It's time to DETOX!

Om eerlijk te zijn eet ik alles behalve gezond. Waarom? Ik weet niet zo goed wat nu echt gezond is, iedereen zegt iets anders en als je alles bij elkaar optelt mag je helemaal niets meer eten! Toen ik vorige week een mailtje van Jeanet ontving met wat uitleg over sapvasten was ik meteen enthousiast. Het lijkt me zo ontzettend tof om dat een keer te ervaren, maar ik zou het zelf niet aandurven. Heb ik even geluk dat Jeanet mij hierbij wil begeleiden!

Afbeeldingen via weheartit.com

Sapfeesten

De detox die ik graag zou willen doen is het sapvasten. Dit bestaat inderdaad enkel en alleen uit het drinken van verse (groente- en fruit)sapjes. Jeanet noemt het overigens geen sapvasten, maar sapfeesten. Die omdat de resultaten een feestje zijn en vasten is er niet bij want je krijgt meer dan genoeg calorieën binnen.

Er is ook een minder strikte variant waarmee Jeanet werkt, maar ik heb meer zoiets van: Als ik het doe, dan wil ik het goed doen! Dan wil ik dat in elk geval geprobeerd hebben.

Waarom?

Het doel van zo’n detox is het ontgiften van je lichaam. Een mens heeft 2,5 tot 5 kilo aan voedselresten en gifstoffen in zijn lichaam. Jep, inderdaad. Bah.

En toevallig zijn het precies die gifstoffen die de fibromyalgie erger maken. Dit is meteen een goede reden voor mij om het gewoon eens te proberen, gewoon eens te ervaren. Overigens schijnt het ook bij mensen die wel gewoon gezond zijn voor een enorme energieboost te zorgen!

Ben je nou helemaal gek geworden?!

Ik weet dat veel van jullie nu zullen denken dat ik niet goed bij mijn hoofd ben. Want: Krijg ik dan wel alle voedingsstoffen binnen?! Word ik dan niet nog zieker?! Ik eet nu zomaar alles waar ik zin in heb, frisdrank, koekjes, snoepjes, alcohol en eigenlijk alles wat gif is voor je lijf. Ik weet zeker dat dit detoxen gezonder is, dat kan bijna niet anders!

Jeanet is trouwens van Wolfcoaching en ze heeft zelf positieve ervaringen met het sapvasten. Hierdoor is ze zich er steeds meer in gaan verdiepen, waardoor ze nu zelf coach is op dit gebied. Als ik het ga doen (ik denk het wel, ik denk het wel), dan houd ik jullie zeker op de hoogte door middel van mijn blogs. Het zou ook wel heel tof zijn als jullie met me meedoen! Wie wil? 😀 Haha!

Zoals ik al zei, dit is echt iets wat ik gewoon een keer wil ervaren. Ook al helpt het niet, ook al doet het niets, dan weet ik dat gewoon en heb ik het in elk geval geprobeerd. Uiteraard krijgen jullie meer details te horen als ik eenmaal begin, maar ik wilde toch even nu laten weten wat er in mijn hoofd speelt. Als je meer informatie wilt moet je dus even op de website kijken. Ik ben benieuwd, wat vinden jullie ervan?

23 reacties

 1. Hester 4 september 2012 / 07:55

  Ik zou het echt tof vinden als je dit zou doen, ik denk wel dat je meer energie enzo krijgt. Voor de rest ben ik gewoon heel erg benieuwd naar de resultaten en hoe het bevalt!

 2. Sylvia 4 september 2012 / 08:52

  Ik vind het een erg goed idee! Wil het zelf ook graag proberen, maar ik weet niet zo goed hoe ik het aan moet pakken, dus als jij er over blogt, dan doe ik mee! 😉

  • Sylvia 4 september 2012 / 08:56

   Ik zit net op die site te kijken, maar ik denk dat ik het gedeelte van de klysma’s maar wel even oversla 😛

 3. Petra 4 september 2012 / 09:47

  Ik vind het op zich wel goed klinken. Ik heb met mijn moeder een keer een fruitdag gedaan. Dan raak je ook veel afvalstoffen kwijt! Ik was in 1 dag 1 kilo kwijt! (Maar wilde wel héél graag brood aan het einde van de dag!)
  Ik heb even op de site gekeken, maar ik doe niet mee. Ten eerste geloof ik niet zo dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt, maar ik kan ook echt niet langer dan een dag zonder vast voedsel, haha! Daarbij, als je erna weer normaal gaat eten, kom je dan niet enorm aan?

 4. San 4 september 2012 / 10:01

  Hmm, als geneeskunde student klinkt dit mij een beetje als larie in de oren. Ik ben benieuwd, ik heb het idee dat het placebo effect ook altijd wel ruimschoots aanwezig is bij dit soort experimenten! Ik denk dat je beter gewoon gezond kan eten dan heel radicaal alleen maar vruchtensap gaan drinken. Maar ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 5. josianne 4 september 2012 / 10:18

  Klinkt interessant, ik heb er al wel vaker over gehoord, maar nooit echt de resultaten van diegenen meegekregen. Ik ben benieuwd hoe jij het vindt!

