Kantoor metamorfose #1: De plannen!

Ik had het vorige week al over het feit dat ik van plan was zelf een bureau te gaan maken voor mijn nieuwe kantoor. Nu leek het me helemaal wel leuk om jullie mee te nemen in het proces van het vernieuwen van mijn kantoor! Vandaag vertel ik je waarom ik mijn kantoor ga veranderen en wat ik precies wil!

mijn-kantoor-metamorfose

Deze foto werd meer dan een half jaar geleden gemaakt. De tijd vliegt!

Hoe mijn kantoor nu is

Mijn kantoor is een klein kamertje: ongeveer twee meter bij vier meter, acht vierkante meter dus in totaal. Daar ben ik helemaal tevreden mee, want kom op, niet iedereen heeft zomaar een aparte kamer als kantoor beschikbaar! Maar doordat de ruimte niet heel erg groot is is het best een uitdaging om het goed in te richten.

Hierboven zie je hoe mijn kantoor er ‘voor’ uitziet!

Het is echt een fijn plekje waar ik bijna elke dag zit te bloggen!

Het probleemhoekje! Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit helemaal niet erg zouden vinden, maar ik stoor me er enorm aan…

Waarom ik het wil veranderen

Je ziet in de video eigenlijk al voor een groot deel waar ik tegenaan loop

 • Het belangrijkste: mijn medicijnenprobleempje. Ik heb gewoon niet genoeg ruimte op mijn bureau doordat al die spullen op mijn bureau staan (ze moeten binnen handbereik zijn).
 • Ik heb ruimtegebrek in mijn kasten. Ik ben echt niet van het onnodig spullen verzamelen, maar ik houd helemaal niet van het opproppen. Het moet wel efficiënt werken!
 • Niet het aller-belangrijkste: maar ik ben de kleur van mijn meubels een beetje zat en mijn bureau is beschadigd. Maar dat is ook weer niet zó erg.

Vooral die eerste twee zorgen ervoor dat het me veel energie kost: een vol bureau en rommel in je kantoor, dat werkt gewoon niet fijn.

plattegrondje-kantoor-idee

De afmetingen van de kamer zijn dus ongeveer 2m x 4m. De plank die ik op het oog heb voor mijn bureau is 2.60m x 0.80m, lekker groot!

Wat ik wil veranderen om ervoor te zorgen dat mijn kantoor weer een fijner plekje wordt

Het liefste zou ik een wand vol willen zetten met kasten én een groot bureau neerzetten.

In die kasten kunnen dan mijn medicijnen en eventueel zelfs mijn make-up (je kan natuurlijk gewoon een spiegel in een kast hangen!). Het idee is dat ik het kan gebruiken terwijl het in de kast staat, en wanneer ik klaar ben de kast weer kan sluiten! Klinkt wel heel slim, nietwaar?

Ik ben dus op zoek naar kasten die ik tegen mijn muur kan zetten die hoog zijn, dicht kunnen (al die spullen zien is niet fijn voor mij) én betaalbaar zijn.

Waar ik ook over heb nagedacht is een wand vol met planken, dat is misschien wel heel mooi, maar iets minder praktisch. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken en netjes houden!

Follow Lisanne Leeft’s board Inspiratie voor mijn kantoor on Pinterest.

Verder vind ik het heel erg tof als mijn kantoor ook mooi wordt, maar het moet toch in de eerste plaats praktisch zijn. Ik ben dus zeker op zoek naar een stijltje zoals op het Pinterest board dat ik heb gemaakt, maar als dat niet mogelijk is een een praktische en betaalbare versie, dan ga ik maar voor iets minder mooi.

Dus… ik ben op zoek naar kasten die hoog zijn, planken met deurtjes of lades hebben, betaalbaar zijn, het liefst wit zijn (of grijs) én ook belangrijk: niet te diep zijn, liever niet dieper dan 35 a 40 cm. Ik moet namelijk ook nog aan mijn bureau kunnen zitten, haha! Als je een tip hebt, laat het zeker even weten bij de comments! Ik ben wel benieuwd: hoe zou jij een kantoorruimte van 2m bij 4m inrichten?

