Keukenprinses in actie!

Normaal gesproken ben ik het omgekeerde van een keukenprinses, maar als ik opeens zin krijg om iets te maken… Dan ben ik de meest creatieve en tegelijkertijd slechtste keukenprinses die je je kunt bedenken. Ik maakte laatst cakejes en die wil ik graag even aan jullie showen!

ah-cupcakes

Het beslag dat we gebruikten was van AH huismerk. Je hoefde alleen water toe te voegen, lekker makkelijk. Ik heb wel vaker cakejes gemaakt waarbij je alleen water moest toevoegen en dat werd best lekker! De volgende keer nemen we weer een iets uitgebreider pakketje of maken we het gewoon helemaal zelf.

lisanne-in-de-keuken

Als ik eenmaal de keuken in duik, dan krijg ik creatieve uitbarstingen.

beslag

Het resultaat daarvan zijn cakes met aardbeiensmaak (limonade erdoor), met chocoladesmaak (door chocolademelkpoeder) en hagelslagjes erdoor. Ik was erg benieuwd of het wat ging worden, dat is elke keer weer een verrassing…

ah-muffins-vies

En daar zijn ze! Niet allemaal even goed gelukt helaas. Het beslag vond ik al naar plastic ruiken en het was dan ook geen grote verrassing dat dit beslag voor muffins van de AH gewoon vies is. Bah, zonde!

ah-cupcakes-met-glazuur

En ik blijf een kliederkont, dus glazuur maken kon niet achterblijven. Deze keer maakte ik het van cassis limonade, roze kleurstof en het standaard recept voor glazuur: poedersuiker en water. Hierdoor worden de cakejes zo vrolijk!

Tijd om een aantal van mijn cakes aan jullie te showen. Ze waren misschien niet zo lekker, maar ze zagen er zeker wel leuk uit!

cupcakes-ah

Deze is gemaakt van chocoladepoeder in het beslag en zoals je ziet met het vrolijke glazuur.

crea-cupcakes

Je bent creatief of je bent het niet… Dit kunstwerk is gemaakt door chocoladehageltjes over het beslag te doen en daaroverheen een laag van het chocoladebeslag. Mooi he? Ik ben er best een beetje trots op, ook al smaakt het naar een krant.

ah-cupcakes2

Deze is gemaakt van chocoladebeslag met hagelslag erdoorheen. Deze vind ik er ook erg leuk uitzien!

Het lekkerste aan de cakejes vond ik het glazuur! Of de cakejes zelf ook daadwerkelijk opgegeten gaan worden dat is nu nog een raadsel. De tijd zal het leren! Edit: Volgens mij zijn ze allemaal opgegeten, op eentje na. Iemand had vast heel erg honger, ofzo.

Dus, bij deze zijn jullie gewaarschuwd, koop NIET de muffinmix van de AH! Omdat hij gewoon heel erg vies is. Als je op dieet bent en de cakejes gewoon niet op wilt eten is dit wel een goede oplossing. Omdat ze er zo leuk uitzien wilde ik ze toch met jullie delen, zelfs nu ze gewoon een beetje mislukt zijn. Ze zijn in elk geval wel een lust voor het oog… Wat was jouw grootste mislukking in de keuken?

10 reacties

 1. Esmay 21 juli 2012 / 13:42

  Mmm. Balen dat de mix gewoon vies was. 🙁
  ze zien er wel vet leuk uit indeed!

 2. Mirthe 21 juli 2012 / 13:42

  Hahaha, wat zonde! Zelf beslag maken blijft toch het lekkerst.

 3. Debbie 21 juli 2012 / 13:50

  Ze zien er kunstig uit hoor, goed je best erop gedaan. Maar echt jammer dat ze dan weer niet lekker waren… Nou ja volgende keer beter.

 4. Lifesplash 21 juli 2012 / 14:20

  Mmmmm, ze zien er echt lekker en mooi uit. Jammer dat ze dan niet smaakte haha!

 5. Annabel 21 juli 2012 / 15:10

  Oeh, ziet er heerlijk uit! Vooral de cakes met de roze topping 🙂

 6. Hester 21 juli 2012 / 16:09

  Je hebt je lekker uitgeleefd zo te zien, nieuwe dingen proberen is veel leuker dan alleen doen wat je moet doen! (Alleen water toevoegen vind ik sowieso al saai ;3)

 7. Naomi 22 juli 2012 / 00:15

  Zelf cakes maken is ook leuk en makkelijk! Gewoon een receptje opzoeken. Ze zien er smakelijk uit! Ik heb een keer een ovenschotel in de oven gedaan (met de folie eroverheen) om er na een uur achter te kopen dat je je bord al leeg hebt en er deels plastic in je maag zit. Juistem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.