Koude voeten, handen en lichaam? Deze 6 hulpjes werken!

Naast een boel dekens, warme truien, mutsen en sjaals, een lekker warme verwarming, extra dikke sokken, of een vriend of vriendin om tegenaan te kruipen zijn er nog een aantal hulpjes die je helpen warm te blijven in de winter. Nu begint het buiten toch echt wat meer frisjes te worden, dus dit leek me het perfecte moment om de hulpjes die ik gebruik te laten zien.

koude-handen-tijdens-het-computeren

Koude handen tijdens het computeren

Last van koude handen tijdens het computeren? Ik wel, en daarom vind ik deze muismat ook zo briljant! Ik bestelde hem als grapje, gewoon omdat ik het zo leuk bedacht vond. Maar uiteindelijk heb ik hem nu toch al regelmatig gebruikt! Er zit een snoertje aan die je in een usb poortje kan doen, dat is lekker makkelijk. Hoe je hem gebruikt? Je muis doe je in het kuikentje, daar binnenin zit een warmteelementje waardoor je hand lekker warm blijft. En ja, ik gebruik hem, vind het prima werken, niet vervelend ofzo. Echt een aanrader! En ook een leuk cadeau natuurlijk voor iemand die gauw koude handen heeft, haha.

Deze is te koop voor €12,95 op iCadeau.nl

warmtepleisters

Deze hulpjes besprak ik al eerder: warmtepleisters voor de voeten, handen & rug

De Action warmtepleisters voor je rug en de warmtepleisters van pleisterhuis.nl zijn er in verschillende vormen en maten.

Dit vind ik heerlijk, voornamelijk die voor mijn voeten en als het straks kouder wordt voor mijn handen. De warmtepleisters voor op je voeten plak je op je sokken en dan heb je heeerlijk warme tenen. Deze zijn perfect wanneer je een dag veel buiten bent en het is ijskoud buiten. En de warmtepleisters voor je handen (op de foto onder te zien, zijn gewoon ‘zakjes’) stopte ik altijd in mijn handschoenen wanneer ik ging fietsen door de kou.

Het enige nadeel van deze pleisters is dat ze maar een keer te gebruiken zijn. De warmtepleisters blijven echt wel een uur of 8 goed bij mij (ligt volgens mij aan de omgevingstemperatuur hoe lang het precies is). Die van Action zijn vrij betaalbaar, daar betaal je ongeveer een euro voor drie pleisters. De van Pleisterhuis (mijn favoriet) zijn iets duurder, daar betaal je bijvoorbeeld €1,50 voor een setje warmtepleisters voor je voeten. Én dan betaal je natuurlijk ook nog verzendkosten.

warme-handen-en-voeten1

Herbruikbare handwarmers

Deze exemplaren ken je misschien wel, dit zijn zakjes met een vloeistof. Wanneer je deze in kokend heet water doet worden ze klaargemaakt om gebruikt te worden, vervolgens kun je het metalen dingetje dat erin zit omklikken. En dan gaan ze werken, dan worden ze helemaal warm! Ze blijven helaas niet heel lang warm (lang niet zo lang als de warmtepleister handwarmers), maar wel lang genoeg voor een fietstochtje.

Deze gebruik ik dus als ik naar buiten ga wanneer het koud is in mijn schoenen, in mijn handschoenen, of gewoon thuis wanneer ik erg koude handen heb.

warme-voeten1

Voordeligere warmtepleisters voor je voeten van Wibra!

Nu was ik onlangs bij de Wibra waar ik deze warmtepleisters voor je voeten tegen kwam. Hier ben ik echt onwijs blij mee! Deze kosten 0,69 euro per paar, dat scheelt weer dus! Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd, maar op de verpakking staat dat ze tot zes uur warm blijven. Ik ben heel benieuwd, ik laat het jullie weten wanneer ik ze gebruikt heb, maar wilde de tip dus alvast geven! Edit: ik heb ze inmiddels geprobeerd en ze werken prima, aanrader dus!

Oja: warmtepleisters voor je voeten zijn ook ideaal voor wanneer je koude voeten hebt in bed, haha. Daar gebruik ik ze ook weleens voor, wanneer mijn voeten gewoon helemaal niet meer warm willen worden.

