Je relatie spannend houden? Hier zijn 3 tips!

Als je net een liefderelatie hebt is alles nieuw en spannend. Maar het kan zo zijn dat je elkaar na een tijd als vanzelfsprekend gaat zien en elkaar voor lief neemt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Merk je op dit moment dat je relatie niet meer heel spannend is? Tijd om daar iets aan te veranderen!

Je relatie spannend houden, brengt meerdere voordelen met zich mee. Spanning zorgt namelijk voor sensatie, in de goede zin van het woord. Jullie blijven met de juiste spanning optimaal van elkaar genieten, maar elkaar ook aantrekkelijk vinden. En zeker als je al langere tijd bij elkaar bent, is dat precies wat jullie nodig hebben.

Lukt het jullie niet om de spanning te behouden? Kijk dan eens naar onderstaande drie tips. Met deze tips is kans groot dat de spanning weer terugkeert in jullie relatie.

Tip 1: maak echt tijd voor elkaar vrij

In de huidige maatschappij hebben mensen nog weinig oog voor elkaar. Iedereen is maar druk, druk en nog eens druk. Na een drukke dag is het logisch dat je in je kloffie op de bank ploft en de rest van de dag zin hebt om te scrollen op je telefoon. Het is echter ook wel een goed idee om echt even met elkaar te praten en tijd voor elkaar vrij te maken. ‘s Avonds te druk of te moe? Reserveer dan tijd voor elkaar in het weekend!

Hoe je zorgt dat je een betere connectie hebt wanner je ‘s avonds vrije tijd hebt? Door bijvoorbeeld ‘s avonds je smartphone weg te leggen als jullie samen thuis zijn. Op die manier worden jullie niet afgeleid door appjes, mailtjes of sociale media. Toon oprecht interesse in elkaar en doe dingen die jullie beiden leuk vinden. Zo besteed je de tijd die jullie samen hebben optimaal. 

Tip 2: geef elkaar complimenten

Bernard en ik geven elkaar de hele dag door complimenten, ik vind dat zelf heel leuk. Zo weten we ook dat het goed zit.

Wanneer heb jij je partner voor het laatst een compliment gegeven? Misschien is dit al enige tijd geleden, terwijl het ontvangen van complimentjes altijd super leuk is. Geef je partner daarom met enige regelmaat een leuk compliment. Zorg er uiteraard wel voor dat je complimenten gemeend zijn. Zelf zeg ik het gewoon altijd wanneer ik iets positiefs aan de ander opmerk, dat kan geen kwaad.

Tip 3: probeer nieuwe dingen met elkaar uit

Merk je op dat je je werk niet meer heel leuk vindt? Dit komt dan mogelijk doordat je op je werk uitgekeken bent. Of doordat je niet meer voldoende uitgedaagd wordt.

Dit geldt niet alleen op het zakelijke vlak, maar ook in je relatie. Als jullie elkaar niet voldoende uitdagen, ontstaat er na verloop van tijd een soort van sleur. Een sleur waar jullie beiden én jullie relatie last van hebben. Om dit tegen te gaan, kun je nieuwe dingen met elkaar uitproberen. Denk hierbij aan een nieuwe gezamenlijke hobby of probeer iets nieuws in de slaapkamer, zoals een masturbator.

Willen jullie nieuwe dingen in de slaapkamer uitproberen? Zorg er dan voor dat dit voor beide partijen altijd fijn aanvoelt. Met elkaar blijven praten is super belangrijk. Mocht er bijvoorbeeld iets lastig gaan, dan is het handig om glijmiddel te gebruiken. Om de spanning terug te brengen, is het echt niet nodig dat iets stroef gaat. Letterlijk en figuurlijk, haha.

Heb jij ook (al lang) een relatie? En hoe zorg je dat je niet op elkaar uitgekeken raakt?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.