Is beautybloggen een vak apart?

Vergeleken met andere thema blogs is beautybloggen veel groter. Er zijn veel succesvolle beautyblogs (en veel minder succesvolle). Maar volgens mij is beautybloggen anders dan het “gewone” bloggen.


Foto door shesarii op Flickr

Voordat ik begon met bloggen kende ik vrijwel alleen beautyblogs. Daar kwam ook het idee vandaan. Maar ik wilde anders zijn dan iedereen, want er waren al zo veel beautyblogs. Dus begon ik een blog die niets met beauty te maken had.

Goed, ik had dus geen voorbeeld met: Zo moet het en zo word je een goede blogger. Dit heb je bij het beautybloggen wel, misslipgloss en beautygloss zijn duidelijk goede voorbeelden. Zij zijn groot en succesvol, wanneer je een beautyblog begint wil je net zo groot als zij worden.

Maar ik ben me gaan verdiepen in het bloggen. Wat moet ik doen om mijn blog succesvol te laten worden? Ik heb dingen opgezocht, ben me gaan verdiepen in het bloggen. Daarnaast doe ik elke maandag mee aan #blogpraat op twitter.

Ik weet nu wel de standaard dingetjes, welke dingen je wel moet doen, maar ook de dingen die je beter kan laten. Maar doen deze succesvolle beautybloggers dit ook?

Volgens mij hebben beautybloggers zich niet verdiept in het bloggen. Dus zonder deze dingen kun je ook succesvol worden. Misschien is het dan toch zo dat als je dingen schrijft die mensen graag willen lezen dat je deze blog-trucjes helemaal niet nodig hebt. Of misschien is het gewoon veel makkelijker om een succesvolle beautyblogger te worden?

7 reacties

 1. Laura 8 november 2010 / 17:02

  Beautybloggen is geen bloggen, het is reviewen. In mijn ogen dan. Zelf bezoek ik ze niet. Omdat ik niet van make-up houd, maar bovenal omdat ik liever iets persoonlijks lees dat raakt.

 2. Renate 8 november 2010 / 17:08

  Dat lijkt me zeker een vak apart. Net als het ‘fashion-bloggen’ trouwens.. Zo’n blog vergt behoorlijk wat tijd en voorbereiding lijkt me. En voor beautyblogs lijkt enige kennis van zaken me ook handig (ik hoef geen reviews te lezen van iemand die niet precies weet wat het nut van die producten is)

 3. janne 8 november 2010 / 17:37

  Erg handig artikel!! Ik vind het een vak apart!

 4. Aschwin Wesselius 8 november 2010 / 18:26

  Misschien hebben de aangegeven beautybloggers succes ondanks dat ze geen trucjes gebruiken. Maar misschien kunnen ze nog succesvoller worden door wel echte schrijftechnieken toe te passen die altijd werken en die mengen met hun eigen stijl en methoden.

 5. Sharr2403 9 november 2010 / 10:52

  Ik denk dat een beautyblog makkelijk bezocht wordt, daar kun je dan ook in 1 oogopslag zien of het iets is, en zo meteen beslissen of je terug komt of niet

 6. Allungaa 9 november 2010 / 19:39

  Ik vind de diversiteit in jou posten en heel lekker om weg te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.