Kleurenpsychologie infographics, heel erg tof!

Laatst schreef ik al een artikel over de invloed van geur. Niet alleen geur, maar ook kleur heeft (onbewust) een ontzettend grote invloed op ons. Nu was ik van plan om alles voor jullie op een rij te gaan zetten, maar ik kwam bij het doen van mijn research een aantal briljante infographics tegen! Allemaal over kleurenpsychologie! En soms is het gewoon leuker en duidelijker om een infographic te bekijken, dus ik deel ze graag met jullie!

kleurenpsychologie

The psychology of color (kleurenpsychologie)

De eerste infographic gaat om kleurenpsychologie en basics daarvan. Waarvoor staat elke kleur en waarvoor wordt deze gebruikt? Deze infographic geeft dit allemaal kort (maar krachtig) weer.

Deze infographic vond ik overigens bij het maken van een ander artikel dan over kleurenpsychologie. Een van deze aspecten gaat uitgebreid terugkomen in een ander artikel!

kleurenpsychologie

Hoe beïnvloeden kleuren ons koopgedrag?

Hoe beïnvloeden kleuren ons koopgedrag? Het is misschien vreemd om je dit te beseffen, maar het is echt zo, we worden beïnvloed door kleuren. Bekijk eens naar de kleuren, wat ze betekenen en of dat past bij wat jij koopt en waarom.

kleurenpsychologie-aankopen-winkelaars

Kleurenpsychologie in logo design

Deze vind ik misschien wel het leukste! Eerst kon ik hem niet vinden, maar ik ben ontzettend blij dat ik hem toch nog heb kunnen vinden!

In deze infographic staat alles op een rij wat betreft logo’s van bedrijven. Welke kleur heeft welk logo, en waarom is dat zo? Dat is niet allemaal zomaar uitgekozen, omdat het toevallig de lievelingskleur was van de oprichter.

kleurenpsychologie-logos-merken

Als je nog even wil terugkoppelen naar andere logo’s, dan zou je deze infographic met een overzichtje erbij kunnen pakken.

Ik kende deze infographics al, maar besefte me dat ik dit soort dingen nooit met jullie deel. Vandaag dus wel, en ik hoop dat jullie het leuk vinden! Welke infographic vinden jullie het meest interessant? En waarom?

10 reacties

 1. mysupersweetlife 8 november 2012 / 08:02

  Ik vind dit ook erg interessant. Heb hier op mijn opleiding ook een beetje les over gehad!
  Liefs

 2. Lifesplash 8 november 2012 / 08:04

  Oh damn, perfect! Interessant dit man, haha. Ik was gisteren bezig met het zoeken naar kleurpalettes voor mijn layout, maar dit is superhandy. Dan weet je een beetje welke kleuren geschikter zijn voor je doelgroep. Damn, complimenten Lisanne, je timet perfect. :p

  • Lisanneleeft 8 november 2012 / 13:56

   Speciaal voor jou, alsjeblieft! 😀
   Haha, ik voelde het gewoon aan 😛

 3. Charlot 8 november 2012 / 11:52

  Wat interessant! En als ik die infographic doorkijk en klinkt het eigenlijk allemaal best logisch…
  Vind je laatste het interessanste.. Met die logo’s van bedrijven erbij..!!
  Super leuke en leerzame post! Ik ga er eens op letten als ik aan het winkelen ben… 🙂

  X Charlot

 4. Rosalie 8 november 2012 / 12:10

  Die bedrijven hebben er echt goed over nagedacht!

 5. Laura 8 november 2012 / 13:02

  Wauw gaaf! Hoe kom je toch altijd op dit soort dingen joh? 🙂 Leuk artikel!

 6. Roxanne 8 november 2012 / 16:02

  Ik kende het principe ook al. Bij Marketingcommunicatie werd daar vorig schooljaar veel aandacht aan besteed. Ik vind het heel bijzonder dat het gewoon echt zo werkt.

 7. Kimberley 8 november 2012 / 17:14

  Wat handig dit! Echt leuk en interessant om is te lezen/zien!

 8. Ilse 8 november 2012 / 21:20

  Wat interessant om te weten zeg en ik vind de kleuren voor de logo’s nu eigenlijk ook logischer. Weet je ook kleuren bij je eigenschappen passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.