Interactie en verbinding met je lezers

Dit is niet alleen interessant voor bloggers, maar ook voor bloglezers. Juist de mening van bloglezers is hierbij belangrijk! Interactie met je lezers is iets heel erg belangrijks wanneer je blogt, misschien is dit samen met het onafhankelijk zijn wel het grote voordeel van blogs: het feit dat je zo onwijs dicht bij je lezers staat. Hoe zorg je voor interactie met je lezers en waarom is die interactie eigenlijk zo belangrijk?

interactie-en-verbinding-met-je-lezers

Flickr / Kuddlyteddybear2004 / kleuren aangepast door mij

Interactie met je lezers, waarom is dat zo belangrijk?

Zoals ik al zei zijn er twee grote voordelen aan bloggen tegenover bijvoorbeeld tijdschriften:

 • Onafhankelijkheid
 • Je kan onwijs dicht bij je lezers staan

Onafhankelijkheid

Je bent niet afhankelijk van adverteerders, zoals tijdschriften dit wel zijn. Wanneer je een blad openslaat en daar een product staat dat ‘helemaal geweldig’ is, volgens het blad, dan geloof je dat niet gauw. Zegt een blogger die jij kent en vertrouwt dat, dan geloof je het wel. Jammer genoeg hebben bloggers ook steeds meer belangen en gaat het steeds meer om geld draaien. Aan de ene kant is dat leuk en logisch, maar aan de andere kant heeft het dus ook een groot nadeel. Want is iets ‘geweldig’ en ‘favoriet’ omdat de blogger er geld voor krijgt, of omdat het echt zo is? Dat weet je niet.

Je kan dicht bij je lezers staan

Het is makkelijk om jezelf gelijk te stellen aan je lezers. Je bent niet beter, niet geweldig, niet super bijzonder, jij bent net zoals je lezers ook gewoon maar een mens. En dit kun je door middel van je blog heel makkelijk naar voren laten komen. Hoe? Door simpelweg je menselijke kant te laten zien.

Mensen die het gevoel hebben dat ze een blog van een vriendin lezen en je compleet vertrouwen, dat is heel mooi. Dat is wat mij betreft waarom interactie belangrijk is. Een band met je lezers!

Je opstellen als een gelijke

Zoals eerder genoemd is het super simpel om je op te stellen als een gelijke aan je lezers. Jij bent ook maar gewoon een mens, net zoals zij. Jij maakt ook fouten en leert van je fouten. Door eerlijk te zijn over de menselijke fouten of tekortkomingen ben je niet meer een bijzonder iemand die bijzondere blogs schrijft, maar een gewoon iemand die blogs schrijft. Ik denk dat dat heel erg belangrijk is.

Je ziet het bij grote bloggers weleens fout gaan: ze leven een onwijs gaaf leven, mogen allemaal bijzondere dingen meemaken, maar daardoor sta je ineens veel verder van je lezers af, want lang niet iedereen heeft zo’n bijzonder (en luxe) leven. Het is belangrijk om juist op zulke momenten je menselijke kant naar boven te laten komen. Dat lijkt mij persoonlijk heel lastig, want stel je voor dat je het super druk hebt, bezig bent met allerlei gave dingen… hoe zorg je dat je je dan nog van je meest menselijke kant laat zien? Aandacht geeft aan lezers? En eerlijk bent over dingen die mis gaan? Behoorlijke uitdaging. Maar ook een behoorlijke uitdaging waarmee sommige (grote) bloggers juist onwijs goed overweg kunnen!

Waarom ik het speciaal over grote en succesvolle bloggers heb: hun leven is (of lijkt) vaak een stuk spannender dan het leven van jezelf of je buurmeisje. Als kleinere blogger is het gemakkelijk om je op te stellen als een gelijke, je bent namelijk een gelijke. Jouw leven is waarschijnlijk net zo ‘gewoon’ als dat van je lezers en jullie komen beide soortgelijke situaties tegen. Dan is het enkel nog een kwestie van daar open over zijn. Meer hoef je daarvoor als minder grote blogger vaak niet voor te doen!

Een van de bloggers die zich naar mijn mening onwijs goed gelijk stelt aan haar lezers is Vera, van Veracamilla.nl. Hoe ze dat doet? Ze laat haar menselijke kant zien, haar ‘simpele’ kant, maar vooral: ze durft zich kwetsbaar op te stellen. Wanneer iemand iets heel persoonlijks aan je vertelt en het komt binnen, dan voel je je ineens veel meer verbonden met diegene. Vera heeft bijvoorbeeld eerder een video over pesten gemaakt, maar ook in deze video over bindingsangst van kort geleden stelt ze zich heel kwetsbaar op.

