Is anders zijn een voordeel?

Anders zijn, ergens heel goed in zijn, iets anders doen dan de rest, of zoals ik, een beperking hebben. In die gevallen ben je anders. Ik denk dat je daar je voordeel mee kunt doen.

Wanneer je anders bent dan de rest moet je anders blijven. Wanneer je je gaat verbergen dat je een beetje anders bent, dan ben je niet meer bijzonder. En juist als je bijzonder bent kun je daar iets mee, maakt niet uit wat.


Foto door nutmeg66 op Flickr

Maar nu ik hier zelf in geloof, hoe kan ik mijn voordeel met mijn beperking doen? Kan dit uberhaupt wel? Het is te hopen dat ik er op tijd achter kom, haha. Ik moet in elk geval dit stukje in mijn achterhoofd houden. Out of the box denken.

Hoe denken jullie hierover? Misschien vinden jullie het wel achterlijk dat ik er zo over denk, maar misschien ook wel helemaal niet. Of hebben jullie nog een goed voorbeeld? Ik ben benieuwd.

2 reacties

  1. t 28 oktober 2010 / 13:16

    er zullen altijd obstakels zijn, maar ik geloof dat alles kan en een voorbeeld is de biografische film le scaphandre et la pappillon, beetje extreem maar …

  2. Ilja 28 oktober 2010 / 14:42

    Ik denk dat je groot gelijkt hebt! Je moet zeker niet verbergen dat je ‘anders’ bent, want dat is zeker ook speciaal. Kijk zelf naar hoe je ermee omgaat en of je er misschien voordeel uit kan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.