DELEN:

42 reacties

 1. Celeste 15 maart 2015 / 07:31

  Leuk, maar ook spannend dat je je kantoor gaat veranderen! Ik ben erg benieuwd hoe het gaat worden! Heel veel succes er mee, ik weet zeker dat het mooi en praktisch gaat worden 😉

 2. Patricia Schmitz-Heres 15 maart 2015 / 07:38

  Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Ik denk alleen dat ik meer zou kiezen voor een hoek bureau voor het raam langs. Dan kan je in de hoek van het bureau altijd iets van een plantje zetten of een mandje waar je bijvoorbeeld je medicatie in zet. Dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een mandje wat je af kunt sluiten 😉

 3. Marion 15 maart 2015 / 07:50

  Poeh, dat zou ik echt niet weten. Ik ben helemaal niet goed met dat soort dingen. Manlief hier is altijd meer van het inrichten. Ik ben wel heel benieuwd wat je er uiteindelijk van gaat maken! Succes!

 4. Henny 15 maart 2015 / 07:53

  Leuk, het idee ziet er goed uit. IKEA heeft vaak goede oplossingen voor de kasten.

 5. Myriam 15 maart 2015 / 08:49

  Goed idee van die kast voor je medicatie en make up! Succes met de inrichting

 6. lifesabout 15 maart 2015 / 08:54

  Ik heb helaas geen tip voor je, behalve iemand vragen die handig is met hout en meubels maken? Haha.
  Ik heb hierboven ook een werkruimte/kantoortje en wil er graag ook een make-up hoekje bij maken. Maar die plannen liggen er al vrij lang…en ik wil nieuwe kasten, een ander kleurtje op de muren, een nieuwe computer….help!

 7. Lisanne 15 maart 2015 / 09:05

  Oef! Ik zou er best een uitdaging aan hebben om die ruimte in te richten! 😉 misschien kan je gewoon de billy-kasten gebruiken? Wij hebben voor een aantal van die kasten glazen deuren, maar misschien bestaan die ook wel zonder glas! 🙂
  Heel veel succes!!

 8. Margot 15 maart 2015 / 09:16

  Leuk project! Ik snap wel dat je die medicijnen vervelend vindt op je bureau. Ik werk het beste als ik geen troep om me heen heb.

 9. Woon-Geluk 15 maart 2015 / 09:17

  Je hebt prachtige inspiratieplaatjes! Ik zou ook voor lichte kleuren gaan! En natuurlijk heerlijk opgeruimd! Een kastenwand lijkt mij een super mooie oplossing!

  Succes ermee!

  Groetjes Cindy

 10. Alyssa 15 maart 2015 / 09:17

  Lijkt me ontzettend leuk om te doen! Ik heb helaas niet de luxe dat ik een werkplekje heb, dat zou ik echt geweldig vinden. Ik hoop dat je er iets moois van kunt maken, een fijne plek 🙂

 11. Anneleen 15 maart 2015 / 09:26

  Ik vind je inspiratie op Pinterest er al heel mooi en stijlvol uit zien! Veel succes bij het inrichten van je kantoortje! 🙂

 12. Nicky 15 maart 2015 / 09:39

  Als je zegt betaalbaar dan denk ik aan IKEA voor nieuwe spullen, maar er zijn ook inmiddels massa’s Facebookgroepen waar ze die IKEA wegdoen voor een prijsje, of eventueel een kringloopwinkel. Ik wens je veel succes!