Ik denk dat het als blogger ontzettend lastig is om zoiets te doen, want je bent gewoon heel kwetsbaar op zo’n moment en iedereen kan het zien. Maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Als je daar niet achter staat om het zo extreem te doen, dan moet je dat zeker niet doen ‘om je blog beter te maken’, kijk hoe het het beste bij jou aansluit en vind je eigen manieren hierin! Het past ook niet binnen elk onderwerp, als je blog heel zakelijk is dan moet je daar je weg op een heel andere manier in vinden.

Reageren op reacties

Een heel simpele manier om te tonen dat je gelijkwaardig bent aan je lezers: meng jezelf in de reacties. Stelt iemand een vraag? Geef antwoord! Zegt iemand iets leuks of bijzonders, stuur een berichtje terug!

Jij neemt de tijd en moeite om de vragen en reacties van je lezers te beantwoorden en daarmee zet je jezelf weer in die ‘vriendinnenrol’. Stuur je een berichtje aan een celeb? Dan krijg je geen antwoord. Stuur je er eentje aan een vriendin? Dan wel. Welke wil jij zijn als blogger? Belangrijker omdat je het druk hebt, of een vriendin, omdat je tijd wil maken?

Ik snap dat het op een gegeven moment onmogelijk zal zijn om nog alle reacties/vragen te beantwoorden, maar je best doen en tijd maken voor de comments is wat mij betreft iets heel belangrijks. Het is iets waar ik zelf echt op let wanneer ik blogs lees en voel altijd veel meer afstand wanneer een blogger zijn/haar gezicht niet laat zien in de reacties. En daar tegenover juist de verbondenheid met en de waardering voor een blogger die wel aandacht en liefde stopt in het reageren op reacties van lezers.

Social media

Ook door middel van social media kun je je menselijke kant laten zien. Instagram, Twitter, Facebook, misschien ook Pinterest of Google+? Houd je lezers op de hoogte van waar je mee bezig bent! Wanneer je een niche hebt dan zou ik ervoor kiezen om ook daaraan aandacht te geven op social media, dit kun je doen door het te betrekken op jezelf. Dingen waar jij tegenaan loopt zoals ‘Wow, deze stoel is zo mooi, maar valt helaas niet binnen mijn budget’ of ‘Deze lipstick is prachtig, zonde dat ik straks iets moet eten, dan slijt hij er vast weer af!’ met een foto van jezelf en de lipstick. Je snapt het idee, haha. Maar waarschijnlijk gaat dat wel vanzelf, aangezien je niet voor niets voor een bepaald blogonderwerp hebt gekozen!

Onderhoud je social media kanalen persoonlijk, maar in sommige gevallen kun je beter niet te persoonlijk zijn (zoals in zo’n geval). Daarin moet je een balans vinden, maar dat is iets wat je zelf zal moeten uitzoeken!

Wanneer je jezelf laat zien, zullen je lezers zich ook laten zien. Nu lijkt het misschien alsof dit vooral gaat om eenrichtingverkeer en het bijvoorbeeld geen antwoord geeft op de vraag ‘hoe zorg ik voor meer reacties op mijn blog?’ (want dat is ook interactie!). Maar wat je hiermee doet is juist zorgen dat jij gelijk bent aan je lezers en dat jij open staat voor hun mening, reacties, hun verhaal. En dat kunnen ze delen door middel van bijvoorbeeld reacties! Nu natuurlijk waar ik onwijs benieuwd naar ben: hoe belangrijk vind jij interactie met de blogger van de blogs die je leest? En bloggers: hoe pakken jullie dit aan op je eigen blog?


tips-voor-bloggers

DELEN:

39 reacties

 1. Kelly Caresse 6 juli 2014 / 07:35

  Wat een interessant artikel! In mijn comment systeem is wat mis waardoor mijn reacties helemaal onder elkaar onder aan komen. Ik probeer vooral interactie te houden via social media en laatst stuurde ik een mail naar lezers die vaker reageren om ze persoonlijk te bedanken. Daar kwamen zulke leuke mails op terug. Ik denk zeker dat interactie heel belangrijk is en ook laten zien dat je wat doet met de feedback van bezoekers, voor hen doe je het bloggen ten slotte

  • De Zuinige Student 6 juli 2014 / 12:03

   Wat vervelend voor je Kelly dat jouw reacties helemaal onderaan komen te staan. Ik hoop voor je dat dit probleem op te lossen is. Zelf zou ik het heel vervelend vinden als ik niet kon reageren op de reacties.

