Slaap is voor mensen zonder internetverbinding! (en andere ontdekkingen sinds het internetdieet)

Jep, slapen gaat veel beter als je geen internet hebt! En of je nu echt geen verbinding hebt, of dat je jezelf verbiedt om te internetten, dat maakt weinig uit. Dat is een van de ontdekkingen die ik deed sinds ik het internet dieet volg. Waar ik nog meer achter kwam?

– Het is heel raar om uit automatisme steeds je telefoon te willen pakken of Facebook/Twitter aan te willen klikken. En dan bedenken dat ik dat niet ga doen. Tsja, wat ga je dan wel doen?!

– Ik kan minutenlang staren naar theeblaadjes die bewegen in water. En het is nog leuk ook!

– Genieten van muziek, en puur en alleen muziek, is toch wel heel fijn (deze playlist is hemels.

– Ik had opeens tijd over, in plaats van dat ik tijd tekort kwam. Bijzonder! Ik maakte tekeningen, gewoon omdat het kon. En tijd om een visionboard te maken was er genoeg!

– Het is dus eigenlijk helemaal niet zo druk als ik dacht.

– In één dag kan ik 5 blogs maken. Rustig aan. Doe ik gewoon!

– Alles is veel sneller af als je niet ondertussen 100 keer Twitter checkt.

– Het werkt geweldig, behalve als je je er niet aan houdt. Of als je op zoek gaat naar andere dingen die je afleiden. Wat is dat voor iets geks?

– Samen meedoen met het dieet gaat beter. Als een soort stok achter de deur. Maar alleen kan ik het ook, heb ik inmiddels gemerkt! Jeuj 😀

– Het geeft ontzettend veel rust… Ook nu ik weer gewoon aan het werk ben op kantoor, dat je in je pauze niet op je telefoon ‘moet’ kijken. Wat een rust!

Ik heb me er dus dagen lang strikt aan gehouden (samen met Tim). Maar nu Tim weer op het KIM is, moet ik het maar zelf zien te redden! Da’s dus wel even een opgave. En dat is dan ook meteen de reden dat mijn internetmomentjes maandag wel erg lang waren. Dat gaat mooi niet meer gebeuren! Oja, ik ben nu een week bezig… Gaat dus best aardig! Hoe gaat het bij jullie?

34 reacties

 1. Jenny 9 januari 2013 / 17:13

  Enige wat ik eraan doe is als ik savonds met vriendje op de bank zit de foon buiten bereik leggen dan kijk ik niet steeds onnodig. veel gezelliger!

  • Lisanneleeft 9 januari 2013 / 17:42

   Dat werkt goed he! Onbewust word ik minder gezellig van mijn telefoon (de hele tijd na beneden kijken op dat ding 😛 )

 2. Hester 9 januari 2013 / 17:21

  Een week alweer, wow! Fijn dat je het zo positief ervaart! Die playlist staat hier nu ook aan, eerste liedje is al gelijk goed!

 3. Yolande 9 januari 2013 / 17:23

  Op mijn stage probeer ik zo min mogelijk op twitter en andere internetsites te kijken. Ik merk dat ik dan veel productiever ben!

 4. Ashleey 9 januari 2013 / 17:29

  Super om zoveel positieve dingen ervan te lezen! 5 blogs geschreven dat is wel heel goed van je!

 5. Emilia 9 januari 2013 / 17:33

  Wat leuk dat het zo goed gaat! Het lijkt mij inderdaad ook een stuk rustiger leven zonder elke keer het idee van ‘oh ik moet m’n mail nog checken’, ‘oh even iets tweeten’ of ‘oh even kijken of er nog iets is gebeurd in de wereld’. Kan me goed voorstellen dat je ook een stuk beter slaapt. 🙂
  Ik denk dat ik vanaf dit weekend met je mee ga doen. Dan heb ik een heleboel leuke dingen gepland en heb ik dus minder tijd om uit verveling te gaan internetten haha. Ben benieuwd! 🙂

 6. Wendy 9 januari 2013 / 17:39

  Haha! Ik las je artikel over je internet dieet en ik dacht: “Succes, Lisanne”. Maar ik ben het (on)bewust gaan overnemen en het werkt met succes. Als ik aan mijn schoolwerk ga, ga ik ook echt alleen aan mijn schoolwerk. Zonder Twitter, Facebook, mijn mail checken en de hele riedel. Zo gaat het ook met nieuwe posts schrijven voor op mijn blog. Je hebt me geïnspireerd!

