Een jaar nadat het gebeurde – meer over mijn break-up

Wist je dat ik een jaar geleden een relatie had? Al 4,5 jaar! We woonden samen, in een koophuis. Dat we samen hadden gekocht! Ik schrijf er niet vaak over op mijn blog, maar ik vind dit wel een mooi moment waarop ik wél kan schrijven over mijn break-up.

break-up-lisanneleeft

bron foto

De break-up

Mijn toenmalige vriend ging een jaar studeren in Engeland. Na de eerste vier(?) weken kwam hij terug. Ik had er een draaidag op zitten samen met Sanny voor de Viva400. Het was een geweldige dag! Toen ik thuiskwam was hij er al, leuke verrassing! Hij had nog een verrassing: het was over.

Nooit eerder een woord over gesproken, hem nooit kunnen betrappen op één vleugje twijfel.

Maar hij kon het niet meer aan, zei hij. Ik was te ziek.

Daarnaast zaten er nog een heleboel apen in de mouw die eruit moesten komen. Maar ik zal je de details besparen, het is lelijk. Hij is altijd heel goed geweest, maar het einde was lelijk, het had ook anders gekund. Maar goed, shit happens.

Na de ‘het is uit’ dacht ik dat het klaar was. Even goed huilen, zielig doen, en dan was het klaar. Goed. Maar dan kwam er weer een aap uit de mouw. En dan begon het weer opnieuw. Het zou een stuk fijner zijn als dat allemaal in één keer was gekomen, hehe. Maar daar valt niets meer aan te doen.

Doordat het niet allemaal eerlijk was duurde het ook wat langer voordat ik er écht klaar mee was. Plus het papierwerk van het huis en het samenlevingscontract. Dat gaat ook lekker traag. Maar uiteindelijk gaat het nu op dat gebied hartstikke goed met me.

Lisanne op date

Zoals je wellicht wel weet ben ik enthousiast Tinderaar en heb ik ook afgelopen jaar wel een aantal leuke dates gehad. Een heleboel leuke mensen leren kennen! Maar eerlijk: ze zien dat ziek-gedeelte van mij nooit zo zitten. Ik zie het ook niet zitten hoor, dat zieke gedoe, maar ik moet het er nu eenmaal mee doen. Ik kom nog wel iemand tegen die mij belangrijker vindt dan hoe gezond ik ben. Hoop ik. Ooit. Het is niet zo heel belangrijk op dit moment.

In mijn alleentje

Alleen zijn is soms heel erg naar, vooral als je gewend bent dat er altijd iemand voor je is. Maar ook dat went wel! Ik heb heel fijne familie die nu voor mij zorgt. Ik ben nu wel “alleen”, maar eigenlijk gaat alles samen met mijn ouders.

Als ik heel ziek ben is het even heel stom om alleen te zijn. Maar op andere momenten kan het juist heel erg fijn zijn om alleen te zijn, vind ik. Ik kan daar echt van genieten. Lekker in mijn eentje treuzelen, door mijn huis lopen (desnoods naakt door het huis dansen, de mogelijkheden zijn eindeloos). Ja, ik kan echt genieten van het alleen zijn, ik houd van mijn alleen-tijd.

Inmiddels ben ik er nauwelijks meer mee bezig. Alleen dus wanneer ik me erg alleen voel, vaak wanner ik me erg ziek voel.

In december is al het papierwerk afgehandeld, 2016 was dus echt een nieuw begin! Of ik hem mis? Nee. Ik denk oprecht dat het zo beter is, ik denk dat er iemand op deze aardbol loopt die beter past bij mij. Die kom ik vást nog wel tegen, tot die tijd vermaak ik me goed in mijn alleentje met mijn familie en wat vrienden.