  • Lisanneleeft 6 juli 2014 / 12:40

   Misschien kun je de plugin ‘WordPress Thread Comment’ proberen? Wie weet lukt het op die manier wel? (die staat bij mij geïnstalleerd, maar dat heb ik zelf niet gedaan dus ken de details niet!)

   Wel leuk dat je je vaste commenters een mailtje hebt gestuurd om ze persoonlijk te bedanken, dat is echt een leuk idee! 🙂

 2. Karin 6 juli 2014 / 08:04

  De spijker op z’n kop Lisanne! Niets vervelender dan ergens een vraag achterlaten (om meer uitleg bijvoorbeeld) en dan geen antwoord krijgen. Ook bij kleine blogs gebeurt dat behoorlijk vaak.

  Wat ik heel sterk vind, is als je bij wat oudere blogs leest dat de blogger ook weken of zelfs maanden later nog reageert op opmerkingen of vragen. Dat noem ik pas nazorg als je je lezers zo serieus neemt!

 3. Martina 6 juli 2014 / 08:30

  Ik vind dat Vera inderdaad heel erg fijn met haar lezersservice omgaat, altijd leuk om te zien!

 4. Ilse 6 juli 2014 / 08:46

  Ik vind het super als zo’n grote blogger op mijn reactie reageert! Hoeft niet natuurlijk, maar het is wel fijn. Helaas zie je ook veel bloggers die zelfs als er echt rechtstreeks een vraag gesteld wordt, niet antwoorden en dat vind ik dan wel jammer, zeker als je dan ziet dat ze op andere comments onder hetzelfde artikel wel reageren.
  Ik vind het ook wel leuk hoe Vera Camilla zich zo kwetsbaar durft op te stellen, maar zelf durf ik zo’n dingen toch niet goed: tenslotte: iedereen kan je blog zomaar lezen.
  Ik vind het zelf heel leuk om al die plogs en fotoverslagen van hun voorbije week te zien bij die grote bloggers, net omdat ze zo’n leuk, boeiend leven hebben, heel anders dan het mijne, maar inderdaad, daardoor heb ik ook wel het gevoel dat ze verder van me af staan. Iemand die ik ook nog wel open en eerlijk vind en zich kwetsbaar durft op te stellen en bij wie ik het gevoel heb dat het ook gewoon maar een meisje is zoals ik, zij het dan met een veel drukker en spannender leven dan ik, is Cynthia van Miss Lipgloss.
  Bloggers die zichzelf als een celebrity zien, daar hou ik niet zo van.

 5. Miranda 6 juli 2014 / 09:39

  Wat een goed stuk.
  Ik vind het heel belangrijk om contact te maken met mensen die mijn blogs lezen en andere bloggers. Dat is wat ik zo leuk vind aan bloggen, het onderlinge contact:)

  Wanneer ik reageer op andere blogs vind ik het ook altijd leuk als er een reactie komt, dan is het toch iets meer contact/interactie dan wanneer je nooit een antwoord krijgt:)

 6. Kirsty 6 juli 2014 / 09:42

  Ik vind interactie met de lezer heel erg belangrijk! Vera vind ik hierin ook echt een voorbeeld; zij reageert regelmatig op reacties die je achterlaat en dat is superleuk natuurlijk, dan weet je dat zij de reacties ook echt leest! 🙂 Zelf probeer ik ook altijd te reageren op reacties op mijn blog als dat nodig is en ik denk dat de de sfeer op mijn blog echt ten goede komt! 🙂 Dat de grote bloggers een meer glamourous leven hebben dan de meeste mensen kan misschien voor sommige mensen trouwens wel voor een afstand zorgen, maar ik heb dat juist niet; ik denk dan echt dat het gewoon maar mensen zijn die gewoon veel geluk hebben!

