Jaaaa. LINDA.

Op vakantie had ik een aardig pakketje tijdschriften mee. Ik ben niet echt een tijdschriftenmens, dacht ik. Meestal lees ik alleen blogs, want tijdschriften waren vaak maar wat oppervlakkig. Maar nu ben ik er toch achter gekomen dat er ook tijdschriften zijn die bij mij passen. Een van deze tijdschriften is de LINDA.

linda1

Daar zat ik dan, op ons enorme terras bij ons appartement op Mallorca. Als ik dan ook nog eens kan genieten van de LINDA., een literair hoogstandje op vakantieniveau, dan ben ik gelukkig.

linda3

linda2

Weer eventjes een foto van de inhoudsopgave. Helaas niet of nauwelijks te lezen, maar je krijgt een indruk.

linda4

1. De linda cover 2. Mooie foto’s met een verhaal over de foto’s, briljant! 3. Hoezo geen wifi op de camping? Story of my life. Ik zat het te lezen terwijl ik geen internet had. En ja… ik stond op het punt om er een tweet over de wereld in te sturen. Onee, want ik had geen bereik, oepsie. 4. Interviews met ‘de jongens van het animatieteam’, heel erg leuk om over te lezen!

Mijn oordeel

Eigenlijk heeft de Linda een iets oudere doelgroep dan dat ik ben, maar natuurlijk heb ik er hoe dan ook wel een mening over. Zoals ik al zei eerder in dit artikel is het ‘een literair hoogstandje op vakantie’. Bij andere tijdschriften wordt er niet zo veel aandacht besteed aan zinsopbouw en een echt goede schrijfstijl. Hierdoor vermoed ik ook dat er in de LINDA. redactie een aantal zeer getalenteerde schrijfsters zitten.

Vrijwel elk artikel valt onder de categorie ‘leuk om te lezen’, ik heb dan ook echt bijna elke letter gelezen. Enige minpunt? De spel en tikfouten in het magazine. Dan is het zo goed geschreven, is er zo veel aandacht aan besteed, en dan staan er zulke knullige foutjes in. Zonde!

Dit blad speel ik zeker eventjes door aan mijn moeder (aangezien zij wel echt in de doelgroep valt, haha), dat is zeker de moeite wel waard. Ook koop ik misschien de LINDA. Meiden wel, maar ik ben bang dat de diepgang bij dat blad een beetje ontbreekt. Iemand die daar het fijne van weet? Over LINDA. ben ik dus erg te spreken! Lees jij hem ook weleens?

25 reacties

 1. Esmay 7 augustus 2012 / 07:27

  Lijkt me voor nu iets te “ouderlijk” voor mij, ik blijf lekker bij de Glamour enzo ^^
  Al vind Ik Linda’s Editorials wel heel leuk 😀

 2. Chantal 7 augustus 2012 / 07:33

  Ik vind het een heel leuk blad, alleen koop ik het zelden omdat ik ‘m toch wat te duur vind..

 3. lifesplash 7 augustus 2012 / 07:57

  I aaaadore tijdschriften! Haha, ik ben momenteel abonee van de amerikaanse Seventeen maar de Glamour, CosmoGirl en Grazia maken mij ook gelukkig! De Linda heb ik nooit gelezen, spreekt me eigenlijk niet zo aan.
  En wat misschien een leuke voor jou is is Flow, een tijdschrift dat ja.. een beetje met mind te makenheeft en gelukkig zijn. Is eigenlijk voor volwassenen maar erg inspirerend! 🙂

  • Lisanneleeft 7 augustus 2012 / 11:21

   Ik vind flow een beetje en rommel tijdschrift :p Op een of andere manier niet echt mijn ding!

 4. Rianca 7 augustus 2012 / 08:18

  Ikzelf lees echt altijd de Linda. Het is mijn favoriete tijdschrift en de Linda meiden is ook ontzettend leuk! Het is een tijdschrift voor meiden rond de 20-25 en dus niet de ‘echte’ meiden zoals je misschien denkt.

 5. Marahschrijft 7 augustus 2012 / 09:00

  Jaa! De Linda is erg leuk! Of het nou echt een literair hoogstaand iets is, daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar hij is wel erg leuk! De Linda Meiden trouwens ook hoor, qua stijl precies hetzelfde. Alleen dan zijn de geinterviewden wat jonger, de producten die ze laten zien ook voor een wat jongere doelgroep, beetje rond de 20. Ik vond hem erg leuk iig!

 6. Anneke 7 augustus 2012 / 09:29

  Ik heb de LINDA al vaak in mijn handen gehad en toch neem ik ‘m nooit mee. Ik voel me er toch nog te jong voor denk ik.

 7. Hester 7 augustus 2012 / 10:00

  Ik heb een keer een paar columns uit het columnboek van Linda gelezen, die waren wel heel leuk ^^ Ik val wel een beetje buiten de doelgroep, maar alsnog zou ik hem best een keertje willen lezen.