 13. Monique 15 maart 2015 / 09:48

  Leuk om je kantoor een metamorfose te geven! Ik heb toevallig ook net een kantoor ingericht. Ik heb een losse hoogglans witte plank gekocht bij IKEA met twee van die schuine poten eronder in naturel houtkleur. Erbij heb ik een metalen kastje, wat waarschijnlijk voor jou te weinig ruimte biedt, maar in mijn kantoor staan ook nog drie hoge kledingkasten die we nergens anders kwijt kunnen. Ik moet dus wat aan ruimte inleveren 🙂

 14. lonneke 15 maart 2015 / 10:21

  Oh, wat een heerlijk project!
  Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten.
  Liefs Lonneke

 15. Emily 15 maart 2015 / 10:24

  Leuk, zeg. Ik vind ‘t er nu al mooi uit zien, maar kan me voorstellen dat je het graag praktischer in wil richten. Lukt je vast wel – benieuwd naar het resultaat!

 16. Ariane 15 maart 2015 / 10:35

  Ben benieuwd hoe je nieuwe kantoor gaat worden! Deze is in mijn ogen al heel erg geordend, echt fijn werken lijkt me dat. Succes!

 17. Inge 15 maart 2015 / 10:38

  De Billy boekenkasten van IKEA zijn leuk en niet te diep. Wellicht is dat een oplossing? Wat fijn dat je een eigen plekje hebt trouwens. Ik zou zo graag een eigen ‘kantoortje’ willen. Ik vind het daarom een heel leuk project! 🙂

  • Lisanneleeft 15 maart 2015 / 10:48

   Die worden toch wel prijzig als je er deurtjes voor wil, super jammer! Vooral als je er dan meer nodig hebt dan 1 🙁

 18. Marieke 15 maart 2015 / 11:03

  Pax-kasten van Ikea zijn hier ideaal voor!
  Die kun je voor allerlei prijzen samenstellen, met goedkope tot dure deuren, e.d. Ze zijn heel hoog en makkelijk naast elkaar te zetten waardoor je een mooie wand krijgt!

  Wij hebben daar ook een kastenwand van en idd ook een spiegel aan de binnenkant van een deur 😉

 19. Danielle 15 maart 2015 / 11:10

  Ik vind het al een erg mooi en geordend kantoor, ik ben benieuwd hoe het straks gaat worden!

 20. Elize 15 maart 2015 / 11:21

  Leuk hoor, veel succes! Ik ben benieuwd hoe het wordt!

 21. Anita | mindjoy 15 maart 2015 / 12:16

  Klinkt als een ideale oplossing met die kasten aan de ene en bureau aan de andere kant. Benieuwd naar het eindresultaat.

 22. Eline 15 maart 2015 / 13:24

  Jouw kantoor is gewoon even groot als mijn eerste studentenkamertje lang geleden was :p

 23. Tessa | 52druppels.nl 15 maart 2015 / 13:32

  Leuk zeg dat filmpje! Ik ben al jaloers op jouw ‘voor’ situatie. Mijn ‘kantoor’ is een hoekje van de keukentafel, haha!
  Ik vind troepjes zoals in jouw ‘probleemhoekje’ eigenlijk altijd wel gezellig staan.. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 24. Cindy 15 maart 2015 / 14:32

  Oh, dit komt mooi uit. Ik heb vorige week mijn eettafel, die voorheen als bureau diende, verkocht en we zijn ook op zoek naar een superleuk bureau, niet te groot. Ik ben erg benieuwd wat het bij jou gaat worden!

 25. Saar 15 maart 2015 / 15:18

  Wat fijn om een eigen plekje te hebben waar je lekker kan bloggen. Geen heel grote ruimte maar net groot genoeg denk ik zo! Een muurbrede kast en een ruim bureau zouden ook wel mijn voorkeur hebben denk ik.

 26. Nicky Monté 15 maart 2015 / 15:48

  Als een goedkope kast vinden een probleem is, zou je ook voor een open kast of planken kunnen gaan en daar gordijnpanelen voor hangen die je open schuift?