 7. Susanne 6 juli 2014 / 09:48

  Weer interessant artikel! Nu ik reacties lees over een vraag stellen en geen antwoord op terug krijgen: ik merk eigenlijk bij mezelf dat ik niet eens de moeite neem om een vaag te stellen omdat ik denk: ”ik ben een van de tientallen/honderd en dat valt niet op’. Bij echt grote blogs he 😉 En dat hoort eigenlijk niet! Wat ik ook weleens heb gelezen is dat mensen op een grote blog een reactie achter laten met (opbouwende) kritiek en dat de blogger die dan verwijderd. Dat geeft pas ruimte tussen je lezers! Als ik zoiets zou meemaken zou ik gelijk afhaken. De ‘regel’ die ik gebruik: ik draai de rollen om. Als ik zelf nou een bezoeker van mijn blog was, wat zou ik dan willen? Werkt top!

  • Lisanneleeft 6 juli 2014 / 12:48

   Jezelf in de rol van de lezer zetten wanneer je kritiek krijgt is inderdaad een goed idee! Wanneer iemand kritiek geeft is dat waarschijnlijk met een reden, daar kom je pas achter wanneer je jezelf probeert te verplaatsen in die persoon. En dus niet het meteen aan de kant te schuiven onder het mom ‘wat een zeurpiet’!

 8. Elize 6 juli 2014 / 09:56

  Leuk onderwerp Lisanne 🙂
  Ik vind het ook erg belangrijk om interactie te hebben met de mensen die mijn blog lezen. Dat is juist wat ik het allerleukste vind. En ik heb m’n lezers ook wel eens om advies gevraagd en daar ontzettend fijne reacties op gekregen. Meestal reageer ik op iedere inhoudelijke reactie, maar al zeker als iemand iets vraagt. Ik heb er echt een hekel aan als je iets vraagt op een blog en er dan niemand antwoord. Dan voel je je echt niet gewaardeerd als lezer.

 9. Manon 6 juli 2014 / 10:20

  Leuk stuk weer! Ik vind het ook altijd vervelend als ik geen antwoord op mijn vraag krijg als ik deze stel. Wij geven op onze blog ook altijd antwoord als er vragen gesteld worden in de comments. Zo blijft je blog ook een beetje “mens” en niet alleen maar artikelen aan de lopende band.

 10. MySimplySpecial 6 juli 2014 / 10:39

  Leuk artikel! Ik vind de interactie met mijn lezers juist een van de leukste dingen aan het bloggen! Ik probeer dus altijd vragen te beantwoorden en stel ze soms zelf ook. Superleuk!

 11. ENOY! The Good Life 6 juli 2014 / 11:42

  Deze blogartikelen vind ik altijd heel sterk van je. Inspirerend om te lezen. Zet je echt aan het denken. Leuke link naar Lisa Portengen. Sprak mij aan en maakt je weer even bewust.

 12. De Zuinige Student 6 juli 2014 / 11:59

  Heerlijk artikel en weer opnieuw een goed advies op bloggebied.
  De interactie met je lezers is een van de belangrijkste onderdelen van je blog. Tenminste zo ervaar ik het. Het comment systeem is een fijne manier om contact te hebben met je lezers. Ik reageer bijna altijd op de comments die lezers achterlaten. Soms worden het hele gesprekken.

  Zelf vind ik het ook leuk als de blogger zichtbaar aanwezig is. Het contact is wat het bloggen leuk maakt!

 13. Joyce 6 juli 2014 / 12:45

  Goed artikel! Maar goed interactie is natuurlijk het sleutelwoord van bloggen en social media. Dat is waarom je een blog begint, anders heeft het ook niet zoveel nut, dan kan je net zo goed thuis een dagboek bijhouden. Daarom is het ook jammer om te merken dat de grotere bloggers hier minder tijd voor hebben (of om welke andere reden dan ook). Ik merk dat ik Miss Lipgloss weleens wat vragen heb gesteld, maar daar dan nooit geen antwoord op krijg (ook bij andere, kleinere bloggers hoor) en dat vind ik ontzettend jammer. En soms stuur je een reactie en daar krijg je dan ineens een superleuke reactie op terug! Zoals heel toevallig bij Vera. Ik probeer altijd op elke reactie antwoord te geven, hetzij wat later dan gepland. Nu kan het nog, maar ik vind het zo leuk dat mensen de moeite nemen om op mijn artikelen te reageren, dat ik niets anders kan dan diegene te bedankt, al is het maar met een simpel dankjewel!

