Lenson kleurlenzen review

Eigenlijk dacht ik altijd dat kleurlenzen alleen waren voor mensen die geen afwijkende ogen hadden. En dat het anders heel erg duur zou zijn. Maar niets is minder waar, er bestaan kleurlenzen op sterkte die helemaal niet zo duur zijn! Ik mocht een aantal kleurtjes uitproberen en ik laat jullie vandaag zien hoe het staat en ik laat weten wat ik ervan vind!

De webshop waarvan ik de lenzen mocht uitproberen is Lenson.nl. Zij verkopen contactlenzen online (veel goedkoper dan bij de opticien… hmm), maar dus ook kleurlenzen op sterkte! (van -8,00 tot +6,00) Ik probeerde een grijze, groene en een bruine lens. Lees mee!

Zie hierboven de inhoud van het pakketje dat ik binnenkreeg. Ze verkopen ook lenzenvloeistof en doosjes voor weinig. Werkt prima! Nu de lenzen, daar zijn jullie natuurlijk het meest benieuwd naar!

Bruin, grijs, en groen. Zelf vond ik het heel leuk om te zien hoe dat eruit ziet, dat had ik eigenlijk nog nooit gezien! De foto’s:

kleurlenzen-op-sterkte

Van boven naar beneden: Mijn eigen ogen, Expression Colors in de kleur brown, Freshlook Colorblends in de kleur green, en Freshlook Colorblends in de kleur sterling gray.

Mijn favoriete kleur? Bruin, zeker weten! Het is heel leuk om mezelf te zien met een compleet andere oogkleur, maar daarnaast staat het ook nog best natuurlijk. De grijze verschilt in het echt weinig met mijn eigen oogkleur. Je merkt het nauwelijks als ik ze in heb. En groen, die komt niet helemaal tot zijn recht op de foto, maar vind ik toch niet zo’n succes bij mij, haha.

Om het beeld volledig te maken nog even van alle 4 een full face shot. (nee ze zijn inderdaad niet allemaal even sexy)

Wat ik van de lenzen vind?

Ik had verwacht dat ze niet zo comfortabel zouden zitten als mijn normale lenzen, maar dat zitten ze zeker wel. Het enige verschil is dat deze lenzen iets groter zijn, dus minder makkelijk in te doen. Maar als je zoals ik dagelijks lenzen draagt, is het alsnog een eitje! Daarnaast zie je een mini randje aan de buitenkant van je zicht, doordat de lens je eigen kleur helemaal moet dekken zit hij dus nog een mini stukje eroverheen. Dat stoort in het begin, maar na een half uurtje ben je daar aan gewend en merk je er niets meer van. Zelfs ik niet, en ik krijg gauw hoofdpijn van dat soort dingen.

Ook zijn de lenzen helemaal niet duur, per lens ligt de prijs rond de 12 euro, geloof ik. En dan heb je een maand lang gekleurde ogen. Heel leuk om een keertje te proberen, en heel fijn dat ze er ook op sterkte zijn! Te bestellen op Lenson.nl dus!

Ik vond het dus ontzettend leuk om een keertje te proberen. Ik ga de bruine nog een keertje indoen met stappen, ik ben benieuwd of ik daar reacties op ga krijgen! Voor naar m’n werk lijkt het me niet zo’n succes, maar wie weet doe ik het voor de grap een keertje, kijken of iemand het merkt, haha! Welke kleur vind jij het leukste bij mij? En wat voor oogkleur zou jij nog wel eens een keertje willen uitproberen?

27 reacties

 1. Ris 24 april 2012 / 07:21

  Die bruine staan je echt goed! 🙂 Oh, en ik zou die blauwe wel uit willen proberen! Maar ik heb slechte ogen + cilinder dus ik weet niet of dat gaat werken, helaas..

  • Lisanneleeft 24 april 2012 / 23:51

   Dankje! 😀
   Ze zijn er (in elk geval bij Lenson) helaas niet met een cilinder! Maar als je cilinder niet zo’n grote sterkte heeft kun je wel lenzen dragen zonder, heb zelf ook een minimale cilinder. Zit ook niet in mijn “normale” lenzen. Maar ik heb natuurlijk geen idee of jij een bril draagt of normaal ook al lenzen 😛

 2. Marahschrijft 24 april 2012 / 07:38

  Die bruine staat je vet mooi! Ik heb geen lensen, dus denk dat ik alleen maar zitten priegelen met die dingen haha.

