Kerstkaarten maken met je eigen foto’s!

Ik heb een heel dikke aanrader voor je: namelijk om kerstkaarten te laten drukken met een eigen foto. Bij albelli probeerde ik dit uit, en het was echt verrassend makkelijk. Naar de winkel lopen voor een set kaarten is meer moeite! In deze blogpost laat ik je graag de kerstkaarten zien die ik maakte.

Zelf kerstkaarten maken doe je heel gemakkelijk via de website. Je kiest een design, vervolgens upload je de foto’s die je wilt gebruiken en in een handomdraai heb jij een geweldig ontwerp. Ik wilde natuurlijk een leuke kaart samen met B ontwerpen. Hierboven zie je de resultaten!

De kaarten worden in Nederland gedrukt. En na het bestellen had ik ze binnen een paar dagen al binnen, dat ging heel snel. Je hebt dus nog meer dan genoeg tijd om ook aan de slag te gaan.

De rechter is mijn favoriet, denk ik. Op de site kun je ook heel gemakkelijk een effectje toevoegen, over deze foto zit een sepia filter.

Naast kerstkaarten is het ook mogelijk om een nieuwjaarskaart te maken, zoals rechts. Dat begint de laatste jaren steeds meer op te komen. Het heeft voordelen, namelijk dat het niet erg is als je kaart wat later aankomt (ik ben altijd aan de late kant) en het is geschikt voor elk geloof, dus ook als er geen Kerst gevierd wordt is dit een leuke kaart om te sturen.

Ik gebruikte alleen maar designs die albelli al had gemaakt, zodat ik me daar zelf geen zorgen meer over hoefde te maken. Er zijn nog veel meer designs beschikbaar, ook waar je meerdere foto’s kan toevoegen bijvoorbeeld.

De kaarten zijn ook van binnen bedrukt. Je kan nog meer foto’s toevoegen als je dat graag wilt. Ik ben helemaal blij met deze kaarten! Ook heel fijn: ik hoef ze niet meer te schrijven, haha. Maar als je dat wel graag doet, voor de persoonlijke touch, dan kun je je naam gewoon weglaten en deze zelf schrijven natuurlijk.

De prijs van een set van 10 kaarten varieert ongeveer tussen de 10 en 20 euro, afhankelijk van wat voor opties en formaten je kiest. Mijn setjes waren rond de €12 per set.

Naast zelf kerstkaarten maken kun je ook zelf een kalender maken voor het komende jaar. Dit lijkt me geweldig als je veel mooie foto’s hebt! Dat is natuurlijk een prachtig cadeau voor onder de boom.

Stuur jij dit jaar kerstkaarten?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 8 december 2021 / 08:23

    Mooie foto’s en kaarten! Ik heb ze dit jaar ook bij Albelli gedrukt van een eigen foto. Ik had alleen de bewerking (inclusief tekst) al in een ander programma gedaan, dus voor mij was het echt foto uploaden en klaar. Ideaal!

  2. Darina 8 december 2021 / 12:33

    Heel leuk gedaan! Ik heb dit vorig jaar en het jaar daarvoor ook gedaan. Erg leuk om zulke kerstkaarten te versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.