Kantoor metamorfose #2: De bestellingen zijn gedaan!

De dag dat deze blogpost online komt is de dag nadat de belangrijkste bestelling wordt geleverd! Ik liet het in deel 1 van deze serie al weten: ik was van plan om een wand te vullen met kasten. Na lang zoeken naar de beste oplossing heb ik de knoop doorgehakt en een kast besteld bij IKEA! Verder ben ik bezig geweest met het uitzoeken van kleurtjes verf…

kantoor-make-over

pax-planner-kast

Een PAX kast!

De vorige keer liet ik weten dat ik op zoek was naar een betaalbare kast voor tegen de muur in mijn kantoor. Marieke kwam bij de comments met de gouden tip: een PAX kast! Dat bleek de ideale oplossing. Volledig zelf in te richten, dus ook al is het bedoeld als garderobekast, bij mij zitten er gewoon alleen planken en lades in.

Dus… ik ging aan de slag met de PAX planner op de IKEA site…
pax-kast-definitief

En dit is het resultaat! Uiteindelijk heb ik hier witte schuifdeuren bij gedaan zodat ik niet nog meer ruimte verlies wanneer ik de deurtjes wil openen. Gisteren is de kast bezorgd, ik weet nog niet wanneer hij in elkaar gezet gaat worden, dat kan ik natuurlijk niet (alleen) doen! Ik denk dat ik wel een video ga opnemen over hoe ik hem ga indelen! Leuk idee?

De nieuwe indeling

Dit is hoe ik het wilde hebben zoals ik liet zien in de vorige blogpost

kantoor-update-2

Dit is nu het plan. Het blijkt dat het bureau iets minder diep wat praktischer is, dus die is op deze afbeelding iets minder diep gemaakt (70 of 75 cm, ik heb ook nog niet gekozen hoe diep ik het uiteindelijk wil).

Verder heb ik het formaat dat mijn PAX kast heeft erin gezet en ik ga een van mijn Expedit kastjes die ik al heb een ander kleurtje geven en die in het hoekje zetten zodat ik daar mijn make-up nog kan doen. Het hoekje voor mijn lampen is zo iets groter, misschien dat ik daar nog iets anders mee doe, wellicht een plant neerzetten of iets aan de muur hangen omdat dat mooi is met filmen.

tussenoplossing

De tussenoplossing

Omdat ik vast wilde ervaren hoe het is om kastjes achter mij te hebben staan heb ik de kastjes die ik heb allemaal al achter me gezet! Een van deze kastjes ga ik dus een kleurtje geven!

het-bureaublad

Een kleurtje uitzoeken en het bureaublad

Het bureaublad heb ik al uitgezocht, die zie je op de foto! Die is echt enorm, 2.60m lang. Maar dat is juist wat ik erg graag wil: lekker veel werkruimte!

Nu moet ik natuurlijk een kleurtje voor mijn kastje uitzoeken dat aan bepaalde eisen voldoet:

 • Het moet bij het wit van de kast passen, bij het wit dat op de vloer ligt (zie foto hierboven, brrrr witte vloer) en bij het bureaublad
 • Het geheel moet bij mij passen. De kleur die ik erbij houd op de foto erboven gaat het geheel sowieso nogal meisjesachtig maken, dat vind ik niet zo tof. Dus die wordt het niet.
 • Ik moet het niet na een paar weken al zat zijn
 • Het mag best een gek kleurtje zijn
 • De bedoeling is dat het ook nog een beetje makkelijk schoon te maken is, dat is de reden dat ik het liefste ga voor hoogglans.

nog-meer-kleurtjes

Misschien Groet van Histor, een zacht gele kleur. Of Sheherazade, een meer turkooizen kleur, ook wel heel erg tof!

kleurtjes-in-de-winkel

De kleurtjes van gamma zelf vond ik ook wel interessant. De blauwige kleuren of orchidee (links onder).

verf-uitkiezen

Of mint! In eerste instantie dacht ik dat het Lotus ging worden, maar dat is de kleur die we bij het blad hebben gehouden en dat was wat meisjesachtig. Ik ben natuurlijk een keiharde zakenvrouw dus dat moet mijn kantoor ook uitstralen (nee grapje, maar je snapt het wel denk ik).

