Komt een Lymie bij de kapper…

Ik denk dat het écht heel lang geleden is dat ik een blog schreef over de kapper. Ik denk dat de laatste keer was toen ik van mijn eigen kleur naar blond ging. Dat is meer dan vijf jaar geleden! Nu ging ik weer naar de kapper, maar eigenlijk vind ik naar de kapper gaan maar stom. En ik denk dat ik niet de enige Lymie ben die een soort haat/liefde verhouding heeft met de kapper…

komt-een-lymie-bij-de-kapper

Voor ons is naar de kapper gaan

 • Veel praten, luisteren, en dat soort sociaal gedoe
 • Iemand die aan je hoofd trekt
 • Iemand die aan je haar trekt
 • Koud/heet water over je hoofd
 • Hete lucht in je oor en op je hoofd blazen
 • ofwel: PIJN
 • Heel lang wachten
 • Aan het einde compleet uitgeput zijn

voor-en-na-kapper

Maaaaar, dan ben je klaar en dan heb je ook wat. Ik ben heel blij! Pas als ik weer naar de kapper geweest ben zie ik hoe hard dat eigenlijk nodig was, hahaha. Uitgroei 2.0.

voor-en-na-kappertje

Dat is toch veel beter? Ik word hier blij van! Van de lengte is niet zo veel af, maar mijn uitgroei is weer bijgewerkt en het is weer een beetje lichter gemaakt.

Voor sommige mensen is naar de kapper gaan echt verwennerij, zich lekker laten vertroetelen. Voor mij dus écht niet, ondanks dat mijn kapper er rekening mee houdt, haha. Hoe vind jij naar de kapper gaan?

DELEN:

45 reacties

 1. marije 27 maart 2016 / 06:20

  Ik vind naar de kapper gaan ook stom. Hele tijd naar jezelf kijken en sociaal doen. Maar uiteindelijk ben ik wel blij als ik met mijn nieuwe kapsel naar buiten loop.

  Ziet er goed uit!

 2. Sophie 27 maart 2016 / 07:11

  Ah wauw, looking good! Wel vervelend dat het zo’n pijn doet! Ik moet trouwens zeggen dat jouw haar echt vaak heel goed zit!

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:41

   Dat vind ik lief, dankje! Ik heb wat dat betreft wel makkelijk haar, het is supersteil dus het valt bijna altijd hetzelfde, haha 🙂

 3. Audrey 27 maart 2016 / 07:40

  Mooi! Ik heb het eigenlijk juist andersom: ik vind het gefrut aan mijn hoofd heel fijn, maar heb nooit zin om te gaan omdat ze het altijd te kort knippen, haha.

 4. Daniëlle 27 maart 2016 / 07:52

  Het is erg mooi geworden. Wel vervelend dat je daar veel pijn voor moet hebben.
  Ik vind het gefriemel aan mijn hoofd nooit zo erg, maar verder heb ik niet zoveel met de kapper.

 5. Karin 27 maart 2016 / 08:05

  Vooral dat sociale gedoe bij de kapster kost bakken energie. En dan ook nog die radio die altijd en eeuwig aan staat en ook nog eens te hard.

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:40

   Ja, de muziek is inderdaad soms ook een dingetje! Vooral als je in een zaak bent met meerdere kapsters ‘ja, gezellig de radio lekker hard aan!’. Neh, liever niet…

 6. Darina 27 maart 2016 / 08:10

  Prachtig je kapsel! Staat je supermooi! Ik heb ook niet zoveel met de kapper vooral om dat sociale gedoe. Ben blij dat ik nu naar mijn buurvrouw kan, kunnen we meteen ff gezellig bijkletsen 🙂

 7. Leonie van Mil 27 maart 2016 / 08:11

  Ziet er weer goed uit!! Ik hou er ook niet van om naar de kapper te gaan. Niet omdat het pijn doet, maar omdat kappers over het algemeen graag hun producten willen verkopen door mijn haar keihard te beledigen: het is droog, pluist etc. En overal hebben zij natuurlijk de perfecte oplossing voor. 😉

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:40

   Dat heb je denk ik een stuk minder als je vaker naar dezelfde gaat.