DELEN:

66 reacties

 1. Mariska 16 september 2016 / 15:35

  Wat mooi dat je hier zo open over schrijft. Weet nog goed dat ik het las en dacht ik dat WAAAT?! Fijn dat je hulp hebt van je familie, dat is ook zeker wat waard. Ik gun je het beste! 🙂

 2. Daniëlle 16 september 2016 / 15:37

  Wat goed dat je dit bespreekbaar maakt en fijn dat je het een beetje een plekje hebt kunnen geven 🙂

 3. Lauri 16 september 2016 / 15:42

  Mooie blog meis! Na een half jaar geen relatie meer te hebben met mijn voormalige vriend, kwam een maand geleden hier ook een aap uit de mauw. En niet zo’n schattig doodskop aapje, een gorilla. Dan begint het proces weer helemaal opnieuw, dat is balen. Ik vind het knap hoe je het doet! Veel liefs van mij

 4. Baukje 16 september 2016 / 15:51

  Ik weet het nog wel ja, dat je het op je blog zette. Het was toen ook net uit met mijn vriend na 4 jaar die het ook uitmaakte omdat ik ziek was. Maar er is echt wel iemand die wel om je geeft en bij je past! Dat weet ik nu ook uit eigen ervaring, die persoon komt wel! 😀

 5. Anke 16 september 2016 / 15:51

  Ik heb respect voor je Lisanne! Vind het zo knap hoe je het allemaal doet. Op snapchat volg ik je ook en soms ben je zo ziek, kan dan wel tranen in m’n ogen krijgen omdat ik soms zeur over de kleinste dingen. Op den duur vind je vast een leuke jongen die wel 100% voor je gaat want dat verdien je! X

 6. Zo simpel is dan geluk 16 september 2016 / 16:01

  Op zich kan ik me best voorstellen dat het heel erg moeilijk is om samen te zijn met iemand die zo ernstig ziek is. Alleen om er dan op zo’n lelijke manier een eind aan te maken, dat is echt niet oké.
  Gelukkig kan je het inmiddels een plekje geven! Hopelijk loop je snel de prins op het witte paard tegen het lijf.
  Heel erg fijn dat familie en vrienden altijd voor je klaar staan.

 7. Linda 16 september 2016 / 16:28

  En die jongen komt er, dat weet ik zeker! Maar soms moet je gewoon veel kikkers kussen voor je je prins tegen komt 🙂

 8. Stefan 16 september 2016 / 16:37

  Tip:

  – ga mensen niet negeren op tinder. Er zijn jongens die je leuk gaan vinden als je eerlijk en betrouwbaar overkomt.
  – ten tweede, ga geen spelletjes spelen op Tinder.
  – ten derde, probeer goed te luisteren naar wat één jongen zegt.jongens zijn heel anders dan meisjes en zijn vaak wat lui en willen dat het meisje wat meer initiatief toont.
  – luisteren en samenvatten en controleren wat iemand heeft gezegd/geschreven naar jou is voor jou heel belangrijk om te doen. Stel controlerende vragen aan de persoon waar je mee praat, je bent van nature heel voorzichtig en schuw, dat is één hele mooie eigenschap! Maar kent ook zijn nadelen!!!
  Controleren wat een jongen heeft getypt doe je door het te vragen of overhard samen te vatten. Klopt dit wat je zegt? – ow, dus je houdt van katten die veel spelen? Dat is leuk, want ik hou daar ook van! ..

  Dus niet alvast het antwoord geven /eigen conclusie trekken als je daarmee iemand bespeeld of denkt allemaal te weten… Terwijl je het niet zeker weet.

  Ten vierde, hou iemand niet onnodig lang bezig. Ga geen hele gesprekken houden en veel vragen stellen op Tinder. Hou het luchtig en gebruik het alleen om af te spreken of om oppervlakkig te zijn /houden. Bespreek alleen de dingen die nodig zijn. Hou iemand wakker door altijd vernieuwend te zijn en ga geen oude meuk of botsende/ of gevoelige onderwerpen bespreken. Hou in het achterhoofd en geef geen valse hoop. En probeer niet te snel op te geven en haal vooral geen gevoelige onderwerpen naar boven. Haal je zelf ook niet naar beneden en wees positief en ga niet depressief doen tegen één jongen.

  Wees direct en duidelijk. Niet erom heen praten. Jongens willen duidelijkheid.