  • Lisanneleeft 9 januari 2013 / 17:44

   Haha, da’s leuk om te horen zeg! Hopelijk denken meer mensen er zo over en gaan meer mensen ‘afkicken’ 😀

   • denise 9 januari 2013 / 23:15

    Ik ga het morgen eens proberen! Want leren vanaf de laptop is om de 3 sheets fb checken!

 7. Ingeborg 9 januari 2013 / 17:49

  Heel gaaf dat het lukt! Veel succes. Ik bewonder je haha!

 8. Biancaa 9 januari 2013 / 17:54

  Het is verschrikkelijk als je jezelf er op betrapt hoe onnodig vaak je op je mobiel kijkt.

 9. Nikita 9 januari 2013 / 17:58

  ik ben sowieso niet zo verslaafd aan internet. Ik kijk vooral als ik niets anders te doen heb. Vandaag is dit de eerste keer dat in online ben en dan enkel vlug FB checken en Bloglovin checken en alle nieuwe blogs lezen, en nadien denk ik dat mss straks nog een uurtje online kom, maar dat is het dan ook (en dan ga ik denk ik ook een blogberichtje schrijven)

 10. Anouk 9 januari 2013 / 18:03

  Ik heb alleen die momenten zodra ik echt bezig ben met studeren, schrijven en/of andere activiteiten zoals bloggen. Vandaag heb ik me er niet zo goed aan gehouden, maar dat kwam door gebrek aan concentratie bij het studeren. Anyway, fijn dat het zo goed lukt!

 11. Jesdiny 9 januari 2013 / 18:07

  Hmmm misschien moet ik ook minder internetten als dat beter is qua slaap. Val de laatste tijd ontzettend moeilijk in slaap. Heel irritant.

 12. Simone 9 januari 2013 / 18:08

  Knap dat je dit doet. Mijn ‘internetverslaving’ heeft vooral met verveling te maken en dat ik niets beters kan bedenken om te doen, of omdat ik daar dan geen zin in heb. Das lui en gemakzuchtig inderdaad 😛

 13. Bertine 9 januari 2013 / 18:44

  wat knap zeg!! ik zou dan ook heel veel tijd over hebben denk ik

 14. Irene 9 januari 2013 / 19:02

  Wow wat goed! Ik doe niet aan een internetdieet, maar zou het eigenlijk wel eens moeten doen. Gewoon, om te kijken hoe het bevalt! Ik leg wel altijd m’n telefoon in de andere kant van de kamer als we gaan eten, anders voel ik constant de drang om te whatsappen of twitter te checken 😛 En dat vinden m’n ouders dan ook niet zo gezellig haha.

 15. Aurelie 9 januari 2013 / 19:26

  Een internetdieet, daar had ik echt nog nooit van gehoord. Knap dat je het al een week volhoudt! Ik zou daar beter ook eens aan beginnen want de tijd die ik nutteloos op internet verspeel is ongelooflijk hoog..

 16. Suikerspinsels 9 januari 2013 / 19:57

  Haha, naar theeblaadjes staren! Heb je er nog iets in gezien? Het lijkt mij wel goed om m’n internetgebruik te minderen, of in ieder geval sociale media (= alle dingen op internet die niet écht nodig zijn) 🙂

 17. Lisa 9 januari 2013 / 20:03

  Ik denk dat ik me er ook aan ga wagen.
  Sowieso, als ik wil gaan slapen en wil leren etc. leg ik mijn telefoon gewoon echt weg.
  Toch ga ik het wel lastig vinden… Ik begin eerst maar eens met minder social media.
  In plaats van 100 keer per dag, ga ik vier vaste momenten uitzoeken. Ik ben bang dat ik WhatssApp niet kan volhouden. In mijn studie werken we veel met groepjes en alle afspraken gaan via deze app.

