. De Flow bestaat uit verschillende ‘onderdelen’, namelijk feel connected, live mindfully, spoil yourself en simplify your life. Leuke van Flow is dat het zweverige gecombineerd word met de feiten. Ik denk dat Flow op dit moment mijn favo inspirerende tijdschrift is!

Mocht je interesse hebben in de Quest of andere bladen, Kruidvat heeft een leuke actie deze week! (zie hier) Voor 10 euro krijg je een abonnement van zes nummers als je kiest voor een maandblad, van een weekblad ontvang je 13 nummers. Helaas doen niet alle bladen mee (Happinez, Flow en Psychologie niet), maar er zijn 37 titels waaruit je kan kiezen, dus wellicht zit jouw favoriete blad er wel bij. Deze tip wilde ik jullie even geven!

Ik ben wel benieuwd: welke boeken en tijdschriften hebben jou geïnspireerd? Welke inspirerende boeken of tijdschriften raad jij aan?

DELEN:

30 reacties

 1. Kelly Caresse 21 november 2013 / 07:07

  Na het lezen van dit artikel bestel ik het liefst al de boeken haha voor 365 dagen.. En ziekelijk gelukkig lijken me bijzonder inspirerend. Ik vond the secret al een heel fijn inspirerend boek. Wat een goede actie bij kruidvat op tijdschrift abbo’s zeg!

 2. Beautydagboek 21 november 2013 / 07:35

  Het boek 365 dagen succesvol lijkt me erg inspirerend, ik heb nu al zin om het te lezen 🙂

 3. Dagmar 21 november 2013 / 07:40

  Wat een fijne tips zitten er tussen, ik kende nog niet alle boeken maar het zijn absoluut tips waar ik nog even naar ga kijken. Dankjewel voor het delen!

 4. Kimberly 21 november 2013 / 07:53

  Ziekelijk gelukkig wil ik nog heel graag een keer lezen, lijkt me inderdaad een eye opener van een boek wat betreft ook mijn tja beperking? Flow vind ik trouwens een heel leuk magazine! Ik heb een abonnement van mijn zus gehad en lees deze telkens met heel veel plezier! Goede tips heb je gegeven Lisanne, ik sla verder je artikeltje even op 🙂

 5. Joyce 21 november 2013 / 07:56

  Wat een goede tips, ik kende deze boeken nog niet maar ik weet zeker dat er een aantal tussen zitten die ik graag wil gaan lezen.

 6. Lisa 21 november 2013 / 07:59

  De boeken ken ik nog niet! Misschien een goed Sinterklaascadeau als iemand een boek vraagt;) In de Quest staan soms echt leuke feiten.

 7. Maai 21 november 2013 / 09:16

  Ben benieuwd naar je boeken. Ik heb de secret er al tussen staan. Zweverig in mijn ogen maar als je daar doorheen leest heel goed. Tijdschriften ging bij mij hetzelfde. Ik ben enorm tijdschriften verslaaft. Lees ook graag psychologie, happinez en flow maar ook graag mama bladen. Gewoon lekkere korte stukjes met vermaak of informatie. Net als een/ jouw blog eigenlijk:)

 8. Martina 21 november 2013 / 09:39

  Leuke tips! Ik lees eigenlijk nooit dut soort boeken..

 9. Alyssa 21 november 2013 / 09:50

  Het eerste boek wil ik heel graag een keertje lezen! Ik ben ook lid van hun FB pagina 😀

 10. WeHeartFit 21 november 2013 / 10:11

  Jouw review over Ziekelijk gelukkig kan ik me nog herinneren. Ik wil hem toch graag lezen ondanks dat het laatste stukje (geloof ik) ging over de ziekte van de auteur zelf. Ik heb wel De pijn de baas gelezen van Frits Winter en daar heb ik ook veel aan gehad.

  Qua tijdschriften ben ik het gewoon compleet met je eens. Ik lees alleen de Psychologie magazine iets minder frequent, maar de Flow, de Happinez en de Quest lees ik al jaren met veel plezier!