  Mijn tips aan jou na onze korte kennismaking op Tinder. Het ten derde punt vind ik voor jou belangrijk. Geen overhaaste conclusies trekken en alle berichten goed analyseren en lezen..Geen berichten overslaan. Alles lezen in detail. Voorkomt irritaties en kom je ook niet heel “dom” over als één dom blondje als je zegt dat je het toch niet gaat lezen en vervolgens stomme, arrogante of vervelende dingen gaat zeggen…Voorkomt veeeel ellende. Sommige mensen zijn nou eenmaal omslachtig, zoals ik. 😉

  Niemand is perfect, toch??

  Probeer je ex te laten gaan.

  • Lisanne 16 september 2016 / 17:34

   Haha, bedankt voor je tips :’) Ze zijn lichtelijk vaag, maar er zit vast een kern van waarheid in, haha. Iemand als match verwijderen en daarna reageren op haar blog is ook een afrader trouwens 🙂
   De meeste mannen zijn alleen íets anders dan jij (dat weet jij ook), dus ik denk dat ik er verder weinig aan zal hebben. Jammer!

   • Stefan 20 september 2016 / 13:00

    het zal allemaal wel, jij bent geen doorzetter.

    • Lyn 20 september 2016 / 20:40

     Ik KOOK bijna door deze reactie. Geen doorzetter? Ga je mond spoelen met water en zeep. ?

     En, misschien vind je Lisanne leuker dan gedacht als je zo’n 10 reacties plaatst op haar blog. ??

     • Jemoeder 21 september 2016 / 07:44

      Your mum is so fat when you take a shower her feet don’t get wet

    • Vivianfrancisca 20 september 2016 / 21:59

     Wauw! Dat JIJ dit antwoord durft te geven.. heeft heel je geraas over tinderen misschien ook nog wel wat leerpunten voor jezelf. Schaam je, geen doorzetter pff..

    • AlegnA 28 september 2016 / 10:56

     Who the f#ck denk jij dat je bent door “jij bent geen doorzetter” te zeggen tegen iemand die dagelijks het tegendeel bewijst. Chronisch zieke mensen zijn per definitie overlevers en doorzetters. Jouw zogeheten tindertips komen mijns inziens ook eerder voort uit jouw eigen frustraties.

   • Stefan 20 september 2016 / 13:01

    je kent mij geen eens, dus je weet ook niet hoe ik in het echt ben…. dus ga geen onzin lopen kramen….

   • Stefan 20 september 2016 / 16:32

    Ze zijn helemaal niet vaag, de tips, zijn ook niet van mijzelf maar van internet.

    En graag gedaan. Help je graag!!

    :`)

  • lauri 16 september 2016 / 17:48

   Dit is een beetje een rare reactie, maar vast lief bedoelt… ga andere mensen niet opleggen hoe zij tinder moeten gebruiken. Als ik iemand tegenkwam die op tinder al niet diep op iets in wil gaan, heb ik al geen behoefte meer om af te spreken. De diepe gesprekken laten je zien wat voor iemand de persoon is die je voor je hebt, iedereen kan zeggen dat ie van sporten houdt, niet iedereen kan een diep gesprek voeren. 🙂 En wanneer je moet samenvatten en controleren na alles wat je gezegd hebt omdat het fout opgevat kan worden, ligt de fout misschien bij jouw manier van vertellen. Tip voor jou stefan ?

   • Stefan 20 september 2016 / 13:02

    haha er is geen definitie van raar zijn voor mij, ik doe wat ik leuk vind en wat ik normaal vind , vinden anderen misschien normaal.
    hoe ik het ervaar, Tinder, de meisjes, zijn de meeste niet uit op liefde…liefde is ver te vinden… op Tinder

   • Stefan 20 september 2016 / 13:06

    hahahahaha het is ECHT nooit goed hoor… bij jullei vrouwen

    ECHT WAAR. GA NIET LOPEN LIEGEN, jullie vallen niet te begrijpen…

    Ik sfweer 100% dat ik meer tinder ervaring heb dan jou,,, 100%.. en de meiden op Tinder zijn juist heel oppervlakkig daar…. en ALS ik diep ga of diepgaande gesprekken houdt, of mijn seksualiteit daar op uit word je gezien als pervert, of nog erger, word je weer eens belachelijk gemaakt dat je overseksistisch bent of weet ik veel, EN of geen doorzetters, vrouwen die nooit reageren, terwijlj e gewoon normaal tegen ze praat, normaal beleefd bent en normaal dingen vraagt en normaal dingen zegt, maar ECHT 100% is niet serieus OP Tinder…

    hahaha meteen al geen behoefte hebben om niet af te spreken, jullie zijn gewoon lastig en moeilijk. Punt.