 14. Marion 6 juli 2014 / 13:08

  Ja, het verbaast me soms dat er bloggers zijn die echt nooit reageren op reacties. Je hoeft natuurlijk niet altijd en overal op te reageren, maar zeker als er een vraag gesteld wordt is dat wel zo netjes. Ik reageer zelf ook niet op alles. Als er op een plog 10x de reactie komt “leuke foto’s” ga ik niet tien keer “dank je wel” zeggen, maar als het een persoonlijk artikel is over mijn ziek zijn of mijn eetstoornis dan vind ik het echt tof als mensen daarop reageren. Dat ze zo meeleven met me. Dan kan ik niet anders dan even te bedanken. 🙂

 15. Fleur 6 juli 2014 / 13:18

  Wat een ontzettend handig en goed artikel!
  Hier ga ik zeker wat aan hebben, helemaal top!

 16. Sheela 6 juli 2014 / 13:18

  Dit is echt een handig artikel! Ik reageerde vroeger eigenlijk niet veel op reacties, maar sinds jij het een aantal keren hebt vermeld snap ik hoe belangrijk het is. xx

 17. Joni 6 juli 2014 / 13:33

  Wat een fijn artikel! Je geeft altijd zulke goede adviezen, daar heb ik heel veel aan als beginnend blogger. Ik vind interactie ook erg belangrijk. Ik vind het super om te zien dat er mensen reageren op mijn blogs en als er vragen o.i.d. komen, dan reageer ik ook altijd. Ik vind het zelf ook fijn als ik op een andere blog reageer en diegene beantwoordt mijn vraag.

 18. Marije - BakingBeautyNL 6 juli 2014 / 13:33

  Ik heb eens een een foto verslag online gezet tijdens mijn tentamens. Ik probeer altijd flink vooruit te werken zodat ik tijdens mijn tentamens niet zoveel om het schrijven van blogs hoef te denken. In de comments werd er een aantal keer gevraagd om het adres van een bepaalde winkel die in het verslag voor kwam. Toen ik daar niet op reageerde kreeg ik gelijk een mailtje dat ik me arrogant en uit de hoogte opstelde, haha. Ja, sindsdien probeer ik op alle vragen te reageren!

 19. Joyce 6 juli 2014 / 14:39

  Handig artikel weer Lisanne, bomvol goede tips! 😀

 20. Anne 6 juli 2014 / 15:11

  Goed stuk weer, ik vind het knap dat je steeds weer met wat nieuws komt met je blogtips. Ik ben zelf soms te laks met het reageren op reacties.

 21. Fleur 6 juli 2014 / 15:27

  Interessant artikel! Ik vind het ook altijd heel erg leuk om contact te hebben met lezers, omdat ze toch de moeite nemen om een reactie achter te laten onder een artikel en iets leuks of liefs zeggen.

 22. Esmée 6 juli 2014 / 17:31

  Ik vind het zo fijn als een grotere blogger op mijn reactie reageert, dan weet je dat ze het lezen en dan wordt je als het ware gehoord. Zelf antwoord ik niet heel veel op mijn reacties, maar dat ga ik zeker proberen te handhaven. Soms weet ik niet goed wat ik moet antwoorden, maar vragen beantwoord ik sowieso. x

 23. Miss Sentinelli 6 juli 2014 / 17:54

  Super leuk en handig artikel! Ik vind interactie met mijn lezers ook altijd zeer belangrijk. Ik twitter erg veel en reageer op anderen, maar ik probeer ook altijd op reacties te reageren. Ik vind het zeer belangrijk en ik merk dat mijn lezers dit ook fijn vinden.

 24. Jorien 6 juli 2014 / 19:07

  Wat een steengoed artikel weer. Ik probeer inderdaad ook die interactie met lezeressen te hebben, en veel van mijn persoonlijke kant te laten zien. Ik waardeer dit ook altijd als dat bij mij gebeurt.

 25. Jana 6 juli 2014 / 19:46

  Weer eens een handig artikel, ik probeer toch altijd te tonen dat ik gelijkwaardig ben aan mijn lezers 😀 x

 26. Petra 6 juli 2014 / 22:07

  Goed om hier aandacht aan te besteden. Een hele goede tip. Ik snap dat het voor de grote bloggers som onmogelijk is om op alles te reageren. Maar een vraag beantwoorden lijkt me wel het minste wat je kunt doen. Je wordt groot door je volgers en zeker de mensen die op je blog reageren. Behandel ze dan ook respectvol. Zelf probeer ik ook altijd te reageren. Dat lukt me misschien niet altijd meteen maar een reactie krijg ik. Ik vind het zo leuk dat mensen de moeite nemen om mijn stukjes te lezen en een reactie achter te laten. De reacties vind ik zelf nog belangrijker dan de volgers. Een reactie geven is het minste wat ik kan doen. En voor mij een kleine moeite.

