Kleurpotloden van Action, hoe goed zijn ze?

Onlangs kwam ik de 46 colouring pencils set tegen bij Action, Artist quality, staat erbij. Het zat in een erg mooi luxe doosje, dus ik vroeg me af: werken deze kleurpotloden nu echt zo goed als de verpakking doet vermoeden? Ik testte de kleurpotloden van Action uit en geef je mijn mening!

Het doosje bestaat uit twee lades met verschillende kleuren kleurpotlood.

Uiterlijk

Dit is het doosje hoe ik het in Action zag liggen. De prijs is €4,99, ik snap dat niet iedereen deze dus zomaar even meeneemt om te testen. Daarom dacht ik: ik doe dat gewoon voor je, zodat je precies weet wat je krijgt voor de prijs die je betaalt.

Met de wikkel eraf is dit het eerste wat je ziet. Ze zien eruit als mooie luxe kleurpotloden. Ik was vooral erg benieuwd naar of de kleurpotloden veel kleur afgeven en hoe hard ze zijn. De verpakking belooft veel, maar de prijs is niet hoog en natuurlijk is niet alles van Action altijd goed.

Tijd om de kleurpotloden te gaan bekijken en natuurlijk… testen! Een pluspunt is al dat er veel verschillende kleurtjes zijn.

Wat me opvalt bij het proberen van alle kleurtjes is dat de kwaliteit heel wisselend is. Sommige potloden zijn fijn zacht en geven veel kleur af, anderen zijn erg transparant en kleuren veel harder.

Al met al valt er wel een kleurplaat mee in de kleuren, zoals je ziet is er genoeg variatie en zijn er genoeg mooie kleuren die je kunt gebruiken.

Pluspunten kleurpotloden Action

 • Veel verschillende kleuren
 • Mooi luxe uitstraling
 • Handige en mooie bewaardoos
 • Sommige potloden zijn fijn en zacht
 • De potloden zijn niet erg breekbaar
 • Ze slijten niet snel doordat ze iets harder zijn, hierdoor gaan ze lang mee.
 • Als je de potloden veel gebruikt is de prijs van €4,99 natuurlijk een voordeel.

Minpunten kleurpotloden Action

 • De meeste van deze kleurpotloden zijn vrij hard
 • Harde potloden geven vaak minder kleur af, bij veel van de kleuren is dit het geval
 • Je weet niet van tevoren welke kleuren goed werken en welke minder, dit moet je zelf testen en eventueel deze potloden apart houden. Dat kan wel, maar het is wat uitzoekwerk!
 • Er zitten vrij weinig donkere kleuren in, vergeleken met de rest van de kleuren
 • Ook zitten er wel erg veel erg lichte kleuren in. De bovenste rij bestaat bijna helemaal uit erg lichte kleurpotloden. Een lichte kleur kun je ook zelf maken door harder op een kleurpotlood te duwen, wat dat betreft hoeven er niet zo veel lichte kleuren in een set te zitten
 • De prijs: €4,99, voor mij zijn ze dat niet waard

Al met al is het een prima set als je graag kleurplaten inkleurt. Of wanneer je kinderen hebt die dit graag doen, die je een luxe set cadeau wilt geven.

Toch denk ik dat je van andere merken zeker betere potloden kunt kopen. Bijvoorbeeld van Bruynzeel, of Faber Castell. Die zijn iets duurder, maar als je het veel gebruikt, is het het zeker waard. Faber Castell gebruik ik zelf graag, maar Bruynzeel heb ik ook in huis voor de kinderen, misschien moet ik die ook eens uitgebreid testen!

Wat voor kleurpotloden heb jij? En zijn het aanraders?

DELEN:

12 reacties

 1. Nikita 23 januari 2020 / 18:47

  Ik ben sowieso een stiftenliefhebber. Ik teken al heel mijn leven heel graag, maar nu ik steeds meer teken gebruik ik liever materiaal van het grotere merk. Niet dat ik daarom ineens niet meer tevreden ben met minder, maar ik hou van mijn hobby en ik heb gewoon graag kwalitatief materiaal. Ik gebruik meestal de potloden van Staedler trouwens. Maar voor dingen zoals kleuren voor volwassenen gebruik ik zelf ook heel graag deze potloodjes. Ze kleuren heel fijn en ik maak er ook graag overgangen en schaduwen mee. Voor echte illustraties liever merken. Maar dat is normaal denk ik

  • Nikita 23 januari 2020 / 18:48

   Ik bedoelde natuurlijk Staedtler, klein schrijffoutje :p

 2. Naomi 23 januari 2020 / 19:12

  Ik dacht bij de prijs: huh, zo weinig?! Dat zou fijn zijn. Maar ik geloof dat ik toch maar mooi bij m’n Bruynzeel-potloden blijf. Die bevallen me heel goed. Toch blij dat jij deze voor ons getest hebt. Dankjewel;).

