Janneke wordt vrolijk van…

Van de week deed ik een oproepje om mensen uit te nodigen om te schrijven voor de rubriek Ik word vrolijk van…. En Janneke bijt het spits af! Janneke vertelt jullie over de dingen waar zij nu echt vrolijk van wordt.

Toen Lisanne deze vraag online stelde moest ik eigenlijk goed nadenken. Ik ontdekte dat ik in veel dingen afgelopen jaar heel erg ben veranderd. Door dingen die zijn gebeurd, ben ik de kleine dingen in het leven gaan waarderen. Voorheen deed ik dit wat minder. Misschien was het de leeftijd? Of misschien hebben ervaringen mij geleerd wat dierbaar in dit leven is. Eerder vertelde ik online al hoe mijn werk in de gehandicaptenzorg mij vrolijk maakt. Toch zijn er veel meer dingen, en ik vertel jullie er graag over!

Fotografie is in ieder geval iets wat mij als eerst te binnen schiet. Wanneer ik een goeie foto heb geschoten, hem heb bewerkt en tevreden ben met het eindresultaat, kan ik zo trots als een klein kind met een mooie tekening, iedereen rondgaan om de foto te laten zien. Ook kan ik ongeduldig op de F5 knop blijven duwen, wachtend op reacties van medebloggers, of hyves vriendjes.

Nog iets wat mij écht vrolijk maakt, en energie geeft zijn uitstapjes. Dit kan simpelweg uitgaan zijn, of een dagje weg. Deze week merkte ik het nog. Lange tijd ben ik niet meer uit geweest ivm werk, en vermoeidheid. Vorige week ben ik toch weer eens een avond op pad gegaan, en hoewel het lichamelijk vermoeiend is, geeft dit toch een bepaalde mentale energie. Ik kan echt nog weken lang terug kijken op een geweldige avond met vrienden, en daarbij weer een glimlach tevoorschijn toveren.

Ik kan jullie uren blijven vertellen over de dingen die mij vrolijk maken. Want als ik goed nadenk dan maken de meeste dingen in mijn leven mij wel vrolijk. En wanneer ik iets vervelends tegen kom, probeer ik ze om te zetten naar iets wat mij wel gelukkig kan maken. Je moet jezelf niet ongelukkig blijven voelen, als je het ook om kan zetten. Het is tenslotte maar een kort leven, je ziet overal op de wereld dat het ook zo voorbij kan zijn. Dat klinkt misschien dramatisch, maar dat is een les die ik wel heb geleerd. Soms is het moeilijk om iets negatiefs om te zetten naar iets positiefs, maar hey, veel erger wordt het niet als je het probeert, toch? 😉

Bedankt voor je leuke stukje Janneke! Ik ben het helemaal eens met het laatste stuk. Schrijf jij de volgende Ik word vrolijk van… ? Klik hier voor meer uitleg.

4 reacties

  1. Lieke 4 januari 2011 / 08:15

    Ik vind het zo mooi om zoiets te lezen!

  2. Kimberley 4 januari 2011 / 17:56

    Heel mooi om dit te lezen. Ik word er zelf een beetje blij van hihi.

  3. Etienne 4 januari 2011 / 19:09

    Tof, deze rubriek 🙂 Ik word er al een beetje vrolijk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.