 6. Marahschrijft 4 september 2012 / 13:14

  Met een moeder die beroepsmatig bezig is met voeding en gezondheid kan ik hier alleen maar een beetje bang voor zijn. Juist als je een ongezond lijf hebt is het zo belangrijk om gewoon gezond te eten en bewust te zijn van wat je binnenkrijgt. Sapvasten klinkt dan niet erg verstandig, maar misschien kun je mij wel het tegendeel bewijzen!

  • Lisanneleeft 4 september 2012 / 17:47

   Beetje stom dat ik er niet bijgezet heb, maar Jeanet is (bijna afgestudeerd) diëtiste! 🙂
   Vandaar dat het voor mij ook een stuk ‘veiliger’ voelt 😛

 7. Mirthe 4 september 2012 / 14:34

  Het zou niets voor mij zijn om de redenen die mensen hiervoor al noemden, maar ik ben benieuwd hoe het voor jou uitpakt!

 8. Nathalie 4 september 2012 / 15:18

  Klinkt goed! Hoelang gaat je vasten duren? Ik zou ‘t ook best een keer willen proberen. Btw youtube “70-Year-Old Woman Finds The Fountain Of Youth!”. Is best interessant! 😉

 9. Anouk 4 september 2012 / 16:04

  Als het jou kan helpen bij je ziekte, zou ik het zeker proberen. Een extra motivatie, zou ik zeggen!

 10. Hanna 4 september 2012 / 16:59

  Heel leuk, zou ik op zich ook best een keer willen doen! Maar… is dat ook te doen als je op school zit (als in: hoe neem je dat mee)? xoxo

 11. Ise 4 september 2012 / 17:02

  Ik zou ook niet weten wat nog goed is en wat slecht maar als het voor je werkt dan lijkt me dat het beste! Ik ga toevallig proberen of het vermijden van aspartaam werkt.

 12. Manja 4 september 2012 / 17:08

  Ik denk dat je het zeker eens moet proberen. De reacties hierboven als dat het niet goed is… tja, je zegt zelf dat je niet gezond eet. Een week sapvasten kan dan echt geen kwaad, ik neem aan dat je alles vers eet en verder niet snoept etc.
  Succes alvast 😉

 13. Lisette 4 september 2012 / 18:11

  Wat vinden je ouders ervan dat je dit gaat proberen, vertel je dat, overleg je dat?
  Ben ik erg benieuwd naar.

 14. Sophie 4 september 2012 / 18:26

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen, hoop dat het je bevalt! Eerlijk gezegd ben ik hier zelf niet zo voor, ik geloof meer in een gebalanceerd eetpatroon dan een tijdelijke kuur.

 15. Ilse 4 september 2012 / 20:37

  Ik zou het zeker zelf niet proberen omdat ik dat toch niet volhou maar ben benieuwd naar de resultaten. 😉

 16. Yvonne 4 september 2012 / 20:37

  Ik snap helemaal dat je door de bomen het bos niet meer ziet op het gebied van gezond eten.
  Dit had ik zelf ook.
  Er wordt tegenwoordig zoveel tegenstrijdige informatie gegeven en vaak zitten er bedrijven tussen die baat hebben bij deze informatie (denk aan de ‘gezonde’ drankjes en snacks in reclames).
  Maar na jarenlange ervaring en thuisstudie ben ik uiteindelijk bij Raw vegan dieet gekomen. Het is geen dieet zoals sonja bakker ofso, nee het is een levensstijl.
  Een levensstijl waarbij je eet zoals we eigelijk altijd al gegeten hebben.
  Het is eigelijk zo logisch dat we allemaal fruit en groente (en hier en daar noten) zouden moeten eten. Dit was altijd al aanwezig in de natuur. En je krijgt alle stoffen die je nodig hebt binnen op die manier.
  Ikzelf ben zoveel energieker geworden door dit dieet 90% van de tijd toe te passen (90% fruitgroente 10% bonen enz)
  Wereldwijd zijn er steeds meer mensen die door dit (natuurlijke) dieet van allemaal problemen als diabetes hogebloeddruk pms afgekomen zijn. Egt ongelofelijk ^^
  Ik ben egt superenthousiast over deze leven/eetstijl 🙂
  Ik raad je aan om in ieder geval de filmpjes van Freelea, Durianrider en Easytoberaw te kijken op Youtube 🙂
  http://www.youtube.com/user/Freelea/videos
  Zij hebben mijn leven zooo positief beinvloed ^^

 17. Milou 5 september 2012 / 15:50

  Ik ben benieuwd! Zou het ook graag willen proberen, maar weet niet goed hoe ik het aan moet pakken. Dus als je ook wat tips & tricks blogt, dan wil ik wel meedoen! 🙂

 18. Isabel 5 september 2012 / 21:04

  Ja, ik ben heel benieuwd! Maar ik houd dat nu dat nooit vol maar een andere keer, iets later, misschien wel.

 19. Roxanne 7 september 2012 / 16:08

  Beetje jammer dat mijn blender vorige week stuk gegaan is, want ik zou het zelf ook wel een keertje willen proberen. Ik ben dol op fruit en groente dus dat moet het probleem niet zijn. Ik blijf je gewoon volgen en wie weet komt het wel weer een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.