 11. Anneke 21 november 2013 / 10:28

  Zulke boeken lijken me altijd heel erg leuk en dan ga ik ze lezen en dan blijkt het niets voor mij te zijn. 🙁 Op de een of andere manier vind ik het vaak te zweverig of ik voer de opdrachten niet uit. Soms krijg ik er ook alleen maar een slecht gevoel van.

  Maar ze blijven altijd een beetje lonken..

 12. linda 21 november 2013 / 10:51

  Leuk overzicht!
  Ik ben erg benieuwd naar 365 dagen succesvol. Ik ben namelijk wel erg benieuwd wat ik nog uit het vat kan halen!

  De tijdschriften die je noemt zijn ook bij mij favoriet, en daar wil ik graag de Linda nog aan toevoegen 🙂

 13. Tineke 21 november 2013 / 11:02

  Lijken me hele leuke boeken, vooral 365 dagen succesvol spreekt me erg aan!
  Liefs

 14. Hester 21 november 2013 / 11:20

  Ik van inspirerende boeken dus dit zijn zeker dijen tips. Ga zeker eens kijken naar 365 dagen succesvol en ziekelijk gelukkig. Ik heb zelf aan the secret echt heel veel gehad, ik hou echt van dit boek. Ik hou erg van Happinez, een beetje zweverig past wel bij mij.

 15. Stella 21 november 2013 / 12:30

  Positieve en inspirerende boeken vind ik hartstikke leuk, maar zodra mensen mij The Secret aanraden, kan ik ze niet meer serieus nemen.

 16. Wendy 21 november 2013 / 13:23

  Ik ben nu naar aanleiding van een eerder artikel van je ziekelijk gelukkig aan het lezen. Heb hem bij de bieb geleend, dat is ook nog een tip. Vind het zelf ook een heel positief boek dat je goed laat zien welke emoties er bij chronisch ziek zijn komen kijken. Bedankt voor de tip!

 17. Tess Evea 21 november 2013 / 15:16

  Ik vind zelf dit soort boeken ook erg prettig om te lezen. Het weerspiegelt sommige situaties erg goed.

 18. Hilde 21 november 2013 / 15:52

  Ik kan je helaas geen nieuwe tijdschriften aanbevelen, ik ben namelijk ook groot fan van de Flow ^^ Happinez heb ik ook veel gelezen, maar de laatste tijd vind ik de Flow leuker. En Psychologie magazine vind ik leuk om zo nu en dan te kopen 🙂

 19. Suzanne 21 november 2013 / 17:21

  Ja, mooie en inderdaad ook inspirerende boeken en tijdschriften. Al ben ik een slechte lezer en doe ik al meer dan een half jaar over ziekelijk gelukkig, hij is zeker fijn om te lezen. De Flow en Happinez koop ik eens in de zoveel tijd als ik echt even tijd voor mijzelf wil.

 20. Lianne 21 november 2013 / 18:04

  Tof dat je mijn review & mijn LoA archive noemt, Lisanne! Lief!

 21. Ashley 21 november 2013 / 20:39

  Tof artikel! The secret voor jongeren vond ik ook een goed boek!

 22. Rochella 22 november 2013 / 13:14

  The secret voor jongeren heb ik al (een paar keer haha) gelezen! Een heel leuk boek inderdaad! 365 Dagen succesvol lijkt me ook een heel inspirerend boek, die gaat op mijn lijstje voor kerst! Leuk artikel Lisanne!

 23. Ise 22 november 2013 / 22:06

  De boeken lijken mij ook allemaal erg interessant! Misschien iets voor kerst 🙂

 24. Tamarah 24 november 2013 / 20:58

  Leuk artikel! Ik kreeg 3 FLOW tijdschriften van een collega en ik kende dit blad niet. Ik was meteen verkocht. Ik vind het alles behalve zweverig, ik vind inspirerend en het geeft me een groot Feel Good gevoel als ik het lees! Ik ben verkocht en voor mijn verjaardag wil ik graag een abonnement op dit blad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.