Intense kleuren op de muur in de woonkamer

Zal ik je eens een geheimpje vertellen? We krijgen volgende week de sleutel van ons nieuwe huis! Heel spannend, maar ook heel leuk. Bernard en ik zijn onlangs samen naar de bouwmarkt gegaan om kleurtjes voor op de muur uit te kiezen. Welke kleur het wordt?

We hadden eigenlijk best wel dezelfde smaak wat betreft kleuren voor op de muur! Vooral de intense kleuren spraken ons erg aan, pastel iets minder. Er waren een paar kleuren die er voor ons uitsprongen, namelijk deze:

Aubergine

Hier hebben we het al maanden over, hoe geweldig zou zo’n intens donkere paars op de muur zijn? Doordat we nog niet veel in het huis zijn geweest is dit nu nog lastig in te schatten, maar misschien komt deze kleur wel op de muur. Het is echt een droomkleur! Waar ik een beetje bang voor ben bij deze kleur is dat het de ruimte misschien wat kleiner laat lijken, de plafonds zijn namelijk niet super hoog (huizen uit de jaren 80 hebben een wat minder hoog plafond).

De kleur kroonjuweel van Gamma (hieronder te zien) vinden we prachtig.

Oranje/curry

Bernard is erg fan van de kleur curry, een mengkleur van de Gamma. Hij is erg oranje, haha. Ik denk dat ik dit te gewaagd vind voor de woonkamer. Maar misschien kom ik daar nog op terug!

Bruintinten

Naast dat we een mooie kleur op de muur in de woonkamer willen, willen we ook de keuken een ander kleurtje geven. Dit wordt bruin of groen, dat weten we nog niet. Maar een bruine kleur op de muur lijkt ons ook prachtig! Daarmee kun je bijna niet fout gaan. We houden wel erg van de warmere bruintinten.

Terracotta, een beetje tussen oranje, rood en bruin in vinden we ook prachtig. Dat is ook wel echt een kansmaker.

Intens groen

Als het om groen gaat heeft onze voorkeur ook wel de warmere groenkleuren. Maar zoals je hier onder ziet hebben we ook wat koelere tinten meegenomen. Groen vinden we sowieso heel erg mooi! Ergens in het huis komt een groene muur, dat kan ik je alvast vertellen, haha. En dus misschien een groene keuken!

Dit zijn de kleurtjes die we uitkozen. De onderste kleuren waren favoriet, maar dat kan weer helemaal veranderen als we eenmaal in het huis zijn en de lichtinval zien. We combineren het sowieso wel met lichtere tinten of gewoon wit, anders wordt het denk ik wel te donker.

Kleurenpsychologie op de muur

Nu houd ik er niet heel veel rekening mee, maar het is wel leuk om ook te kijken wat een kleur met je stemming doet. Ik heb weleens een blogpost geschreven over kleurenpsychologie en welke kleur je je muur moet geven voor welk gevoel.

Op Instagram vroeg ik al waar mijn volgers voor zouden gaan. Groen is de absolute favoriet! Ik ben wel benieuwd, welke kleur is de muur in jouw woonkamer?

DELEN:

1 reactie

  1. Irene 3 maart 2023 / 14:38

    Ben super benieuwd wat het gaat worden! Ik zou wel voor aubergine of echt fel oranje durven gaan. Wij hebben nu een paar jaar een donkergroene muur in de woonkamer en vind het echt een super leuke kleur! Brengt meteen zoveel sfeer. We hebben wel hoge plafonds dus maakte me niet echt zorgen over wat het met de ruimte zou doen. Nu door de verbouwing lijkt het nergens meer op maar ben wel van plan om nog ergens een muurtje te verven in een fel kleurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.