   • Stefan 20 september 2016 / 13:15

    Het artikel in de Volkskrant, de beste krant op niveau van Nederland, zegt al genoeg over hoe ingewikkeld de nederlandse vrouwen (lees jonge meiden van 18-25) in elkaar steken. Ik kom echt op voor de man, ze zeggen dat we op moeten komen voor de vrouwen rechten en de gelijkheid voor vrouwen, maar mannen worden ook benadeelt.

    Als een oudere man op komt voor zijn seksualiteit word hij gezien als pervert/overseksistisch mannetje.

    “Mannen durve tegenwoordig niet meer voor hun seksualiteit uit te komen” Sandy Wenderhold uitgeefster Candy.

    Was een artikel over het blad Candy dat er mee stopt.

    De wereld wordt al vreemder.

    Leuk om te lezen dat het artikel begint met:
    AMSTERDAM Dat het pornografische maandblad Candy na 48 jaar stopt, is het tastbare bewijs, vindt uitgeefster Sandy Wenderhold, dat de gewone blanke man die af en toe een seksboekje koopt (met grote tieten op de cover), steeds meer in het gedrang komt. De blanke man krijgt overal de schuld van, vrouwen worden dominanter, met hun eigen inkomen, en dan moet die arme gozer nu stiekem achter een beeldschermpje.”/

    Als ik deed lees krijg ik tranen in mijn ogen. Waar gaan we heen met de wereld. Waar is de jaren 50 en 60 tijd waar vrouwen seksualiteit toonden. Waar alles open was, waar we gewoon lekker seksueel met elkaar konden zijn.

    Je zal vast denken, wat heeft dit te maken met dit artikel, of met deze website, of met Tinder, ….helemaal niks waarschijnlijk…..maar het toont wel waar we heen gaan met de wereld…

    Sneue wereld.

    Nog een zin wat super sneu is , hoe vrouwen denken en doen en hun gedrag bewijst maar weer hoe onzeker ze zijn, en hoe super stom vrouwen kunnen doen tegen mannen:

    “Als een man tegenwoordig zegt dat hij een vrouw aantrekkelijk vindt, is-ie-een seksist”, stelt ze.

    Zoooooo gaaaaaaaat het maar door in dat artikel.

    IK kom echt op voor mannen, en ga Lisanne, jij kent mij niet in het echt, dus je weet niet hoe ik ben, dus je weet ook niet of ik anders ben dan andere mannen, dat is jouw opvatting, en jouw oordeel, goed. Gelukkig hoef ik dat niet persoonlijk op te vatten gelukkig……

    Als ik tegen een vrouw zeg hoe ze eruit ziet en wat ik mooi vindt, wordt ik gewoon genegeerd, dan doet het meisje net alsof ze het niet ziet….

    DAT is zo raar…lijkt net of ze allemaal depressief zijn ofzo…haha…..

    • S0epkippy 21 september 2016 / 09:15

     Ik zou in je volgende leven lekker voor een mannetje gaan. Een kloon van jezelf ofzo. Want zelf ben je toch zo geweldig? Laat me niet lachen dude!

   • Stefan 20 september 2016 / 13:22

    waarom zou ik diepe gesprekken houden op Tinder, weet je hoe lang het duurt om 1 zin te typen.

    Iets wat je op Tinder probeert te vertellen…inhoudelijk…kan je via de telefoon of in het echt in 5minuten doen, terwijl het op Tinder 20minuten duurt.

    Waarom zouden we Tinder moeten gebruiken voor diepzinnigheid, oppervlakkigheid is THE thing to do on tinder…iedereen doet het, dus waarom niet met de meute mee gaan?

   • Stefan 20 september 2016 / 13:23

    niet iedereen kan zeggen dat hij van sporten houdt, want niet iedereen sport….