 27. Linda 15 maart 2015 / 16:24

  Ik vind dit altijd zo leuk om te zien/in meegenomen te worden! Ik snap wel wat je bedoelt met te vol en geen ruimte, ik werk ook het liefst aan een hele grote tafel zodat ik genoeg plek heb voor al mijn spullen. Je nieuwe indeling lijkt me wel slim! Mits je nog genoeg ruimte overhoudt om te zitten natuurlijk, want 2 meter is niet heel breed, maar dat zeg je zelf ook al 😉

 28. Miriam 15 maart 2015 / 17:17

  Wat een gaaf idee zeg! Ik zou vooral de lengte benutten en de lichtinval. Ben benieuwd hoe het gaat worden 😀

 29. Josanne 15 maart 2015 / 20:02

  En een leuke opbergbox van Hema voor medicijnen? Opgelost!

 30. Lenneke 15 maart 2015 / 21:30

  Oef, ik heb geen tips voor je. Ben wel heel benieuwd naar hoe het gaat worden!

 31. Simone 15 maart 2015 / 21:33

  Hey! Ik vind jou indeling van je site echt super leuk! Daarom heb ik misschien een rare vraag, maar met welke site of what ever heb je je site gemaakt? Ik snap het als je dit niet wilt zeggen, maar kun je me dan alsjeblieeeeft wat tips geven waar je mooie sites kunt maken ofzo? Alvast bedankt!

 32. Joika 16 maart 2015 / 02:14

  Spannend! Kan niet wachten tot het eindresultaat! x

 33. Yvette 16 maart 2015 / 05:27

  Wat leuk om anderen mee te laten denken! 🙂
  Misschien is een klein kastje voor boven je bureau ook handig voor je medicijnen?

  Liefs, xx

 34. manon 16 maart 2015 / 07:58

  Echt heel mooi! En wat je medicijnen betreft, misschien kun je een laag mandje neerzetten op je bureau en je medicijnen daar in doen.

  Opgeruimd en binnen handbereik

  X Liefs

 35. Tamarah 16 maart 2015 / 10:36

  Ik vind zo’n tour door je huis ontzettend leuk dus ik zeg doen! Je kantoor ziet er mooi uit! Heerlijk om een kamer te hebben waar jij je even kan terugtrekken en aan het werk kan!

 36. Caroline 16 maart 2015 / 17:51

  Heerlijk zo’n eigen plekje! Heb het zelf ook, maar ik kan niet zitten. Klinkt zo stom, maar dan heb je dus wel een probleem. In de zomer gaat het vaak beter, en dan hoop ik er weer plaats te kunnen nemen ;-).

  Ik snap je heel goed dat je je stoort aan je medicatie op je bureau. Zelf vind ik het uberhaupt heel vervelend om te zien. Nu heb ik een leuk blikje van de kwantum, zodat ik het mee kan nemen indien nodig. (Mijn pillen passen niet in pillendoosjes) Hier staat de rest in een kast uit het zicht. Zoiets zou ik in jouw geval dus doen. Ben benieuwd hoe het gaat worden!

 37. Joanne 18 maart 2015 / 13:03

  Altijd leuk, herdecoreren.
  Ik heb zelf een groter kantoor (die ik wel deel met mijn vriend) maar wij hebben het ook net zo ingericht als jij nu van plan bent. Op 1 muur alleen maar kast en tegen de andere muur een groot bureau (in ons geval dan 2 bureaus en nog een laag kastje er tussen).
  Wij hebben zelf zo’n grote variant van die expedit kast die je ook al hebt. Die is wel handig omdat je daar gewoon boeken oid in kan zetten maar je kan er ook deurtjes en lades in maken waar nodig. Maar gezien je die zelf al hebt in het klein heb je die vast al overwogen.
  Ikea heeft ook goedkope en mooie grote bureaus. Wij hebben elk een los blad gekocht van 2 meter lang en dan aan één kant poten gekocht en aan de andere kant een Alex lade kastje van 60cm hoog. Die past er precies onder. Je kan natuurlijk ook 2 kastjes nemen ipv poten zodat je nog meer opberg ruimte hebt. Daar kan je dan misschien je medicijnen in bewaren. Dan heb je het wel binnen handbereik maar zie je het niet. Ik heb mijn bureau blad ook altijd leeg. Kan ook niet tegen zooi. Hoop dat je er wat aan hebt. Veel plezier met inrichten in ieder ge al!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.