Je spullen organiseren als een baas

Oh, ik houd van opruim-en organisatie filmpjes. Vooral een aantal beautybloggers doen dit, hier kende ik de video’s eigenlijk van. Echter is daarbij vaak de uitkomst heel mooi, maar alles behalve praktisch en vaak een beetje rommelig. Ik heb nu een YouTube kanaal ontdekt van een dame die haar spullen mooi én extreem praktisch organiseert. Het is misschien een beetje over the top, maar ik vind het een geweldige inspiratie!

De video hierboven is een wat oudere video, maar geeft een indruk van hoe onwijs goed er is nagedacht over alle opbergruimte in haar huis.

Je bureauladen organiseren… dit wil ik! Zo netjes georganiseerd. Perfect! Ik geloof er echt in dat wanneer alles praktisch in is gedeeld dat het ook minder moeite is om het netjes te houden.

Die lange slinger stof-planken (eigenlijk voor kleding bedoeld?) met allemaal papier erop, hoe briljant! Wederom een heleboel toffe ideeën.

Super leuk om te zien! Tot nu toe had ik alleen nog video’s gezien van het ‘mooi maken’ van nachtkastjes, mijn nachtkastje is juist voor gebruik – het heeft een functie. Van deze video word ik heel blij! Die waterflesjes zijn wel heel slim op deze manier.

En haar kledingkast, wow! Ook hieruit heb ik inspiratie gehaald, ik heb al iets veranderd in mijn eigen kast, haha. Vooral het praktische gedeelte – wanneer je een lade open doet en de spullen super makkelijk kan zien en kan pakken vind ik geweldig!

De opruimkriebels (of eigenlijk; heroganisatiekriebels!) zijn hier begonnen… Waar zal ik beginnen? Ik word hier echt heel blij van, haha! Krijg jij ook zin in opruimen van deze video’s?

DELEN:

43 reacties

 1. Kelly Caresse 15 april 2014 / 06:47

  Ik ben ook dol op dit soort organizing inspiratie, ik vind het geweldig om naar te kijken, het probleem bij mij is dat ik dan uren kan kijken zonder ook maar 1 seconde zelf op te ruimen in huis haha

 2. Tineke 15 april 2014 / 06:52

  Ik wou wel dat ik zo netjes was, daar gaat me toch ook een tijd in zitten. Ik heb mijn jurkjes gelukkig wel op volgorde hangen.. Dat blijft ook het enige denk ik!
  Liefs

 3. Ilse 15 april 2014 / 07:24

  Leuke en inspirerende filmpjes. Kan ik nog wat van leren. 😉

 4. Sanne 15 april 2014 / 07:26

  Hihi echt iets voor mij! Ik heb altijd wel opruimkriebels.dan heb ik het opgeruimd, maar dat houd ik niet zo lang vol. Niet echt handig van mezelf! Wie weet door deze nieuwe inspiratie

 5. Frederique 15 april 2014 / 07:26

  Ook ik ben gek op opgeruimde dingen, maar ben er zo slecht in. En hoe meer troep je hebt, hoe minder je de neiging hebt om te beginnen aan een grote klus. Maar mocht je ooit nog een dagje of drie (zoveel heb ik wel nodig denk ik) deze dame verloten, doe ik graag mee 😛

  (Het stomme is dat ik bij een ander heel goed ben in helpen met opruimen en organiseren, alleen bij mezelf niet echt)

 6. Nicole 15 april 2014 / 07:38

  Om eerlijk te zijn heb ik de filmpjes niet gekeken hoor..
  Vast heel inspirerend naar heb er niet echt tijd voor haha!
  Vind het wel altijd mooi om te zien ook op pinterest al die plaatjes.. Dan denk ik, dat wil ik ook! Maar krijgt het nooit voor elkaar. Of het is enorm opgeruimd en dan dag later niet meer 😛

 7. Geertje 15 april 2014 / 07:47

  Ik had dat bij het speelgoed van mijn meiden gedaan…. Maar helaas, ze kunnen nog niet lezen 😉 Ik ben best wel geordend, maar kan dit soort inspiratie filmpjes wel gebruiken!

