Mijn mening over het Energy+ hoofdkussen

Het is alweer een tijd geleden dat ik dit kussen voor een review toegestuurd kreeg, maar na lang en uitgebreid testen heb ik mijn mening kunnen vormen over het Energy+ kussen! Het is een kussen met traagschuim, maar dan anders en hij komt van de webshop energy-plus.info. Lees verder om meer te weten te komen over het kussen en mijn mening erover.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet de beste slaper. Volgens mij heeft iedereen wel ervaring met slapen met (veel) pijn, da’s niet zo’n succes. Verder zijn er meer problemen met fibromyalgie in combinatie met slapen, wij kunnen namelijk niet in een diepe slaap komen. Maar met die details zal ik jullie niet gaan vervelen, haha.

Voorheen sliep ik op een traagschuim kussen, zo’n voorgevormd ding met van die bobbels. Lekker vaag uitgelegd, maar ik zat echt vastgeplakt aan dat ding. Niet letterlijk, maar bijvoorbeeld op vakantie ging hij altijd mee. Al-tijd. Weekendje weg? Dan moest hij mee. Zelfs als ik bij Tim ging slapen nam ik hem mee. Dat is trouwens ook een tip van mij: als je slecht slaapt, neem dan op vakantie je eigen kussen mee. Je complete matras meenemen is natuurlijk onmogelijk, maar alleen een kussen maakt al een groot verschil. Maar goed, het kussen dat ik had vond ik perfect, maar ik wilde dit kussen weleens uitproberen, als het niets was zou het ook niet erg zijn.

kussen1

Over het Energy+ hoofdkussen

Op het eerste gezicht lijkt het een doodnormaal hoofdkussen, maar het bijzondere aan dit kussen is dat hij gevuld is met allemaal traagschuim stukjes. Traagschuim is erg fijn als je last hebt van je lijf, althans, daar staat het om bekend. Nu zijn die meestal van die voorgevormde dingen (zoals ik dus ook had), maar toch is dat niet helemaal hetzelfde als een ‘gewoon’ kussen. Het went wel hoor, zo’n voorgevormd ding, niks mis mee ook.

Maar bij dit kussen kun je dus zelf bepalen hoe veel van de vulling je erin wil laten. Op die manier kun je het kussen dunner en dikker maken.

kussen2

Mijn mening over het Energy+ hoofdkussen

Eigenlijk zegt het feit dat dit kussen nu meegaat op vakantie, in plaats van mijn oude, eigenlijk al genoeg. Ik slaap nu dagelijks op het kussen! Het is denk ik ook wel een kwestie van gewenning, maar laatst probeerde ik het weer eens op mijn oude kussen, maar halverwege de nacht pakte ik dit schatje er weer bij. Jep, ik ben verliefd. Hij ligt gewoon heerlijk! Zachter dan een ‘normaal’ kussen (sorry, ik kan er echt niet meer op slapen zonder erg nekpijn te krijgen), maar veel flexibeler en zachter dan een voorgevormd traagschuim kussen.

Oja, iets wat ik nog wil zeggen: Als je net zoals ik last hebt van je lijf, realiseer dat een hoofdkussen dan enorm belangrijk is! Ik zeg niet dat je dit kussen moet kopen, absoluut niet, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Maar normaal zou ik 59 euro voor een kussen duur vinden, maar dit is iets waarop ik absoluut niet op zou besparen. Dus nog een tip van mij: zoek een goed kussen, dat gaat je veel klachten besparen!

De prijs van het kussen is dus 59 euro en is hier in de webshop te vinden. Op wat voor kussen slaap jij? En ben jij ook zo gehecht aan jouw kussen, of kan je overal eigenlijk wel op slapen?

DELEN:

30 reacties

  1. Alette 2 augustus 2013 / 07:51

    Wat een duidelijke review! Zelf ben ik ook erg gehecht aan mijn kussen. Ik neem ‘m nooit mee op vakantie/weekendje weg omdat ik dat teveel gedoe vind, maar ik heb daar wel elke keer spijt van haha. Zo’n traagschuimkussen zoals jij eerst had vind ik trouwens vreselijk. Dan word ik pas echt wakker met nekpijn en zelfs hoofdpijn. Maar ik lig ook best veel op mijn buik tijdens het slapen dus dan is zo’n kussen gewoon te hoog denk ik

    • Lisanneleeft 2 augustus 2013 / 11:19

      Je hebt er verschillende hoogtes van he! Maar het is wel echt een kussen waaraan je eerst heel erg moet wennen. Toen mijn pa hem net voor hem had gekocht vroeg ik me ook af waarom hij dat had gedaan en vond ik het jammer dat hij niet teruggebracht kon, haha.

  2. Kimberly 2 augustus 2013 / 07:59

    Wat een fijne review! Ik kan ook echt niet zonder mijn kussen, maar ik merk dat hij de laatste tijd niet meer zo lekker ligt en ben echt op zoek naar een nieuwe en fijne. Ik heb zelf als ik wakker word ook best veel pijn, en hoop dat deze misschien een uitkomst kan gaan bieden. Ik ga er eens over nadenken 😀

  3. Ilse 2 augustus 2013 / 08:03

    Ik slaap eigenlijk zowat overal wel gemakkelijk, het kussen maakt niet zoveel uit.
    Leuke (romantische) kussenhoes heb je!

  4. Yara 2 augustus 2013 / 09:10

    Klinkt prima! Ik moest vroeger ook mijn kussen altijd mee hebben, maar tegenwoordig valt het wel mee.