Verder heb ik sinds kort trouwens ook een elektrische deken, maar die heb ik nog niet in gebruik genomen, haha. Bij mij is het ik-heb-het-koud festijn al begonnen, voornamelijk dus de tenen (en handen). Deze hulpjes heb ik allemaal al in gebruik genomen! En ik ga de deur niet meer uit zonder muts natuurlijk. Wat zijn jouw tips om warm te blijven wanneer het koud is? (buiten of binnen tips zijn allebei welkom natuurlijk!

DELEN:

45 reacties

 1. BirdPlanet.nl 22 november 2013 / 07:25

  Ohhh ik heb altijd koude handen of een koude neus! Die pleisters kende ik nog niet, maar met zo’n pleister op je neus rondlopen is ook een beetje raar, haha. Wel fijn voor wintersport, voor in je skischoenen of handschoenen. Fijn artikel!

 2. MySimplySpecial 22 november 2013 / 07:43

  Mijn handen worden ook heel snel koud als ik achter de computer zit. Ik draag dan vaak van die halve handschoentjes.

 3. Hannelore 22 november 2013 / 07:49

  Normaal reageer ik nooit, maar hier heb ik misschien nog een goed idee voor je! Kersenpitkussentjes! Het zijn zakjes met, duh, kersenpitten erin en die houden ook heel goed warmte vast. Je hebt ze in verschillende formaten, maar ik heb een zakje van 20 op 20 denk ik. Je legt ze drie minuten in de magnetron en dan blijven ze ongeveer 6 uur warm. Ik gebruik ze altijd in bed voor mijn voeten, maar soms ook achter de computer, op de grond en dan mijn voeten erop.
  Ze hebben het op heel wat webshops en ook in wat natuurlijker geïnspireerde winkels. Weet niet echt hoe ik het beter moet omschrijven :p. Ik ben er echt heel blij mee, hopelijk helpt het jou ook! 🙂

 4. Kelly Caresse 22 november 2013 / 07:50

  Ik ben een echte koukleum en ik heb snel koude voeten, vooral in bed, wat ik gewoon doe is mijn ijsklompjes tegen vriendlief zijn warme lichaam leggen haha (liefde is: elkaars voeten ik bed opwarmen)

 5. Kimberly 22 november 2013 / 08:00

  Wat een supertips heb je gegeven zeg! Die kuiken wil ik nu ook heel graag, lijkt me ideaal tijdens het computeren. En voor die warmte pleisters ga ik snel kijken, mijn handen en voeten zijn zo ontzettend koud dat het net lijkt of ik ze in de vriezer heb gestopt. En dat te bedenken dat ik gister buiten nog iemand zag in z’n t-shirt…

 6. Ilse 22 november 2013 / 08:12

  Allemaal dingen die ik nog niet kende.
  Wel fijn om te weten dat er nog meer (en ergere) koukleumen zijn dan ik. 😉

 7. Ashleey 22 november 2013 / 08:25

  Wat een super origineel artikel! Leuke tips ook!

 8. Manon 22 november 2013 / 08:31

  De laatste tijd heb ik niet zo snel kouden handen en voeten meer. Vorig jaar en die jaar ervoor had ik dat wel heel erg, maar misschien komt dit nog.

 9. Suzanne 22 november 2013 / 08:51

  Nuhb grootste liefde is een warme pittenzak en daarna de warmtepleisters. Wat een uitvinding!

 10. Hester 22 november 2013 / 08:53

  Haha de handwarmer vind ik zo leuk, ik heb namelijk altijd koude handen tijdens het computeren! Wat wel helpt is zorgen dat je ellebogen hoger zijn dan je handen, dan kan het bloed gewoon blijven stromen zeg maar want dat is volgens mij vaak het probleem. Ik wissel alleen best wel vaak van muis naar toetsenbord en dan is dat kuikentje niet zo heel handig meer. Ik wil gewoon een verwarmde, fluffy muis!

 11. Kirsty 22 november 2013 / 09:15

  Fijne tips! Ik ben echt een vreselijke koukleum. Het scheelt dat ik de verwarming hier lekker aan kan zetten, maar als ik mijn handen er niet letterlijk op houd blijven ze alsnog koud haha. Zo’n kuikentje voor om je muis lijkt me wel wat!

