Kledingtips voor wanneer je ziek bent maar er niet zo uit wil zien

Misschien ken je het wel: je voelt je ziek, maar wil er toch uitzien alsof je dat niet bent. Ik bedoel: de hele dag in je pyjama rondlopen is soms heel erg fijn, maar als je dat een tijdje hebt gedaan wil je weer ‘normaal’ zijn. En de truc is dan om op zoek te gaan naar kleding die eruit ziet alsof je je hebt aangekleed (zodat je je ook zo voelt), maar wat wel lekker comfy zit.

relaxkleding1

 • Je ziet het al op de foto hierboven: stretchy rokjes. Het liefst van een mooie dikke (maar rekbare) stof, of met een leuk printje. Dat zit heerlijk en ziet er nog leuk uit ook!
 • Leggings. Panty’s zijn vaak niet fijn (zweterig, koud, trekt bij je middel en nouja, overal) en broeken zoals jeans zitten meestal ook niet super cofortabel. Leggings daarentegen zijn perfect. Kun je ook nog zelf kiezen welke sokken je aandoet, wel zo fijn.
 • Sowieso als je leggings draagt zijn laarsjes daarbij het meest normaal, maar als je binnenblijft kan je natuurlijk ook lekker pantoffels aandoen.
 • BH’s kunnen nog weleens zeer doen, en hoewel het heel erg per persoon (en per voorgevel) verschilt wat fijn is, zou je in plaats van een gewone bh een sportbh of zoiets van de F21 kunnen aandoen (die heb ik!).
 • Wat betreft de bovenkant ga ik zelf vaak voor een simpele trui of een (comfy) topje met een vest. Bloesjes en (stugge) blazers laat ik liever in de kast hangen.

relaxkleding2

Dus ja; zoiets is wel echt mijn ultieme outfit voor als ik ziek thuis ben. Wanneer ik dan toch de deur uitga wissel ik mijn pantoffels om voor een fijn paar laarsjes. Want het is niet perse een thuisblijf outfit, dit kan je ook prima aan als je de deur uit gaat, het zit gewoon heel fijn. Handig dus als je last hebt van chronische pijn of wanneer je gewoon niet zo lekker in je vel zit!

Ziet er vrij normaal uit, ik heb het gevoel alsof ik me aangekleed heb (heb ik ook!), maar als ik me slecht voel kan ik zo mijn bed in duiken en in deze kleding in slaap vallen. Zo slim! Haha, hier is over nagedacht. Wat draag jij als je je ziek voelt? Heb je nog tips?

DELEN:

34 reacties

 1. Kelly Caresse 10 oktober 2013 / 07:10

  Wat een fijne tips, ik vind het op zulke dagen ook fijn om ‘tussen-kleding’ te dragen zoals ik dat noem, kleding die tussen de pyjama en een nette outfit in zitten 🙂 heerlijk zo’n comfy outfit

 2. Kimberley 10 oktober 2013 / 07:31

  Het lijkt me inderdaad lekker comfortabel! Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik veel te lang in mijn pyjama blijf zitten, ook als ik niet ziek ben maar gewoon de hele dag thuis blijf, maar ik word meteen veel actiever/productiever als ik onder de douche ben geweest en me aan heb gekleed 🙂

 3. Kimberly 10 oktober 2013 / 07:41

  Dit is inderdaad veel comfortabeler dan een spijkerbroek enz! Ik ga binnenkort toch maar meer leggings inslaan en rokjes, want die pyjama’s word ik zo zat inderdaad

 4. Tamara 10 oktober 2013 / 08:46

  Die rokjes draag ik ook als ik me ziek voel! Als ik de deur uit moet heb ik ook blazers van soepele, rekbare stof. Die zitten heel comfortabel maar toch ook ‘zakelijk’.

