Lekker materialistisch, vrolijk worden van schoenen!

Eigenlijk heb ik al wel eens eerder geschreven over wat van mijn verslavingen. Nouja, verslavingen. Een van de dingen waar ik gelukkig van word, waar mijn meisjeshartje sneller van gaat kloppen. Kleding kopen vind ik leuk, maar eigenlijk vind ik het nog veel leuker om schoenen te kopen.

Nu ben ik zo’n jongedame die toch wel minstens 30 paar in de kast heeft staan. En hoewel dat niet de exemplaren zijn die langskomen in mijn dromen ben ik best tevreden met mijn collectie.

Maar er is een ding waar ik wel heel blij van kan worden, het bekijken van schoenen. Gewoon schoenen. Pumps, laarsjes, sandaaltjes, slippertjes, noem het maar op. Zelfs voor gympen maak ik zelfs nog weleens een uitzondering.

Niet alleen het kopen en dragen van nieuwe schoenen vind ik fantastisch. Eigenlijk vind ik het kijken ernaar nog veel leuker. Het liefst kijk ik naar de meest belachelijk overdreven aparte heels. Ik weet niet hoe het komt, maar op een of andere manier word ik er gewoon vrolijk van.

Dan is het aan de ene kant jammer dat ik tegenwoordig mijn high heels niet meer kan dragen. Maar aan de andere kant is het feit dat (tijdelijk) niet meer op pumps rondhuppel fijn voor mijn portemonnee. En natuurlijk is het kijken ernaar veel leuker! Zo word ik bijvoorbeeld blijer van de blog van Theshoegirl dan van de schoenen in mijn eigen garderobe.

Klaar voor wat eyecandy? (sorry, ik kan het niet laten!)

 
Via weheartit.com


Via weheartit.com


Via weheartit.com

Oke, dat is wel weer genoeg. Maar hier hoef ik me niet voor te schamen, toch? Het hartje van een ander gaat misschien sneller kloppen van auto’s, eten, games, kleding of ehh… nog iets anders? Misschien wat materialistisch, maar volgens heeft heeft iedereen wel zoiets materialistisch waarvan die erg blij wordt. Wat is dat bij jullie?

DELEN:

8 reacties

 1. Ilse 7 juni 2011 / 21:51

  Later, als ik groot ben, heb ik ook zo’n kast! Wel 2, of 3, OF VIER!! Ik hou van schoenen, als ik verdrietig ben heb ik geen behoefte aan chocolade, maar aan schoenen. <3

 2. manja 8 juni 2011 / 06:53

  hmmm schoenen, heeeeel erg leuk om naar te kijken idd 😀
  En die schoenen van TheShoeGirl met een ruggegraat als hak, geweldig!!! Van die uberhoge hakken vind ik zelf niet heel erg mooi, maar schoenen zien er dan toch een stuk aparter uit…

  Waar ik nog blijer van wordt zijn camera’s, ik wil zoveel mogelijk toycamera’s (www.lomography.com). Gewoon omdat elke camera weer een ander effect geeft… En rolletjes, mijn hele koelkast ligt vol, ik ben nu op film-dieet, want er paste gewoon geen groente meer in mijn koelkast! (wil je er meer over weten wat lomo is? check dan mn blog, heb een artikeltje geschreven erover… )

 3. Lydia 8 juni 2011 / 07:34

  Ik ben precies het tegenovergestelde van jou. 😛 Kun je het je voorstellen, ik loop al ruim een jaar op een stel goedkope (want €15) nep-All Stars. Ik heb nog wel twee paar afgetrapte schoenen die weg kunnen, ook plat, verplichte zwarte schoenen die ik voor de muziekvereniging nodig had, laarzen die eigenlijk een miskoop waren, een paar slippers en lakpumps die staan te verstoffen.

  Met schoenen heb ik niet zo veel. Ik vind mezelf er niet super materialistisch in (ik ken ergere gevallen van shopaholics), maar ik koop dan liever make-up, boeken en kookspullen. Kookspullen: nieuwe bakvormen, bijzondere ingrediënten, spullen voor opbergen en presenteren, kookboeken en goedkope ingrediënten om snel een gezonde maaltijd in elkaar te zetten. Ieder zo zijn passie, hè. 😉

 4. Alyssa 8 juni 2011 / 07:44

  Ik ben echt schoenenfan. Ik hou van schoenen en zij houden van mij. Kan er ontzettend vrolijk van worden en heb inmiddels een collectie van meer dan tachtig paar. Zo’n kast is echt een droom van me, alleen heb ik er geen ruimte voor :(!

 5. Iris Anastasia 8 juni 2011 / 08:32

  Héél herkenbaar! Ook ik heb deze schoenen-fetish. Terwijl ik toch vaak op dezelfde exemplaar sneakers van Nike rondloop, heeft mijn schoenenverzameling wat voor ieder wils. Pumps & high heels draag ik weinig, maar áls ik ze uit de kast tover voel ik mij een dag lang een übervrouw.

 6. Sanne 8 juni 2011 / 10:20

  Hihi, leuk! Ik wordt niet blij van mn eigen schoenenstash, maar kijken naar iemand anders schoenen is soms ook leuk.

  Ik kan blij worden van mooie beautyproducten, en vooral mijn favorieten bij elkaar te zien.
  Ook heb ik een mooie ballet stash waar ik eens in de zoveel tijd lekker doorheen snuffel.
  Waar mn hart ook sneller van gaat kloppen is interieurs. Foto’s van prachtige lichte interieurs zien kan me helemaal blij maken! 😀
  Prachtige taarten met marsepijn vind ik ook super om naar te kijken en gewoon weheartit plaatjes. 🙂

 7. Anouk 9 juni 2011 / 14:09

  Ik hou ook echt van schoenen! Schoenen kunnen je outfit gewoon echt compleet maken! Mijn bruine laarzen zijn nu helemaal kapot, maar ik mis het ontzettend in mijn outfits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.