Wat ik nu nog moet uitzoeken:

 • Een kleurtje voor de kast. Welke kleur zou jij kiezen? Ik ga nog even kijken naar mijn kleurenpsychologie blogposts, ik vind het altijd leuk om dat mee te nemen in mijn beslissingen als het gaat over kleur!
 • Poten voor mijn bureau! Ik denk dat ik voor hairpin legs wil gaan, maar ik weet het nog niet 100% zeker, ook omdat je zeker over de €100 gaat voor bureaupoten, ik weet nog niet of ik dat het wel waard vind. Ik heb al wel een paar Nederlandse webshops gevonden die het verkopen! Mandrel.nl en Hairpinlegs.eu bijvoorbeeld.
 • Of ik nog iets in het hoekje wil waar ik mijn lampen zet, daar ga ik naar kijken wanneer de kast staat
 • Accessoires, maar dat komt als aller-laatste!

Nog genoeg om uit te zoeken dus! Ik vind het lastig om in te denken hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, dus ik wacht nog even tot de kast staat, dan krijg ik er denk ik meer een beeld bij! Welk kleurtje zou jij kiezen voor het Expedit kastje in het hoekje?

DELEN:

42 reacties

 1. Marion 31 maart 2015 / 05:56

  Kleuren uitzoeken! Zo moeilijk! Poeh. Als ik kijk naar de kleuren in je artikel vind ik de bloesem en orchidee erg mooi, maar ook de mint vind ik heel erg leuk. Ben heel benieuwd welke kleuren je gaat kiezen en naar het eindresultaat straks!

 2. Akosua 31 maart 2015 / 06:01

  Ik zou zelf niet zo gauw voor een felle kleur ga, dat wordt ik toch sneller zat. Mijn voorkeur gaat uit naar bloesem of iets meer lichtblauw/lavendel. Lekker rustgevend en volgens mij wordt blauw veel op kantoren gebruikt omdat het productief zou werken.

 3. Carmen | LifeLoveAnxiety 31 maart 2015 / 06:09

  Oeh ik wil ook zo graag een PAX kast, wat zijn die toch mooi! De indeling ziet er heel mooi uit 🙂 Zelf vind ik de blauwige kleuren en mint erg leuk, maakt het ook niet zo meisjesachtig!

 4. Rosanne 31 maart 2015 / 06:12

  Ik vind mint zó leuk! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 5. Lesley 31 maart 2015 / 06:30

  Leuk zeg! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Ik zou zelf voor mint of orchidee gaan! Ik heb zelf een soortgelijke kleur van orchidee aan de muur en het is vrij rustig dus denk dat het voor een kastje ook wel mooi staat hoor het is chic maar toch een beetje vrouweijk 🙂

 6. Lauriëtte 31 maart 2015 / 06:45

  Zo’n Pax kast lijkt me super handig! Ik kan ook echt niet wachten totdat ik ooit zo’n kast mag ontwerpen voor als we een keer gaan verhuizen, maar dan voor de kleding. Lijkt me leuk als je een video maakt van de indeling, ben nu al benieuwd naar het eindresultaat! Succes!

 7. Evera 31 maart 2015 / 06:47

  Leuk om te zien zeg! Ik zou denk ik voor de Mint kleur van de Gamma, lekker fris en vrolijk en niet te aanwezig dat het het gauw zat kan worden. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 8. Eva 31 maart 2015 / 06:52

  Wat leuk! Zo’n metamorphose! En die kast lijkt me ook super handig zeg! Ik zou een vrolijk kleurtje doen als je alles in pastel en witte tinten hebt is zo’n uitspringend kleurtje heel gaaf! En je houd van Hema toch? Die maken ook veel gebruik van die felle vrolijke kleuren !