  5. Anneke 2 augustus 2013 / 09:20

    Ik heb mijn hele leven al moeite met mijn hoofdkussen. Heb er al meerdere geprobeerd en in het begin zijn ze hemels en dan ineens ligt het niet meer lekker, erg vervelend.

  6. Nem 2 augustus 2013 / 09:53

    Ik zweer bij tempur! Enige nadeel van dit soort kussens is dat er er snachts wel eens afglij met m’n hoofd. Vanwege mijn klachten moet ik goed liggen, anders voel ik mijn been sochtends niet meer 🙁

  7. I scream beauty 2 augustus 2013 / 10:10

    Fijn dat dit kussen je zo goed bevalt! Vroeger toen ik nog op turnen zat, sliep ik altijd zonder kussen. De laatste jaren wel weer, maar eerlijk gezegd slaap ik overal wel goed.

  8. josien 2 augustus 2013 / 10:24

    wat een goede review. ik houd deze in elk geval in mijn achterhoofd als ik toch een nieuw kussen aan wil schaffen. tot september doe ik in elk geval geen nieuwe aankopen 😉
    mijn hoofdkussen neem ik meestal niet mee, maar ik gebruik ook een extra kussen voor mijn knieen. maar nog veel belangrijker, ik neem overal maar dan ook echt overal mijn luchtbed mee naartoe. deze leg ik bovenop het matras en dan pomp ik deze zo hard/zacht op dat je waterbedeffect krijgt. ik kan op geen een normaal matras slapen alleen mijn eigen luchtmatras of dus dit alternatief. misschien een tip voor anderen.

    • Lisanneleeft 2 augustus 2013 / 11:14

      Volgens mij heb je dat al eens eerder verteld bij de comments, ik heb deze keer je tip gebruikt! Geen echt luchtbed luchtbed, maar zo’n luchtbed matje. Heb ik meegenomen om op het matras te leggen op vakantie vanwege de slechte bedden 🙂 Dus nog bedankt voor de tip 😀

  9. natanja 2 augustus 2013 / 11:12

    je hebt mijn overgehaald ik heb veel last van mijn nek en hoofdpijn dus het is het waard om het te proberen ik kopen hem na mijn vejaardag

  10. Hester 2 augustus 2013 / 11:12

    Ik sliep eerst altijd zonder kussen, het maakt me eigenlijk alsnog niet heel veel uit waar ik op slaap. Ik ga altijd helemaal naar onderen liggen, op het uiterste puntje, haha 😛

  11. Wendy 2 augustus 2013 / 11:29

    Interessante review. En goed dat het kussen jou bevalt. Ik neem ook, als ik op vakantie ga, altijd mijn kussen mee. Dan slaap ik beter 😛

  12. me 2 augustus 2013 / 17:14

    Helaas werkt een traagschuimkussen bij mij juist averechts met mijn nekartrose, ik heb het meeste baat bij een heel laag kussen.

  13. Lianne 2 augustus 2013 / 18:18

    Hmm, hij lijkt mij wel en niet fijn. Vind 59 euro alleen best duur voor ’n gokje of het wel of niet wat zou zijn, haha

  14. Annelies 2 augustus 2013 / 19:34

    Ik vind 59 euro voor een goed hoofdkussen helemaal niet duur. Ik heb nu ook een goed kussen en dat maakt echt een groot verschil.

  15. Debbie Peteri 2 augustus 2013 / 21:27

    Met mijn chronische nekklachten kan ik ook wel zo’n kussen gebruiken! Ik slaap nu op een zogenoemde fysio-kussen, maar die is al aardig aan het vergaan (en ook overal mee naar toe gesleept). Dus wellicht hier even over nadenken.

  16. Ilse 2 augustus 2013 / 22:32

    Ik ben zeer zeker gehecht aan mijn kussen, ik neem hem overal naar mee & hij bezorgt me goede nachten. Perfect toch? 😀

  17. Estrella 2 augustus 2013 / 22:52

    Klinkt goed! Ik heb zelf vrij snel last van rugpijn, ook tijdens het slapen. Ik heb een aantal jaren geleden wel een wat duurder kussen gekocht, maar volgens mij was dat geen traagschuim.

  18. Ise 2 augustus 2013 / 23:48

    Ik heb er ook een met van die hobbels en dat bevalt me ook nog steeds goed! Heb zelfs laatst bij de Xenos een mini variant gekocht om mee te nemen.

  19. Iris 3 augustus 2013 / 21:03

    Hmm, klinkt goed! Maar ik zit ook (figuurlijk) vast geplakt aan mijn kussen dus ik zou niet snel een andere proberen. Ik heb zelf ook vaak problemen met slapen, vooral door nek- en hoofdpijn. (En omdat ik een vreemd slaapritme heb, maar daar kan een kussen vast weinig aan doen) Ik koop al jaaaaaren één van Silvana, met zo’n stevige band erin (?) voor extra steun bij de nek. Ding is 90 euro (auw!!) maar met de vorige deed ik volgens mij wel 5 jaar. Dus 59 euro vind ik ook wel meevallen hoor! Als ‘ie maar lekker ligt.

  20. ellen 13 augustus 2013 / 18:41

    Handig! Ik heb een goedkoop kussen van de markt, ik merk echt dat deze niet genoeg steun bied. Heel de vulling zit scheef, alles zit naar de zijkanten of naar een kant gedrukt zodat m’n kussen niet lekker ligt

  21. lois 15 augustus 2013 / 18:48

    ik kan echt niet zonder mijn kussen, hij gaat overal mee naar toe! anders slaap ik gewoon niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.