 8. Amy 7 augustus 2012 / 10:04

  Ik heb de Linda zelf eigenlijk nog nooit gelezen.

 9. Saskia 7 augustus 2012 / 10:29

  Een blad wat ik zeker nog eens wil gaan lezen!

 10. Tedje 7 augustus 2012 / 11:19

  De Linda is zo’n fijn tijdschrift! Leest zo lekker weg!

 11. Joyce 7 augustus 2012 / 11:23

  Leuk he de Linda, ze hebben ook de linda meiden tegenwoordig. Die is gericht op jongere meiden misschien wat meer voor jou?

  • Lisanneleeft 7 augustus 2012 / 11:32

   Zoals ik in het artikel zei ben ik een beetje bang dat daarbij de diepgang ontbreekt. Weet jij of dat zo is? 🙂

 12. LounaBeauty 7 augustus 2012 / 12:20

  Ik vind Linda een beetje duur.. en wat je inderdaad zegt.. beetje oudere doelgroep. Geef mij liever de Grazia en Beau monde 😛

 13. Jesdiny 7 augustus 2012 / 12:21

  Linda Meiden heb ik niet gelezen, maar ik hoor er wel goede verhalen over! Het boek met columns van Linda schijnt ook heel leuk te zijn!

 14. Suzanne 7 augustus 2012 / 14:21

  ja, ik weet daar het fijne van! LINDA. staat júist bekend om haar diepgang, en dat is bij LINDA.MEIDEN zeker niet anders. ze willen zich onderscheiden van andere ‘teen magazines’ door niet zo sensationeel te zijn, maar oprecht en niet oppervlakkig: zoals LINDA. is dus, maar dan met onderwerpen die beter bij onze doelgroep passen. zeker een aanrader vind ik!

 15. Naomi 7 augustus 2012 / 16:20

  Ik lees de LINDA. ook met enige regelmaat ja. Als ik ‘m weer eens zie liggen en er highlights en interviews staan die me bevallen. Wat je zegt, LINDA. heeft diepgang, fijne artikelen, her en der ook luchtig en prachtige foto’s! En dan ben ik niet eens een ik-kijk-graag-plaatjes-persoon.

 16. Ilse 7 augustus 2012 / 22:42

  Ik vind de LINDA. echt een heerlijk blad, ik lees ook altijd iedere letter haha.

 17. Lieske 8 augustus 2012 / 08:45

  Ik heb de Linde Meiden gekocht, maar daar zit zeker genoeg diepgang in hoor, ik hoop ook zeker dat ze doorgaat met dit tijdschrift (ookal lijkt het {wat ik erg jammer zou vinden} alsof het een eenmalig iets zou zijn). Ik vind het erg lastig om nu tijdschriften voor mijn leeftijd te vinden, ben 18, en tot nu toe heb ik al zo’n 5 jaar een abonnement op de CosmoGirl, en die bevalt nog wel, maar ik merk dat ik me er nu langzaam te oud voor begin te voelen, maar ik voel me nog te jong voor de Libelle en Margriet :P, en de Linda Meiden beviel goed, maar jammer als het eenmalig is. Weten jullie nog leuke tijdschriften voor deze leeftijd?

 18. Jolien 8 augustus 2012 / 10:45

  Ik koop de LINDA zelf niet, maar mijn moeder leest hem, dus ik neem eens in de zoveel tijd wat linda’s van haar mee. Vind het leuk om te lezen en heb het idee dat ik ook steeds meer richting de doelgroep kom, maar soms is het een beetje een ”ver-van-mijn-bed-show”. Leuk ook, die Linda Meiden, maar dat was tot 23 geloof ik dus ik val met mijn 25 lentes precies tussen de twee doelgroepen in.

 19. Cuisine Céline 8 augustus 2012 / 12:57

  Oh, wat een leuk berichtje! En wat toepasselijk, dat berichtje over de wifi 😉

 20. Ilse 9 augustus 2012 / 23:46

  Ik heb de LINDA een paar keer gelezen maar ik vind hem toch iets te volwassen, verder ben ik dol op tijdschriften en de LINDA meiden vond ik erg leuk om te lezen.

 21. Frances 10 augustus 2012 / 09:51

  Haha, wat grappig dat veel denken dat ze te jong zijn. Ik ben twaalf en lees de LINDA. elke maand! Maar dat is ook ieder zijn eigen mening natuurlijk… En de LINDA. MEIDEN vond ik leuker persoonlijk.

 22. emily 18 augustus 2012 / 21:06

  Ik lees de LINDA. zo nu en dan wel, als ik ‘m eenmaal heb lees ik ‘m helemaal uit. Vind het zo’n fijn blad! Maar wel een beetje duur voor mij haha. LINDA. meiden is geweldig en Suzanne heeft dat heel goed uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.