 9. Danielle 31 maart 2015 / 06:59

  Ohh uitzoeken uitzoeken..!

  Ik zou zelf voor een mint of lichtblauwe kleur gaan.. of gewoon wit..;) maar daar hou jij niet zo van. Wel tof.. dit gaat je straks denk ik echt een boost geven als alles weer af is!

  • Lisanneleeft 31 maart 2015 / 11:06

   Ik vind wit wel mooi hoor, maar de muur is wit, de vloer is wit, de kast die ernaast komt is wit, en er zijn zoooo veel verschillende tinten wit dat ik denk dat dat niet zo mooi wordt!

 10. Hilde 31 maart 2015 / 07:12

  Lijkt me super leuk om hier mee bezig te zijn! 🙂 Ik zou gaan voor mint-kleurige kasten 🙂 en die hairpin legs vind ik zó gaaf!
  Ben heel benieuwd naar het resultaat!

 11. Margot 31 maart 2015 / 07:24

  Ja Pax-kasten zijn ideaal! Hairpin legs vind ik heel mooi, maar ze zijn inderdaad heel prijzig helaas.

 12. Cindy 31 maart 2015 / 07:40

  De Expedit kasten, of ja, varianten ervan (want ze zijn uit de verkoop toch?) zag ik in mint kleur bij Ikea, superleuk! Ik zou voor mintgroen gaan, lekker fris! PAX-kasten zijn ideaal, wij hebben er één als garderobe en we gaan ook een PAX-kast nemen als boekenkast/garderobekast.

 13. Mandy 31 maart 2015 / 07:42

  Ik ben echt zo benieuwd hoe het eruit komt te zien! De kleuren verf van de Gamma zijn echt mooi! Misschien komt het door het voorjaar, maar ik heb ook echt zin om alles in huis te veranderen.

 14. Elize 31 maart 2015 / 07:48

  Super leuk! Ben erg benieuwd hoe het wordt.
  Persoonlijk vind ik de kleuren mint en orchidee van de gamma het mooist. En ik neig denk ik het meeste naar mint omdat dat zo’n lekker fris kleurtje is (maar niet te overheersend).

 15. Celeste 31 maart 2015 / 08:13

  Wat heerlijk om dit te lezen, ben echt heel erg benieuwd naar het eindresultaat! Ik vind de kleur mint denk ik het mooiste! Leuk kleurtje, maar niet té.

 16. Agneta 31 maart 2015 / 08:16

  Wat een heerlijke inspiratie. Ik krijg vandaag mijn sleutel van mijn nieuwe huisje en ik vind die kleuren echt heel mooi. Voor mijn blog kamer wil ik ook pastel roze met wit gaan gebruiken.

  Liefs Agneta

 17. Eline 31 maart 2015 / 08:33

  Ik zou lotus doen! Mooi zacht, neutraal maar toch warm 🙂

 18. lifesabout 31 maart 2015 / 08:43

  Lelie en mint zijn zulke lieve, vrolijke en tijdloze kleurtjes! Vind het ook echt ‘Lisanne kleurtjes’. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Leuk dat je ons meeneemt in het proces!

 19. Het Sushimeisje 31 maart 2015 / 08:59

  Wat een mooi bureau heb je!
  Ik kan dus niet vanaf een bureau werken. Waarschijnlijk omdat ik altijd chill op de bank zit met mijn laptop en ik hierdoor een verkeerde houding aanneem. Dus als ik achter een bureau werk dan gaat mijn rug na een tijdje pijn doen..

 20. BIRTEEEEE 31 maart 2015 / 09:04

  Wat word het leuk!

 21. Denise 31 maart 2015 / 09:09

  Ah deze kast heb ik ook, heel handig is ‘ie!