  WHAAA. Hoe houdt je dit in godsnaam vol!

 18. kelly 9 januari 2013 / 20:21

  Hahaha, het is echt zo. Ik zet mijn internetverbinding uit na 10 uur. zo lekker rustig!

 19. LounaBeauty 9 januari 2013 / 20:27

  Goed gedaan!! ik vind ook echt dat ik moet minderen. 🙂 Ik blijf checken, vooral als ik schooldingen moet doen. Totaal niet goed natuurlijk. Hoe ik het precies nog moet aanpakken en welke regels ik stel vind ik lastig. hihi

 20. Kimberley 9 januari 2013 / 20:30

  Wat leuk dat je dat allemaal ziet door dit ‘diët’ haha. Helaas kijk ik nauwelijks op mijn mobiel, zeker als ik weet dat ik het gewoon druk heb. Ik kom nu gewoon tijd te kort, zelfs zonder mijn mobiele telefoon haha. Maar het is fijn dat het zo goed voor je uitpakt! 🙂

 21. Suzanne 9 januari 2013 / 20:34

  Mij lukt het niet, ik kan het beste mijn telefoon maar expres thuis laten liggen, helemaal op school want dan doe ik tenminste iets!

 22. Jennifer 9 januari 2013 / 22:02

  Thanks voor het noemen van mijn playlist! Tof dat je er zo van geniet! 😀

 23. Ilse 9 januari 2013 / 23:04

  Haha, als ik dit zou proberen dan hoor je mij niet meer zeuren dat mijn studiewerk te veel is. Misschien toch maar eens proberen.

 24. Petra 10 januari 2013 / 09:21

  Een internetdieet! Klinkt heerlijk. Dan zou ik eindelijk zaken in huis afkrijgen hier. Misschien doe ik wel mee. Ik ga je blogje erover even opzoeken. En bedankt voor het delen van de playlist. Had net even een fijn muziekje nodig tijdens het werk.

 25. Daniëlle 10 januari 2013 / 10:25

  Wat goed van je! Ik denk dat ik dit ook wil gaan doen, alles op internet blijft toch echt een ENORME afleiding :’)

 26. annouskam@gmail.com 10 januari 2013 / 11:45

  Klinkt goed deze voorruitgang. Ik ben nu zo ver gekomen dat als ik naar bed ga mijn telefoon niet meer in bed lig. Als mijn router het internet er uit gooit niet meteen naar de woonkamer van mijn huisbazin (die onder mij woont) sprint om te vragen voor een reset maar eerst even kijken of er nog andere belangrijke zaken zijn die ik moet doen.

 27. Marije 10 januari 2013 / 13:07

  Ik geloof dat ik er klaar voor ben. Ik ga mee doen aan het internetdieët. Sinds ik je stukje erover heb gelezen, realiseer ik me dat ik echt veel tijd kwijt ben aan social media. En dat is zo zonde! Helemaal als ik lees wat je kunt doen als je die tijd overhoudt. Ik pas het een beetje aan naar social media dieet 😉 Ik vind het wel heel lastig om het los te laten en er vrede mee te hebben dat ik dan niet alles bij kan houden. En het gekke is dat je helemaal niet veel wijzer wordt van alles lezen, maar toch moet het ècht! Haha.

 28. Denise 10 januari 2013 / 23:56

  Nou ik mag toch echt wel dagelijks wat uurtjes slaap inleveren met dank aan mijn computer.

  Maar top geschreven en TE herkenbaar haha.

 29. Roxanne 11 januari 2013 / 15:04

  Ik ga de playlist ook even opzetten 🙂 fijn dat het zo goed bevalt tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.