   Super irritant die verkooppraatjes. Juist omdat je dan in je hoofd denkt: kun je niet even een budget variant voorstellen dan?! Nee het moet allemaal van het kappersmerk natuurlijk. Bleh…

 8. Dorien 27 maart 2016 / 08:19

  Ohw jeetje, nooit gedacht dat naar de kapper gaan voor jou zoiets vervelends zou zijn. Ik moet wel zeggen dat ik het eindresultaat super tof vind. Staat je goed, dat nog blondere!

 9. Maike 27 maart 2016 / 08:53

  Daar had ik nog niet zo over nagedacht, dat dat vervelend voor je kon zijn. Overigens hou ik er ook niet van hoor. Ben altijd bang dat ze het te kort knippen en dat overdreven sociale gedoe met een wildvreemde is ook niet echt mijn ding. Je haar is wel mooi geworden!

 10. Charelle 27 maart 2016 / 09:03

  Ik vraag sowieso altijd of het goed is als ik mijn haar thuis alvast was, dan hoef ik niet in die irritante wasbak te hangen, scheelt al! ^^ Maar je haar ziet er echt weer heel mooi uit, was de moeite waard. 😉

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:38

   Mijn kapster heeft sinds kort een eigen zaak, die wasbak is wel heel oké (een stuk makkelijker dan thuis douchen, moet ik zeggen, hihi).

 11. monica 27 maart 2016 / 09:12

  Ik vind het altijd eng om naar de kapper te gaan. Te vaak hebben ze het verpest door verkeerd te knippen of de kleur lukt niet. Ik ben een paar maanden geleden voor blond gegaan en moet dus echt weer nodig bijwerken. Dat betekend vaak ruim 4 uur bij de kapper zitten.. verschrikkelijk vind ik dat.

  Je haar is mooi gelukt moet ik zeggen. Al vond ik je uitgroei totaal niet storend hoor. X

 12. Sandra 27 maart 2016 / 09:31

  Leuk je haar Lisanne! Naar de kapper gaan staat bij mij gelijk aan uitputting door te veel praten en in houdingen zitten waar ik pijn van krijg… Dus het is niet iets waar ik graag naar toe ga. Die rand van de wasbak in m’n nek doet v ook altijd zo’n pijn. :’)

 13. Els 27 maart 2016 / 09:45

  Het Lisanne ,Helaas Heel herkenbaar, die uitputting van een kappersbezoek . De laatste keren heb ik een thuiskapper gevraagd.dat ging beter .ik had mijn haar van te voren gewassen .ik laat het nooit kleuren of verven etc te veel gedoe vind ik . trouwens nu ben k wel nieuwsgierig naar wat je eigen haarkleur dan is! ik dacht dat je van jezelf blond was?! Grtjs Els

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:37

   Mijn eigen kleur kun je wel een beetje zien bij mijn uitgroei! Donkerblond met een rode gloed erin 🙂

   • Els 27 maart 2016 / 15:06

    O ja nu zie ik het Inderdaad .Op m’n laptop zie ik het beter dan op de iphone ik vind je eigen haarkleur een Hele mooie kleur ,maar dat geverfde blond vind ik je ook heel mooi staan!

 14. Monique 27 maart 2016 / 10:03

  Wauw, het zit heel mooi, eindresultaat geeft altijd zo’n goed gevoel boost en dat is duidelijk ook bij jou!! Straal straal!! 😉 wel jammer dat t even doorbijten is voordat je dat eindresultaat gevoel hebt.

  Zelf ga ik niet zi heel vaak, mijn moeder kan heel veel zelf tm in model knippen en in laagjes knippen, dit scheelt geld. Voorheen ging ik altijd nog naar de kapper op t oude dorp (waar ik ben opgegroei) vorig jaar spontaan over gestapt naar n kapper hier op mijn huidige dorp. Hier heeft vriendlief goede ervaringen dus dacht probeer t is. Ben super tevreden en de prijs is n stuk leuker en ze zijn savonds open, dus kan n mooi rustig moment kiezen. Ik vind t gepluk juist ontspannen, alleen t stilzitten is voor mijn been echt killing, ga ook alleen samen met vriendlief zodat ik met lopen even steun heb 🙂 maar heb t er dan ook echt even voor over. Alleen al voor dat goede eindresultaat gevoel!!!! Je haar zit super, geniet er van meid!!

