Lach erom

Ik heb mijn Mindfulness box (aanrader!) erbij gepakt, aan de hand van de kaartjes daaruit heb ik een aantal adviezen gekozen die daarop stonden. Deze wil ik graag op mijn eigen manier toelichten! Deze keer: lach erom! En als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dat wel doe.

lach-erom

bron

Chronisch ziek zijn en lachen

Sowieso heb je als je chronisch ziek bent een goede dosis humor nodig om hier goed mee om te gaan. Sommige dingen zijn gewoon te bizar of te gek voor woorden dat er grapjes over maken het draaglijker maakt.

Als je nerveus bent of bij een serieus gesprek, als je huilend in bed ligt, als je het allemaal even niet ziet zitten, als je veel last hebt van iets specifieks, op elk moment maakt humor een hoop goed. Het maakt het niet écht goed, maar het maakt het meer draaglijk.

Tim (mijn ex) was echt de koning van het bedenken van de grapjes-die-eigenlijk-niet-kunnen. Van die grapjes die je niet in het openbaar wil maken, maar waar je stiekem om moet gniffelen als iemand er thuis eentje bedenkt.

Lachen als iets fout gaat

De meeste mensen houden wel van een beetje leedvermaak. Maar wat als jij het slachtoffer bent? Lekker meelachen!

In eerste instantie kun je waarschijnlijk om een fout waarvoor je je schaamt niet hard lachen, maar vaak kun je achteraf wel lachen om de fouten die je hebt gemaakt.

Zo vergat ik op school standaard de laatste (bovenste) traptrede als er een leuke jongen voorbij liep. En ja, dan struikel je dus. Dit gebeurde regelmatig en eigenlijk is dat wel heel erg grappig.

Lege pakjes kaas die terug in de koelkast gelegd worden. Dat deed ik op het moment dat mijn hoofd het echt niet goed deed en ik erg in de war was. Maar die lege pakjes kaas zorgde ervoor dat we erom konden lachen.

Lachen als mensen stom doen

Verder zit het internet vol met haters, dat weten we inmiddels allemaal wel. In mijn blogtips heb ik een speciale blogpost gewijd aan ‘negatieve reacties‘. Als iemand iets naars zegt: ligt het probleem dan bij jou, of bij die persoon? Dat kan allebei! Iets naars dat tegen jou gezegd wordt betekent lang niet altijd dat dat ook persoonlijk aan jou gericht is of dat het klopt. Dit kan ook zo zijn wanneer iemand iets stoms of iets doms zegt over of tegen jou.

Onder YouTube video’s werd een periode steeds gevraagd of ik een man zou zijn of een vrouw. Is vast gemeen bedoeld, maar ik vond het grappig.

En op YouTube vinden mensen het ook heel erg leuk om iets negatiefs te vinden en dat te vertellen. ‘Jij bent stom’ en ‘Jij bent raar’ of ‘Jij bent lelijk’ zijn bijna standaard reacties onder een YouTube video. Ook hierom kan ik wel lachen. Ik ben zelfs een beetje flauw soms: als ik een bui heb reageer ik op zo’n reactie en vind ik mezelf heel grappig. Die kinderen (ik denk dat het meestal jonge mensen zijn) schrikken zich dan een hoedje, haha.

Verder kan ik inmiddels ook wel lachen om de complete complottheorieën die mensen over mij en mijn ex bedenken (En ja, er bestaat ook een oneindige hoeveelheid complottheorieën over andere bloggers).

Het kan niet altijd helemaal goed gaan, soms maak je een foutje. Of gaat het niet zoals je wil. Een van de betere manieren om de pijn minder te maken is door erom te lachen. Wat vind jij?

Deze blogpost bevat een affiliate link, door via deze link te kopen steun je mij gratis. Meer weten? Lees het hier.
DELEN:

16 reacties

 1. marije 8 april 2016 / 06:15

  Lachen en humor zijn altijd goed. Ook tov haters. In mijn optiek hebben die mensen zelf een probleem. Door lachen gaat de spanning er juist af.

 2. Josan 8 april 2016 / 06:27

  Humor verzacht de harde kantjes van het leven. Werkt hetzelfde als een plaatselijke verdoving. Schakelt je niet volledig uit, maar soms is dat alles wat je nodig hebt om de (moeilijke) situatie toch het hoofd te bieden.