  • Elke 15 april 2014 / 15:48

   Daar gebruikt Alejandra plaatje voor op haar labels, dan kunnen ook kindjes leren organiseren

 8. Lauriëtte 15 april 2014 / 07:53

  Haha leuke filmpjes, wist niet dat er zulke filmpjes bestonden! Ik hou zo nu en dan wel van opruimen maar doe het liever wel op mijn eigen manier!

 9. Maai 15 april 2014 / 08:16

  Grappig, ik krijg direct zin om mijn huis onderhanden te nemen, dank je. Dat was uberhaubt na een week ziek zijn ook wel nodig, ga direct maar eens wat doen. Fijne dag, liefs!

 10. Kirsty 15 april 2014 / 08:42

  Wow zij is wel heel georganiseerd zeg! Aan de ene kant zou ik dat ook wel willen, maar aangezien mijn vriend het dan binnen een dag wel weer overhoop haalt lijkt me dat niet zo’n goed plan; denk dat ik me dan alleen maar ga irriteren dat het niet zo blijft haha.

 11. Manon 15 april 2014 / 09:04

  Ik ben ook al tijden geabonneerd op Alejandra! Ik vind het echt zo leuk om te zien, maar wel een beetje onrealistisch hahaha.

 12. Susanne 15 april 2014 / 09:21

  Wow! Ik ben heel erg fan van spullen organiseren maar dit gaat me wel iets te ver haha. Wel heel praktisch maar kost volgens mij ook een vermogen om alle vakjes ed. ervoor te kopen,.

 13. Elize 15 april 2014 / 09:30

  Oh ik ben zo’n rommelkont *bloos*.
  Aan de ene kant denk ik wel eens: dat zou ik ook wel willen. Aan de andere kant zou ik mijn troepjes ook wel een beetje missen.

 14. Miranda 15 april 2014 / 09:31

  Oh heerlijk! Ik houd van opruimen, weggooien, herorganiseren etc:)

  Leuke video’s:) nu heb ik ook zin om aan de slag te gaan, haha!

 15. Frauke 15 april 2014 / 09:38

  Ik vind haar filmpjes ook heel leuk, maar soms een beetje té gewoon. Het lijkt alsof zij zo’n type is waarbij alles helemaal perfect moet zijn of ze wordt gek… snap je wat ik bedoel? Het is echt knap hoe zij alles zo georganiseerd heeft maar ik vind dat er wel nog ruimte moet zijn om te ‘leven’ haha!

 16. Marion 15 april 2014 / 09:40

  Oh neeeeee! Sorry, ik ben na een paar minuten opgehouden met kijken. Ik krijg hier dus de tegenovergestelde kriebels van. Live a little!!!! Niet alles hoeft zo netjes opgeruimd en geordend! Maar je zei het al, het is ook wel een beetje over the top.

 17. Boukje 15 april 2014 / 10:06

  Deze blogpost komt echt als geroepen :), ik heb een nieuwe kledingkast nodig en blijf maar aan het nadenken over wat praktisch is (veel hangruimte of juist lades etc), maar kom er niet echt uit op welke manier ik mijn kleding moet indelen. Ik ga het filmpje over kleding straks dus zeker even kijken, ben heel benieuwd! Pak de rest van de filmpjes waarschijnlijk meteen even mee, maar zoals hierboven ook al gezegd werd, kijken is 1 ding, maar het dan ook dóen… 😉 nou ja, wie weet!

 18. Alix 15 april 2014 / 10:24

  Ohh hier wordt de OCD’er in mij heel gelukkig van hahaha. Ik ben zo’n enorme chaoot, ik moet ook alles in bakjes leggen en op vaste plaatsen leggen, anders raak ik echt alles kwijt. Als m’n hoofd niet vastzat aan m’n lichaam zou ik m’n hoofd nog vergeten! Hoe die vrouw alles heeft georganiseerd is wel heel extreem, maar liever dat dan een enorme chaos!

 19. Cindy 15 april 2014 / 10:57

  Ik kende haar niet, maar gelukkig heb ik een vriend die wel van opruimen houdt. Hij had in zijn vorige huis al heel veel bakjes voor in keukenlades, die gebruiken we nu ook. Superhandig. Mijn kledingkast is wel goed georganiseerd trouwens.