 27. Karlijn 7 juli 2014 / 17:23

  Helemaal mee eens. Ik probeer zoveel mogelijk te reageren op de reacties, want als ik iets schrijf of laat zien waar mensen vragen over hebben is het minste wat ik kan doen antwoorden toch?! Want die vragen ontstaan door mijn stukje. Ik vind het ook gewoon leuk om ze te beantwoorden en om op die manier contact met mijn lezers te krijgen. Heb er zelfs blogvriendinnen aan over gehouden! Ik kan me wel voorstellen dat het voor ‘grote’ blogs niet altijd vol te houden is, maar vind het altijd erg jammer als er geen antwoord op mijn vraag komt. Soms ga ik speciaal terug om te kijken of ik een antwoord heb gekregen en eerlijk is eerlijk, als dat er niet is knap ik ook wel af op die blogger. Dat vind ik gewoon zo jammer.
  Jouw blogtips zijn fijn en handig om te lezen. Dankjewel!

 28. Eilish 9 juli 2014 / 17:02

  Helemaal mee eens! Ik heb nog niet zoveel ‘lezers/lezeressen’, dus voor mij is het nog ‘makkelijk’ om overal op te reageren. Ik zou dit zelf altijd zoveel mogelijk proberen te doen, om het contact zoveel mogelijk te onderhouden! Ik vind het zelf ook altijd leuk als er youtubers of bloggers me bedanken voor mijn comment. Dan zie je toch dat ze het lezen en er iets mee willen doen!

 29. Denies 10 juli 2014 / 11:45

  Goed stuk Lianne! Zag in de comments de tip voorbij komen om de plugin WordPress Thread Comment te installeren. Hoewel mijn blog nog klein is en ik niet heel veel reacties heb ga ik hem toch installeren. Maakt het ook voor mij een stuk overzichtelijker, dank!

 30. Rosalie 15 juli 2014 / 16:17

  Het klopt wat je zegt met die ‘vriendinnenrol’ dat kom je al gauw dichterbij en vind je het een stuk leuker om die blog te lezen.

 31. Nicole 17 juli 2014 / 21:57

  Ik vind persoonlijke blogs en bloggers die reageren op hun lezers het leukst en lees dan eigenlijk ook alleen die blogs! Zelf reageer ik ook wel eens op reacties maar heb t idee dat ze niet altijd aankomen!

 32. Carlijn 19 juli 2014 / 23:21

  Naar aanleiding van je blog lijkt dit me een goed moment om je een vraag te stellen waar ik me al een tijdje mee bezig houd.

  Regelmatig lees ik blogs, vol spelfouten, waar ik me verschrikkelijk aan erger. En dan het dilemma: Er iets van zeggen of niet?

  Aan de ene kant zou ik het fijn vinden als iemand me op mijn spelfouten zou wijzen, maar aan de andere kant: waar bemoei je je mee, voel jij je slimmer dan ik?

  Wat doen jullie?

  • Lisanneleeft 20 juli 2014 / 12:17

   Persoonlijk bekijk ik dit per blog. Bijvoorbeeld bij Miss Lipgloss zeg ik vaak wel als er een foutje in staat omdat zij heel precies is en ook daadwerkelijk de fouten verbetert. Ik heb het ook weleens gezegd bij andere grote bloggers, maar zij doen er niets mee. Dan heeft het ook geen zin om er iets van te zeggen, dan praat je tegen de muur haha. En ook: wanneer er 10 fouten staan in een blog dan krijg ik niet het idee dat diegene de moeite heeft gedaan om de fouten eruit te halen en denk ik dat diegene het dus niet zo belangrijk vindt. Dan vinden ze het vast gezeur als je het gaat verbeteren, dus dan verbeter ik het gewoon niet 😛

   Persoonlijk vind ik het fijn als mijn foutjes verbeterd worden. Het is als lezer gewoon veel prettiger om een stuk te lezen zonder (of bijna zonder) foutjes, dus als iemand me helpt door een foutje te verbeteren ben ik daar blij mee! En de lezers die dan het foutloze stuk lezen hopelijk ook 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.