 3. Lonneke 8 april 2016 / 07:05

  Die reacties onder YouTube video’s doen mij ook niks.. Snappen doe ik het alleen niet, als je iemand stom vindt waarom doe je dan de moeite voor een comment? Zal wel aan mij liggen 😉
  Ik ben nu zo’n 6 jaar chronisch ziek en humor is wel een van de belangrijkste dingen om jezelf staande te houden. Althans, dat ervaar ik zo! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

 4. Dorien 8 april 2016 / 07:07

  Lachen verzacht altijd de pijn. Hoe lastig het soms ook is!

 5. Diana 8 april 2016 / 08:29

  Lachen en humor is zo belangrijk! Leuke blogpost!

 6. Ria 8 april 2016 / 08:56

  Bij de revalidatie van mijn dochter was de therapeute bang dat wij problemen teveel weglachten. We zien snel humor, gelukkig, maar misschien had ze wel een punt. Toch ben ik blij dat we, als gezin, zelfs in diepe dalen nog kunnen lachen. Dat houd je wel op de been. En humor verbindt toch ook.

  Negatieve reacties onder video’s (ik kijk ze niet, heb ze dus ook niet gezien) vind ik raar. Net als mensen soms helemaal los kunnen gaan op sommige facebookberichten. Ik hoop dat het ze wat brengt, want zoveel agressie en negativiteit in je leven kan toch niet goed zijn?

  Overigens is een workshop lachtherapie ook heel leuk! Ik zou wel eens een echte cursus willen volgen 🙂

 7. Charelle 8 april 2016 / 09:00

  Oh vooral dat bovenste is wel herkenbaar. Als het niet goed gaat en iemand maakt een grapje leidt dat gewoon af van de pijn en de situatie waardoor het inderdaad even wat draaglijker wordt. (: Maar niet altijd, soms vind ik het juist helemaal niet leuk als mensen dan grapjes gaan maken omdat ik me dan niet serieus genomen voel.

 8. Aileen 8 april 2016 / 09:04

  Eigenlijk helemaal met je eens! Je kunt er toch vaak niks aan doen, dus dan kun je er beter een grapje van maken. Lost het niet op maar maakt het wel een beetje beter en alle beetjes helpen! 🙂
  En YouTube comments zijn gewoon een geval apart.. Het is werkelijk bizar wat mensen soms onder video’s schrijven! Super lachwekkend om te zien dat iemand zoveel tijd heeft gespendeerd aan de meest vreemde comments haha. Het lijkt soms bijna een wedstrijd voor gekste commentaar!

 9. Vivian 8 april 2016 / 12:01

  Wat heb je dit sterk geschreven, mooi ook die voorbeelden erbij! En ik herken het heel erg hoor, die grapjes die eigenlijk niet kunnen maar wél gewoon leuk zijn omdat je het kunt relativeren. Ik probeer dit dan ook altijd te doen, en sowieso overal gewoon het vrolijke van inzien. Bij mij is een standaardgrapje altijd de overtreffende trap van kneuzig zijn: zorgt altijd voor een glimlach 🙂

 10. Linda 8 april 2016 / 12:03

  Ik ben het helemaal met je eens dat lachen de situatie kan verzachten, zeker omdat het anders allemaal zo uitzichtloos en pijnlijk kan zijn. Vooral leedvermaak grapjes (over jezelf) kunnen de awkwardness weleens uit een situatie halen. Maar niet al het nieuws is gelijk met een grap te verzachten. Dat heeft soms tijd nodig. Maar ik weet wel dat chronisch ziek zijn zonder een dosis humor chronisch saai zal zijn!

 11. Zo simpel is dan geluk 8 april 2016 / 12:48

  Ik vind humor ook heel erg belangrijk! Dat maakt sommige dingen inderdaad een stukje draaglijker. Heel erg fijn! Zelfspot is mij ook echt niet onbekend.

 12. Maike 8 april 2016 / 18:52

  Lachen is zo vreselijk belangrijk, het maakt het leven echt veel leuker!

 13. Tamarah 8 april 2016 / 18:55

  Soms is lachen de enige manier om ergens goed mee om te gaan. En wat heerlijk van die grappen die eigenlijk niet kunnen 😀 .

 14. Kelly 8 april 2016 / 21:04

  Gewoon denken als een gouden smurf en dat ook uitstralen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.