Keukenprinsesje

De keuken is een plek waar ik nooit kom. Natuurlijk maak ik weleens zelf een broodje of pak ik wat lekkers uit de koelkast. Maar verder dan dat gaat het niet. De keuken was niet mijn plek en ik vond dat helemaal niet erg. Om nog maar even duidelijk te zijn: ik heb nog nooit in mijn leven een ei gebakken. Shame on me.

Vroeger hielp ik mama weleens met het bakken van een cake. Of ik maakte muffins uit een pakje met m’n broer. En trots dat ik dan was, dat ik dat al kon. Haha!

En wederom ben ik net een klein kind dat voor het eerst iets zelf heeft gemaakt. Zonder pakje. Zonder mama. En zonder broer. Helemaal alleen, in samenwerking met de keuken! Zie hierboven het resultaat van mijn eerste keer.  (Ik heb al eens eerder geschreven over een eerste keer. Ik kan bijna een blog beginnen over al mijn eerste keren!)

Nieuw setje met een spuitzak met opzet stukken van die Ikea gekocht. Papiertjes waar de cake’jes in konden gekocht. Alle ingrediënten gekocht. En gemaakt! Deze cupcake is heel erg ingezakt, maar dat zie je niet.  Als jullie nog leuke recepten hebben voor een beginnende keukenprinses, geef een gilletje!

8 reacties

 1. Renske 12 augustus 2011 / 15:39

  Hij ziet er heerlijk uit hoor:)
  Er is een leuk boekje verkrijgbaar: 500 cupcakes heet t geloof ik. Is iets van 10 euro en, je raadt het al, bevat recepten voor 500 cupcakes. Misschien is dat iets?:)

 2. Kim 12 augustus 2011 / 16:38

  Is zeker een goed gelukt cakje! Ik had ook nog nooit een ei gebakken maar ben begonnen met m’n eigen top chef to be projectje. Elke week iets koken, van een ei tot de meeste grote en moeilijke gerechten en dan over 52 weken kook ik een 3 of 4 gangen diner voor familie en vrienden. Elke week volgd een verslagje. Ben benieuwd wat jij allemaal nog gaat koken :)!

 3. Desi 12 augustus 2011 / 18:11

  Dat ziet er echt lekker uit hoor, hoe smaakten ze?

 4. Susanne 13 augustus 2011 / 09:42

  Bananencake (erg lekker) of muffins met bosbessen, geef maar een gil als je de recepten wil!

 5. Samira 13 augustus 2011 / 11:55

  Wooooow Lisanne rules (in de keuken dan!) haha!

 6. Lydia 13 augustus 2011 / 17:46

  Ooh, ik sta eigenlijk alleen nog in de keuken voor het avondeten, maar bakken heeft toch een speciaal plekje in mijn hart. 🙂 Leuk om zo creatief bezig te zijn met eten, en voor een eerste keer ziet dit er heel goed uit! Voor nieuwe recepten kun je een kijkje nemen op nigella.com, van mijn grote heldin Nigella Lawson, als je het niet erg vindt om de maten om te rekenen naar metrisch stelsel.

 7. Sanne 15 augustus 2011 / 08:01

  Dat ziet er goed uit voor een eerste keer 😀 Gefeliciteerd. Ik ben ook niet zo’n keuken prinsesje, maar ik houd wel van bakken! Recepten heb ik helaas niet echt voor je, misslipgloss heeft een heerlijk worteltaart recept <3

 8. Olga 26 augustus 2011 / 14:22

  Cake is een goed gerecht om mee te beginnen. Heb je ook al eens koekjes gebakken? Dat is ook heel makkelijk en lekker natuurlijk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.