Kaartjes maken met uitgesneden letter

Voor deze DIY werd ik geïnspireerd door deze video van EliseDingen! Daarin sneed ze een letter uit een schriftje. Dat zag er super leuk uit en bracht me op het idee om dit ook met kaartjes te doen!

liefs-kaartje-maken

Benodigdheden kaart met uitgesneden letter

kaartjes-om-te-bewerken

Natuurlijk: kaartjes! Deze kun je op heel veel plekken wel vinden, denk aan Wibra of Action. Je kan natuurlijk ook gewoon een stukje karton dubbel vouwen en die als kaart gebruiken. Dat maakt niet zo veel uit.

mesje-uitsnijden-kaart

Je zou het misschien ook met een schaartje kunnen proberen, maar ik raad je echt aan om een mesje te gebruiken! Ik kocht mijn setje met verschillende mesjes bij Action, waar ik het snijmatje ook kocht.

papier-met-printje

Verder heb je papier nodig met een leuk printje om achter de letter te plakken. Dit kun je eigenlijk overal vandaan halen! Je kan natuurlijk papier gebruiken dat op een blok zit met een leuk printje, maar ook in tijdschriften kun je onwijs leuk papier vinden. Aangezien je maar een klein stukje nodig hebt kun je altijd wel een stukje van een foto gebruiken bijvoorbeeld!

zwarte-pen

En ik gebruikte een zwarte pen. En eventueel kun je nog een potlood gebruiken!

kaartje-maken-liefs

Hoe ik de kaartjes maakte:

 1. Teken de eerste letter van het woord dat je op je kaart wil schrijven op het papier. Dit deed ik met potlood.
 2. Deze kun je met het mesje super makkelijk uitsnijden. Een precies werkje, maar heel goed te doen!
 3. Als de letter eruit is kun je een leuk stukje papier zoeken om erachter te plakken.
 4. Vervolgens schrijf je de rest van je woord op en is je kaartje klaar!

kaarten-maken-liefs

Zoals je ziet heb ik bij het rechter kaartje geen letter uitgesneden, maar een hartje. Ook heel leuk!

Deze kaartjes zou ik zeker weten gebruiken! Sterker nog: ik heb ze al gebruikt! Maak jij weleens zelf kaartjes?

DELEN:

22 reacties

 1. Frauke 23 juli 2015 / 07:33

  Ziet er heel leuk en schattig uit! Toffe manier om een kaartje iets extra te geven zonder al te veel werk :D. X

 2. Tiffany 23 juli 2015 / 07:38

  Heel leuk! Vroeger maakte ik ontzettend vaak zelf kaarten. De laatste tijd probeer ik weer wat vaker creatief bezig te zijn, binnenkort zal ik ook weer eens mijn eigen kaarten gaan maken.

 3. Margot 23 juli 2015 / 08:20

  Eigenlijk is het heel simpel, maar het effect is erg leuk!

 4. Shifra 23 juli 2015 / 08:24

  Aah, wat een lieve kaarten! Vooral de sierlijke L vind ik heel erg mooi gelukt! Ik maak ook heel graag zelf kaarten, met bijvoorbeeld kaarten geweekt in thee (en een stukje stof erop genaaid), of ik bedruk teksten simpel op een kaart. Maar ook vaak genoeg verstuur ik nog gekochte kaarten hoor, ik kom er soms niet aan toe ze te maken. Deze ga ik ook onthouden!

 5. debby 23 juli 2015 / 08:56

  Wat een ontzettend leuk idee en wat heb jij dit mooi gedaan. Zelf ben ik jammer genoeg totaal niet creatief qua knutselen ik heb daarin gewoon 2 linkerhanden en het ziet er dan nog slechter uit dan dat een kleuter het doet. Ik stuur met regelmaat nog kaartjes, het heeft gewoon iets magisch

 6. Evera 23 juli 2015 / 09:21

  Wat zijn ze mooi geworden zeg! Leuk idee om een keertje te proberen!

 7. Amber 23 juli 2015 / 09:32

  Ik deed dit vroeger heel erg vaak maar ik ben m’n snijmat/mesjes kwijt. Ik dacht er pas nog aan, het is zo leuk met zo’n printje erachter, en het is zo makkelijk om te maken.

 8. Anita | mindjoy 23 juli 2015 / 09:33

  Leuk effect geeft dit aan een standaard kaartje! Ja ik zag ze al voorbij komen bij de winnaars van je winactie 🙂

 9. Eefje 23 juli 2015 / 09:38

  Ik maak regelmatig kaartjes! Ik vind ze heel erg duur in de winkel en uiteindelijk krijgt iedereen dan toch ongeveer dezelfde kaartjes. Op deze manier vind ik het veel persoonlijker. Bedankt voor het leuke ideetje! 🙂

 10. manon 23 juli 2015 / 09:53

  Ik maak zelf nooit kaartjes, maar vind het wel heel leuk!

 11. Kim 23 juli 2015 / 10:13

  Ik vind deze echt heel erg tof! 🙂

 12. Godelieve 23 juli 2015 / 11:13

  Wat een leuke ideetjes heb jij steeds. Het leuke eraan vind ik dat ze gemakkelijk te doen zijn.
  Ik vind deze kaartjes heel erg leuk Lisanne

 13. ingrid 23 juli 2015 / 17:13

  Leuk idee, ik krijg al zin om mesjes en snijmatjes aan te schaffen! Hoe werk je de binnenkant af?

  • Lisanne 23 juli 2015 / 17:22

   Plak ik nog een ander stukje papier op! (met een leuk printje of gewoon egaal 🙂 )

 14. Miss Paperfection 23 juli 2015 / 20:05

  Oh ik wist niet dat ze snijmesjes bij de Action verkochten. De mijne zijn bot geworden want ik maak regelmatig kaartjes met zulke techniek. Zo leuk om te doen.

 15. Anouk 26 juli 2015 / 16:26

  Leuk! Ik snap dat je geïnspireerd raakte (:

 16. EliseDingen 15 oktober 2015 / 19:57

  Op een of andere manier is dit artikel mij helemaal ontgaan. Super leuk om dat idee ook op kaartjes toe te passen inderdaad 😀 Vooral die met het hartje vind ik erg leuk gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.