 12. Kimberley 22 november 2013 / 09:29

  Ik heb er binnen gelukkig niet zo’n last van, maar buiten bevriezen mijn handen echt meteen (ondanks handschoenen).. Volgens mij moet ik echt de hele winter met skihandschoenen gaan lopen, haha 😛

 13. Marleen 22 november 2013 / 09:48

  Ben ook niet zo van het reageren, stille meelezer, maar de warmtepleisters zijn menigmaal slecht in het nieuws geweest, heb foto’s gezien; mensen met flinke brandplekken . Pas daar mee op !

  • Lisanneleeft 22 november 2013 / 13:04

   Klopt, goed dat je het zegt! Vooral wanneer je ze op je huid plakt is het aan te raden om jezelf heel goed in de gaten te houden! (die van de Action)
   Die van Pleisterhuis plak je op je kleding, dus dat is wel veilig, lijkt me? Kan nooit kwaad om alsnog oplettend te zijn natuurlijk.

 14. Tess Evea 22 november 2013 / 10:10

  Wat een super handige producten. Het word natuurlijk ook koud!

 15. Stella 22 november 2013 / 10:48

  Ik heb altijd van die warm-word-pads (zo noem ik ze altijd) in mijn skischoenen. Maar het is natuurlijk ook ideaal tegen koude voeten onderweg naar school, e.g. Leuk en heel handig artikel! Ik ga mijn vriendin die eeuwig koude handen heeft dit maar eens even doorsturen!
  Liefs!

 16. Annelie 22 november 2013 / 11:00

  Grappig muismat! Ik krijg altijd één koude hand als ik achter mijn laptop zit. Altijd rechts haha waarmee ik de muis vasthoud.

 17. Esmir van Wering 22 november 2013 / 11:15

  Dank voor je tips.
  PS: een elektrische deken is dan wel lekker warm, maar naast warmte geeft het ook straling af. En dat is niet goed voor je. Misschien toch een ander alternatief bedenken? Een warme groet!

 18. Hester 22 november 2013 / 11:17

  Vroeger had ik heel veel last van koude voeten, nu nog maar heel weinig. Eigenlijk alleen soms als ik ga slapen en daar heb ik een klein elektrisch dekentje voor. Die kun je aan je voeteneinde leggen. Het meest koude voeten heb ik nu nog als in lang buiten moet zijn en dan lijken die pleisters me echt ideaal. Ik heb nog wel een tip voor mensen die thuis koude voeten hebben ook al heb ik deze zelf niet in huis, er bestaan sloffen met warmte elementen die je los uit de sloffen kan halen en dan in de magnetron doet en vervolgens terug in de slof en dan zijn je sloffen echt een lange tijd heel warm.

 19. WeHeartFit 22 november 2013 / 11:41

  Ik gebruik warmtepleisters van het Kruidvat, in een rode verpakking. Verder heb ik ook zo’n zakje met vloeistof met een metalen klikding erin. Blijft grappig om naar te kijken haha!

 20. SanneWierda 22 november 2013 / 12:27

  Die warmer voor bij je computermuis, briljant! Haha!
  Wat ook heeeel goed werkt is een hittepit! Je doet hem twee minuten in de magnetron en hij is heerlijk warm, fijner dan een kruik. Ik heb een hittepit in een knuffel (vorig jaar gekocht bij de blokker) die je supermakkelijk in je nek kunt leggen als een soort sjaal. Echt ideaal!

 21. Eveline 22 november 2013 / 12:42

  Ik vind het echt verschrikkelijk, maar zodra er ook maar een beetje kou in de lucht zit, krijg ik al koude voeten en als ik dan naar bed ga ‘s avonds, krijg ik ze ook echt niet warm in bed. Ik kan dus echt niet zonder een warmtedekentje (Ik heb hem dan in het formaat van een kussentje, als ik een hele warmtedeken heb, heb ik het weer snel veel te warm ;)).

 22. Ise 22 november 2013 / 12:43

  Haha dat muismatje is echt briljant bedacht! Zou ook wel iets voor mij zijn. Mijn elektrische deken is op het moment mijn grootste vriend en warmtepleisters heb ik ook al een voorraad ingeslagen. Laat die kou maar komen 😉

 23. Tamarah 22 november 2013 / 13:24

  Leuke tips zeg! Ik heb zelf met computeren ook koude handen en dat vind ik zo irritant! Ook de voetenwarmers lijken me fijn!