   • Stefan 20 september 2016 / 13:24

    neeee hoor,, maar alleen al de nare opmerking van haar, dat ze zegt, KINDERACHTIG, ik ga het toch niet lezen, als je iets uitgebreid vertelt, zegt voor mij al genoeg hoe kinderachtig het allemaal is , en dan zal ik die Tip ook niet nodig hebben. Want als iemand het niet leest, en vervolgens wel nare opmerkingen gaat maken of iets vertelt, wat totaal niet in lijn ligt met wat ik heb gezegt, omdat zij het niet gelezen heeft, gaat mij even te ver.

   • Stefan 20 september 2016 / 16:39

    Slaat nergens op wat je zegt dat niet iedereen in staat is diepzinnige gesprekken te houden.

    Ik geloof erin dat iedereen dat kan, maar dan moet je eerst in vertrouwen groeien alvorens je diepzinnige gesprekken kan voeren.

    Ja, mensen die niks mee maken of altijd maar niks doen en niet druk zijn hebben waarschijnlijk minder gesprek stof. Lager niveau als academisch/hbo niveau gespreksstof.

    Ik weet tenminste van mijzelf dat ik wel één leuke persoonlijkheid heb, ook in het echt en dat ik van niveau ben, slim en aardig. Joe

     • Jemoeder 21 september 2016 / 07:45

      Your mum is so fat when she takes a shower her feet don’t get wet.

    • Lianne 20 september 2016 / 19:44

     Nou, ik ben overtuigd! Wat een leuke, slimme en emotioneel stabiele jongen!

     reddit.com/r/niceguys
     reddit.com/r/neckbeards

     • Rosa 20 september 2016 / 19:55

      reddit.com/r/byefelipe/

     • Jemoeder 21 september 2016 / 07:47

      I am funny

      Your mum is so fat when she takes a shower her feet don’t get wet.

    • Dionne 20 september 2016 / 20:38

     Wauw.
     Nou gelukkig heb je dan die ene persoonlijkheid nog he, moeten alle andere daar maar beetje op meeliften.

     • Jemoeder 21 september 2016 / 07:48

      Your mum is so fat when she takes a shower her feet don’t get wet.

      I like it deep and hard and pounding and I know music and laugh and a joke

  • Lianne 18 september 2016 / 15:46

   :”””””””)

   Nou, Lisanne toch fijn dat deze jongen jou wil redden door al deze wijsheid te delen over wat alle jongens willen en hoe jij, als simpel vrouwmens, ze moet benaderen.

  • Rosie 8 oktober 2016 / 14:12

   Tip voor jou: let it gooooo, let it goooo! Als Lisanne niet in je geïnteresseerd is ze dat nu ZEKER niet meer en hoef je niet hier triest te komen doen. Daarnaast zou ik, als je ooit nog een leuke meid wil vinden, de uitspraak ‘dom blondje’ (oh nee, sorry één(!!) dom blondje) ook maar niet meer doen. Komt misschien lichtelijk seksistisch over en vrouwen houden daar in het algemeen niet zo van :)! Loyaliteitsdingetje. Gewoon zomaar wat tips, ga nu maar lekker verder Tinderen!

 9. Sjoukje - meergeldminderstress 16 september 2016 / 17:09

  Wat schrijf je het weer mooi op! Ook juist dat je het zieke-gedeelte zelf ook niet zo ziet zitten. Ik kan me dat heel goed voorstellen!
  Er is vast iemand die er doorheen kan kijken. Die ziet dat de goede momenten opwegen tegen de zieke momenten. Misschien leest hij je blog wel. Het is je in ieder geval van harte gegund!

 10. Amber 16 september 2016 / 17:12

  Wat een mooie blog! Ook heel erg herkenbaar voor mij omdat mijn relatie ook is stuk gelopen omdat hij meer mijn verpleger was dan vriend. Het is natuurlijk heel erg naar en op het moment zelf was ik heel erg boos (‘Ja jij kan zomaar weglopen van de situatie en ik niet!’) maar als de persoon waar je je leven mee zou willen delen er niet in voor en tegenspoed is dan is het niet meant to be. Gelukkig ben je er sterker uitgekomen!

