De leukste groene cadeautjes

De laatste tijd zijn we steeds meer bewust van het feit dat onze wereld niet voor altijd mee gaat. De een is hier fanatieker in dan de ander, zelf heb ik zoiets van: we doen allemaal wat we kunnen, alles wat gedaan wordt voor de wereld is mooi meegenomen. Daarom maakte ik een selectie groene cadeautjes. Omdat cadeautjes geven leuker is dan gewoon geld geven. Ik heb naast deze tips nog een andere tip…

Herbruikbaar zakje voor fruit

We beginnen met de meest suffe uit het rijtje, maar toch: hoe cool is dit zakje waarin je je fruit mee kan nemen? Het is handiger dan een bakje, want als je het fruit eenmaal opgegeten hebt, dan vouw je hem op en neemt hij minder ruimte in. En beter voor de wereld dan meenemen in een wegwerpzakje. Dit herbruikbare zakje is er ook voor brood en is hier te vinden voor €9,97.

DIY Huisje met zonnepanelen

Dit past helemaal in mijn straatje, een huisje dat je zelf kan bouwen. Met een zonnepaneel erop! Geweldige decoratie, als je het mij vraagt. Bouwhuisje met zonnepaneel is een leuk budgetproof cadeautje voor iemand die creatief is, de prijs is €11,74 en je vindt hem hier.

De varianten hieronder zijn ook op Bol te vinden:

Een herbruikbaar notitieboek

Zie je mij nu bezig met stationery en leuke notitieboekjes, en denk je: noooo! Zonde van al dat papier! Dan is dit echt iets voor jou, een notitieboekje waarin je oneindig veel kan schrijven omdat je alles weer kan uitwissen. Ik vind het een briljante uitvinding ondanks dat ik zelf zo van papier houd. De prijs van een Correctbook is €14,99.

Autogami: een speelgoedauto op zonne-energie

Dit vind ik me toch een partijtje leuk! Ik weet zeker dat de kinderen van Allard dit ook reuze-interessant zullen vinden. Het autootje zet je zelf in elkaar, en dan kan hij rijden op zonne-energie. Dat is toch geweldig om te maken én te zien hoe het werkt? Voor €14,50 kun je je eigen auto in elkaar zetten. En… er zijn meer varianten!

Een klein insectenhuisje

Vaak zijn insectenhuisjes niet mooi of veel te groot. Deze zeshoek heeft een leuk formaatje en… als we de naam moeten geloven worden insecten hier heel blij van. Bijen, oorwurmen, kevers en spinnen zouden het een fijn huisje vinden. Zou jij dit aan de muur hangen? Mijn ding is het toch niet helemaal haha. Maar ik ken genoeg mensen die het geweldig vinden! Voor €15,75 kun je hem cadeau geven.

Ecologisch poppenhuis

Ik word hier dus extreem enthousiast van. Wel is het gewoon een poppenhuis, er is verder niets bijzonders aan (geen fancy lampjes en iets interessants over de achtergrond van het merk heb ik niet gevonden). Behalve dat het van hout is en niet van plastic natuurlijk. Ondanks dat vind ik het een prachtig ding en een mooi cadeau voor een kindje dat toch al een mooi luxe poppenhuis zou krijgen. Het huis is hier te koop voor €199.

Is de persoon voor wie je een cadeautje zoekt écht minimalist of wil diegene gewoon geen nieuwe spullen? Spreek af dat je een ervaring cadeau geeft! Dat hoeft geen cadeaubon te zijn die je al koopt, deze kun je zelf maken, zo kunnen jullie samen iets gaan doen. Dat is misschien nog wel waardevoller dan het geven van een fysiek cadeau.

Wat geef jij cadeau aan iemand met een groene leefstijl? En als jij diegene bent, wat krijg én geef jij graag cadeau?

DELEN:

4 reacties

 1. Audrey 13 september 2019 / 08:46

  Grappig zeg! Wij hebben sinds het voorjaar een bijenhotel hangen, en daar maken ze wel echt dankbaar gebruik van! Heel tof om te zien.

  • Lisanne 13 september 2019 / 14:30

   Wat leuk dat het gebruikt wordt zeg!!

 2. Naomi 13 september 2019 / 09:12

  Wat een leuke tips! Ik ben blij met de afspraak in onze familie dat je geeft wat iemand wil hebben en als iemand niets weet, is het geen enkel probleem om met lege handen aan te komen. Bevalt heel goed. Je krijgt dus wat je nodig hebt/graag wilt hebben of je krijgt niets.

  • Lisanne 13 september 2019 / 14:32

   Oh dat is echt een fijne afspraak zeg! Het is zo jammer als mensen spullen kopen die je helemaal niet nodig hebt en vervolgens weer weg moet doen omdat het niet bij je past. Dan is iets krijgen wat je nodig hebt gewoon heel fijn!
   Ik moet zeggen dat ik het in de familie ook weleens vergeet, maar dan kan ik het jaar erop een wat duurder cadeautje kopen waar ze echt iets aan hebben. Vind ik ook wel handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.