29 Leuke dingen om te doen in de herfstvakantie

Het is alweer bijna tijd voor de herfstvakantie! Voor als je naar school gaat, of misschien kinderen hebt die naar school gaan, is het waarschijnlijk wel weer een weekje vrij. Deze keer alleen met minder mooi weer en andere leuke dingen om te doen dan in de zomervakantie. Ik ben hier om je wat inspiratie te geven voor leuke dingen om te doen in de herfstvakantie!

Photo by Matt on Unsplash

Er worden leuke dingen georganiseerd in de herfstvakantie!

Bekijk of er bij jou in de buurt iets georganiseerd wordt. We onderschatten vaak ons eigen buurtje een beetje, als je rondkijkt en googlet op bepaalde data, dan kom je erachter dat er dichtbij ook veel georganiseerd wordt.

Juist in vakantieperiodes zie je dat er dingen georganiseerd worden!

Creatieve herfstprojecten

Dit is hét moment om lekker thuis creatief aan de slag te gaan. Ik ben wat rond gaan zoeken op mijn blog en deze DIY projecten zijn lekker herfstig en super leuk om te doen:

Een dagje weg in de herfstvakantie

Een dagje weg is toch wel erg leuk. Je zou kunnen gaan winkelen, maar ook alleen kijken is leuk. Bezoek eens een museum! Ben je op vakantie in de buurt waar ik woon? Ga naar De Nollen om mooie kunstprojecten te bekijken of naar het Marinemuseum om te zien hoe de marine in elkaar steekt.

Natuurlijk zijn de opties op dit gebied oneindig. Als je een leuke tip hebt, laat het dan zeker weten!

Herfstige kringlooptour

Doe een kringlooptour. Ik zag dat mijn kringloop een bustour langs verschillende filialen organiseert. Maar dit kun je natuurlijk ook zelf met de auto doen, of met de trein, verdeeld over verschillende dagen. Ik maakte een blogpost over het vinden van kringlooppareltjes. Want, toegegeven: ik houd van de kringloop en vind er regelmatig veel moois. Dit is een oude post, maar ik gebruik de tips nog steeds. En die prachtige jas hangt nog steeds in mijn kast.

Oh, en vergeet geen theekopjes te kopen voor miniplantjes of stekjes van je planten!

Photo by Jason Leung on Unsplash

Reorganiseer, minimaliseer!

Re-organiseer je huis. Het is tijd om de boel te minimaliseren! Dingen die je aan zou kunnen pakken:

 • Je kledingkast. super leuk om ook een kledingruil te gaan doen! Kleding die niet meer past kan weg, kleding die je in de winter en herfst niet draagt achterin de kast. De herfstige kledingstukken mogen weer voorin de kast. Hallo warme truien!
 • Het kantoor. We hebben eigenlijk veel minder nodig dan we denken. Het kantoor in huis is vaak een plek waar we veel te veel rommel opslaan. Als je een echte durfal bent moet je daaraan beginnen, haha. Als je deze hebt is er waarschijnlijk genoeg te doen!
 • Sokken en onderbroeken, waarschijnlijk heb je veel enkele sokken en verwassen onderbroeken. Die kunnen gewoon weg! Zo houd je alleen over wat je ook écht draagt. Hoort bij de kledingkast, maar dit deel vergeten we vaak.
 • Je boekencollectie. Durf je dat aan? Ik heb nog maar anderhalve plank met boeken over. Niet veel, maar dit zijn echt mijn favoriete boeken! Sommige mensen vinden dat je absoluut niet moet minimaliseren op boeken. Maar bekijk het ook eens zo: hoe blij zou je iemand anders maken als het boek dat jij in de kast laat verstoffen nog eens zou laten lezen? Geef het een tweede leven!
 • Bestek en glazen. Zitten er gekke dingen tussen, die er eigenlijk helemaal niet bij horen? Zitten er troepjes tussen waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen? Die kunnen ook weg.
 • De voorraadkast – check wat er over de datum is en maak vooral ook op wat er bijna over de datum gaat. Op sommige producten staat wel een datum, maar ze zijn echt nog wel langer eetbaar. Onze lieve vriend google weet je precies te vertellen hoe je van een product weet of het nog te eten is.

Mijn hoofd wanneer ik zelf een Wasgij puzzel heb afgemaakt

Puzzelen maar!

Maak een mooie grote puzzel. Je vindt deze meer dan genoeg bij de kringloop, maar ook nieuw zijn puzzels helemaal niet zo heel duur. En je kunt samen doen met vrienden, als jij een puzzel gemaakt hebt, kun je hem weer doorgeven. Perfect voor slecht weer in de herfstvakantie!

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Maak een wandeling door de natuur

In de herfst is de natuur extra bijzonder. Ik zelf houd van bloei zoals je dat in de lente ziet, maar het is super fascinerend om de levensloop van de natuur het hele jaar door te zien. Neem eens een kijkje in een mooi natuurgebied en geniet van de wandeling!

Als het niet regent kun je je fototoestel meenemen, je kunt geweldig mooie foto’s maken in de herfst! Als je geen fototoestel hebt kun je met de smartphones van tegenwoordig natuurlijk ook al ontzettend mooie foto’s maken.

Verzamel je familie voor een bordspellendag!

Ook bordspellen zijn super fijn om te doen in de vakantie. Verzamel een groep vrienden of familie, en ga lekker spelen. Wil je nog een leuk nieuw spel kopen? Dit zijn mijn aanraders:

In de keuken voor herfstige recepten

En ook heel leuk om te doen: samen bakken of koken. Mijn mcflurry cupcakes zijn in mijn geheugen nog steeds geweldig. Maar een appeltaart is met dit herfstweer natuurlijk ook helemaal geweldig.

Als jij vakantie zou hebben, wat zou je dan gaan doen?

DELEN:

3 reacties

 1. Audrey 1 oktober 2019 / 10:22

  Dat is genoeg inspiratie idd! Ik verheug me al op de spelletjesavond. Ticket to Ride Europe heb ik sinds eind vorig jaar, en die is inderdaad echt superleuk!

  • Darina 1 oktober 2019 / 19:34

   Hele fijne tips voor de herfst. Ik hou wel van dit seizoen.

 2. Naomi 1 oktober 2019 / 16:30

  Herfst is niet mijn ding, maar een wandeling door knisperende herfstbladeren hoort er natuurlijk wel bij. Ik vind je DIY-tips ook fijn. Die ga ik onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.