 11. Tiffany 16 september 2016 / 17:38

  Echt ontzettend knap dat je hier zo open over schijft! Jammer dat het zo lelijk heeft moeten eindigen tussen jou en tim. Ik hoop voor jou dat je gewoon helemaal beter wordt en dat ziek zijn niet langer een rol hoeft te spelen in je leven en je relatie. Maar hoe dan ook jij vind vast een leuke man!

 12. Josephine 16 september 2016 / 17:49

  Wat dapper dat je daarover schrijft. Het lijkt me vreselijk als je aandoening (mede) reden voor een relatiebreuk is. Fijn dat je je eigen draai weer hebt gevonden. En ik geloof zeker dat je jouw prins op het witte paard gaat tegenkomen. Hopelijk laat hij voor jouw gevoel niet te lang op zich wachten.

  In het verleden heb ik ook wel eens blauwtjes gelopen door mijn handicap, dus ik weet dat het echt rot voelt als iemand je daarop beoordeelt.

 13. Mama Lifestyle Blog 16 september 2016 / 17:53

  Ik wist dat je relatie (helaas) over was, maar ik wist niet dat het zo out of the blue kwam. Wel jammer dat Tim nooit zijn twijfels met je heeft besproken. Als je het bespreekbaar maakt, kan je er of samen nog uitkomen (misschien zelfs wel sterker) en als de relatie alsnog strandt, komt het tenminste niet zo rauw op andermans dak. Gelukkig ben je nu bezig andere mensen te ontmoeten. En je weet hoe het gezegde luidt: op ieder potje past een dekseltje. Jouw man loopt vast ergens rond, op zoek naar jou. Laat je het ons weten wanneer je hem gevonden hebt? Heel fijn weekend Lisanne!

 14. Anouk 16 september 2016 / 18:04

  Ik weet nog wel dat het ineens over was ja. En dat er toch meer achter zat. Nog steeds heel zuur! Ik snap trouwens niet zo goed waarom het ziek zijn voor de meesten zo zwaar is? Ik weet zeker dat wanneer ik ernstig ziek zou zijn, dat mijn vriend me zou verzorgen. Dat is toch wat liefde is?

  • Lisanne 18 september 2016 / 12:57

   Ik denk niet perse dat het ziek zijn zwaar is, maar alles wat erbij komt kijken. Dus altijd aan het zorgen zijn en bijna overal alleen naartoe moeten omdat partner nooit mee kan. Lijkt me best lastig.
   Maar ik denk tegelijkertijd ook wat jij zegt: Als het echt liefde is, dan doe je dat voor elkaar. Dan is het alsnog wel zwaar denk ik, maar dan geef je niet op 🙂 Nu heeft hij natuurlijk wel een aantal jaar voor mij gezorgd, dat vergeet ik ook niet.

  • Harriët 22 september 2016 / 11:49

   Het is inderdaad vaak ook de teleurstelling omdat niet alles vanzelfsprekend is. Zo is mijn vriend vandaag met zijn vrienden naar de Efteling zonder mij, omdat ik in de rolstoel zou moeten en hij dan niet bij z’n vrienden in de rij kan staan en gezellig kan doen. Dat vind ik niet erg, maar hij vindt dat wel erg jammer. En zo zijn er meer dingen dan alleen naar de Efteling 😉

 15. Evelyne 16 september 2016 / 19:19

  Toevallig schreef ‘k gisteren ook een artikel over m’n ex-relatie 😀 ‘k Vind ‘t wel jammer voor jou dat niemand je ‘ziek zijn’ kan aanvaarden of beter gezegd, mee leven. ‘k Kan begrijpen dat je graag op je eentje bent (ik ook), maar soms mis ‘k zelf wel eens iemand naast me die me zomaar ineens eens vastpakt. Ik hoop alvast met je mee dat die ene perfecte prins op z’n witte paard naar je toe komt 😉

 16. Mama van Dijk 16 september 2016 / 21:23

  Aaah, sjonge. Ik vind je een doorzetter! Weet zeker dat er een mooie vent voor je rondloopt. Komt goed hoor meis!

  -x- Mama van Dijk

 17. Romy 17 september 2016 / 01:55

  Zo naar om te horen hoe een mooie relatie op zo’n manier ten einde is gekomen! Ik vind het wel superknap hoe je ermee omgaat en ik weet zeker dat er een man voor je rondloopt die je het meer dan waard vindt om ook met je ziekte om te gaan.