  • Lisanneleeft 10 oktober 2013 / 12:57

   Daarvan heb ik er ook eentje! Zit inderdaad heerlijk en geeft je outfit een upgrade 🙂

 5. Lelie - A Bouquet of Buttons 10 oktober 2013 / 08:55

  leuk idee, maar als ik me te ziek voel, dan blijf ik meestal binnen, tenzij ik naar de dokter moet voor een briefje te gaan halen. Dat is zo kut aan de belgische wetgeving, zo ziek als een hond, maar dan moet je nog een halve dag zitten wachten bij de huisarts. Ach ja gelukkig is waar ik werk het iets flexibeler, en kan ik 1 dag thuis blijven zonder briefje. En voor boodschappen etc vraag ik meestal aan mijn vriend of ie langs de winkel kan gaan 🙂

  • Lisanneleeft 10 oktober 2013 / 12:57

   Dat is inderdaad vervelend zeg! Alsof je sneller beter wordt als je een halve dag bij de dokter zit… maar ja, op zich is een goede controle ook niet verkeerd, je hebt altijd mensen die anders niet eerlijk zijn helaas.

   • Lelie // A Bouquet of Buttons 10 oktober 2013 / 13:54

    Dat is waar, op zich ben ik er ook niet tegen, maar als je echt ziek bent kan je dat wel missen als kiespijn. Auwi, vorig jaar ben ik heel erg ziek geweest, ook naar de dokter, het was waarschijnlijk een spier, dezelfde avond lag ik nog in het ziekenhuis, dat was niet leuk, mja door de foute diagnose wou ik eerst niet naar spoed gaan die nacht. Mja, er even bijzeggen dat de ontwikkeling van de ziekte (nierontsteking) erg a-typisch was, logisch dat die dokter een foute diagnose stelt, op van die momenten denk ik, je kent je lichaam zelf toch het best.

 6. Mar 10 oktober 2013 / 09:13

  Herkenbaar! Ik draag het liefste jurkjes met leggings en in de zomer leefde ik zo ongeveer in die wijde geprinte broeken.
  Sla iedere winter weer een aantal thermoleggings in bij de Action, wat lange gebreide coltruien bij de H&M en ik kom de winter wel weer (ziek) door. Ik wil ook nog graag zo’n geprint rokje. Waar haal jij die dan meestal? Ik zie ze vaak alleen effen en die vind ik dan weer zo saai…

  • Floor 10 oktober 2013 / 10:18

   Wat goooeed… jogginbroek is ook niet alles namelijk…. voel je jezelf nog zieker en lelijker door ;P

  • Lisanneleeft 10 oktober 2013 / 12:56

   Deze is van de Bershka, daar hebben ze vaak leuke! Maar bij H&M bijvoorbeeld hebben ze ook regelmatig zulke rokjes met leuke printjes 🙂

 7. martina 10 oktober 2013 / 10:28

  ik snap wat je bedoeld, een comfortabele outfit is dan echt heerlijk!

 8. Rianne 10 oktober 2013 / 10:59

  Leggings zitten vaak heel fijn ja! Ik heb zelf ook nog wel een tip, ik heb laatst twee broeken gekocht (ja heb er maar meteen twee meegenomen) in de vorm van een joggingbroek, maar dan strak. Soort legging idee, maar dan in een leuke grijs/zwarte tint die strak zit. Klinkt echt heel raar, maar het staat serieus heel leuk als je het leuk weet te combineren! Maar het is zó lekker warm en zacht dat ik er ook al in heb geslapen. Dus ook ideaal voor als je ziek bent 🙂

  • Lisanneleeft 10 oktober 2013 / 12:55

   Oh ik weet wel wat je bedoelt, lijkt me inderdaad ook heerlijk zitten en ziet er ook leuk uit! Dat is zeker ook een optie 🙂

 9. Nancy 10 oktober 2013 / 11:09

  Ik heb PDS en vaak pijn in mijn buik. Ik probeer dan ook altijd iets aan te trekken wat comfortabel is voor mijn buik als ik er last van heb. Dat is inderdaad meestal een legging met een rokje. Soms trek ik wel eens zo’n soort ‘huispak’ aan maar vind dat vooral niet erg gezellig voor mijn vriendje. Zit ie weer naast zo’n slons 😉
  Ik trek wel heel erg graag mijn yoga-harembroek aan. Die kan je prachtig combineren met een strak topje bovenop met daar overheen een wat losser jasje of licht doorzichtig shirt met lange mouwen. Heerlijk! Hij is ook van biologisch katoen en heerlijk zacht en de rand van de broek is fijn rekbaar en zit ook heel zacht. Je kunt zelf de band zo hoog of laag maken als je zelf wilt, ideaal!