 3. Geke 24 januari 2020 / 17:05

  Jammer dat het toch nog een tegenvaller is ondanks dat ze er echt wel mooi en luxueus uitzien. Maar je hebt helemaal gelijk, het pigment is het belangrijkste en als dat niet goed is, mogen ze er nog zo mooi uitzien maar ben je er niet veel mee.

  Hier ook voor mijn werk een doos van Faber Castell, aangevuld met wat losse potloden van Derwent (voornamelijk groentinten omdat die altijd snelst op zijn aangezien ik als tuinontwerpster – op de klassieke manier met tekentafel en inkt en potloden – veel boompjes en andere beplanting moet inkleuren).
  Bruynzeel vind ik trouwens ook helemaal niet slecht, ook goed pigment net als Caran d’ache (of hoe je het ook schrijft). Staedtler daarentegen vind ik echt helemaal niets, zo weinig pigment… tenzij dat intussen veranderd is maar na de teleurstellende ervaringen vroeger niet meer gekocht.

 4. Davy 1 januari 2021 / 11:29

  Hier is het dan d’ache, kost natuurlijk een veelvoud. Zachte potloden met een volle kleur.

 5. Lauran 29 juni 2022 / 21:34

  Het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel kleur je wilt. Voor mij werken ze uitstekend omdat het een vorm van pastel afgeeft voor sprookjestekeningen.
  Aantrekkelijk geprijst voor mij maar ik kan me voorstellen dat ze voor konderen niet echt geschikt zijn.

 6. Colinda 6 september 2022 / 12:00

  Hi,

  Ik kon ook al niet geloven dat dit goed materiaal zou zijn. Voor kinder kleurwerk of welke geen volle kleur behoeft is het vast geschikt.
  Aanstaande vrijdag avond start ik voor het eerst in mijn leven, nu net 57, met tekenles. Als kind tekende/ kleurde/ aquarelde/ schilderde ik vanuit intuïtie en buiten wat tekenles op de middelbare school nooit les in gehad. Ik vond tijdens mijn verhuizing mijn blikken Artist etui met 60 stuks kleur/teken/houtskool/ aquarel / metallic potloden terug (geen idee waar gekocht, denk Lidl?). En de andere blikken etui mijn geliefde Bruynzeel kleurpotloden (45 stuks).
  Eerst kijken of ik de teken/ kleur passie van toen terug kan halen, ik ben een “schetser” en dat ik ooit mezelf zo’n blikken etui met Faber Castell of Caran d’ache cadeau doe. Eerst maar weer (nieuw) materiaal leren kennen, en lijnen volgen/ uitmeten en opzetten. Ik verheug mij enorm.🤗

 7. Nienke 29 september 2023 / 01:25

  Ik vind de ouderwetse potloden van Faber castel en v&d de favorieten dan komt bruynzeel en Hema,de Action heb ik ook maar kwaliteit en pigment van eerdere genoemd merk beter

 8. Veronica 8 januari 2024 / 15:54

  Ik heb deze recentelijk spontaan gekocht bij de Action. Ik ben net aan het inkleuren van mijn derde mandala begonnen en zit vooral te slijpen. Ook vind ik de kleurintensiteit erg tegen vallen.

  Ik heb al 3 potloden waarvan nog maar een stompjes over is en 3 die al vrij kort zijn. Allemaal gebroken stiften binnenin.

  Mocht ik teruggaan en klagen bij de Action dan vraag ik mijn geld terug en koop ik een betere set. Deze hoef ik niet meer! Goedkoop = duurkoop helaas in dit geval…

  • Theresia 13 januari 2024 / 00:44

   Heb je de box laten vallen ? ( of is ie in de winkel gevallen) zal hem dan zeker terugbrengen!
   Het kan ook liggen aan de puntenslijper.

 9. Theresia 13 januari 2024 / 00:40

  Heb deze week de box in de aanbieding voor € 3,99 gekocht. Heb zonet ze getest en van hard naar zacht gekeurd. Er was nauwelijks wat van de punt af en toch een leuk resultaat voor mooie schaduweffecten.
  Inmiddels ook 2024, dus is de potlood gepromoveerd 😉
  Niet aantrekkelijk voor kinderen, want die willen felle kleur.
  Dus echt wel voor de gevorderde kleurder 🥰

 10. Esther 20 februari 2024 / 13:21

  Ik heb deze sinds vandaag en moet zeggen, valt me niet tegen, kan altijd erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.