 15. Anouk 27 maart 2016 / 11:30

  Het is niet echt mijn favoriete bezigheid… Ik kan me namelijk wel vinden in wat je zegt, ondanks dat ik dan geen Lyme heb. Maar ik ga wel eens in de zoveel maanden, want anders gaan alle uiteinden enorm pluizen helaas.

 16. Amy 27 maart 2016 / 12:11

  Ik vond het altijd heel lekker maar nu vind ik het niks. Ik kan elk moment een aanval krijgen van pijn en dan zit je daar. Veel pijnmedicatie nemen en maar hopen.
  Laatste leer was januari en toen hebben ze mijn haar helemaal verprutst, dus wil ik niet meer maar lang haar trek ik slecht aangezien ik het niet uitgeborsteld krijg. Dus ik moet binnenkort wel weer.
  Daarnaast vind ik het zo zonde van mijn geld maar goed niks aan te doen

  Staat je goed meid!!

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:35

   Dat vind ik ook, het is zo duur! Gelukkig ga ik zelf niet zo vaak (de laatste keer was meer dan een half jaar geleden hihi), maar toch elke keer een beetje stom. Maarja, ‘t moet gebeuren he…

 17. Jessica 27 maart 2016 / 12:34

  Ik kan me goed voorstellen dat het voor jou heel vervelend is en gewoon niet leuk.
  Je nieuwe kapsel staat je goed!

 18. sandra 27 maart 2016 / 12:52

  Wow, je haar is mooi geworden hoor! Ik ben ook niet echt fan van de kapper. Op 1 of andere manier was het nooit naar m’n zin. Totdat ik een goede thuiskapster had gevonden die precies wist wat ik wilde helaas is ze gestopt dus ik ben weer op zoek naar een ander.

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:34

   Ik ga altijd naar dezelfde kapper als mijn moeder, zij is echt heel goed! Fijn dat ze die gevonden heeft, hehe 🙂

 19. Hester 27 maart 2016 / 14:05

  Ik vond die uitgroei ook helemaal niet lelijk moet ik zeggen, maar je haar valt nu sowieso wel echt weer een stuk mooier! Dat doet een mens(/vrouw) toch goed haha.

  • Lisanne 27 maart 2016 / 14:34

   Nee, ik stoorde me er ook niet écht aan, maar als je zo voor/na bekijkt dan word ik van na toch wel een stuk blijer, haha 🙂

 20. Ise 27 maart 2016 / 14:12

  Wat vervelend! Ik had daar nog helemaal niet bij stil gestaan. Gelukkig is het eindresultaat wel heel erg mooi 😀

 21. Miriam 27 maart 2016 / 15:13

  Oh, ik had er nog nooit zo over nagedacht dat het voor jou totaal niet fijn is. Ik vind het namelijk juist heerlijk en echt een verwennerij, heerlijk juist! Fijn dat je zo blij bent met het resultaat, staat idd erg mooi!

 22. Leonie 27 maart 2016 / 15:48

  Ik heb ook echt een gigantische hekel aan de kapper. Sowieso zit het daarna altijd slecht, maar ik heb inderdaad ook een hekel aan het praten en gesjor aan je hoofd. Probeer het altijd zo lang mogelijk uit te stellen, maar helaas moet ik binnenkort weer. Dat is trouwens ook precies de reden waarom ik het zelf altijd verf ipv bij de kapper.

 23. Nathalie 27 maart 2016 / 16:00

  Wij hebben een thuiskapster, dat gaat snel en praktisch… vooral met de meiden erg handig!
  Je ziet er mooi uit, netjes zo je haar!

 24. Luna 27 maart 2016 / 20:12

  Ik vind de kapper een uitje. Een middagje ontspanning. Ik heb daar rust. Lekker lezen, koffie drinken en ik vind het fijn om weer mooi en fris naar buiten te gaan. Ik begrijp dat het voor jou echt een opgave is. Lijkt me heel vervelend voor je, maar het resultaat ziet er hoe dan ook erg mooi uit!

 25. Ester 27 maart 2016 / 23:30

  Op het sociale gedoe na, vind ik de kapper heerlijk. Meestal laat ik mijn haar te kort knippen, omdat ik al dat gefriemel zo fijn vind.

