Laat jezelf zien met een woordenwolk

Dat het bestond wist ik, maar het ooit geprobeerd, dat had ik nog niet. Het maken van een ‘word cloud’ is leuk! Zo zien mensen in een oogopslag wie jij bent, wat jij doet en waar je voor staat. Hoe je dat kunt doen en waarbij je dat kunt gebruiken? Dat zal ik even uitleggen.

woordenwolk

Het maken van de woordenwolk

Neem een tekst over jezelf. Eentje die je bijvoorbeeld hebt moeten schrijven om jezelf voor te stellen of eentje die iemand anders over jou heeft geschreven. Natuurlijk kun je ook altijd een nieuwe tekst bedenken, als je er een perfect passend plaatje van wilt maken. Vervolgens voeg je deze tekst in in het tekstvak op Wordle.net. Nu kun je hem precies naar jouw zin aanpassen!

Waarvoor is zo’n woordenwolk goed?

Ik denk dat het sowieso goed is om eens na te denken over wie jij bent. Voer een tekst in waarin jij jezelf voorstelt en kijk welke woorden naar voren komen. Wil je dat deze gedachten naar voren komen als mensen aan jou denken? Zo ja, dan heb je iets goed gedaan, en zo niet dan weet je wat je te doen staat!

Verder is dit natuurlijk de perfecte manier om jezelf in een oogopslag voor te stellen. Gewoon, BOEM, in een keer, dit ben ik! Met de woorden die je gebruikt zeg je natuurlijk veel, maar ook de vormgeving is belangrijk. Als je dit op een goede manier doet zou het nog weleens heel handig kunnen zijn!

Waarvoor kun je zo’n leuke woordenwolk gebruiken?

Daar heb ik heel erg veel crea bea ideeën over!

 • De achterkant van een visitekaartje
 • Als je een creatief beroep hebt vind ik hem heel passend op een CV! (misschien dat je dan geen gebruik maakt van Wordle, maar ik vind het een goed idee, al zeg ik het zelf)
 • Als je je op een website voor wilt stellen
 • Gewoon voor de fun op je blog, je Facebook, Twitter, je bureaublad (laat hem zijn werk doen als visionboard, wie wil jij worden?)

Uiteraard hoeft dit niet altijd perse om een persoon te gaan, je kunt dit ook prima doen met een ander thema. Zelf vond ik het heel leuk om even bezig te zijn met deze woordenwolk! Het laat je een beetje nadenken over wie je bent en wat je wilt laten zien. Heb jij weleens zoiets gemaakt? En hoe zou jij willen dat jouw woordenwolk eruit ziet?

13 reacties

 1. Alyssa 27 oktober 2012 / 08:47

  Wat leuk zeg! Ik kan me herinneren dat ik eens zoiets op FB heb gemaakt 🙂 vanuit al mijn statussen. Erg leuk!

 2. Tamara 27 oktober 2012 / 13:36

  Wij moesten altijd van die Wordle’s maken voor de studie, tijdens brainstormsessies. Omdat het ook gewoon heel handig is als je met een groep moet samenwerken om te zien wat iedereen het belangrijkste vindt of het meest aanspreekt!

 3. Linda 27 oktober 2012 / 13:52

  Leuke ideetjes!! En inderdaad, heel handig om zoiets te maken, als je weet waar je voor staat, weet je ook beter wat je wilt (bereiken) 🙂

 4. Marike - LIVWOW.nl 27 oktober 2012 / 18:09

  Ik heb heel vaak woordenwolken gemaakt voor schoolprojecten, soms voor mijzelf om duidelijk te maken wat de kern van het project is en soms voor de leraar om een conclusie mooi te weergeven. 😉

 5. Nora 27 oktober 2012 / 20:08

  Hej Lisanne! Volgens mij is dit de eerste keer dat ik je blog uitgebreid bezoek, en ik wilde je bedanken. Je persoonlijkere posts, de berichten over fibromyalgie en gezond leven/voeding en je blog in het algemeen hebben mij op deze late zaterdagmiddag erg geinspireerd… het klinkt gek, maar ik voel me echt energieker en vol hoop door het bladeren in je blog! Je hebt er een volger bij op bloglovin, thanks and keep on doing the great work! x

 6. Ilse 27 oktober 2012 / 21:09

  Oh dit heb ik eens voor school moeten maken, super leuk!

 7. Isabel 28 oktober 2012 / 12:02

  Super leuk zo’n woordenwolk maar hij doet het niet bij mij 🙁

 8. Roxanne 28 oktober 2012 / 14:32

  Wat leuk! Ik zag hem laatst op een andere blog ook voorbij komen. Misschien ga ik er ook eens naar kijken, maar niet vandaag, want ik moet eigenlijk helemaal niet bloggen en blogs lezen, maar studeren voor een tentamen! 🙂

 9. Ise 28 oktober 2012 / 20:48

  Leuk idee, ik ga het ook eens maken! 🙂

 10. Ilse 28 oktober 2012 / 23:12

  Erg leuk bedacht. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.