 22. Sytse 31 maart 2015 / 09:47

  Die suede kleur vind ik prachtig! Wij hebben net Suede 2002 gekocht voor op de muur in de woonkamer. Sowieso houd ik heel erg van aardetinten.

  Volgens mij wordt je kantoor echt prachtig als het straks af is!

 23. Rianne 31 maart 2015 / 10:06

  Lijkt me zo tof om dat allemaal zelf in te richten en te uit te zoeken! Ik hou zelf erg van mint, dus dat zou ik kiezen voor het kastje 🙂

 24. Ariane 31 maart 2015 / 10:23

  Ik denk dat je een felle kleur sneller zat wordt dan een zachte kleur.
  Het is wel heel erg gaaf dat je het helemaal opnieuw in mag richten en uit mag zoeken. Zo’n PAX kast vind ik ook heel mooi! Had ik nog nooit gezien. Succes met de dingen die je nog moet doen!

 25. Vanessa 31 maart 2015 / 10:31

  Ik zou een zacht kleurtje kiezen. Mijn favorieten zijn bloesem, lelie en mint. Allemaal mooie pastelkleurtjes!

 26. Vivian 31 maart 2015 / 10:53

  Ik zou absoluut voor mint gaan! Dat vind ik zo’n lekker frisse kleur, en ik denk ook dat je het niet snel zat bent. Over de poten van je bureau: hiervoor kan kan je ook naar de ikea (maar ben je misschien al geweest). Ik heb mijn bureau daar zelf samengesteld voor niet zoveel geld. Succes nog met uitzoeken en ik ben benieuwd naar het resultaat!

 27. San 31 maart 2015 / 13:05

  Ik denk dat het heel mooi wordt! Ik heb een muur in mijn kamer in een kleur die lijkt op Sheherazade, maar dan iets donkerder. Ben er dol op!

 28. Manon 31 maart 2015 / 15:27

  Wat een gave kast, echt iets voor mij! Ik ben benieuwd hoe alles word.

 29. Joanne 31 maart 2015 / 15:53

  Super leuk! En heel praktisch. Ben erg benieuwd naar het resultaat.
  Ik weet niet welke kleur ik zou kiezen in jouw geval (zo persoonlijk), maar ik zou denk ik niet de kast maar alleen de deurtjes/lades schilderen!

 30. Shaz 31 maart 2015 / 16:41

  Erg leuk om te zien. Het lijkt mij zo lastig om de kleuren uit te zoeken, want ik vind bijna alles mooi.

 31. Raindrops 31 maart 2015 / 21:48

  Wauw wat ontzettend leuk om te zien! Ik ga mijn slaapkamer veranderen en krijg hier veel inspiratie van aangezien ik een kleine kamer heb 🙂 Ik ga zeker even kijken naar die Pax kasten!

 32. Iris 31 maart 2015 / 22:57

  Een beetje van dat lavendel/hemels blauw lijkt me gaaf. Opvallend, maar niet saai. En blauw/paars schijnt rustgevend te zijn toch?

 33. Elke 1 april 2015 / 09:05

  Mooi! Geel is best verrassend maar lekker fris, ik zou daar voor gaan of mintgroen. Als je dan in het najaar aan het werk bent in je kantoor, heb je toch nog een beetje frisse lentekleuren in de kamer 🙂 Die kast in echt mooi, was laatst even in IKEA en vond het ook wel leuk om te zien hoe zij altijd kleine ruimtes zó weten in te richten dat het helemaal niet klein lijkt. Die PAX helpt daar zeker bij!

 34. Valérie 3 april 2015 / 19:06

  Let wel op als je de kast gaat schilderen dat je hem met een primer voor kunststof of een speciale grondverf behandelt! Anders schilfert de verf er zo weer af..

 35. Anneleen 6 april 2015 / 11:46

  Ik ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat van je kantoortje 🙂 wordt vast heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.