Leven met fibromyalgie; deze blogposts hierover wil je niet missen!

Wat heb ik al veel geschreven, op dit moment staan er 1200 artikels online. In het begin was het meer allemaal in column vorm, een soort hersenspinsels. Het is steeds meer richting het minder persoonlijke gegaan, omdat ik merkte dat ik dat fijner vond (en jullie ook). Maar als ik terug lees van toen, dan verbaas ik mezelf. Heb ík dit geschreven? Vooral veel over fibromyalgie en leven met een beperking. En dat is nu juist een categorie die heel vaak bekeken wordt. Ik zet vandaag mijn favoriete stukken over leven met fibromyalgie op een rij!

fibromyalgie

Ziek of gezond, wat ben ik?

Ik schreef veel over hoe andere mensen mij zagen, over de opmerkingen die ik kreeg, en hoe het allemaal in mijn hoofd in elkaar stak. Dit artikel schreef ik toen ik nog op de middelbare school zat. Het gaat over het feit dat ik (sociaal gezien) een keuze moest maken tussen gezond en ziek, voor veel mensen bestaat ‘ertussenin’ niet. Daarbij vertel ik mijn verhaal!

Meer betere dagen

Veel persoonlijker, veel ‘kleiner’ dan ik nu schrijf. Dit artikel ging over een dag waarop ik me onverwachts heel goed voelde. En hoe ontzettend blij ik daarom was!

Vallen met opstaan

Over hoe ik omga met tegenslagen en waarom ik dat op die manier doe. Een citaat uit deze blogpost:

Ik wil leven, dus kies ik altijd voor weer opstaan, hoe moeilijk dit ook is.

Wel of geen pijnstillers?

Iedereen heeft altijd een mening over het gebruik van pijnstillers. Zo min mogelijk, anders raak je verslaafd. Of ‘je kan maar beter even doorbijten dan aan de pijnstillers gaan’. Nouja, dat is dus niet hoe het bij mij werkt, hoe het wel werkt leg ik uit in mijn blogje. En ik vraag me in het blogje ook af of dit ‘de juiste’ manier is.

Nadelen van onzichtbaar ziek zijn en de voordelen van onzichtbaar ziek zijn

Ook schreef ik over de voor- en nadelen van onzichtbaar ziek zijn. Het hebben van een onzichbare chronische ziekte brengt positieve dingen met zich mee. Niemand kijkt je aan op straat, en als je een keertje graag lekker wil doen wat je zelf wilt zijn er minder gauw mensen die je remmen door aan je te vragen ‘of je dat wel kan’. Daarentegen levert onzichtbaar ziek zijn natuurlijk een enorme lading onbegrip met zich mee. Waarom kan dat meisje zo veel dingen niet, ze ziet er helemaal niet ziek uit? Ik schreef erover in deze twee blogs!

Douche haters

Misschien heeft deze niet helemaal 100% met fibromyalgie te maken, maar hoort er toch wel een beetje bij! Dit blogje gaat over mijn haat voor douchen. Inmiddels kan ik soms ook wel genieten van een douche, maar het is grappig om te lezen, aangezien ik het soms nog steeds als een straf voel.

‘Ik denk dat ik jou kan vertellen wat jij wel en niet kan’

Briljant, echt waar. Hoe ben ik hierop gekomen?! Haha, als ik het zo terug lees dan ben ik het er nog 100% mee eens. Sommige mensen denken dat ze mensen met een chronische aandoening kunnen vertellen wat ze wel en niet kunnen, en ze komen in 3 categorieën. En daarover lees je in deze blog!

En… eentje die je waarschijnlijk niet gemist zult hebben, maar die er toch wel bij hoort: de lepel theorie. Welke is jouw favoriet?

DELEN:

17 reacties

 1. Anne Solveig 28 april 2013 / 07:26

  Mooie posts! Ik vind de quote ‘Ik wil leven, dus kies ik altijd voor weer opstaan, hoe moeilijk dit ook is.’ heel mooi.

 2. Kelly Caresse 28 april 2013 / 07:50

  Wat een goede compilatie van blogjes over fibro, mooi geschreven! Het onzichtbaar vs. Zichtbaar ziek blogje vind ik heel inspirerend!

 3. Miranda 28 april 2013 / 07:52

  Ik ken alleen de lepel theorie, dus ga zo de rest lezen!

 4. kirsten 28 april 2013 / 08:06

  Erg mooi om te zien welke posts je al geschreven hebt!

 5. Karin 28 april 2013 / 08:30

  Ik hou van al je blogjes over fibromyalgie en onzichtbaarziek zijn. Maar dat wist je volgens mij al 🙂

  • Lisanneleeft 28 april 2013 / 12:53

   Hihi, ja dat weet ik! Daar denk ik ook altijd aan als ik er weer over ga schrijven 😀 (ik weet dat sommige mensen het niet leuk vinden om over te lezen, maar dus ook dat ik andere mensen er juist weer blij mee maak!)

 6. Martina 28 april 2013 / 08:57

  De Posts hebben mooie onderwerpen! Ik vind het zo verfrissend hoe jij dingen benaderd 🙂

 7. Yara 28 april 2013 / 09:09

  Heel veel posts heb ik al gelezen, dat van douche-haters kan ik best begrijpen trouwens haha!

 8. Peet 28 april 2013 / 09:14

  Zo leuk dat je af en toe ‘oude’ blogjes op een rijtje zet in een nieuwe. Sommige blogposts had ik nog helemaal niet gelezen. En ja, de fibromyalgie is een belangrijk onderwerp hier, vooral omdat je zoveel mensen inspireert met je vrolijke, positieve kijk op het leven, ondanks een chronische ziekte.

 9. Suzanne 28 april 2013 / 09:33

  Haha het verhaal over douchen! Want daar kan ik me zo in vinden! En de lepeltheorie is voor mij heel belangrijk geweest!

 10. Charlotte 28 april 2013 / 11:17

  Mooi om te zien en te lezen
  Je hebt al heel wat mooie posten geschreven inderdaad

 11. Hester 28 april 2013 / 13:34

  Echt heel goed dat je hier zo open over schrijft, ik denk dat je veel chronisch zieken hiermee helpt! Die Loesje is ook zó waar, net zoals jouw quote over het vallen en opstaan.

 12. Fleur 28 april 2013 / 14:16

  Sinds ik jouw blog volg weet ik wat het is, ik wist eerst namelijk niet van het bestaan af. Nu wel, door jouw blog.
  Ik vind het interessant om hier over te lezen omdat ik hier in mijn omgeving niet mee te maken heb, raar misschien maar juist daarom.
  De lepel theorie is mijn favoriet, want hoe je dit beschrijft en op papier heb gekregen vind ik ontzettend knap én door dat artikel snap ik het nu nog iets meer.

  Ga zo door Lisanne, je bent een topper!

 13. Vintagirie 28 april 2013 / 15:39

  Die quote van Loesje is mooi. Ik vind dat je alles op een goede manier bekijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.