  • Romy 17 september 2016 / 01:56

   Oeps, beetje kromme zin 😉 Ik bedoel dus ‘een man die jou zo leuk vindt dat hij je ziekte voor lief neemt’.

 18. Suzan 17 september 2016 / 10:50

  Knap hoe je hierover schrijft.
  En snap ook heel goed dat je zelf dat zieke gedoe liever niet zou hebben,
  maar daar zijn we helaas zelf niet de baas over.
  Wel fijn om te lezen dat je toch weer positief bent en aan het daten.
  Hopelijk vind jij jouw liefde ooit.

 19. Karin 17 september 2016 / 11:53

  Jeetje is het alweer een jaar geleden. Ik kon het nauwelijks geloven toen ik het vorige jaar las. Een einde maken aan een relatie van 4,5 jaar is zelden mooi. Als reden geven dat je je vriendin te ziek vindt is nog veel minder mooi. En daarna met nog meer lelijke dingen komen verdient op zijn zachts gezegd niet de schoonheidsprijs. Ik vrees dat Tim last heeft/had van zijn geweten en het voor zichzelf op allerlei manieren goed heeft proberen te praten. Je moet anders toch wel een ongelooflijk ongevoelige hork zijn om je doodzieke vriendin na 4,5 jaar zo maar opeens out of the blue te verlaten.
  Het siert je Lisanne dat jij er zo open en tegelijkertijd behoorlijk objectief over kunt schrijven. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.

 20. Saar 17 september 2016 / 16:27

  Mooi geschreven. Je vindt vast nog wel iemand die alles voor je over heeft en voor wie je de wereld betekent! Liefs!x

 21. Jacqueline 17 september 2016 / 18:08

  Vind het bijzonder te lezen hoe jij hierin staat, heb hier zelf totaal geen ervaring mee en zou niet weten hoe ik er mee om zou gaan als het mij zou overkomen. Ik heb er weleens aan gedacht: mijn man is beter af zonder mij, wat moet hij nou met een gehandicapte vrouw? Maar voorlopig ga ik er maar van uit dat we samen oud worden. We zijn al ons halve leven samen en zijn ook al uit diepe dalen geklommen. Hopelijk vind jij ook zo’n goeie vent!

 22. Vanessa 18 september 2016 / 08:29

  Mooi dat je hier zo open over schrijft Lisanne. Ik hoop van harte dat je iemand leert kennen waarmee je heel gelukkig wordt!

 23. Aneta | Love4seasons 18 september 2016 / 18:45

  Prachtig verhaal heb je geschreven. Ik val heel even stil. En mooi dat je er zo eerlijk en open over durft te zijn. Wat je zegt; alleen zijn kent twee kanten. Aan de ene kant is het heerlijk om alleen te zijn, lekker keutelen en je niet hoeven te storen aan anderen, maar iemand lief hebben en lief gevonden willen worden is ook een belangrijk aspect van het leven. Jij vindt zeker weten een persoon die dat voor de volle 100% zal doen. Je bent een leuk en passiebloemen mens dus dat moet helemaal goed komen!

 24. Lisanne 19 september 2016 / 18:59

  Sterk stukje, lisanne!
  Ik ben altijd alleenig geweest en woon nog bij mijn ouders, maar aangezien mijn vriendinnen mijn ziekte ook maar “vermoeiend” vonden, herken ik het heel goed. Als we onze ouders toch niet hadden..! 😉

 25. bijsaramsades 20 september 2016 / 04:59

  vind het spijtig dat je dit moeten tegenkomen hebben. Is vast niet altijd gemakkelijk en zeker nie leuk om mee te maken

 26. Natasja 21 september 2016 / 19:10

  Wat heb je dit mooi en open geschreven Lisanne! Ik weet nog dat ik het las vorig jaar, wist niet dat het zo uit het niks voor je kwam. Ik vind je heel erg moedig en dapper dat je zo positief alweer een jaar verder bent. Er loopt ergens op deze aardbol de perfecte man voor je rond, die je neemt zoals je bent met alles. In voor en tegenspoed zeggen ze zo mooi. 😉