 26. Evelyne 28 maart 2016 / 13:38

  Ik heb ‘t geluk een kapster in de familie te hebben. Zij heeft nu sinds een jaar of 2 een eigen kapperszaak in haar garage gebouwd & daar ga ‘k nu heen. Door m’n gehoor kan ‘k niet goed horen als de haardroger aan is & we aan ‘t praten zijn. Maar daar houd zij wel rekening mee 😉 Lief van haar, want velen zouden zeggen ‘wat een asociaal mens’ terwijl ‘k ‘t gewoon niet hoor..

 27. Laura 28 maart 2016 / 15:30

  Je haar ziet er leuk uit!

  Ik heb geen Lyme maar autisme en vind naar de kapper gaan ook echt een verschrikking.
  Laatst had de kapper ineens shampoo met Muntgeur.. juk. Heb de keer daarna gevraagd of hij ook wat had wat iets minder stinkt xD.

 28. Vivian 28 maart 2016 / 16:51

  Staat je goed! Ik vind het altijd wel fijn, maar het is ook enorm vermoeiend inderdaad.

 29. Anneke 28 maart 2016 / 20:06

  Ik haat naar de kapper gaan! Zit je daar heel de tijd op je eigen smoelwerk te staren dat er door de helse verlichting op z’n mottigst uitziet (en het feit dat je haar alle kanten opstaat of kleddernat helemaal plat op je kop wordt gedrukt) waardoor ik altijd compleet depri terug buitenwandel. En dan heb ik het nog niet gehad over de mastodont van een migraine-aanval die ik ervan krijg door al die prikkels in zo’n kapsalon…
  Nope, hier ook geen kapper-fan 😉

  • Lisanne 28 maart 2016 / 22:20

   Hahaha, mijn kapper heeft in haar nieuwe salon in elk geval wél voordelig licht. Maar ik snap helemaal wat je bedoelt met dat verschrikkelijke licht en dat hoofd waar je dan de hele tijd naar moet zitten kijken, hahaha.

   Én, ze heeft het zo goed gewassen en verzorgd dat ik na de kapper niet meteen onder de douche hoefde te springen om te wassen! Dat was een first, haha 😀

 30. Ann 29 maart 2016 / 16:59

  Ik heb nooit geen hekel gehad aan de kapper, ook ben ik heel makkelijk alles mag, kan en doe lekker wat je wilt.. Hoe fijn is dat voor een kapper een klant die niet zo moeilijk doet?!

  Wel voelde ik me vroeger ongemakkelijk bij de kapper vanwege mijn onzekerheid ( kapster meisjes zijn vaak ook zo knap! ) maar nu ik ouder ben heb ik daar geen last van. Tegenwoordig is het juist een hele leuke gezellige uitje geworden samen met mijn moeder want wij gaan altijd samen naar de kapper en we hoeven elkaar maar aan te kijken en we snappen het ^^

 31. Chinouk 29 maart 2016 / 21:21

  Ah meh, wat vervelend dat het zo pijnlijk is voor je. Je haar zit (en zat al) prachtig! Lijkt me zo fijn, haar dat van nature lekker steil naar beneden valt en niet pluist etc. Afijn, ikzelf vind de kapper HEERLIJK! Maar ik wil het graag lang laten groeien, dus ik ga nog maar heel sporadisch. Ik heb een thuiskapster, dus het is vaak snel en lekker goedkoop (maar toch heel goed), maar ik mis de uitstapjes en lekker tutten bij een luxe salon wel hoor..

 32. Tamarah 2 april 2016 / 00:07

  Wauw mooi geworden zeg! En ik heb ook een hekel aan de kapper om dezelfde redenen, gepluk en getrek aan je. En al dat geklets om je heen. Wat voor mij helpt is een thuiskapper die gewoon mijn haar met een plantenspuit nat maakt en die niet de oren van mijn hoofd kletst. Heerlijk.

 33. Anne 9 april 2016 / 19:55

  Ik heb zo’n hekel aan naar de kapper gaan. De laatste keer vond ik het erg confronterend. Mijn haar was zo dun geworden en dan tijdens het knippen steeds naar mijn bleke, magere, vermoeide spiegelbeeld staren. Om duidelijk te maken hoe stom ik het vind zeg ik vaak dat ik liever naar de tandarts ga. Hoef je in ieder geval niet te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.