 24. Lisa 22 november 2013 / 13:36

  Voetenverwarmers!
  O mijn god, wat een uitvinding.
  Nee, ik had er nog nooit van gehoord…
  Die muismat lijkt me inderdaad ontzettend handig, vooral als je enorm veel tijd achter je pc spendeert met bloggen/studeren/gamen. Gelukkig ben ik bijna jarig en kan ik dan mamma lief aankijken.

  Zullen we weer terug naar de zomer gaan?
  Ik word ook zo moe en lusteloos van dit weer.

 25. Lisa 22 november 2013 / 13:39

  Het wordt ook weer zo koud. Ik dacht laatst dat ik nog wel zonder sjaal naar buiten kon, niet dus. Het zonnetje scheen zo mooi, maar schijn bedriegt haha. Goede tips. Ik heb zelf een elektrische deken op m’n bedje en draag lekkere warme sloffen. Dat kuikentje is wel heel tof! Liefs

 26. SunshineCin 22 november 2013 / 14:27

  Ik ben fan van mijn kersenpitkussen. En ik slaap ‘s nachts met sokken, gek genoeg zijn mijn handen dan altijd warm (maar die smeer ik ook in met handcrème voor het slapen gaan) en mijn voeten koud. Vroeger werd gezegd dat slapen met sokken niet goed was, maar dat is achterhaald. Dat kuikentje, ideaal! Maar dan is mijn linkerhand nog steeds koud 😉

 27. Linda 22 november 2013 / 21:22

  Wat een uitvinding, warme tenen in de winter in je schoenen! 🙂
  Ik loop nu heel de winter op UGGS omdat ik echt een hekel heb aan koude voeten, de rest van je lichaam word daarna ook zo snel koud!
  Erg leuke post met leuke en vooral fijne tips 🙂

 28. Cynthia 22 november 2013 / 21:36

  Leuk artikel! Ik heb altijd koude voeten, maar heb laatst lekkere warme sokken bij Primark gehaald (:

 29. Stephanie 23 november 2013 / 16:29

  Die voor de muis lijkt me wel handig, want dan worden mijn handen het meest koud!

 30. Carlijn 24 november 2013 / 14:43

  OMG! Dat dingetje voor je muis is echt voor mij gemaakt. Ik heb tijdens het computer altijd één ijskoude hand. Verschrikkelijk!

 31. Meandra 25 november 2013 / 13:51

  Bedankt voor de leuke tips! Ik heb snel heel erg pijn in mijn handen, dus deze tips vond ik erg leuk om te lezen.

 32. Bregje 26 november 2013 / 10:40

  Ik ben gek op mijn kruiken, de zakvorm. en ik leg eigenlijk altijd mijn sokken op de warme verwarming zodat wanneer ik ze aantrek ze lekker warm zijn.
  warmepleisters vind ik erg fijn voor mee naar het werk, de teenwarmers ga ik binnenkort proberen want de koude voeten zijn weer aanwezig!

 33. Anne 7 december 2013 / 16:21

  Een simpel kruikje is ook heel fijn. Toen ik nog in mijn appartementje woonde gebruikte ik die iedere nacht in de winter. Ik had namelijk alleen een gaskachel en die maakte teveel herrie om ‘s nachts aan te hebben en het kon behoorlijk koud worden binnen. Verder kan douchen ook een fijne manier zijn om weer warm te worden, al kost dat natuurlijk ook weer energie, een enkele keer is het de enige manier geweest die hielp.

  • Lisanneleeft 1 maart 2014 / 16:59

   Heb even gelezen! Zoals je wellicht al hebt gemerkt heb ik al wel meerdere aandoeningen die dit veroorzaken.
   Echter staat er in dat stuk dat hypothyreoïdie meestal wordt veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto, dat is helemaal niet waar. Veel meer mensen hebben gewoon een te traag werkende schildklier zonder dat ze de ziekte van Hashimoto hebben. Beetje raar dat dat er staat!
   Toevallig heb ik zelf wel de ziekte van Hashimoto 🙂

 34. Chantal 21 maart 2016 / 00:22

  Er zijn verwarmde bureau onderleggers te koop voor op je bureau. Echt heerlijk warm. Gewoon met een aan/uit schakelaar. Echt een aanrader. Ik heb geen koude handen en vingers meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.