 3. Petra 24 april 2012 / 07:54

  Ik zou de bruine wel een keertje willen proberen, ik vind bruine ogen zo mooi! Maar ik heb geen lenzen of bril en om lenzen in te doen lijkt me supersupersupereng, dus ik denk niet dat ik het ga proberen..
  Ik vind ze je allemaal wel staan!

 4. Mariette 24 april 2012 / 07:58

  Super vet! Die bruine staat je erg goed.

  Liefs, Mariette

 5. Lily Catherine 24 april 2012 / 08:12

  Ah, die bruine staan je echt geweldig! Al vind ik je eigenkleur toch nog wel het natuurlijkst staan…
  xx

 6. Nienke 24 april 2012 / 11:04

  Bruin, zeker weten.

  Het lijkt me heel leuk om een keer te proberen. Ik heb zelf bruine ogen, maar zou wel een keertje groene of bruine ogen willen hebben. Lijkt me grappig.

 7. Alyssa 24 april 2012 / 11:19

  Die bruine staan echt heel apart, je ziet er meteen heel anders uit 🙂 leuk zeG!

 8. Esmay 24 april 2012 / 14:36

  Bruin is echt tof met je blonde haar! Die laatste vind ik ook wel tof 🙂

 9. samira 24 april 2012 / 16:37

  Ik vind de grijze je het meest natuurlijk staan 🙂

 10. Anouck 24 april 2012 / 17:35

  Wauw wat tof! Die bruine staat je inderdaad goed.

 11. Rianne 24 april 2012 / 19:14

  Wauw, die groene zijn wel heel fel! Staat erg mooi, die bruine!

 12. Sylvia 24 april 2012 / 20:46

  Die bruine zijn echt gaaf! Ik zou wel een keer een dag met een andere kleur ogen door het leven willen, kijken hoeveel reacties dat oproept 😉

 13. SanneWierda 24 april 2012 / 21:08

  Waaah, je gezicht lijkt gewoon helemaal anders! Wel heel cool, maar je gezicht verandert gewoon. Heel weird!

 14. Nathalie 25 april 2012 / 11:37

  Beetje jammer, maar deze lenzen zien er echt onnatuurlijk uit. Vooral die bruine lenzen. Je kan met gemakt lenzen vinden van betere kwaliteit die er natuurlijker uitzien.

 15. Lifesplash 25 april 2012 / 16:12

  Staat je heel tof! Vooral die bruine haha. Ik wil zelf heel graag groene, maar ben bang dat ik iets van allergisch oid ervoor ben… want ik heb maar 1 paar ogen die je niet kunt vervangen.

 16. Fien 25 april 2012 / 21:42

  Ik vind je eigen ogen het mooist! Ik heb donker bruine ogen, echt bijna zwart 🙁 Niet leuk. Ik zou blauwe ogen willen proberen, maar dat is lastig, omdat dat niet dekt over bruin en sowieso ga ik geen lenzen indoen, brr, Liefs

  • Kimberley 28 september 2012 / 20:13

   Wat?! Jij hebt superdonkere ogen en die vind je niet mooi? Da’s nochtans zo sexy, zowel bij jongens als meisjes 🙂

 17. Patricia 27 april 2012 / 08:14

  Erg leuk verschillende kleurtjes vind de blauwe het mooist staan na je eigen kleur

 18. Annagreet 1 mei 2012 / 19:58

  Ik heb de bruine contactlenzen bij de Hema eens geprobeerd, daar zag je echter bijna geen verschil. Deze lijken me wel erg goed en ga ik toch eens proberen! Leuk artikel!

 19. Rogann 6 augustus 2013 / 20:16

  Cool, ik wil ook lenzen gaan kopen, maar die op lenson.nl zijn die per lens 12 euro? dus moet je voor 2 24 euro betalen of gewoon voor 1 paar 12 euro?

 20. Catrien 17 augustus 2015 / 23:56

  Die bruine staan je erg mooi en geeft inderdaad het grootste verschil ? Ze zijn nu zelfs beneden 10 euro ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.