 20. Suzanne 15 april 2014 / 11:57

  Haha ik denk niet dat mij dit ooit gaat lukken, ik ben hier veel te chaotisch voor!

  • Elke 15 april 2014 / 15:51

   Clean my space op youtube brengt schoonmaken op een leuke manier!

 21. Jorien 15 april 2014 / 12:39

  Haha ik wil nu mijn heeeeele huis gaan opruimen en schoonmaken!

 22. Iris 15 april 2014 / 12:46

  wauw als ik dit zo zie krijg ik ook helemaal de behoefte om op te gaan ruimen! Wat zou het fijn zijn als het hier ook zo netjes was haha. Heerlijk deze video’s. Ik moet er ook meer aandacht aan geven al heb ik sommige dingen zelf ook wel goed georganiseerd en sorteerd. Ik zag op instagram dat jij er al helemaal mee aan de slag gegaan bent, leuk!

 23. Lisa 15 april 2014 / 14:05

  Tijdens het kijken dacht ik een ding: het lijkt net een winkel! Maar eigenlijk valt daar wel wat voor te zeggen want in supermarkten staat ook duidelijk aangegeven waar alles ligt en is alles makkelijk bereikbaar.

  Ik hoop dat ik later nooit zo veel spullen heb die ik allemaal moet organiseren, maar ik kan er denk ik wel wat handige tips uithalen. Ik ga mijn ouders deze zomer helpen met opruimen omdat ik toch veel te veel tijd heb, dus wie weet kijk ik ze nog eens terug!

 24. Chantal 15 april 2014 / 14:34

  Ik ben net bezig met opruimen, maar zij mag best een keer langskomen om te helpen haha.

 25. Kelsey 15 april 2014 / 15:51

  Heel herkenbaar! Ik hou van dit soort filmpjes.

  Je zou pinksofoxy eens moeten opzoeken op YouTube en dan vooral haar Declutter Your Life: Less Stuff, Less Stress. Daarvan wil je ineens rigoureus de bezem door al je spullen halen, haha.

 26. Mandy 15 april 2014 / 18:07

  Altijd fijn om naar te kijken. Ik hou er wel van als alles mooi gesorteerd is. Ik moet ook hoog nodig weer de boel organiseren in huis.

 27. Manon 15 april 2014 / 18:54

  Wat een leuke filmpjes om te zien , die eerste vind ik helemaal geniaal

 28. Luuke 15 april 2014 / 19:44

  Opruimvideo’s kende ik nog niet.. Wel erg handig! Ik probeer mijn kledingkast ook een beetje georganiseerd te houden, maar dat wil niet altijd even lukken :p

 29. Lenneke 15 april 2014 / 21:21

  Jaaaaa, love it. Maar ik ben veel te chaotisch voor dit soort dingen, dus ik heb me er maar bij neergelegd dat ik een paar keer week moet opruimen.

 30. Daniëlle 15 april 2014 / 21:29

  Neeee! Ik had net mijn voorraadkast opgeruimd en was helemaal trots. Nu ik dit heb gezien voel ik mee een opruimloser. Ik kan hier wat van leren.

 31. Hester 16 april 2014 / 22:05

  Ik heb de filmpjes niet gekeken maar ik snap wel helemaal wat je bedoelt. Alles zo netjes en efficiënt mogelijk indelen is echt leuk om over na te denken, haha. Mijn kamer was de afgelopen tijd een beetje een zooitje maar gisteren had m’n moeder ‘m weer even opgeruimd (dat ik dan denk ‘huh wat lag er eigenlijk allemaal?’) wat normaal niet voorkomt hoor, maar zij blijft er toch wel echt een pro in. Af en toe heel fijn om daar even van te profiteren 🙂

 32. Melissa Charlotte 17 april 2014 / 21:24

  Ah wauw. Sommige dingen heb ik ook echt heel georganiseerd, maar andere dingen zijn binnen no time weer een rommeltje.

 33. Zina 19 april 2014 / 11:58

  Ik krijg echt helemaal zin om mijn hele huis op te ruimen en opnieuw te organiseren. En bedankt hè! :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.