 27. Vivian 21 september 2016 / 19:44

  Ik vind het nog steeds naar voor je dat er, zoals je zelf zegt, toen zoveel apen in de mouw hebben gezeten want ik had het je echt gegund om het ”makkelijk” af te kunnen sluiten, ook al klinkt dat een beetje gek. Maar inderdaad: e loopt iemand voor jou rond en die gaat je vast heel gelukkig maken 🙂 Ik snap overigens op zich wel dat het zwaar is om bij iemand te zijn die ziek is, maar ik vind ook dat je daarvoor moet gaan als je echt van diegene houdt. Kun je dat niet, dan is er nog een ander probleem dan alleen het ziek zijn denk ik.

  • Stefan 22 september 2016 / 02:01

   Weet je wat zo eigenaardig, vreemd en raar is aan Jullie meisjes…

   Als iemand iets negatiefs, onaardigs of iets opmerkt dat pessimistisch is DAN BARSTEN JULLIE LOS met lange teksten en verhalen…

   En als je zegt tegen een meisje wat positief, aardig, iets onopgemerkt is…niet langdradig, en optimistisch…dan zeggen jullie niks en zijn jullie soort van Depri..of zacht aardig… of arrogant, selfish or STUG..

   Dus als ik dingen roep die niet leuk zijn…dan barsten jullie eindelijk los met wat informatie over hoe jullie zijn, wat jullie denken, en wat jullie voelen door iets wat iemand zegt (negatief, pessimistisch, onaardig, negatief.)

   dan zijn jullie heel gevoelig…temperamentvol…. en barsten jullie los van de teksten..

   Ik heb geen 1 reactie gelezen…gelukkig maar, want het is allemaal POEP informatie en negativiteit, en zal het daarom ook niet gaan lezen…al die teksten..bahhhh

   zoveel berichten en zoveel teksten..

   Als ik een berichtje stuur naar een meisje (of meerdere..) wordt ik uitgemaakt voor Stalker of spammer of iemand die niet geinteresseerd en belangstellend mag zijn..

   En als ik doe of overkom als iemand die alles leuk vind…is het ook weer niet goed, en heel erg geïnteresseerd is voor iemand..

   als ik nu met 1 zin iets leuks en positiefs zei, viel het niemand op en zou niemand reageren, en als ik iets zeg wat een beetje bot, of hard aankomt, …barst iedereen los..

   Gelukkig dat Lisanne het er zelf wel in ziet ,dat sommige punten toch wel op haar slaan, maar niet alle punten…

   helaas om te zien dat iedereen zijn oordeel hier ook neer zet, zonder ook maar iets te weten…

   maar ja 90% van de mensheid is super dom…dus zal het daar wel aan liggen..hahahahaha

   • Angelique 3 oktober 2016 / 16:37

    “Als ik een berichtje stuur naar een meisje (of meerdere..) wordt ik uitgemaakt voor Stalker”…

    Een stalker ja? Wat vreemd zeg… Deze gast heeft frustraties en is écht knettergek!

  • Stefan 22 september 2016 / 02:05

   goed punt… zij heeft in ieder geval inderdaad een punt daar… Ik denk ook dat Lisanne een ander probleem heeft misschien, dan alleen het ziek zijn, als ze niet van iemand kan houden…. ..

   het viel mij ook al op..dat ze sommige dingen totaal niet oppikt…die een normaal gezond mens wel zou doen…zoals het houden van ..van dingen…ze moet weer proberen te houden van zichzelf en denk ook dat ze iets mist of ontbreekt in haar seksualiteit of ontdekking daarin….kan het mis hebben hoor?

   • Rosa 22 september 2016 / 12:41

    :’) masculinity so fragile

 28. Nadia 26 september 2016 / 11:48

  Ah ja, een jaar geleden alweer! Ik weet nog heel goed dat je het schreef en dat ik zo verbaasd was, en dat ik ook met je meevoelde omdat mijn vriend het ook net had uitgemaakt.
  Gelukkig ben je sterk en ga je er heel goed mee om!

  Ennn heel eerlijk gezegd… ik zou het ook wel lastig vinden om een relatie aan te gaan met iemand die ziek is, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.