  XOXO
  Nancy

  • Lisanneleeft 10 oktober 2013 / 12:54

   Ja, dat is leuk! Fijn dat die wat wijdere broeken tegenwoordig ook hip zijn. Ze zitten als pyjama broeken maar zien er leuk uit en het is ‘normaal’ om er gewoon de deur mee uit te gaan. Perfect!

 10. Rosalein 10 oktober 2013 / 11:16

  Fijne tips weer! Ik moet nog een beetje werken aan de comfortabele outfits. Meestal trek ik een joggingbroek aan met een leuk setje erboven, zodat ik alleen de broek hoef te wisselen als ik nog besluit de deur uit te gaan. Maar toch voelt een joggingbroek zo sloom, ook al zit ie heerlijk hoor. Morgen bij de Primark maar eens kijken naar leggings, rokjes en comfortabele maar toch enigszins fashionable broeken. 😉

 11. Shifra - A Cup of Life 10 oktober 2013 / 11:21

  Leuke post! Ik vind het zelf ook zo vervelend dat als ik wat ziekig ben dat ik dan ook meestal kleding (lees: pyjama) draag waarin ik me extra sloom voel. Me lekker opfrissen en leuke kleding aantrekken helpt me altijd tien keer beter te voelen.

 12. ellen 10 oktober 2013 / 11:58

  Leggings vind ik inderdaad fijn om te dragen als ik ziekjes ben, zo kan ik als het moet toch nog normaal gekleed de deur uit!

 13. Simone 10 oktober 2013 / 14:05

  Wat betreft die bh, daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Dus een erg goede tip. Verder ben ik vaak fan van hoodies als ik mij niet lekker voel 🙂

 14. I scream beauty 10 oktober 2013 / 14:23

  Ik snap wat je bedoeld! Als ik ziek thuis ben kleed ik me ook altijd gewoon om, maar dan wel in relax kleren waar je toch de deur mee open kan doen zeg maar 🙂

 15. Dagmar 10 oktober 2013 / 16:11

  Wat een fijne tips. Hopelijk gaat het alleen maar beter met je gezondheid, maar handige trucjes om er leuk en comfi bij te lopen. En afkloppen met ziek zijn <3

 16. Diana 10 oktober 2013 / 16:30

  Wat een leuk artikel, vooral in de periode nu werkelijk iedereen ziek begint te worden.
  Hier heerst ook al een verkoudheid!

  Wanneer ik niet fit of zit ben draag ik graag van die geprinte leggings van de PIECES met een comfi zwart basic en lang shirt op (met of zonder mouw, van de Sting). Het ziet er leuk uit en prima om mee te slapen.
  Ik ga er zelf even snel mee naar de winkel.. 😀

 17. Lianne 10 oktober 2013 / 18:06

  heee, leuke post dit zeg!
  Ik vind het persoonlijk vaak ook fijner om me gewoon aan te kleden, daardoor voel ik me vaak al íétsie beter. Gewoon omdat ik me dan al geen slons voel maar een beetje mooier ;p

 18. Linda 10 oktober 2013 / 19:25

  Heel erg grappig maar dat is naast mijn standaard jogging-outfit (van de Hunkemöller) ook mijn comfortabele maar toch leuk outfit!
  Bij de Zalando scoorde ik laatst in de sale nog nieuwe gekleurde rokjes van een heerlijke stof. Ook de rokjes van de Hema zijn een aanrader 🙂

 19. anouschka 10 oktober 2013 / 20:17

  Wat een fijne tip! Soms voel ik mij echt belabberd maar zijn er toch dingen die die dag moeten gebeuren. Dan is dit wel echt de perfecte oplossing voor een outfit 🙂

 20. Ise 11 oktober 2013 / 14:23

  Ik heb ook van zulke fijne kleren voor thuis, die trek ik dan ook meteen aan als ik weg ben geweest!

 21. Renate 11 oktober 2013 / 20:58

  Goede tips! Ik draag eigenlijk alleen maar leggings, veel denken dat de reden is omdat ik dat mooier vind dan jeans, maar eigenlijk is de reden de chronische pijn. Ik draag eigenlijk ook het liefste oversized truien, want dan heb ik het minste last van mijn armen. Ik draag eigenlijk alleen bijvoorbeeld een blazer naar iets speciaals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.